Sprawdzian jazdy po torze będzie w UK i to w kilku formach. Tutaj była bardziej Gymkhana, podobnie jak w każdym innym finale narodowym na tym etapie. Wiadomo, że wolałbym sobie takim 370Z pośmigać po torze, ale śledząc poprzednie akademie, wiedziałem co będzie czekało w finale w Warszawie.
@Mrocz
Z tego co mi wiadomo, to te jazdy, o których piszesz odbywają się w autach z przykręconym TCS'em itp. Kumpel dostał coś takiego na prezent, tyle że GT-R 35 jeździł. Mówi, że nie dało się nawet kołem zapiszczeć, bo tak był ululany. Chociaż może to zależy od danej firmy, która to oferuje.
Wracając jeszcze na chwilę do Finału Narodowego, tak naprawdę to co najlepiej zapamiętam, to atmosfera i ludzie, których tam spotkałem. Dla polskiej sceny Gran Turismo to były wielkie dni. W końcu spełnił się sen wielu z nas. Zawodnicy, których do tej pory w większości znałem jedynie z nicków, teraz rywalizowali ze mną bark w bark. Wspaniali ludzie, z którymi ciężko było się tak szybko rozstać. W dodatku organizatorzy również okazali się przemili. Podchodzili często do nas (np. szef PR Nissana na EU) i zagadywali, dopytywali, dzieli się uwagami. Nie było kompletnie czuć, że to ludzie z tak wysokich stanowisk. Tomasz Kuchar dzielił się z nami uwagami i poradami. A największym zaskoczeniem był sam Lucas Ordonez, który calutki czas przebywał na hali i komentował to co się dzieje. Kumpel, który robił zdjęcia powiedział mi, że podszedł do stanowiska gdzie jeżdziłem (to było pierwszego dnia na warm up'ie) i powiedział "this guy is very fast". Ja tego nie słyszałem bo miałem słuchawki na uszach, ale jak mi potem kumpel opowiedział, to mi się micha cieszyła jak dziecku. Nie było najmniejszego problemu, żeby z nim pogadać, dopytać o wskazówki itp. Szkoda, że to nie trwało przynajmniej tydzień. Najważniejsze, że marzenia polskiej sceny Gran Turismo spełniły się i za to wielkie dzięki wszystkim, którzy byli za to odpowiedzialni.
Btw. Pojawia się coraz więcej artykułów i relacji z tej imprezy. Dziwnie działają polskie media. W każdym artykule jest kopiuj/wklej tekst, tylko fotki inne.