Autor Wątek: The Last of Us 30fps  (Przeczytany 435317 razy)

Szymku

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 74
Odp: The Last of Us
« Odpowiedź #1520 dnia: Lipca 02, 2013, 11:54:35 am »
Tyle w temacie, bo jak widać, pier**lisz.

Ty tak poważnie zamierzasz dyskutować o grze, o której nie masz pojęcia? Jak byłeś prawiczkiem też się kłóciłeś, że sex jest słaby bo widziałeś na filmie?

Odejdź.

To moja odpowiedź.

Marins

• Gość
« Odpowiedź #1521 dnia: Lipca 02, 2013, 12:08:23 pm »
W sumie nie rozumiem krucjaty dante której celem jest zmieszanie z błotem gry w którą nawet nie grał lol.

Iras

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 204
  • Mój awatar śmieje się z Ciebie.
« Odpowiedź #1522 dnia: Lipca 02, 2013, 12:15:11 pm »
A ja napiszę krótko: OBAJ WYPIER*ALAĆ!  :evil:

Szymku

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #1523 dnia: Lipca 02, 2013, 12:16:55 pm »
 :lol:

Marins

• Gość
« Odpowiedź #1524 dnia: Lipca 02, 2013, 12:29:38 pm »
Naughty Dog robiąc „najlepszą” grę tej generacji wykluczało początkowo tryb multiplayer, ale jak już wiadomo takowej zawartości nie mogło zabraknąć. Zapewniali nas, że otrzymamy najlepszy multiplayer jaki kiedykolwiek powstał, który zrewolucjonizuje wszystko co do tej pory widzieliśmy. Efekt końcowy jaki dostaliśmy odbiega trochę od obietnic niegrzecznych psiaków ale śmiało mogę polecić ten tryb każdemu kto wcześniej dużo grał z uśmiechem na twarzy w multi z serii Uncharted.

Przetrwaj 12 tygodni !
Na początku wybieramy jakim klanem chcemy grać: Hunters lub Fireflies. Po wyborze łączy nas do menu głównego gdzie w pierwszej kolejności rzuca się w oczy  statystyka o naszym klanie. Podczas zabawy będziemy musieli uważać na 3 czynniki, które będą wyznacznikiem jakości naszej gry. Trzeba dbać o swoją populację. Ta dzieli się na 3 kategorie, ludzie zdrowi, głodni i chorzy. Ich liczba jest uzależniona od naszych umiejętności i tego w jakim stopniu będziemy wykonywać poszczególne zadania.
Zanim zaczniemy przygodę życia, w której trzeba przetrwać 12 tyg., gdzie każdy dzień to jedna gra, będziemy mogli zmodyfikować naszą postać, zmieniając wygląd, tworzyć odpowiednie klasy jakimi będziemy chcieli grać, ale od razu mówię, że szaleństwa żadnego nie będzie. Z wyższym levelem przetrwania i zdobyciem punktów (zasobów) stopniowo będziemy odblokowywać ulepszenia: broń, perki, dopalacze.
Broń: mamy standardowe bronie, którymi gramy przez większość czasu i specjalne tak zwane one shot one kill, gdzie po uzyskaniu odpowiedniej ilości punktów będziemy mogli je aktywować podczas gry.
Perki: duża ilość która po odpowiedniej konfiguracji nada charakter naszej postaci. Będziemy mogli być medykiem w naszej drużynie, wyspecjalizowanym snajperem lub napakowanym rambo. Umiejętność  szybkiego tworzenia przedmiotów pozwoli na zakładanie pułapek, robieniu bomb, koktajli Mołotowa czy innych przedmiotów które pozwolą nam przetrwać.
Dopalacze: uzyskujemy po wykonaniu zadań a są to np.: większa ilość naboi, tańsza zbroja, mnożnik punktów razy 2 itd.
Kiedy już stworzymy naszego Roberta Neville’a wybieramy między dwoma trybami:
„walka o zasoby” gdzie jest to typowy team deathmatch lub „ocaleni” przypominający search and destroy.
Mapy są bardzo dobrze przemyślane: mamy wiele poziomów, zasłon, korytarzy gdzie możemy planować zasadzki na wrogów i jeśli gramy ze znajomymi - zaplanować atak z zaskoczenia wykorzystując np.: bombę dymną, po czym wpadając z ekipą skopać dupsko pechowcowi.
Wyszukiwanie meczów, jakość połączenia (brak wkurzających lagów) i inne usprawnienia pozwalają na szybkie gry.
W moim odczuciu Multi jest porównywalne do tego z U3, grafika, gameplay to wystarczy żeby pograć dłużej. 8/10

