Autor Wątek: [archiwum] Co Was ostatnio rozśmieszyło?  (Przeczytany 883415 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Leenk

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 1
Odp: [archiwum] Co Was ostatnio rozśmieszyło?
« Odpowiedź #7280 dnia: Września 29, 2008, 22:51:48 pm »
Mnie bardzo śmieszą te jego komicznie robione "demaskatorskie" programy gdzie jedyne co robi to pluje na wszystkich którzy nie należą do jego obozu politycznego.  :cool:
« Ostatnia zmiana: Września 29, 2008, 23:51:12 pm wysłana przez Leenk »

Iras

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 204
  • Mój awatar śmieje się z Ciebie.
« Odpowiedź #7281 dnia: Września 29, 2008, 23:13:47 pm »
Nie zauważyliście, że robicie dokładnie to samo, a Wasza pozycja stawia Was jeszcze niżej?  8)

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #7282 dnia: Września 29, 2008, 23:32:43 pm »
Nie zauważyliście, że robicie dokładnie to samo, a Wasza pozycja stawia Was jeszcze niżej?  8)
Cała prawda, tylko zmień na robiMY.

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #7283 dnia: Września 29, 2008, 23:35:37 pm »
Ja nie piszę przy każdej okazji o zazdrości i kompleksach kogoś, kto ma odmienne zdanie.

Leenk

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #7284 dnia: Września 29, 2008, 23:42:58 pm »
Iras uważa że
"Hipokryzja (od gr. hypokrisis, udawanie) - zachowanie lub sposób myślenia i działania charakteryzujący się niespójnością stosowanych zasad moralnych."

Rowan Atkinson przed Jimem Beanem...
« Ostatnia zmiana: Września 29, 2008, 23:53:02 pm wysłana przez Leenk »

jay jay

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 18
  • Terror of unexpleainable
« Odpowiedź #7285 dnia: Września 30, 2008, 08:59:01 am »
święto narodowe w tv z powodu ... 25 lecia wręczenia nagrody Nobla dla Wałęsy  :roll:
''Don't take advice from anyone'' - Robert Altman.

mowafilmowa.wordpress.com
magivanga.wordpress.com
booklips.pl

BoBaN

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 309
  • Życie jest zbyt krótkie, żeby jeździć dieslem.
« Odpowiedź #7286 dnia: Września 30, 2008, 09:14:22 am »
Ja nie piszę przy każdej okazji o zazdrości i kompleksach kogoś, kto ma odmienne zdanie.

Ja rozumiem że można mieć odmienne zdanie, ale jest też sposób jego wyrażania (tym bardziej, publicznie w tv) a tutaj Wildstein po prostu zachowuje się jak rozwścieczony kundelek co mnie po prostu śmieszy. Pomijam że koleś jest tchórzem i pewnie musi jakoś się podnieść na duchu, więc sobie wyzywa i szkaluje innych w tv. Śmieszny chłopek i tyle.
Opublikowane: Wrzesień 30, 2008, 09:09:25
święto narodowe w tv z powodu ... 25 lecia wręczenia nagrody Nobla dla Wałęsy  :roll:

Myślę że tu nie chodzi o sam fakt wręczenia Nobla a o to za co Wałęsa tą nagrodę dostał.

jay jay

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #7287 dnia: Września 30, 2008, 09:19:55 am »
Myślę że tu nie chodzi o sam fakt wręczenia Nobla a o to za co Wałęsa tą nagrodę dostał.
to doskonale pokazuje jak zakompleksionym i małostkowym krajem jesteśmy . Wembley , Małysz , Papież i Wałęsa oto symbol potęgi narodu poslkiego . Zamiast odwraciać się do tyłu i świetować dawno zapomniane w świecie rzeczy lepiej na nowo pisać historie .

magivanga.wordpress.com
booklips.pl

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #7288 dnia: Września 30, 2008, 09:27:41 am »
Piszesz jakbyśmy byli jedynym krajem świata, który obchodzi jakieś rocznice ważnych dla niego wydarzeń. Ciężko jest znaleźć naród, który tak nie postępuje. Dziwne te Twoje zarzuty.

