Autor Wątek: [archiwum] Odp: POLITYKA  (Przeczytany 662261 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Jacek84

• Gość
Odp: [archiwum] Odp: POLITYKA
« Odpowiedź #13240 dnia: Lutego 17, 2012, 17:52:10 pm »
>becet
>link z agory

Źle się dzieje w państwie Duńskim...

Hahahaha. O co w ogóle kaman? Co to za rzecznik, który nie potrafi nawet lać wody i aktywnie słuchać.
« Ostatnia zmiana: Lutego 17, 2012, 17:54:16 pm wysłana przez tarniak »

el becetol

• Gość
« Odpowiedź #13241 dnia: Lutego 17, 2012, 18:00:03 pm »
>becet
>link z agory

Rzecznik co poległ nawet przed prorządowym dziennikarzem

Iras

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 204
  • Mój awatar śmieje się z Ciebie.
« Odpowiedź #13242 dnia: Lutego 17, 2012, 19:04:21 pm »
A jak się dzisiejszy sejmowy popis Vincenta podobał?

el becetol

• Gość
« Odpowiedź #13243 dnia: Lutego 18, 2012, 02:01:26 am »
Bardziej niż wrzaski w sejmie podoba mi się cytat:
Cytat: Rostowski
... no to niestety, mówmy o przykrych rzeczach, ale... eee... musi... przejście na emeryturę musi być na tyle późne, że oczekiwany przeciętny oczywiście, oczekiwana przeciętna długość życia nie była bardzo długa

Szkoda ze minister od razu nie zarządził obowiązkowego odstrzału każdego obywatela z okazji 50 urodzin. Jak już w tym temacie jesteśmy:

http://www.wiadomosci24.pl/artykul/waldemar_pawlak_nie_wierzy_w_panstwowe_emerytury_i_225592.html

Emerytur nie będzie, nie ma co w nie wierzyć - tako rzecze minister gospodarki. :roll:
« Ostatnia zmiana: Lutego 18, 2012, 02:08:09 am wysłana przez el becetol »

s00s

• Major Hermaszewski
  • Reputacja: 155
« Odpowiedź #13244 dnia: Lutego 18, 2012, 04:34:10 am »
http://www.tokfm.pl/Tokfm/10,110944,11168992,_Przepraszam__nie_rozumiem_pytania___Kuriozalny_wywiad.html

Kolejny spec z ekipy Tuska. Rzecznik co poległ nawet przed prorządowym dziennikarzem, który wcześniej podesłal pytanie żeby zaskoczenia nie było  :lol:

lol
przecież to się nadaje do "co was rośmieszyło" :lol:

Tomasz

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 42
  • TUSKU CHYTRUSKU TY je**ny ZŁODZIEJU!!!!
« Odpowiedź #13245 dnia: Lutego 18, 2012, 07:53:35 am »
http://www.tokfm.pl/Tokfm/10,110944,11168992,_Przepraszam__nie_rozumiem_pytania___Kuriozalny_wywiad.html

Kolejny spec z ekipy Tuska. Rzecznik co poległ nawet przed prorządowym dziennikarzem, który wcześniej podesłal pytanie żeby zaskoczenia nie było  :lol:
Japierdole, no kur** co to za ludzie, kogo oni zatrudniają  :roll:

el becetol

• Gość
« Odpowiedź #13246 dnia: Lutego 24, 2012, 16:09:41 pm »

Iras

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 204
  • Mój awatar śmieje się z Ciebie.
« Odpowiedź #13247 dnia: Lutego 24, 2012, 16:41:19 pm »
Z dniem 7 kwietnia obowiązywać zaczyna nowelizacja ustawy o transporcie drogowym, której celem było wyeliminowanie z rynku przewozów pasażerskich przewoźników nieposiadających licencji.

Tak PO zamierza otwierać dostęp do zamkniętych zawodów?

Jacek84

• Gość
« Odpowiedź #13248 dnia: Lutego 27, 2012, 11:30:50 am »
http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,103085,11241756,Tomasz_Lis_nowym_naczelnym__Newsweeka____Potwierdzenie.html

Trolozordon. Rzuty Newsweekiem uskuteczniane przez Tomasza T. będą jeszcze bardziej spektakularne.

el becetol

• Gość
« Odpowiedź #13249 dnia: Lutego 27, 2012, 16:04:23 pm »
Jak już jesteśmy w temacie prasy, dobry przykład podwójnych standardów:

Jacek84

• Gość
« Odpowiedź #13250 dnia: Lutego 27, 2012, 16:10:38 pm »
Ta sama osoba pisała newsa? Bo jak nie, to raczej przykład manii prześladowczej.

el becetol

• Gość
« Odpowiedź #13251 dnia: Lutego 27, 2012, 23:56:55 pm »
http://politykier.pl/kat,1025795,wid,14285246,wiadomosc.html (źródło adekwatne do sytuacji)

Cytat: Wałęsa (zachowano oryginalną pisownie)
Pojawia się po raz KOLEJNY koncepcja jakoby dowieziono mnie na strajk motorówką .

Przysięgam na wszystkie świętości , że ja w tym nie uczestniczyłem ,Więc sobowtór .

Jeśli taki scenariusz był realizowany przez służby ,są dowody i świadkowie to BYŁ WYROK ŚMIERCI NA MNIE .

PYTANIE JEST TYLKO JAK MIAŁ BYĆ WYKONANY .