Juras

• Sonoklap
  • Major Hermaszewski
  • Reputacja: -9967
« Odpowiedź #1525 dnia: Lipca 02, 2013, 12:42:45 pm »
A ja napiszę krótko: OBAJ WYPIER*ALAĆ!  :evil:
Spoiler (kliknij, by wyświetlić/ukryć)

Kyokushinman

• Gagarin
  • Reputacja: 171
  • KRYTYK GROWY
« Odpowiedź #1526 dnia: Lipca 02, 2013, 13:42:09 pm »
Ta opinia nic nie zmienia, sam widzę i najlepiej potrafię to ocenić. Tu masz przykład dwie gry z tego samego roku czyli 2001. Która wygląda lepiej
MGS2 czy SH2? Odpowiedź jest dla mnie oczywista MGS2.
Druga recenzja:
:rotfl:
Czytaj ze zrozumieniem chłopie bo wysyłasz mi dalej recenzje która mnie nie interesują. A tak podsumowując tą dyskusje bezsensu to mała rada nie przechodź gier na you tube, nie gnój gry w która nie grałeś a może klepki ci się odpowiednio ustawią.

szafa

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 64
« Odpowiedź #1527 dnia: Lipca 02, 2013, 13:43:13 pm »
Spinacie się jak baranie jaja.
Fryty tyty dotknij pyty

Juras

• Sonoklap
  • Major Hermaszewski
  • Reputacja: -9967
« Odpowiedź #1528 dnia: Lipca 02, 2013, 17:18:42 pm »
Ta opinia nic nie zmienia, sam widzę i najlepiej potrafię to ocenić. Tu masz przykład dwie gry z tego samego roku czyli 2001. Która wygląda lepiej
MGS2 czy SH2? Odpowiedź jest dla mnie oczywista MGS2.
Druga recenzja:
:rotfl:
Czytaj ze zrozumieniem chłopie bo wysyłasz mi dalej recenzje która mnie nie interesują. A tak podsumowując tą dyskusje bezsensu to mała rada nie przechodź gier na you tube, nie gnój gry w która nie grałeś a może klepki ci się odpowiednio ustawią.
Lol, sam na tubie przechodzisz a innym wypominasz.

Kyokushinman

• Gagarin
  • KRYTYK GROWY
« Odpowiedź #1529 dnia: Lipca 02, 2013, 18:36:41 pm »
Pokaż dowód rycerzyku :troll:. Nawet jakbym na you tube przechodził to i tak lepiej niż ty na screenach :lol:.

Marins

• Gość
« Odpowiedź #1530 dnia: Lipca 04, 2013, 09:37:35 am »

szafa

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #1531 dnia: Lipca 04, 2013, 11:28:35 am »
Ekstra:)

Chociaż mam nadzieję, że to nie będzie sequel historii Joela i Ellie.
Dobrze by było, gdyby to była historia całkowicie innych postaci, z małymi nawiązaniami do jedynki. Lub ewentualnie jakiś prequel opowiadający o poczatkach zarazy i o tym, jak radził sobie Joel
i Tommy
. Opcji jest wiele, byle zostawili jedynkę w spokoju bo to moim zdaniem zamknięta historia.
Fryty tyty dotknij pyty

Iras

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 204
  • Mój awatar śmieje się z Ciebie.
« Odpowiedź #1532 dnia: Lipca 04, 2013, 11:33:31 am »
No ale to jest raczej pewne, że jej nie zostawią...

piter86

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 97
« Odpowiedź #1533 dnia: Lipca 04, 2013, 12:35:17 pm »
Ścieżka dźwiękowa w tej grze to perełka  :!: Moim zdaniem jedna z lepszych jakie do tej pory słyszałem.
« Ostatnia zmiana: Lipca 04, 2013, 12:39:36 pm wysłana przez piter86 »

szafa

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #1534 dnia: Lipca 04, 2013, 14:40:20 pm »
No ale to jest raczej pewne, że jej nie zostawią...

