Autor Wątek: [archiwum] Co Was ostatnio rozśmieszyło?  (Przeczytany 803143 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

LoNdEk

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 15
Odp: [archiwum] Co Was ostatnio rozśmieszyło?
« Odpowiedź #16800 dnia: Września 30, 2010, 10:58:15 am »
Cytaty pochodzą z książki wydanej w 1966 pod tytulem "Dbaj o siebie - praktyczne rady dla kobiet żyjących na wsi". Mam nadzieje, ze dzieki tej lekturze poszerzycie swoje horyzonty intelektualne.

"Rozpowszechniło się obecnie noszenie butów gumowych - gumiaków. Są one niedrogie, łatwe do utrzymania w czystości i praktyczne na błoto".

"Regularne oddawanie stolca, częste opróżnianie pęcherza też dodatnio wpływają na samopoczucie kobiety".
"Trzeba koniecznie i obowiązkowo mieć w domu oddzielną dużą miednicę do mycia się i mniejszą miedniczkę do podmywania[...] Karmienie w miednicy prosiąt, cieląt lub kur jest niedopuszczalne".
"Do wycierania nóg powinno się mieć ręcznik lub czystą ściereczkę. Nie można używać do tego celu ścierek do garnków [...]"

"W zasadzie powinno się chodzić jak najwięcej z gołą głową[...] Jednak do przyrządzania posiłków i dojenia krów należy zakładać na głowę cienką chusteczkę".

"Pończochy i skarpety powinny być czyste, aby nie cuchnęły potem. Gdy się drą, trzeba je wycerować albo wprawić całe pięty, a nawet stopy z cholewki starej pończochy".

"Częstość zbliżeń małżeńskich jest zależna od wieku, temperamentu,
stanu zdrowia, wykonywanej pracy itp. Nie ma co do tego jakichś szczególnych zaleceń poza tym, że najodpowiedniejsze są godziny wieczorne przed snem, aby małżonkowie mogli wypocząć do rana. Stroną kierującą w intymnym życiu małżeńskim jest mężczyzna, bo tak jest zbudowany i takie już jest prawo przyrody".

"Do obowiązków małżeńskich kobiety należy współuczestniczenie w zbliżeniu płciowym, a nawet troska o nadanie mu atrakcyjniejszej, bardziej estetycznej i higienicznej oprawy".

"Srodki zapobiegające ciąży (srodki antykoncepcyjne) można nabyć w każdej aptece bez recepty, inne dla mężczyzn, a inne dla kobiet. Dla mężczyzn są osłonki gumowe czy nylonowe, tak zwane "prezerwatywy" [...] Lecz i ten środek nie jest całkowicie pewny, bo osłonka może pęknąć".

"Jak może mąż dbać o żonę? Po pierwsze: nie ciągać żony bez nadzwyczajnej potrzeby do ciężkich prac w polu i w obejściu. Weźmy przykładowo nakładanie na wóz gnoju lub rozrzucanie go po polu".

"Majtki powinna nosić w zimie i w lecie każda kobieta, młoda czy stara. Chronią one organy rodne kobiety przed przeziębieniem i przed dostaniem się do nich kurzu z różnymi zarazkami [...] Można sobie u kupnych majtek podłużyć nogawki doszywając kawałki ze starych tegoż koloru lub dorobić szydełkiem czy na drutach [...] Majtki powinny być zawsze czyste. Aby się w kroku szybko nie zabrudziły i nie cuchnęły moczem, nie trzeba po oddaniu moczu podrywać się za prędko, ale osuszyć krocze specjalnym papierem higienicznym, ligniną czy kawałkiem starej, czystej szmatki".

"Podajemy jeszcze jeden prosty i wygodny sposób urządzenia sobie kąpieli, mianowicie w mocnym plastykowym worku przeciwmolowym. W kąciku do mycia albo wprost w izbie, a w lecie nawet w jakiejś zamkniętej sieni, drewutni czy
stodole rozebrać się i wejść do tego plastykowego worka ustawionego dnem na podłodze lub na ziemi i zawiniętego jak do wsypania do worka pierwszego koszyka ziemniaków".

