Autor Wątek: Forza 4 vs GT5  (Przeczytany 303275 razy)

BoBaN

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 309
  • Życie jest zbyt krótkie, żeby jeździć dieslem.
Odp: Forza 4 vs GT5
« Odpowiedź #1840 dnia: Października 17, 2011, 21:28:06 pm »
czemu sam z siebie robisz jeszcze wiekszego debila? dociera cokolwiek do ciebie?

juz ci pare osob napisalo, ze wielki ural wydal osad grajac na przystawce imitujacego pada, i tylko o to chodzi, a ty nadal swoje. to juz jest choroba. na dodatek kolejny raz, przyznanie sie do bledu jest ponad twoje sily  :angel:

Aha czyli uważasz, że ocena Urala jest do dupy i Forza 4 wcale nie jest tak dobra jak wskazuje na to recenzja? Spoko, dobrze wiedzieć.

Wiadomość scalona: Października 17, 2011, 21:30:55 pm
Ty Bobanku wolisz jednak opinie jednego i niezależnego recenzenta... ok. Ja bym jednak wolał zagrać sam ;)

Oj ja też bym wolał, ale musiałbym wydać kasę nie tylko na X0, ale i na specjalną kierownicę do tej konsoli. Gdyby G27 pasowało do X0, to bez zastanowienia kupiłbym najtańszy model X0 wraz z FM4. Po prostu ta konsola nie ma dla mnie do zaoferowania nic poza Forzą (no i PGR, bo tą serię bardzo lubię) i wydawanie grubej kasy tylko dla jednego tytułu to nie na moją kieszeń.
« Ostatnia zmiana: Października 17, 2011, 21:30:55 pm wysłana przez BoBaN »

pankracy

• ZMP-owiec
  • Reputacja: -11
« Odpowiedź #1841 dnia: Października 17, 2011, 21:32:59 pm »
:lol: boze ty widzisz i nie grzmisz

naucz sie czytac w koncu. sam z tej jego recenzji wyciagnales fragmenty o modelu jazdy, i ludzie przyczepili sie tylko do tego, wielki ural rownie dobrze mogl grac na czyms takim

kiedy ludzie wytkneli jemu i tobie faila to teraz standardowo obracasz kota ogonem, ja wysiadam juz

bigdaddy

• Towarzysz
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #1842 dnia: Października 17, 2011, 21:38:42 pm »
Niesamowite, 11malowań/podobnych samochodów za darmo!

Jak zwykle pier**lisz. Kokpity w NASCARACH też pewnie takie same. Skończ już człowieku bredzić. Nie widzisz, że się ludzie z ciebie śmieją?

Btw. To na jakiej tej kierownicy zagrywałeś się w FM4 skoro tak skrupulatnie potrafisz ocenić model jazdy? Odpowiesz, czy znowu będziesz udawał, że pytania nie było?

Zdania były podzielone czy lepsza fm3 czy gt5, teraz przy premierze fm4 nie ma dyskusji, T10 odawliło kawał dobrej roboty dostarczając znowu na rynek konsolowy najlepszego i najładniejszego sima, recenzje i opinie graczy to potwierdzają, płacz kilku bobanów nic nie zmieni   :angel:
To gdzie gt6 na ps3 ? limited zapowiadał  :>

Ooo to już wiem kto to jest "Mistrz Kierownicy" z głównej. :P Trafne miałem podejrzenia.

Wiadomość scalona: [time]Październik 15, 2011, 17:06:46 pm[/time]
Może tu działa psychologia gotowanej żaby, tj. przyzwyczaiłeś się, ja GT5 odpaliłem po długiej przerwie i tearing aż mnie uderzył. Jak zaczynałem przygodę z GT5 od powolnych wyścigów to tak nie rzucało się w oczy jak przy gwałtownych skrętach bolidem Red Bulla.