jay jay

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #7289 dnia: Września 30, 2008, 09:37:13 am »
Wybacz , ale dla mnie to groteska ,gdy ktos świętuje 25 lecie wreczenia nagrody Nobla jakiemuś typkowi w Polsce . Myslisz ,że we Wloszech odprawiają huczne zabawy z okazjii xx-lecia wreczenia Oskara dla Felliniego ? Wzmianka w niusach może być , ale nie żeby odrazu robić jakieś uroczystości narodowe i msze w kościele .Dla mnie to taka zagrywka polityczna w kierunku Kaczorów , bo jakoś sobie nie przypominam by 5 lat temu było coś podobnego .

magivanga.wordpress.com
booklips.pl

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #7290 dnia: Września 30, 2008, 09:43:40 am »
Jak dla mnie to jest spora różnica między dostaniem oskara za rolę w filmie a Nobla za obalenie komunizmu. Ciągle uważam że nie świętujemy samej nagrody Nobla Wałęsy, a fakt za co ją dostał. Zdajesz sobie sprawę z tego że to czego on dokonał, wpłynęło na losy Europy.

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #7291 dnia: Września 30, 2008, 09:51:12 am »
Ty nawet nie wiesz, za co Wałęsa dostał Nobla. Super.

jay jay

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #7292 dnia: Września 30, 2008, 09:53:05 am »
Jak dla mnie to jest spora różnica między dostaniem oskara za rolę w filmie a Nobla za obalenie komunizmu. Ciągle uważam że nie świętujemy samej nagrody Nobla Wałęsy, a fakt za co ją dostał. Zdajesz sobie sprawę z tego że to czego on dokonał, wpłynęło na losy Europy.
tak zwalczył komunizm ,że połowa dawnego establishmentu dalej rządzi Polską . Czy to jest obalenie komunizmu oceńcie sami .

magivanga.wordpress.com
booklips.pl

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #7293 dnia: Września 30, 2008, 10:01:21 am »
Ty nawet nie wiesz, za co Wałęsa dostał Nobla. Super.

Irasku wiem że tylko Ty w Polsce wiesz za co on dostał Nobla. W ogóle wiesz wszystko najlepiej i jest prze git gość. Normalnie alfa i omega.

PS. Nobel za tworzenie i liderowanie Solidarnością w moim mniemaniu łączy się w skutkach z późniejszym obaleniem komunizmu, no ale pewnie Ty wiesz lepiej.
Opublikowane: Wrzesień 30, 2008, 09:59:15
tak zwalczył komunizm ,że połowa dawnego establishmentu dalej rządzi Polską . Czy to jest obalenie komunizmu oceńcie sami .

Jak dla mnie to żyjemy teraz w III Rzeczpospolitej Polskiej, która jest krajem demokratycznym.
« Ostatnia zmiana: Września 30, 2008, 10:17:46 am wysłana przez MarcePan »

jay jay

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #7294 dnia: Września 30, 2008, 10:07:39 am »
Jak dla mnie to żyjemy teraz w III Rzeczpospolitej Polskiej, która jest krajem demokratycznym.
rządzonym przez komunistów a od 1 stycznia 2009 przez socjali z Brukseli .

magivanga.wordpress.com
booklips.pl

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #7295 dnia: Września 30, 2008, 10:15:08 am »
Irasku wiem że tylko Ty w Polsce wiesz za co on dostał Nobla. W ogóle wiesz wszystko najlepiej i jest prze git gość. Normalnie alfa i omega.

PS. Nobel za tworzenie i liderowanie Solidarnością w moim mniemaniu łączy się w skutkach z późniejszym obaleniem komunizmu, no ale pewnie Ty wiesz lepiej.

Chamstwem i sarkazmem próbujesz zasłonić własną niewiedzę.

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #7296 dnia: Września 30, 2008, 10:21:57 am »
:lol: No to mi pojechałeś. Co do mojej wiedzy to nie powinieneś się przejmować. Raczej zainteresuj się swoim stanem wiedzy bo...

Szkoda że wszystko trzeba tłumaczyć Ci łopatologicznie bo z kontekstu zdania bo sam nie potrafisz nic wywnioskować. Gdybym dyskutował z Tobą a nie z Jay Jay to wyraźnie bym opisał przyczynę nagrody Nobla dla Wałęsy bo wiem że masz trudności z logiką, ale skąd mogłem wiedzieć że znowu tu wpadniesz, wpierdzielisz się między wódkę za zakąskę i znowu zaczniesz wypisywać te swoje e-mądrości co by pokazać że jesteś najmądrzejszy. Zdecydowanie należy Ci się tytuł e-profesora. :P

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #7297 dnia: Września 30, 2008, 10:34:12 am »
Wytłumacz mnie - głupiemu, jak Nagroda Nobla mogła być przyznana za coś, co wydarzyło się sześć lat później (bo dokładnie to napisałeś)?