"Bardzo zalecane jest np. stosowanie zamiast kremu świeżo wytopionego smalcu (nie solonego!). Podobno w wielu krajach kobiety używają go z powodzeniem".

"Praktyczne mężatki przygotowują sobie czyściutką szmatkę lub specjalny miękki ręcznik do wytarcia się od dołu zaraz po stosunku z mężem (ruchem w tył ciała), by nie wycierać się koszulą i nie brudzić pościeli".

"Po umyciu twarzy należy oczy tylko wysuszyć ręcznikiem, przykładając go lekko do oczu. Nie wolno ich trzeć ręcznikiem czy wgniatać". "[...]

"Podpaski można nabyć gotowe, ale każda kobieta może sobie także je bez żadnego kosztu sama uszyć [...] Podpaski trzeba często zmieniać - bardzo niezdrowo i nieprzyjemnie jest nosić zbyt mokre czy zaschnięte. Zdjęte podpaski moczy się w zimnej wodzie przez kilka godzin, potem płucze, pierze mydłem w gorącej wodzie i wygotowuje. Idąc w gości lub w drogę, trzeba
wziąć z sobą podpaskę na zmianę. Aby brudnej nie nosić ze sobą, zrobić na drogę taką, którą można by zakopać lub wyrzucić do ustępu".

"Głowę należy myć przynajmniej co 2-3 tygodnie specjalnym szamponem do włosów lub delikatnym mydłem [...] Gnidy - bardzo szpecą kobietę, bo są jakby szyldzikiem z napisem, że we włosach jest albo było robactwo".

"Nie powinno się trzymać w jamie ustnej zepsutych zębów ani korzeni - trzeba je usunąć [...] Gdy nie ma własnych zębów, powinno się wstawić zęby sztuczne".

"W lecie dobrze jest zwilżyć piasek czy trociny wrzątkiem odchody drobiu wnosi się potem do sieni i do izby. W dodatku w lecie ściągają do tych resztek chmary much z całej okolicy, cisnąc się drzwiami i oknami do kuchni, gdzie z nogami umazanymi w kurzym pomiocie łażą po naszym jedzeniu i wpadają w garnki [...] Nie można pozwolić na to, by tuż przed progiem dzieci załatwiały swoje potrzeby naturalne".

"Ustęp w obejściu potrzebny jest bardzo domownikom, a przede wszystkim kobietom, które bardziej narażone są na zaziębienie przy załatwianiu swojej potrzeby na dworze. Brak ustępu źle działa także na samopoczucie kobiety, bo zamiast wygodnie usiąść w ustępie, musi się rozglądać, aby jej kucającej ktoś nie naszedł. A i muchy przylatujące wprost z ludzkich, nie zakrytych, odchodów - najpierw kobiecie przy garnkach dokuczają. Kobieta, czując się odpowiedzialna za zdrowie rodziny i swoje, powinna być stanowcza w domaganiu się, żeby przy jej obejściu stał odpowiedni, szczelnie zbudowany ustęp zamykany, zakryty od dołu, aby wiatr nie podwiewał i muchy nie miały dostępu".

"Dorosłej, zdrowej osobie można zrobić lewatywę nawet w pozycji zgiętej jak do kopania ziemniaków. Po mniej więcej 5 minutach chory oddaje stolec".