Ja też dosyć dawno nie grałem w GT5. A pamiętam, że jak odpaliłem tą grę za pierwszym razem i włączyłem wyścig na 16 na Monzie, to tearing mocno rzucił mi się w oczy. X1 na Suzuce śmignąłem po złoto i naprawdę nie zauważyłem, żeby obraz się rozjeżdżał. Wczoraj kilka godzin online i też problemów nie było. Ani tearingu, ani spadku animacji nie odnotowałem.
Przykro mi bobek z kilku biednych kolorowanek na samochody robisz super darmowe dodatki o których będziesz wspominał przez lata  :lol:

Widzę że znowu w innych osobach które chwalą tutaj FM a nie mają 10 000 postów lub PS3 widzisz mnie  :lol:  twoja choroba już jest zaawansowana, pisz do Admina sprawdzajcie IP, dane i wsiadaj do Passata z W11.

Co do kierownicy pisałem ci już kiedyś, podaj swojego GT z grami, no w końcu ciągle trollujesz o FM, chyba że znowu grasz dniami na ''YouTubie''  :angel:

http://gamezilla.komputerswiat.pl/publicystyka/2011/10/ciekawostki-z-forza-motorsport-4
Dobry tekst, w komentarzach bonus, limited który przez kolejnego bana był zmuszony do szukania pożywienia na kilku innych portalach   :lol:

Recenzji na pinkgamer od Orala nawet nie czytam, równie dobrze mógł ją pisać bobuś czy limited po graniu na YT.

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #1843 dnia: Października 17, 2011, 21:54:20 pm »
naucz sie czytac w koncu. sam z tej jego recenzji wyciagnales fragmenty o modelu jazdy, i ludzie przyczepili sie tylko do tego, wielki ural rownie dobrze mogl grac na czyms takim

Aha, czyli wtedy gdy Ural pisze o modelu jazdy to jest sonoklapem, ale jak już chwali FM4, to jest spoko koleś, który wie co mówi. :lol: :lol: :lol: Fajnie masz w centrali.

@Bigdaddy
Czyli jarałeś się modelem jazdy w FM4 oceniając go jako bardzo wymagający sim, grając w ten tytułem padem. A co najlepsze, to Urala, który również oceniał model jazdy nie tak jak powinien, olewasz. Iście to zabawne. Bigdaddy grając padem wie czy model jazdy jest HC sim, a cała reszta się nie zna.
« Ostatnia zmiana: Października 17, 2011, 22:04:34 pm wysłana przez BoBaN »

dziezak

• Obywatel
  • **
  • Reputacja: -8
« Odpowiedź #1844 dnia: Października 17, 2011, 22:06:48 pm »
Nie chce cie martwić Bobuś ale mam wiecej przejchanych kilosów i pucharków niż ty ;)

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #1845 dnia: Października 17, 2011, 22:14:52 pm »
I o czym to świadczy? Ja pisałem o online. Unlimited zaproponował ci gt5.net żebyś mógł się wykazać. Nie widziałem abyś podjął wyzwanie.

Wiadomość scalona: Października 17, 2011, 22:16:01 pm
Nie chce cie martwić Bobuś ale mam wiecej przejchanych kilosów i pucharków niż ty ;)

Btw. A ja wygrałem największą ligę online Gran Turismo 5 w Polsce i się nie chwale. A ty nie wygrałeś. Nananana. :lol:

pawel_k

• Gość
« Odpowiedź #1846 dnia: Października 17, 2011, 22:24:26 pm »
moje zdanie jest takie:
- ludzie na x360 nie wiedzą co to kierownica wiec grają na padzie i porównują model jazdy do GT5 na padzie - i tutaj przewaga Forzy jest wyraźna bo 1. ma lepszy pad, 2. Polyphony ewidentnie skupia się na kierownicach, 3. FM jest po prostu lepiej skalibrowana na padzie,
- grafika w Forzy - jest przede wszystkim równa, nie spada jak w GT5 poniżej pewnego poziomu przy którym sama siebie ośmiesza, ale też nie zbliża się do najlepszych momentów w GT5. ale jako całość może pozostawić lepsze wrażenie właśnie przez tą równość,
- GT5 mimo wszystko prezentuje podejście do motoryzacji jaką wymyślił sobie Kaz, a że to Japończyk to wiele rozwiązań Europejczycy po prostu nie rozumieją. FM4 w wielu miejscach potrafi się lepiej zaprezentować - po prostu bardziej pasuje do zachodniego postrzegania motoryzacji i lepiej spełnia jej oczekiwania,