Czyżby Komitet dysponował kryształową kulą?  :shock:

Jak się palnie gafę, wypadałoby wziąć za to odpowiedzialność, a nie atakować kogoś, kto śmiał nieomylnemu MarcePankowi zwrócić uwagę.

s00s

• Major Hermaszewski
  • Reputacja: 155
« Odpowiedź #7298 dnia: Września 30, 2008, 10:42:29 am »
ale się o wałęsie rozpisaliście, ho ho ho. dla mnie to on wczoraj obchodził 65 lat i jednocześnie 25 lat nobla. czy to się komuś podoba czy nie, jest najbardziej rozpoznawalnym żyjącym polakiem na świecie. o ile dobrze pamiętam to wałęsa jako przedstawiciel europy szedł w atlancie z flagą igrzysk olimpijskich. nie mamy za bardzo autorytetów a jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma:)

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #7299 dnia: Września 30, 2008, 10:43:30 am »
@Iras

Proponuję Ci na przyszłość używać najpierw mózgu w celach rozpoznania sytuacji niż od razu do poprawiania kogokolwiek na forum. Jeśli czytałeś moje wypowiedzi (tą o Wildsteinie) to wiesz że oglądałem wczoraj program na TVP2, gdzie był spory materiał o tej nagrodzie dla Wałęsy. Logika podpowiada że siłą rzeczy muszę wiedzieć, za co dokładnie dostał Nobla.

LoNdEk

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 15
« Odpowiedź #7300 dnia: Września 30, 2008, 10:47:26 am »
Rozbawilo mnie to co uslyszalem wczoraj w Faktach:

Ze prezydent Kaczynski chcialby byc na manewrach Anakonda, ale go nie zaprosili - pewnie sie obrazi.

Ze prezydent Kaczynski mimo, ze zostal zaproszony przez Walese na uroczystosci 25 rocznic nobla dla Walesy, to nie przyjechal - bo on wie ze Walesa byl agentem.

Kolejna zabawna rzecz to co N. Davies powiedzial, porownujac obecna sytuacje z nagonka na Walese, do zabawnej sytuacji z czasow Napoleonskich, kiedy to przeciwnicy Napoleona glosili, ze byl on agentem pracujacym dla brytyjczykow.

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #7301 dnia: Września 30, 2008, 10:57:09 am »
Ze prezydent Kaczynski mimo, ze zostal zaproszony przez Walese na uroczystosci 25 rocznic nobla dla Walesy, to nie przyjechal - bo on wie ze Walesa byl agentem.

Ty byś pewnie poszedł na urodziny do kogoś, kto obraża Cię przy każdej okazji?

To mnie rozśmieszyło  :?

LoNdEk

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #7302 dnia: Września 30, 2008, 11:01:13 am »
Wiesz gdyby ktos przy kazdej okazji staral mi sie dokopac, nazywal mnie "agentem"/zdrajaca, patronowal imprezie ludzi. ktorzy nazywaja mnie "agentem"/zdrajaca, to wogole bym mu zaproszenia nie wyslal. Iras choc nie wiem co, nie wmowisz nikomu, ze prezydent L. Kaczynski jest wiekszym autorytetem niz pan Walesa.

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #7303 dnia: Września 30, 2008, 11:02:13 am »
Zobacz a mimo to że Kaczyński obraża Wałęsę, nazywając go agentem to ten potrafił go zaprosić uroczystość. To doskonale pokazuje o ile klas niższym przywódcą jest obecny prezydent, porównując do Wałęsy. Takie zachowanie też mnie bardzo śmieszy.

Mr_Zombie

• Global Moderator
  • Marynarz z Potiomkina
  • Press a button and something awesome happens...
« Odpowiedź #7304 dnia: Września 30, 2008, 11:05:12 am »
Dla mnie to taka zagrywka polityczna w kierunku Kaczorów , bo jakoś sobie nie przypominam by 5 lat temu było coś podobnego .

