Akurat pościg GH to w komórkach zła strona bo zamiast skupić się na optymalizacji softu, to producenci idą na łatwiznę i robią to coraz mocniejsze smartphony, a co gorsze, bardziej energochłonne urządzenia, przecież smartphone ma być też telefonem, a telefon ma dać też Nam wygodę w czasie użytkowania. Android to niestety ten system który jest kiepsko optymalizowany, najgorzej z wszystkich systemów dostępnych na smartphony(Symbian, iOS, Bada, Meego), one wszystkie są w tym względzie przed Androidem, gdyby nie XDA to było by na prawdę kiepsko.
Ja już nie chce się powtarzać, ale PS4 nie wyjdzie wcześniej niż w 2014 roku(zapowiedź konsoli w 2013 roku na E3), jedynie następca X360 może wyjść w 2013 roku, ew. pod koniec 2012 roku(zapowiedź konsoli na E3 w 2012 roku).
Wg. mnie teraz jest najlepszy okres dla graczy bo wychodzą najbardziej dopracowane pozycje, i o ile z X360 nic więcej nie zobaczymy, tak PS3 może Nas jeszcze zaskoczyć(myślę że jeszcze nie powiedziało ostatniego słowa, choć na pewno nie będzie to duży skok).