GT5 ratuje przede wszystkim model jazdy na kierownicy i fun płynący z prowadzenia auta na porządnym kółku - dzięki niemu możemy jej wybaczyć wiele drobiazgów które u ludzi nie czujących tej gry urastają do niewyobrażalnych obrazów, przez co krytyka GT5 jest w oczach jej fanów momentami śmieszna bo wyciągacie elementy na które po prostu podczas gry nikt nie zwróci uwagi i które po prostu nie występują.

ale na prawdę podziwiam Boban że masz ochotę walczyć z betonem ;) ludziom nie czującym magii GT5 nie przetłumaczysz że to co jej wytykają to są nic nie znaczące pierdoły...
« Ostatnia zmiana: Października 17, 2011, 22:25:58 pm wysłana przez pawel_k »

Magik

• J-23
  • Reputacja: 33
« Odpowiedź #1847 dnia: Października 17, 2011, 22:26:16 pm »
Takie porównanie pokazuje jak bardzo dokładnie gra oddaje przejazd okrążenia.
Akurat obie gry sa pod tym wzgledem cienkie i mozna robic czasy ze 4-5 sekund lepsze niz w realu ;)

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #1848 dnia: Października 17, 2011, 22:36:43 pm »
ale na prawdę podziwiam Boban że masz ochotę walczyć z betonem ;) ludziom nie czującym magii GT5 nie przetłumaczysz że to co jej wytykają to są nic nie znaczące pierdoły...

Ja to wiem Pawle. Chodziło tylko o reakcję ślepych fanatyków Forzy po tym jak wkleiłem fragmenty pewnej recenzji (zresztą bardzo przychylnej FM4). Fanboje Forzy mnie nie zawiedli i odzew przerósł moje najśmielsze oczekiwania.

Takie porównanie pokazuje jak bardzo dokładnie gra oddaje przejazd okrążenia.
Akurat obie gry sa pod tym wzgledem cienkie i mozna robic czasy ze 4-5 sekund lepsze niz w realu ;)

Widziałeś filmik z MX-5 na Laguna Seca. To mówi wiele. Owszem masz rację, że jak ktoś posiedzi dłużej przy GT5 to zrobi lepszy czas. Po prostu odpada czynnik strachu. Wspominał o tym nawet Kaz kiedy mówił o pucharku za pobicie czasu GT-R'a na Nurbie. Przypomnij sobie chociażby wyzwanie Davida Coultharda. W czasie jazdy konksurowej czasy były bardzo zbliżone (różnica 1/3 sek). Dopiero potem, kiedy gracze mogli nadal jeździć i nauczyć się dokładnie miejsc gdzie można i jak bardzo można pościnać zakręty, to czasy spadły niżej.

Michal102

• Towarzysz
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #1849 dnia: Października 17, 2011, 22:38:08 pm »
moje zdanie jest takie:
- ludzie na x360 nie wiedzą co to kierownica wiec grają na padzie i porównują model jazdy do GT5 na padzie - i tutaj przewaga Forzy jest wyraźna bo 1. ma lepszy pad, 2. Polyphony ewidentnie skupia się na kierownicach, 3. FM jest po prostu lepiej skalibrowana na padzie,
- grafika w Forzy - jest przede wszystkim równa, nie spada jak w GT5 poniżej pewnego poziomu przy którym sama siebie ośmiesza, ale też nie zbliża się do najlepszych momentów w GT5. ale jako całość może pozostawić lepsze wrażenie właśnie przez tą równość,
- GT5 mimo wszystko prezentuje podejście do motoryzacji jaką wymyślił sobie Kaz, a że to Japończyk to wiele rozwiązań Europejczycy po prostu nie rozumieją. FM4 w wielu miejscach potrafi się lepiej zaprezentować - po prostu bardziej pasuje do zachodniego postrzegania motoryzacji i lepiej spełnia jej oczekiwania,

GT5 ratuje przede wszystkim model jazdy na kierownicy i fun płynący z prowadzenia auta na porządnym kółku - dzięki niemu możemy jej wybaczyć wiele drobiazgów które u ludzi nie czujących tej gry urastają do niewyobrażalnych obrazów, przez co krytyka GT5 jest w oczach jej fanów momentami śmieszna bo wyciągacie elementy na które po prostu podczas gry nikt nie zwróci uwagi i które po prostu nie występują.