"Wesz lonowa zwana "mendewesz", oblepia skórę owłosioną w dolnej części ciała; łatwo ją skądś przywlec do domu, ale i łatwo wytępić, posypując miejsca przez nią zaatakowan azotoksem lub nacierając octem sabadylowym".
:troll:

svonston

• Gość
« Odpowiedź #16801 dnia: Września 30, 2010, 10:59:45 am »
Cytaty pochodzą z książki wydanej w 1966
I w sumie przestaje śmieszyć. :(

el becetol

• Gość
« Ostatnia zmiana: Września 30, 2010, 15:59:04 pm wysłana przez el becetol »

_Music

• Łajka
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #16803 dnia: Września 30, 2010, 17:26:47 pm »
O k**a  :lol:

el becetol

• Gość
« Odpowiedź #16804 dnia: Października 01, 2010, 13:03:51 pm »

inż. Oscyp

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 63
« Odpowiedź #16805 dnia: Października 01, 2010, 14:05:39 pm »

Wiadomość scalona: Października 01, 2010, 14:06:39 pm
Spoiler (kliknij, by wyświetlić/ukryć)

Haha chyba znam tą typiarę.
SW-5606-3156-4802

setezer

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #16806 dnia: Października 01, 2010, 14:19:14 pm »
Rower ma zajebisty, ale kierownica lamersko-szpanerska. Koleś w tle ma ładny wehikuł. Nie zmienia to jednak faktu, że 90% z takimi rowerami to szpanerzy nie potrafiący stanąć w miejscu bez hamulca, HA! nawet widać, że ma hamulec.

ps nie wiem o co biega, że ta dziewczyna jest alternatywna, zgoda, ale jak należy ubierać się na rower? Zresztą są dziewczyny milion razy bardziej emo-alternatywne, ta się mieści nawet w standardach normalności, zdaje mi się.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 14, 2011, 23:08:58 pm wysłana przez setezer »

inż. Oscyp

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #16807 dnia: Października 01, 2010, 14:25:40 pm »
Widać że mieszkasz na jakimś wypiździewie.
SW-5606-3156-4802

windomearl

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 265
  • You know Carcosa?
« Odpowiedź #16808 dnia: Października 01, 2010, 14:27:35 pm »
Goń sie!

LoNdEk

• Marynarz z Potiomkina

setezer

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #16810 dnia: Października 01, 2010, 14:46:59 pm »
Pomyliłeś temat choler, jeśli to cię śmieszy, to zajebisty zwyrol jesteś.

Przynajmniej cała Polska na nas nie hejtuje.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 14, 2011, 23:07:59 pm wysłana przez setezer »

inż. Oscyp

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #16811 dnia: Października 01, 2010, 14:53:02 pm »
ch** z tym skoro nie ogarniasz podstawowych i prostych zjawisk społecznych.
SW-5606-3156-4802

LoNdEk

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #16812 dnia: Października 01, 2010, 14:54:55 pm »

wtf? jaki zwyrol ?! przeciez to zaje*ista swinka jest, do tego przezabawnie to wyglada...zeby nie bylo, nitk tych nog jej nie zjadl, ona sie taka urodzila.

Ohtar

• Gość
« Odpowiedź #16813 dnia: Października 01, 2010, 14:59:31 pm »

wtf? jaki zwyrol ?! przeciez to zaje*ista swinka jest, do tego przezabawnie to wyglada...zeby nie bylo, nitk tych nog jej nie zjadl, ona sie taka urodzila.

Zwyrol

Osobnik najczęściej trudnej do określenia płci z widocznie pokrzywionymi genami ;postać na widok której człowiek doznaje wynaturzonch emocji panicznie bojąc się jakiegokolwiek kontaktu z danym dewiantem.

LoNdEk

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #16814 dnia: Października 01, 2010, 15:01:14 pm »
Osobnik najczęściej trudnej do określenia płci z widocznie pokrzywionymi genami
to raczej nie pasuje :/

postać na widok której człowiek doznaje wynaturzonch emocji panicznie bojąc się jakiegokolwiek kontaktu z danym dewiantem.

jakim dewiantem  ??

:troll:

setezer

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #16815 dnia: Października 01, 2010, 15:06:06 pm »
Docytujmy do końca:

Osobnik najczęściej trudnej do określenia płci z widocznie pokrzywionymi genami ;postać na widok której człowiek doznaje wynaturzonch emocji panicznie bojąc się jakiegokolwiek kontaktu z danym dewiantem.
-Widziałeś tego zwyrola?
-No, lepiej spadajmy z tej imprezki.