Może inaczej - niech jej po prostu nie zbeszczeszczą.
Fryty tyty dotknij pyty

Marins

• Gość
« Odpowiedź #1535 dnia: Lipca 05, 2013, 09:47:18 am »
Gram teraz na poziomie przetrwanie i widać jakim arcydziełem jest TLoU. Staram się chodzić wszędzie, czytać napisy na ścianach, rozglądam się dokładnie po pokojach, obserwuję dokładnie zachowania postaci jakie się pojawiają itd. Gra jest dopieszczona pod względem klimatu na maksa. Aczkolwiek po macaniu wszystkiego co się da nie udało mi się znaleźć w niektórych  czapterach wszystkich przedmiotów. Będzie trzeba potem po nie wrócić. Naboi mało ale wydaje mi się, że gra dostosowuję się do naszego stylu. Jak będziemy dużo strzelać to i ammo się znajdzie. Cegła i butelki najlepszym sprzymierzeńcem ;) Nic panowie tylko grać na słuchawkach, poziom przetrwanie i podziwiać to cudo.

Leszke

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 142
  • Piwo jest dowodem na to, ze Bog nas kocha!!!
« Odpowiedź #1536 dnia: Lipca 05, 2013, 11:35:27 am »
Cegła i butelki najlepszym sprzymierzeńcem
nie używam, do czego Ci to służy?

Marins

• Gość
« Odpowiedź #1537 dnia: Lipca 05, 2013, 12:20:09 pm »
Jak masz cegłę w ręce i jak biegniesz na człowieka to wystarczy jedno jebnięcie ewentualnie jak ma zbroje to krótkie combo i po kolesiu. No a cegły i butelki ogłuszają biegaczy, odciągają klikaczy, na tym poziomie praktycznie tylko tego używam bo reszty bardzo mało.

Kyokushinman

• Gagarin
  • KRYTYK GROWY
« Odpowiedź #1538 dnia: Lipca 05, 2013, 12:56:18 pm »
Ja używam tylko cegły po to aby rozwalić przeciwnikowi głowę, po nic więcej mi nie jest potrzebna natomiast butelka to w ogóle na nic mi się nie przydaje.

Morfi

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 82
  • Bend the Universe!
« Odpowiedź #1539 dnia: Lipca 05, 2013, 14:49:37 pm »
Cegła i pałka przydają się do rozwalania klikaczy na raz. To jest chyba najoszczędniejszy tryb, gdzie rzucasz butelką lub cegłą w klikacza i podbiegasz następnie do niego i bijesz z pałki - wtedy łeb rozwala się za 1 uderzeniem. Nie polecam uderzać w klikacza z piąchy nawet jak jest ogłuszony bo od razu Cie zje jeśli nie masz noża.

sieq

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 16
« Odpowiedź #1540 dnia: Lipca 05, 2013, 16:37:43 pm »
Ja tam w kółko odwracałem uwagę tymi przedmiotami ewentualnie cegłą w łeb

Leszke

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #1541 dnia: Lipca 06, 2013, 01:07:35 am »
A ja po cichutku sobie chodze..łuk lub od tylca. Przecież jak rzucasz w kogoś to robisz hałas..

szafa

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #1542 dnia: Lipca 06, 2013, 13:16:21 pm »
Tak btw, graliście z trybem 'słyszenia przez ściany' czy nie?
Fryty tyty dotknij pyty

windomearl

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 265
  • You know Carcosa?
« Odpowiedź #1543 dnia: Lipca 06, 2013, 13:34:25 pm »
Nie.

Szymku

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #1544 dnia: Lipca 06, 2013, 13:57:40 pm »
Ja teraz przechodzę na crushing, gdzie domyślnie nie ma echosondy... Rozgrywka zmienia się diametralnie - skradasz się naokoło, cały czas rozglądasz i wyłuskujesz po jednym wrogu, kogo możesz - omijasz... Jedyną wskazówką jest dźwięk pojawiający się gdy jesteś w polu widzenia wroga. Do tego na tym poziomie trudności jak znajdziesz cegłę lub butelkę, to jesteś szczęśliwy, bo pozostałych surowców jest naprawdę mało (jestem za miejscówką Billa i w szufladach/szafkach znalazłem może 3-4 fanty - reszta była pusta).