Ponieważ 25 rocznica (podobnie jak 50 i 100) jest uważana za tą specjalną; 20, 15, czy 19 już nie.
I tutaj można łatwo przejść do prezydenta, który z okazji 90 rocznicy odzyskania niepodległości wyprawia huczny bal. To raczej w tym przypadku należałoby się zapytać, czemu, skoro uroczyście mamy uczcić 90 rocznicę, nie uczciliśmy tak rocznicy 89, 88 czy 87? Przecież pod względem "ważności" są one takie same.
(żeby ktoś się nie czepiał, bo znając życie, zaraz ktoś to zrobi, moim celem nie było odwrócenie kota ogonem).

Zgadzam się jednak z tym, co napisałeś "Wembley , Małysz , Papież i Wałęsa" (teraz pomału dochodzi jeszcze Kubica), i nic więcej, klapki na oczach. Jedyne "symbole", którymi Polska się wciąż chwali, wciąż istnieje ich kult, i nie potrafi wyjść poza nie, nie potrafi "stworzyć" czegoś nowego.
Opublikowane: Wrzesień 30, 2008, 11:03:35
To doskonale pokazuje o ile klas niższym przywódcą jest obecny prezydent, porównując do Wałęsy. Takie zachowanie też mnie bardzo śmieszy.

O tak, Wałęsa publicznie nazywający Kaczyńskiego (nie pamiętam już, którego) "durniem", czy też uzywający wobec braci (bądź co bądź, prezydenta i premiera) innych inwektyw - to faktycznie świadczy o "klasie" Wałęsy.
Always code as if the person who will maintain your code
is a maniac serial killer that knows where you live.

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #7305 dnia: Września 30, 2008, 11:13:24 am »
Jak się palnie gafę, wypadałoby wziąć za to odpowiedzialność, a nie atakować kogoś, kto śmiał nieomylnemu MarcePankowi zwrócić uwagę.

Odpowiedzialność? Tobie to już się całkiem w głowie powaliło. To że Ty uważasz to za gafę, bo nie zrozumiałeś kontekstu i trzeba Ci łopatą do głowy to kłaść to nie moja wina. Nie wiem czy jest ktoś w Polsce kto nie wie za co Wałęsa dokładnie dostał Nobla. Dlatego też to Twój problem że traktujesz ludzi z góry i uważasz ich za głupszych od siebie bo takie zachowanie świadczy o tym że na każdym kroku starasz się dowartościować. Jakoś Jay Jay czy ktoś inny nie zwrócił na to uwagę bo zrozumieli kontekst a Ty jak zwykle musiałeś się popisać i wpieprzyć się swoją poprawką w rozmowę. Jakiż to zbieg okoliczności że znowu to Iras kogoś poprawia.
Opublikowane: Wrzesień 30, 2008, 11:09:26
O tak, Wałęsa publicznie nazywający Kaczyńskiego (nie pamiętam już, którego) "durniem", czy też uzywający wobec braci (bądź co bądź, prezydenta i premiera) innych inwektyw - to faktycznie świadczy o "klasie" Wałęsy.

To nie zmienia faktu że Wałęsa jest człowiekiem o nieporównywalnie większych zasługach a co za tym idzie, nieporównywalnie bardziej cenioną i poważaną osobą.

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #7306 dnia: Września 30, 2008, 11:14:11 am »
Wiesz gdyby ktos przy kazdej okazji staral mi sie dokopac, nazywal mnie "agentem"/zdrajaca, patronowal imprezie ludzi. ktorzy nazywaja mnie "agentem"/zdrajaca, to wogole bym mu zaproszenia nie wyslal. Iras choc nie wiem co, nie wmowisz nikomu, ze prezydent L. Kaczynski jest wiekszym autorytetem niz pan Walesa.

Żaden z nich nie jest autorytetem. W ogóle współczuję każdemu, kto autorytetu musi szukać w Wałęsie.

I o jakiej imprezie ludzi, którzy nazywają Wałęsę zdrajcą i agentem, mówisz? Chodzi Ci może o rocznicę utworzenia Wolnych Związków Zawodowych? Proponuję się głęboko zastanowić, dlaczego ludzie, którzy w powstaniu Solidarności mają nie mniejszy udział niż Wałęsa, nazywają go teraz zdrajcą.

"Dureń" to jeszcze nic - Wałęsie zdarzyło się nazwać obecnego Prezydenta skurwysynem, co już jest poniżej jakiegokolwiek poziomu.

