To ta recka FM4 sklecona przez HIV'a jest w PE? Myślałem, że na Konsolowisku zrecenzował. Ja myślałem, że on odszedł z PE, a teraz dowiaduje się, że recki tam pisze.
Klasyk, oni = fajni GT5 nigdy nie pogodzą się z tym, z opinią, że FM4 jako całość wypada zwyczajnie lepiej...
Człowieku, a czy ktoś temu przeczy? Przecież sam pisałem, że jako całość gra zapewne jest bardziej równa i trafia do wszystkich. Niestety dla casuali, Kaz poszedł w stronę mocnego rozbudowania GT i piąteczka uderza bardziej w fanów pure sim. Dlatego wszystkich tych posiadaczy X0 i FM4, którzy również posiadają PS3 i GT5, nie widać na serwerach online. Wolą coś łatwiejszego, bardziej przyswajalnego. Podobnie z recenzentami, czego najlepszym przykładem jest wałkowana milion razy recka IGN.
Zresztą najlepszy przykład tego jak ludzie grają w FM podał mi jeden ze stałych bywalców online w GT5 (ten, który ma calaka w FM3). Mówił, że jak zaprosili graczy z Forzy na swój serwer, to ich pojechali, że grać w wyścigi nie potrafią itp. Kiedy potem ekipa od GT5 wbiła do nich na serwer to okazało się, że grają stylem znanym z Forzy. Ustawiali sobie pokój takimi restrykcjami, żeby tylko odpowiednio poustawiane auta, które już mieli przygotowane mogły wygrywać. Techniki jazdy nie mieli, ale za to najszybsze auta. Kiedy oni wchodzili gdzieś na serwer, gdzie każdy zawodnik mógł dobrać auto równe osiągami względem innych to płakali, że tak się nie gra, że bywalcy tego serwera nie potrafią jeździć itp. Wspominał coś o Audi S4 bodajże, które w FM3 było nie do objechania (przy jakiś ustawieniach) i wszyscy tym jeździli online.
Po prostu do świata GT nie da się tak z marszu wejść i nadążać za resztą. Tej grze trzeba poświęcić mnóstwo czasu, żeby zacząć jeździć szybko, nie popełniać większych błędów (chociaż to zdarza się nawet najlepszym wyjadaczom) i ogólnie ogarniać sytuację. Samo to, że takie GT ma swój polski Team, który walczy na arenie międzynarodowej, ciągle są jakieś ligi lub mniejsze turnieje, na serwerach cały czas jest pełno i gdzie się nie wejdzie tam poziom wysoki, wiele mówi. Gra na początku oddzieliła zainteresowanych taką rozgrywką od tych, którzy szukali łatwego ścigania się i teraz zostali sami fani tego typu sim'ów.