Aha... czyli do X360 nie ma porządnej kierownicy ? A może jednak jest i model jazdy na niej jest równie dobry co w GT5 na Fanatecu GT3 RS ?

Widać kto tu jest betonem i jakich myśli nie jest w stanie do siebie dopuścić  :-?

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #1850 dnia: Października 17, 2011, 22:39:18 pm »
No nie wiem czy w grze gdzie jest auto kontra i banalny drift, model jazdy jest na takim poziomie co w GT5.

Magik

• J-23
« Odpowiedź #1851 dnia: Października 17, 2011, 22:39:54 pm »
Wczoraj robilem testy na torze TG i czasy robilem od 3 do 5 sekund lepsze niz Stig mial w realu...dosc powiedziec ze zadnym madafaka nie jestem i smialo moznaby jeszcze ze 2 sekundy urwac.

Unlimited

• Gość
« Odpowiedź #1852 dnia: Października 17, 2011, 22:42:09 pm »
@ Michał

Są dobre kierownice na X360, ale są one drogie(Fanatec) dla zwykłego zjadacza chleba. Z kolei na PS3 i PC wychodzą najlepsze kierownice(choć też pioruńsko drogie), niedostępne na X360, np. ten Fanatec(only for PC & PS3) który swą premierę będzie mieć w Grudniu.

Nawet do F1, wychodzi lepsze kółko niż ma konkurencja, tyle że akurat F1 na PS3 jest niedopieszczone i nie wiem po jakiego czorta to wypuszczają.

@ Magik

A jakie to oponki miałeś założone. ;)

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #1853 dnia: Października 17, 2011, 22:42:21 pm »
@Magik
A jak jeździłeś podczas prób DC na TG to też miałeś 3 do 5 sek lepsze czasy? Pytam z ciekawości, bo ja po wielu próbach zszedłem dopiero poniżej czasu Davida.

Michal102

• Towarzysz
« Odpowiedź #1854 dnia: Października 17, 2011, 22:43:17 pm »
No nie wiem czy w grze gdzie jest auto kontra i banalny drift, model jazdy jest na takim poziomie co w GT5.

ta cała "auto kontra" to błąd wykresu telemetrii... ale żeby się o tym przekonać, to niestety trzeba zagrać w grę, a nie oglądać ja na YT.

@Unli... powiadasz, że fanatec drogi... a G27 jest tania ? Wg wielu wyjadaczy w GT5 jest to absolutne minimum jeśli chodzi o kierownice do tej właśnie gry.
« Ostatnia zmiana: Października 17, 2011, 22:46:18 pm wysłana przez Michal102 »

Unlimited

• Gość
« Odpowiedź #1855 dnia: Października 17, 2011, 22:45:40 pm »
ISR w swojej pierwszej wstępnej recenzji FM4 ostro pojechał po tym elemencie Turn 10 i rzucili im nawet wyzwanie<taki wjazd na ambicję>, ciekawe czy Turn 10 się zrehabilitują i wydadzą tu jakiegoś patcha.