Ostatnio Młody tak przymelanżował że jak zwyrol wyrywał najgorsze pasztety.

PWN powoli traci monopol na słowniki.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 14, 2011, 23:05:24 pm wysłana przez setezer »

Desser

• Pawka Morozow
  • Demons don't wear white
« Odpowiedź #16816 dnia: Października 01, 2010, 15:12:52 pm »
Ta sprawa z tytułem artykułu i przeprosinami to naprawdę miała miejsce? :lol:

el becetol

• Gość
« Odpowiedź #16817 dnia: Października 01, 2010, 15:16:34 pm »
Desser, tak, możesz wyszukać ten artykuł w ich archiwum.

Set co do tego obrazka, to specjalnie dla ciebie rozpisałbym się o hipsterach i ostrym kole.
Niestety londek wrzucił zdjęcie niepełnosprawnej świni.
Dalsza dyskusja nie ma sensu.

LoNdEk

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #16818 dnia: Października 01, 2010, 16:06:50 pm »
nie moja wina ze was niepelnosprawna swinia nie bawi  :roll: :roll: :roll:

Ohtar

• Gość
« Odpowiedź #16819 dnia: Października 01, 2010, 16:10:28 pm »
Docytujmy do końca:

-Widziałeś tego zwyrola?
-No, lepiej spadajmy z tej imprezki.

Ostatnio Młody tak przymelanżował że jak zwyrol wyrywał najgorsze pasztety.

PWN powoli traci monopol na słowniki.

Przejrzałeś mnie, cwaniaku.

Lem++

• Global Moderator
  • Major Hermaszewski
  • Reputacja: 209
  • 07.11.2008 - 16.08.2010 †
« Odpowiedź #16820 dnia: Października 01, 2010, 16:23:59 pm »

setezer

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #16821 dnia: Października 01, 2010, 16:31:47 pm »

Set co do tego obrazka, to specjalnie dla ciebie rozpisałbym się o hipsterach i ostrym kole.
Ale jednak weź napisz, chciałbym być na bieżąco z subkulturami. Z grubsza się orientuję o co może chodzić, ale chętnie i tak poczytam.

nie moja wina ze was niepelnosprawna swinia nie bawi  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
ALEŻ NAS BAWI ŚWINIA BEZ DWÓCH NÓG, PRAWIE JAK KURA BEZ JEDNEJ SKACZĄCA NA TEJ DRUGIEJ.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 14, 2011, 23:04:14 pm wysłana przez setezer »

Ohtar

• Gość
« Odpowiedź #16822 dnia: Października 01, 2010, 16:32:24 pm »

kur**, skąd Ty taką prehistorię wykopujesz?

svonston

• Gość
« Odpowiedź #16823 dnia: Października 01, 2010, 16:35:20 pm »
Pewno z joemonstera.

LoNdEk

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #16824 dnia: Października 01, 2010, 16:37:20 pm »
ALEŻ NAS BAWI ŚWINIA BEZ DWÓCH NÓG, PRAWIE JAK KURA BEZ JEDNEJ SKACZĄCA NA TEJ DRUGIEJ.

O tym mowisz??

el becetol

• Gość
« Odpowiedź #16825 dnia: Października 01, 2010, 16:41:58 pm »

Ale jednak weź napisz, chciałbym być na bieżąco z subkulturami. Z grubsza się orientuję o co może chodzić, ale chętnie i tak poczytam.

Nawet to przemyślałem i chciałem odpisać, aby uzupełnić twoją wiedzę.
Niestety londek wrzucił filmik z niepełnosprawną kurą.

setezer

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #16826 dnia: Października 01, 2010, 16:43:42 pm »
I DWUNOŻNY KOŃ (TO NIE FAKE):

---

To wrzucając dwunożnego konia zaprzepaściłem swoją szansę ostatecznie?
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 14, 2011, 23:01:07 pm wysłana przez setezer »

el becetol

• Gość
« Odpowiedź #16827 dnia: Października 01, 2010, 17:04:57 pm »
Ta.

