W końcu znalazłem czas żeby ograć demko i według mnie gra jest dosyć mocną kalką Fable II, korzystającą z silnika oraz kilku innych "dobrodziejstw" serii Dragon Age. Szczerze mówiąc był to tytuł, który kompletnie umknął mojej uwadze, więc po ograniu dema jestem całkiem miło zaskoczony.
Pomimo tego, że fragment gry w jaki nam dano zagrać to całkiem spory i dobry kawałek kodu, to niestety nie obyło się bez kilku dosyć nieprzyjemnych babolców (przynajmniej w moim przypadku). Na pracę kamery już nie będę narzekał (jednak mogło być lepiej), ale pojawiające się gliczowate artefakty graficzne tu i ówdzie raczej nie przejdą. Dodatkowo, krótko po moim przybyciu do miasteczka nagle pochrzanił się dźwięk i npcom odebrało głos
Graficznie i muzycznie jest bardzo przyjemnie, a system walki całkiem ok. Fabuła też zapowiada się nie najgorzej, więc gra może okazać się całkiem dobrym tytułem.
Jak większość, najprawdopodobniej poczekam na sporą obniżkę ceny i możliwe, że gra wpadnie do czytnika podczas sezonu ogórkowego.