@ Michał

Przed SPEC 2.0 dobrze się jeździło już na F430 Thrustmastera które oferuję wszystko lepsze niż DFGT poza kątem 900 stopni. Jednak po SPEC 2.0 ta kiera już nie chodzi tak dobrze jak przedtem(czyżby Thrustmaster się wtrącił?!). Natomiast G25 i G27 dostały nowe sterowniki wraz z SPEC 2.0 i nie chodzą już one na sterowniku DFGT jak przedtem. G25(używka w dobrym stanie to 500-600zł). Nie jest to aż tak droga inwestycja. F430 kosztuje 300-400zł.
« Ostatnia zmiana: Października 17, 2011, 22:49:55 pm wysłana przez Unlimited »

Magik

• J-23
« Odpowiedź #1856 dnia: Października 17, 2011, 22:51:38 pm »
A standardowe. W autach absolutnie nic nie zmieniane. jestem przekonany ze np. Boban robilby znacznie lepsze czasy.
A co do tej kiery Fanateca to zdajesz sobie sprawe ze ten Clubsport Wheel i CSR Elite to ta sama baza?

pawel_k

• Gość
« Odpowiedź #1857 dnia: Października 17, 2011, 22:56:31 pm »
moje zdanie jest takie:

Aha... czyli do X360 nie ma porządnej kierownicy ? A może jednak jest i model jazdy na niej jest równie dobry co w GT5 na Fanatecu GT3 RS ?

Widać kto tu jest betonem i jakich myśli nie jest w stanie do siebie dopuścić  :-?
powiedz mi ile osób na tym forum gra w Forze na kierownicy Fanateca? jedna? do tego może dwie co grają na plastikowym badziewiu od Microsoftu... i teraz porównaj to do liczby osób grających na kierownicy Logitecha/Fanateca/Thrustmastera w GT5... to miałem na myśli pisząc o tym że ludzie na x360 nie wiedzą co to kierownica... przyznaję że w złe słowa to ubrałem...

Michal102

• Towarzysz
« Odpowiedź #1858 dnia: Października 17, 2011, 23:02:29 pm »
To ile osób ma dobrą kiere do Xa, to już opowiadanie na zupełnie inny temat. Nie zmienia to jednak faktu, co FM4 jest nam w stanie zaoferować na takiej właśnie kierownicy. T10 się tu naprawdę postarało i wycisnęło z Fanatec'ów sporo ;)

Unlimited

• Gość
« Odpowiedź #1859 dnia: Października 17, 2011, 23:04:14 pm »
A standardowe. W autach absolutnie nic nie zmieniane. jestem przekonany ze np. Boban robilby znacznie lepsze czasy.
A co do tej kiery Fanateca to zdajesz sobie sprawe ze ten Clubsport Wheel i CSR Elite to ta sama baza?

To nie jest ta sama baza. Polecam zobaczyc ostatnie odcinki ISR.

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #1860 dnia: Października 17, 2011, 23:04:18 pm »
Wg wielu wyjadaczy w GT5 jest to absolutne minimum jeśli chodzi o kierownice do tej właśnie gry.

Przecież DFGT jest dedykowaną kierą pod GT5. Nie wiem co to za wyjadacze, ale jacyś dziwnie, bo DFGT w zupełności wystarczy. Nie muszę przypominać jak tania jest ta kiera.

@Magik
Standardowe opony tzn. jakie? Bo na wyścigowych to można robić niskie czasy, ale w wyzwaniu DC były bodajże sporty twarde (poprawcie mnie jeśli się mylę). Tam było bardzo trudno zejść sekundę poniżej czasu Davida. Jeśli bezproblemowo robiłeś lepszy czas niż DC, to wielki szacun i zapraszam do ścigania online, bo w takim razie jesteś kozak.

pawel_k

• Gość
« Odpowiedź #1861 dnia: Października 17, 2011, 23:06:16 pm »
To ile osób ma dobrą kiere do Xa, to już opowiadanie na zupełnie inny temat. Nie zmienia to jednak faktu, co FM4 jest nam w stanie zaoferować na takiej właśnie kierownicy. T10 się tu naprawdę postarało i wycisnęło z Fanatec'ów sporo ;)

tylko szkoda że tak mało osób to będzie w stanie sprawdzić...
jednak na x360 brakuje dobrej kierownicy z FF przy cenie akceptowalnej w polskiego punktu widzenia. bariera wejście w najtańszego Fanateca (pomijam już fakt że dodatkowo dochodzi fakt że Fanatec nie wysyła swoich produktów do Polski) to ponad 300 ojro, brakuje tutaj czegoś porównywalnego do DFGT...
« Ostatnia zmiana: Października 17, 2011, 23:09:18 pm wysłana przez pawel_k »