Spyro

• Przodownik pracy
  • Reputacja: 3
  • PS3 ID---->Sqero
« Odpowiedź #16828 dnia: Października 01, 2010, 17:14:38 pm »
I DWUNOŻNY KOŃ (TO NIE FAKE):

---

To wrzucając dwunożnego konia zaprzepaściłem swoją szansę ostatecznie?

:lol: :lol: :lol:

Straszakq

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 111
« Odpowiedź #16829 dnia: Października 01, 2010, 18:49:16 pm »
  :lol:

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #16830 dnia: Października 02, 2010, 11:12:56 am »

:lol:

setezer

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #16831 dnia: Października 02, 2010, 17:04:55 pm »
Być może już kiedyś o tym pisałem, ale matka zrobiła podejście numer dwa z podstępem ojca. Jednak jako, że nie jestem pewien czy opisywałem podstęp numer 1, opiszę go.

Kupił mi jakieś mrożone danie z biedronki, na froncie coś makaronowo-warzywnego, a z tyłu zdarte napisy, m.in. ze składem. Powiedział, że takie było. Okazuje się, że sam zdarł w celu zaserwowania mi mięcha, którego było bez liku w owym daniu.

Dzisiaj znowu podobna akcja, ale bardziej wyszukana. Przygotowała gołąbki na obiad, dla mnie gotowała w oddzielnym garnku, bo bez mięsa, widziałem nawet oddzielne garnki i jak wkładała mi. Okazuje się, że w obu były mięsne i jw. Także znowu na samych kartoflach jadę.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 14, 2011, 22:31:27 pm wysłana przez setezer »

1man1jar

• Gość
« Odpowiedź #16832 dnia: Października 02, 2010, 17:07:13 pm »

svonston

• Gość
« Odpowiedź #16833 dnia: Października 02, 2010, 17:09:48 pm »
Być może już kiedyś o tym pisałem, ale matka zrobiła podejście numer dwa z podstępem ojca. Jednak jako, że nie jestem pewien czy opisywałem podstęp numer 1, opiszę go.

Kupił mi jakieś mrożone danie z biedronki, na froncie coś makaronowo-warzywnego, a z tyłu zdarte napisy, m.in. ze składem. Powiedział, że takie było. Okazuje się, że sam zdarł w celu zaserwowania mi mięcha, którego było bez liku w owym daniu.

Dzisiaj znowu podobna akcja, ale bardziej wyszukana. Przygotowała gołąbki na obiad, dla mnie gotowała w oddzielnym garnku, bo bez mięsa, widziałem nawet oddzielne garnki i jak wkładała mi. Okazuje się, że w obu były mięsne i jw. Także znowu na samych kartoflach jadę.

Wuher

• Sekretarz wojewódzki
  • Reputacja: 5
« Odpowiedź #16834 dnia: Października 02, 2010, 17:15:07 pm »

Blado tam masz na chacie.

Ohtar

• Gość
« Odpowiedź #16835 dnia: Października 02, 2010, 17:15:38 pm »
Powiedz starym, że nie jesteś padlinożercą :p

Master_666

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 194
« Odpowiedź #16836 dnia: Października 02, 2010, 19:46:02 pm »

Solid Snake 1989

• MIR
  • Reputacja: 101
  • Who Dares. Wins
« Odpowiedź #16837 dnia: Października 02, 2010, 19:55:14 pm »
Kozak  :lol:

s00s

• Major Hermaszewski
  • Reputacja: 155
« Odpowiedź #16838 dnia: Października 02, 2010, 20:28:34 pm »

setezer

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #16839 dnia: Października 02, 2010, 21:10:03 pm »
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 14, 2011, 22:09:09 pm wysłana przez setezer »