Ogólnie nie jest jakoś przesadnie trudno, bo wrogowie zostawiają trochę amunicji, a sojusznicy dają apteczki, ale na pewno jest dłużej.

sieq

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 16
« Odpowiedź #1545 dnia: Lipca 07, 2013, 10:39:54 am »
Robię hałas ale zamierzony żeby np przeciwnik wyszedł z ukrycia albo poszedł tam gdzie chcę i wtedy hop. To widzenie przez ściany jest poj**ane, nawet jak to wyłączysz i grasz na hardzie to ELA co jakiś czas, rzadko ale wskaże przeciwnika... Dlatego tym bardziej chce mi się przejść na najwyższym  :)
Ktoś tu wcześniej pisał że jak zajebiemy kolesia z broni to dostajemy amunicje a jak wręcz to guzik. Nie prawda, wiele razy miałem tak że zlikwidowani po cichu coś zostawiali a Ci z bronią po kuli w łeb nic.

Długo te 12 miesięcy się gra? Jakieś pucharki wpadają?

Moldar

• Łajka
  • Reputacja: 132
« Odpowiedź #1546 dnia: Lipca 07, 2013, 11:31:55 am »
Dwa pucharki zlote. 12 x 7 = 84 mecze, czyli tylko 168 ;) do tego jak pod koniec nie wyjdzie ci zadanie, możesz stracić całą populację i od nowa :)

windomearl

• PIERESTROJKA
  • You know Carcosa?
« Odpowiedź #1547 dnia: Lipca 08, 2013, 23:54:38 pm »
Skończyłem. Dla mnie masakra, nie rozumiem ludzi narzekających na zakończenie. Czuje się jak po dobrym filmie/książce/serialu, po napisach czas na refleksję i szkoda, że to już koniec. Więcej w recenzji na bbc.

Leszke

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #1548 dnia: Lipca 09, 2013, 00:55:30 am »
Skończyłem. Dla mnie masakra, nie rozumiem ludzi narzekających na zakończenie. Czuje się jak po dobrym filmie/książce/serialu, po napisach czas na refleksję i szkoda, że to już koniec. Więcej w recenzji na bbc.
graj dalej czy w plusie czy na wyższym, moim zdaniem warto i to bardzo.

Solid Snake 1989

• MIR
  • Reputacja: 101
  • Who Dares. Wins
« Odpowiedź #1549 dnia: Lipca 09, 2013, 04:21:50 am »
Nie, nie warto, niech mi sprzeda :P

szafa

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #1550 dnia: Lipca 09, 2013, 06:08:43 am »
Graliście z polskim dubbingiem? Ja po pierwszych dwóch zdaniach zmieniłem na angielski + napisy...
Fryty tyty dotknij pyty

Marins

• Gość
« Odpowiedź #1551 dnia: Lipca 09, 2013, 06:56:01 am »
Graliście z polskim dubbingiem? Ja po pierwszych dwóch zdaniach zmieniłem na angielski + napisy...
Grałem i nie było tak tragicznie, jak grasz kilkanaście godzin to idzie się przyzwyczaić :)
Właśnie jestem przed
gram na przetrwaniu i jest trudno. Unikam jakiejkolwiek walki z grzybami, fanty jakie znajdę zostawiam na ludzi. Gra jest epicka na tym poziomie  8)

szafa

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #1552 dnia: Lipca 09, 2013, 07:33:22 am »
Ja to mama generalnie jakieś uprzedzenie do polskiego dubbingu. Czy to w grach, czy to w filmach. Toleruję jedynie dubbing w bajkach lub produkcjach dla dzieci, ale nie w poważnych filmach czy grach bo uważam go za strasznie sztuczny i ogólnie zaniża mój odbiór filmu/gry. Nie ma to jak oryginalny dubbing + ew napisy.
Fryty tyty dotknij pyty

windomearl

• PIERESTROJKA
  • You know Carcosa?
« Odpowiedź #1553 dnia: Lipca 09, 2013, 08:59:22 am »
Nie, nie warto, niech mi sprzeda :P
Nie sprzedaję gierkuf, tym bardziej takich ;p

Leszke

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #1554 dnia: Lipca 09, 2013, 10:25:52 am »
Grałem i nie było tak tragicznie, jak grasz kilkanaście godzin to idzie się przyzwyczaić :)
Właśnie jestem przed
gram na przetrwaniu i jest trudno. Unikam jakiejkolwiek walki z grzybami, fanty jakie znajdę zostawiam na ludzi. Gra jest epicka na tym poziomie  8)
Jeszcze raz to napisze:Najlepsza gra w jaką grałem.
Gram na przetrwaniu+ i jest łatwo(moze dlatego ze mam + ale czy ja wiem) Praktycznie stylu nie zmieniłem wszystko po cichu. Szukam smaczków, odzywek młodej, czytam wszystko co znajde. Nigdy wczesniej nic takiego mi sie nie przytrafiło. Kto nie zagra w ta gre jest zwyklym frajerem czy innym podobnym graczem PC.
« Ostatnia zmiana: Lipca 09, 2013, 10:30:03 am wysłana przez CancerPL »