Michal102

• Towarzysz
« Odpowiedź #1862 dnia: Października 17, 2011, 23:12:38 pm »
Wg wielu wyjadaczy w GT5 jest to absolutne minimum jeśli chodzi o kierownice do tej właśnie gry.
Przecież DFGT jest dedykowaną kierą pod GT5. Nie wiem co to za wyjadacze, ale jacyś dziwnie, bo DFGT w zupełności wystarczy. Nie muszę przypominać jak tania jest ta kiera.

Wcześniej pisałeś, że GT5 celuje głównie w HC graczy, którzy nie szukają żadnych kompromisów. Dla mnie taki właśnie gracz nie sięgnie po nic gorszego niż G27... nie oszukujmy się, ta kierownica daje dużo większe możliwości niż DFGT. Od DFGT jest zdecydowanie szybsza co ma ogromny wpływ na wychwalany przez Ciebie pod niebiosa drift w GT5 ;). Jakość pedałów w DFGT już pominę, bo HC gracze w GT5 maja odruchy wymiotne na myśl o nich :lol:

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #1863 dnia: Października 17, 2011, 23:17:33 pm »
Co do pedałów to zgoda. Jednak sama rekcja kiery i tak nadal za wolna w G27. Ja po długim treningu driftowałem na DFP, więc da się. Owszem G27 jest tutaj bliżej realizmu, ale grałem sporo na DFGT u znajomka i ta kiera naprawdę nie ma się czego wstydzić. Pedały będą lipne tylko dla kogoś kto próbował gry na G25/G27. Grając od początku na DFGT, bez problemu można korzystać z pedałów dołączonych do zestawu. Pomijam już proste mody (np. wepchanie gąbki po hamulec), które mogą znacznie poprawić działanie np. hamulca. Najważniejsze, że DFGT ma 900 stopni obrotu i bardzo dobry FF. To już w zupełności wystarczy, aby porządnie pojeździć w GT5.
« Ostatnia zmiana: Października 17, 2011, 23:22:44 pm wysłana przez BoBaN »

Wulfen

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 49
« Odpowiedź #1864 dnia: Października 17, 2011, 23:44:02 pm »
Dokładnie najważniejsze żeby kierownica miała 900 stopni. Nie wyobrażam sobie grac w gt na kierownicy z 180 czy 250 stopniami.

Mejs

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #1865 dnia: Października 18, 2011, 00:18:11 am »
Kolejne 24 strony a nic się nie zmieniło.

Soul hunter 16

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 60
  • Two different souls in one body.Which one is mine?
« Odpowiedź #1866 dnia: Października 18, 2011, 00:21:12 am »
Za każdym razem jak na to patrze to mnie rozp**rdala :D

dziezak

• Obywatel
  • **
  • Reputacja: -8
« Odpowiedź #1867 dnia: Października 18, 2011, 00:28:58 am »
haha obrazek pozamiatał XD

bigdaddy

• Towarzysz
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #1868 dnia: Października 18, 2011, 01:11:58 am »
Kolejne 24 strony a nic się nie zmieniło.

zmieniło, brakuje kilku nowych osób  :)

Mejs

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #1869 dnia: Października 18, 2011, 01:49:46 am »
Merytoryka zaś ta sama.

windomearl

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 265
  • You know Carcosa?
« Odpowiedź #1870 dnia: Października 18, 2011, 08:35:43 am »
To już nawet śmieszne nie jest.

Michal102

• Towarzysz
« Odpowiedź #1871 dnia: Października 18, 2011, 09:28:34 am »
Dokładnie najważniejsze żeby kierownica miała 900 stopni. Nie wyobrażam sobie grac w gt na kierownicy z 180 czy 250 stopniami.

Bo na takiej kierownicy nie da się grać w GT5. GT5 od podstaw jest stworzone pod 900 stopni (może w ostatnich patchach poprawili obsługę kierownic z mniejszym kątem obrotu, ale wątpię).