Odpowiedzialność? Tobie to już się całkiem w głowie powaliło...

Przynajmniej poziom wypowiedzi masz na poziomie swojego "autorytetu".

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #7307 dnia: Września 30, 2008, 11:15:33 am »
Odpowiedzialność? Tobie to już się całkiem w głowie powaliło...

Przynajmniej poziom wypowiedzi masz na poziomie swojego "autorytetu".

...

"Hipokryzja (od gr. hypokrisis, udawanie) - zachowanie lub sposób myślenia i działania charakteryzujący się niespójnością stosowanych zasad moralnych."

Rowan Atkinson przed Jimem Beanem...

Mr_Zombie

• Global Moderator
  • Marynarz z Potiomkina
  • Press a button and something awesome happens...
« Odpowiedź #7308 dnia: Września 30, 2008, 11:18:58 am »
To nie zmienia faktu że Wałęsa jest człowiekiem o nieporównywalnie większych zasługach a co za tym idzie, nieporównywalnie bardziej cenioną i poważaną osobą.

W to nie wątpię. Ale nie pisz w takim razie, że Wałęsa ma "klasę" wyższą, niż Kaczyński, bo Wałęsa tej klasy po prostu nie ma w ogóle. Nie myl tych dwóch pojęć.

Odnośnie tego "skurwysyna" (nie chce mi się juz cytować) - tutaj akurat na miejscu Kaczyńskiego osobiście dał Wałęśie w gębę. Co jak co, ale obrażanie czyjejś matki ("ku***") to jest już poniżej jakiegokolwiek poziomu :/.

(notka do modów - tą rozmowę należałoby przenieść do "Polityki").
« Ostatnia zmiana: Września 30, 2008, 11:39:31 am wysłana przez Mr_Zombie »
Always code as if the person who will maintain your code
is a maniac serial killer that knows where you live.

Leenk

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #7309 dnia: Września 30, 2008, 11:19:16 am »
czy to się komuś podoba czy nie, jest najbardziej rozpoznawalnym żyjącym polakiem na świecie.
I tylko o to chodzi - niektórych jak widać przez to szlag trafia...

Opanowana przez PiS TV cenzuruje tą rocznicę chociaż jak trzeba dowalić Wałęsie prawicowe harcownicy w TV mogą sobie go dowolnie opluwać w dobrym czasie antenowym. Na obchody marca 68 Kaczyński nie zaprasza jedną z głównych postaci tych wydarzeń czyli Michnika. Absurdy do kwadratu.

Ponieważ jest to temat o tym co nas rozśmiesza to warto napisać że bardzo rozśmieszające są te pocieszne próby napisania na nowo historii.  :cool:
« Ostatnia zmiana: Września 30, 2008, 11:21:42 am wysłana przez Leenk »

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #7310 dnia: Września 30, 2008, 11:23:21 am »
Ponieważ jest to temat o tym co nas rozśmiesza to warto napisać że bardzo rozśmieszające są te pocieszne próby napisania na nowo historii.  :cool:

Dobrze napisane.

LoNdEk

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #7311 dnia: Września 30, 2008, 11:28:02 am »
Historia wg. PiS to taka, w ktorej Walesa jest tw. Bolkiem, a bracia Kaczynscy razem z A. Gwiazda organizowali strajki Solidarniosci i obalali komunizm, no litosci. Jedni ludzie lubia inni nie lubia Walesy, ale nie przeklamujmy historii i niestety - dla niektorych - nie zmienicie tego, ze Walesa jest czlowiekiem rozpoznawanym na swiecie i w zyciu w zadnej zagranicznej prasie nie bedzie porownywany do "kartofli", to tez swiadczy o pewnym szacunku jaki ma Walesa nawet poza granicami Polski.
Opublikowane: Wrzesień 30, 2008, 11:26:24
"TVP nie chciała udostępnić filmu z wręczenia Wałęsie Nobla. Dostaliśmy go z Norwegii"
Koncert Nobel '83 Pro Memoria w Teatrze Wielkim w Warszawie
PAP

- TVP nie transmitowała koncertu upamiętniającego Nobla dla Lecha Wałęsy z powodów politycznych. Nie chciała też udostępnić archiwalnego filmu z ceremonii w Oslo - mówi w rozmowie z "Gazetą Wyborczą" Henryk Sikora, dyrektor projektu "Nobel 25".