Kyokushinman

• Gagarin
  • KRYTYK GROWY
« Odpowiedź #1555 dnia: Lipca 09, 2013, 10:46:24 am »
Ja tam z łukiem nadal 2 razy strzelasz w łeb klikacza czy więcej :lol:.

Morfi

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 82
  • Bend the Universe!
« Odpowiedź #1556 dnia: Lipca 09, 2013, 10:49:41 am »
Ja to mama generalnie jakieś uprzedzenie do polskiego dubbingu. Czy to w grach, czy to w filmach. Toleruję jedynie dubbing w bajkach lub produkcjach dla dzieci, ale nie w poważnych filmach czy grach bo uważam go za strasznie sztuczny i ogólnie zaniża mój odbiór filmu/gry. Nie ma to jak oryginalny dubbing + ew napisy.

Uważam, że w przypadku TLOU niesłusznie zarzucasz polskiemu dubbingowi gorszą jakość. Znam nie jednego tłumacza i zgadzam się z tym, że jedynie w ojczystym języku pewne teksty czy przekazy mają odpowiednią moc. Dla porównania podam tutaj Xella, który grał na angielskim dubbingu. Ja grałem na polskim (ale na ang też zagram na pewno dla porównania). W ang wersji w szczególności przekleństwa nie mają takiej mocy i nie wywierają na nas tak dużego wrażenia - przykład Ellie, która w ang gdy Joel kogoś zabije rzuci jakimś cichym "oh gosh" albo "fuck", natomiast w wersji PL jest ona najbardziej klnącą osobą w całej grze i w tych samych sytuacjach słyszymy "ja pier**le" lub "o kur**", nie mówiąc o częstym "spier**laj" do Billa czy "poj**y" do przeciwników. Gdy słyszymy od  tak młodej dziewczyny tak ostre słowa w własnym języku wówczas przekaz nabiera większej mocy niż osłyszane z amerykańskich filmów faki, które dla nas nie mają takiej mocy i najzwyczajniej nas tak nie poruszają.

Po to ta gra ma PEGI 18 żeby móc w pełni pokazać, że w czasach apokalipsy nie ma miejsca na grzeczne słówka i mówi się jak jest. A w ojczystym języku słowa nabierają mocniejszego wydźwięku. Dlatego właśnie uważam wersję PL za naprawdę dobrą. Jedyne miejsce do którego moge się przyczepić to tłumaczenie klikaczy, których nazwa w menu przez pół gry jest tłumaczona i wymawiana "mlaskacze", przez co nie wiedziałem w ogóle o którego przeciwnika chodzi. Tak to bez zarzutów.

Leszke

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #1557 dnia: Lipca 09, 2013, 10:52:11 am »
Z czego sie smiejesz? Mam zobaczyć to twoje nedzne karate w chujowej wersji? :lol:
1.Raz strzelałem z łuku do klikacza.
2.Uzywam na ludzi.
3.Na wyższych poziomach mam góra 3 strzały.
4.Nie gram na YT.
5.Oceniam cie na 3=.

windomearl

• PIERESTROJKA
  • You know Carcosa?
« Odpowiedź #1558 dnia: Lipca 09, 2013, 10:52:58 am »
Kosa z dubbingiem na zawsze.

Kyokushinman

• Gagarin
  • KRYTYK GROWY
« Odpowiedź #1559 dnia: Lipca 09, 2013, 11:01:07 am »
Z czego sie smiejesz? Mam zobaczyć to twoje nedzne karate w chujowej wersji? :lol:
1.Raz strzelałem z łuku do klikacza.
2.Uzywam na ludzi.
3.Na wyższych poziomach mam góra 3 strzały.
4.Nie gram na YT.
5.Oceniam cie na 3=.
To na przyszłość nie pierd** mi że potrzeba 2 strzały w łeb aby kliker zdechł :lol:.
Co do karate to lepiej sie nie wypowiadaj na temat o którym pojęcia raczej nie masz.