Innowacje w Zeldzie według recenzentów:
1:20 - totalnie otwarty świat, gdzie można pójść wszędzie, którego nie widzieliśmy od czasów NES'a. To najlepsze co mamy od 30 lat. - no fakt, szkoda tylko, że na konsolach konkurencji było takich gier MILION
1:38 - Nie ma co się martwić, że się zgubimy w tym "wielkim <pustym>" świecie. Są zajebist pointery, które możemy zaznaczać nawet na mapie. - nosz kur**, to tez innowacja, która jest od dawien dawna.
2:20 - Losowi NPC, którzy dają nam questy poboczne. - o fuck, kolejna innowacja, nigdy nie widziałem czegoś takiego w grze.
2:26 - Wieże, pozwalajaće zebrać informacje o danym regionie. - cóż, nikt nie grał chyba w AC, tam tego nie ma i nigdy nie było. Innowacja według nintendo;
2:29 - Minigierki. - yhy, tego też nie ma w takiej yakuzie, czy gta
Szkoda tylko, że te "minigierki" to poziom zebrania skoków w GTA:San Andreas.
3:56 - Zelda była zbyt łątwa, teraz nie jest!!!!! Przeciwnicy tacy trudni i wymagajacy!!! - haha, no beczka... no nic, w sumie ok, Dark Souls.
4:04 - Ta zelda nie wybacza błędów!! Jak przez przypadek wpadniesz do dziury UMIERASZ!!! - INNOWACJA!!! WINCYJ INNOWACJI!!, wpadasz do dziury umierasz, ŁOOOŁ 12/10!!!
4:09 - WINCYJ ŚMIERCI!!! DOTYKASZ ELEKTRYCZNEJ BECZKI UMIERASZ!! - cóż, nigdy w żadnej grze wcześniej nie umierało się jak się weszło w ogien czy w chmurę trującego gazu grzybów popsa, rewolucja w grach. A zaraz, chwila...
4:18 - Twoja broń niszczy się z czasem używania!! To tworzy niesamowity gameplay, bo musisz uważać, żeby w czasie walki ci się nie zepsuła! Nigdy nie wiesz kiedy twoja tarcza czy broń się rozjebią. - aha, kolejna innowacja. Nigdy tego w grach nie uświadczyłem. Nigdy!!! NIGDY!
4:20 - Stamin! Dzięki niej możesz zadawać super ciosy, biegać, akrobacje wykonywać. - kolejna innowacja, której nigdy nie było w żadnej grze. Nie spotkałem się z takim czymś, żeby stamina była wymagana do wykonania mocnego ciosu czy do sprintu.
5:00 - Możesz używać otoczenia by zdobyć przewagę nad przeciwnikiem! Rozjeb czerwoną beczkę koło przeciwników by zabić ich wszystkich naraz! - cóż, mam mega bekę ogladając te innowacje w Zeldzie.
8:05 - Link jest niemową, ale spoko. Gierka robi sobie z tego śmieszne jajca haha!! Dobre!! - Świetnie, je**ć VA, je**ć bohatera który nie mówi, gra sobie z tego jaja robi wiec to mega plus!!
8:47 - Muzyka zmienia się wraz z akcją, którą wykonujemy! Ależ to daje imersje!! - Ech, w każdej grze teraz jest używanie muzyki. Jest walka - dynamiczna muzyka. Jest skradanie i zabijanie po cichu - spokojna muzyczka. Innowacje w Zeldzie...
Ogólnie - duzo innowacji w stosunku do GIER Z SERII ZELDY, i wtedy faktycznie można dać 10/10. Gdyby rozpatrywać Zeldę do całości gier, tak jak to się robi w stosunku do reszty konsol, to mocne 8. Ogólnie te recenzje to jakaś żenada i wspominanie NES'a. Gdyby exy sony rozpatrywali tylko w oparciu o poprzednie exy i nie patrzyli na inne multiplatformy to praktycznie wszystkie gry powinny dostawać 10/10