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #7312 dnia: Września 30, 2008, 11:33:53 am »
Ja bym się poważnie zastanowił, ile wspólnego z prawdą ma historia pisana jeszcze za komuny...

I nie mówmy o historii wg PiS. Zwróćcie uwagę, jakie zdanie mają o Wałęsie ludzie, którzy kiedyś razem z nim tworzyli Solidarność.

Jeśli chodzi o agenturę Lecha, facet jest sam sobie winny. Nikt mu teczek wynosić nie kazał, ani obalać rządu Olszewskiego w przeddzień ich ujawnienia. Ludzie wątpią w jego uczciwość, bo sam dał im ku temu podstawy.

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #7313 dnia: Września 30, 2008, 11:40:54 am »
Abstrahując już od tych pomówień o agencie Bolku, to nawet jeśli Wałęsa miał jakiś epizod w SB to co z tego? Czy zmienia to fakt że obalił komunizm? W ostateczności i tak dokonał rzeczy wielkiej i wymagającej ogromnej odwagi.

s00s

• Major Hermaszewski
  • Reputacja: 155
« Odpowiedź #7314 dnia: Września 30, 2008, 11:42:56 am »
Proponuję się głęboko zastanowić, dlaczego ludzie, którzy w powstaniu Solidarności mają nie mniejszy udział niż Wałęsa, nazywają go teraz zdrajcą.

bo komunie skutecznie udało się skłócić solidarność między sobą, częśc się dała zrobic w bambuko, częśc nie(to zresztą odwieczny problem polskiej prawicy, zawsze skłócona ze wszystkimi i wszędzie). tak w ogóle, to proponuję obejrzec "człowika z żelaza". film był kręcony na gorącą, podczas tamtych wydarzeń i bardzo dobrze oddaje atmosferę wtedy panującą, podpisywanie notatek in blanco etc.. co poniektórym może by się oczy otworzyły na to jak było.

LoNdEk

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #7315 dnia: Września 30, 2008, 11:47:16 am »
Ja bym się poważnie zastanowił, ile wspólnego z prawdą ma historia pisana jeszcze za komuny...

Pojdzmy dalej, moze sprawdzmy wszytko od czasow Mieszka ?! ;)

btw. wg. Endecji Pilsudzki byl agentem niemieckim

I nie mówmy o historii wg PiS. Zwróćcie uwagę, jakie zdanie mają o Wałęsie ludzie, którzy kiedyś razem z nim tworzyli Solidarność.

Spora jednak czesc jego wspolpracownikow nie ma mu nic do zarzucenia, wiekszosc opozycjonistow z tamtych lat uwaza go za bohatera. Sa tylko 2 nazwiska pani Walentynowicz i pan Gwiazda, ludzie, ktorych mnie zatrul "jad", przerost ambicji, a moze poprostu nie dali im sie do "koryta" dopchac?!

Jeśli chodzi o agenturę Lecha, facet jest sam sobie winny. Nikt mu teczek wynosić nie kazał, ani obalać rządu Olszewskiego w przeddzień ich ujawnienia. Ludzie wątpią w jego uczciwość, bo sam dał im ku temu podstawy.

Czy ktos jest winny czy nie, o tym decyduje sad, a w przypadku Walesy, sad uznal go za ofiare, nie za agenta.

Trusio

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 3
  • Dr Trusio
« Odpowiedź #7316 dnia: Września 30, 2008, 11:53:27 am »
Wchodzę tu, żeby się pośmiać, a toto jest już raczej żenujące. No. Ale przynajmniej zaspamowałem. :roll:
GT: Trusio

LoNdEk

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #7317 dnia: Września 30, 2008, 12:00:14 pm »
Wchodzę tu, żeby się pośmiać, a toto jest już raczej żenujące. No. Ale przynajmniej zaspamowałem. :roll:

Cieszymy sie twoim szczesciem.

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #7318 dnia: Września 30, 2008, 12:01:07 pm »
Sa tylko 2 nazwiska pani Walentynowicz i pan Gwiazda.

Znacznie więcej - Świtoń, Witkowski, Wyszkowski. Wszyscy uważają Wałęsę za zdrajcę.

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #7319 dnia: Września 30, 2008, 12:11:12 pm »
Sąd nie uważa i to wystarczy.