Unlimited

• Gość
« Odpowiedź #1872 dnia: Października 18, 2011, 09:30:07 am »
Eee nie zgodzę się, granie furami LE Mans czy GT500 na 900 stopni to takie se granie(tu najlepiej sprawdza się 270 stopni). Choć wiadomo że w cywilnych furach 900 stopni daję największą frajdę z jazdy.

Michal102

• Towarzysz
« Odpowiedź #1873 dnia: Października 18, 2011, 09:32:08 am »
Nie wiesz o czym piszesz... to że obsługuje 900 stopni nie oznacza, że tyle musisz nią zawsze kręcić. Tu się głównie rozchodzi o rozdzielczość i liniowość sterowania ;) (pisząc po ludzku chodzi o precyzję)

Prosty przykład - zablokuj sobie DFP na 200 stopni i zobacz jak się będzie jeździło samochodami LMP1 ;)
« Ostatnia zmiana: Października 18, 2011, 09:34:39 am wysłana przez Michal102 »

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #1874 dnia: Października 18, 2011, 09:41:20 am »
Eee nie zgodzę się, granie furami LE Mans czy GT500 na 900 stopni to takie se granie(tu najlepiej sprawdza się 270 stopni). Choć wiadomo że w cywilnych furach 900 stopni daję największą frajdę z jazdy.

Nie zgodzę się. Auta z LeMans i GT500 idealnie prowadzi się przy 900 stopniach. Za czasów GT HD używałem 270 na DFP, ale tylko i wyłącznie do driftu. Podczas jazdy 900 stopni jest idealne i to niezależnie od fury.

Unlimited

• Gość
« Odpowiedź #1875 dnia: Października 18, 2011, 09:43:32 am »
Kwestia gustu, ja jak mam przyjemność jeździć na 900 stopniowym kółku to zawsze w klasie prototypów czy GT500 blokuje sobie na mniejszych ustawieniach. Michał wiem że jest taka możliwość, po prostu nieprecyzyjnie się wyraziłeś, wyjaśniło się. 8)

Wiadomość scalona: [time]Październik 18, 2011, 09:43:58 am[/time]
POZA TYM DZIŚ SPA :grin: Wiadomo czy można to kupić tak jak np. Fife 12(frajer kto dał za tą grę ponad 100zł) w pięć osób(sloty). ;)
« Ostatnia zmiana: Października 18, 2011, 09:45:39 am wysłana przez Unlimited »

Iras

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 204
  • Mój awatar śmieje się z Ciebie.
« Odpowiedź #1876 dnia: Października 18, 2011, 09:52:34 am »
1. Nazywasz frajerami ludzi, którzy uczciwie kupują i nie kradną, co mnie akurat po prezentowanym przez ciebie poziomie nie dziwi.
2. Aktualizacja europejskiego PSN jest w środy.
3. W Ameryce DLC przesunęli na przyszły tydzień.

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #1877 dnia: Października 18, 2011, 09:52:45 am »
Unli widocznie mało jeździłeś na kierownicach, bo z tego co zauważyłem to osoby, które nie grywają na 900 stopni i nie są do tego przyzwyczajone, zawsze wolą mniejszy obrót.

Btw. Dziś SPA? Przecież jutro jest aktualizacja sklepu.

Michal102

• Towarzysz
« Odpowiedź #1878 dnia: Października 18, 2011, 09:58:29 am »
Unli, na jakiej kierownicy grałeś w GT5 ?

Unlimited

• Gość
« Odpowiedź #1879 dnia: Października 18, 2011, 10:03:33 am »
@ Iras

1. Ta gra nie jest warta wydania nań takich pieniędzy.
2. Hmm..czyżby. Czyli filmiki które wyciekły także muszą poczekać na aktualizację. :troll:
3. Dobrze im tak.

@ Michał

DFGT/G25(przed SPEC 2.0).
« Ostatnia zmiana: Października 18, 2011, 10:07:13 am wysłana przez Unlimited »