CZY NA ZASADZIE ZABIĆ AGENTA PRZY POMOCY STOCZNIOWCÓW?

CZY SOBOWTÓR WYPROWADZAŁ NA MIASTO STOCZNIOWCÓW A TAM KTOŚ KOŃCZY DZIEŁO ?. Innej możliwości nie ma .

SEEMS LEGIT.  :lol:

Czekam aż Tusk powie że to nie on podniósł podatki, tylko sobowtór.

s00s

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #13252 dnia: Lutego 28, 2012, 06:58:32 am »
Kolejny utrudniający życie obywateli przepis

http://motoryzacja.interia.pl/wiadomosci/ciekawostki/news/autem-do-slubu-zapomnij-kuriozalna-dziura-w-przepisach,1762923

mam nadzieję, że złotówy cieszyły się przedwcześnie.

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,11247392,Kiedy_beda_zapowiadane_przez_rzad_ustawy_deregulacyjne_.html?lokale=poznan

Dzięki niej każdy bez większych problemów będzie mógł zostać m.in. przewodnikiem turystycznym, taksówkarzem, pośrednikiem lub zarządcą nieruchomości.

sieq

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 16
« Odpowiedź #13253 dnia: Lutego 28, 2012, 11:58:37 am »

el becetol

• Gość
« Odpowiedź #13254 dnia: Marca 02, 2012, 00:29:55 am »
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114881,11268597,Aborcja_po_urodzeniu___szokujacy_pomysl_naukowcow.html

Lekarze powinni mieć prawo do zabijania noworodka - takie szokujące stanowisko opublikowało dwoje naukowców ze znanych na świecie uczelni. Według nich pozbawić dziecka życia można nie tylko wtedy, gdy urodzi się ono np. niepełnosprawne. Również wtedy, gdy rodzice nie są w stanie zapewnić dziecku opieki lub prostu go nie chcą. Nazwali to aborcją po urodzeniu.
noworodki nie mają jeszcze, podobnie do płodu, osobowości, a jedynie "potencjalną osobowość". Jako takie nie posiadają "moralnego prawa do życia". "Noworodek nie jest osobą, ponieważ nie ma świadomości własnej egzystencji. Nie ma, podobnie jak dziecko jeszcze nienarodzone, wykształconego poczucia nadziei, marzeń i celów życiowych "

A mówiłem od lat że po legalizacji aborcji lewicowy postęp weźmie się za zabijanie noworodków? Ciekawe jaki następy krok - prawo do życia od 18 lat, a może prawa człowieka przyznawane tylko na czas płacenia podatków? Do tego starców przymusowo poddawać eutanazji jak proponują zachodni politycy i mamy lewicowy raj.

Kert

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 255
« Odpowiedź #13255 dnia: Marca 02, 2012, 07:51:48 am »
Przymusowa eutanazja nie, ale dobrowolna w indywidualnych przypadkach tak, po zgodzie zainteresowanych, a w przypadku braku świadomości, najbliższej rodziny.
« Ostatnia zmiana: Marca 02, 2012, 07:54:24 am wysłana przez Kert »

Jacek84

• Gość
« Odpowiedź #13256 dnia: Marca 02, 2012, 08:45:12 am »
A mówiłem od lat że po legalizacji aborcji lewicowy postęp weźmie się za zabijanie noworodków?
Co to ma wspólnego z lewicą? Chyba, że zaczniesz pie**olić o narodowym socjaliźmie i wujku Hitlerze, w co wątpie bo to nie Twój poziom. Nie wiem co ma dwóch bezimiennych naukowców do lewicy, ale mam nadzieję że to wyjaśnisz.

Wedle tego natomiast, religia powinna być ładnie, po Marksistowsku zakazana, bo jacyś PRAWICOWI fundamentaliści wysadzają się w imię niewidzialnego duszka, ay?
« Ostatnia zmiana: Marca 02, 2012, 08:48:11 am wysłana przez tarniak »

el becetol

• Gość
« Odpowiedź #13257 dnia: Marca 02, 2012, 09:09:03 am »
A mówiłem od lat że po legalizacji aborcji lewicowy postęp weźmie się za zabijanie noworodków?
Co to ma wspólnego z lewicą?

No chyba mi nie będziesz pie**olić że "postęp" w kwestii aborcji to nie konik lewicy? :lol:

svonston

• Gość
« Odpowiedź #13258 dnia: Marca 02, 2012, 09:09:26 am »
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114881,11268597,Aborcja_po_urodzeniu___szokujacy_pomysl_naukowcow.html

Lekarze powinni mieć prawo do zabijania noworodka - takie szokujące stanowisko opublikowało dwoje naukowców ze znanych na świecie uczelni. Według nich pozbawić dziecka życia można nie tylko wtedy, gdy urodzi się ono np. niepełnosprawne. Również wtedy, gdy rodzice nie są w stanie zapewnić dziecku opieki lub prostu go nie chcą. Nazwali to aborcją po urodzeniu.
noworodki nie mają jeszcze, podobnie do płodu, osobowości, a jedynie "potencjalną osobowość". Jako takie nie posiadają "moralnego prawa do życia". "Noworodek nie jest osobą, ponieważ nie ma świadomości własnej egzystencji. Nie ma, podobnie jak dziecko jeszcze nienarodzone, wykształconego poczucia nadziei, marzeń i celów życiowych "

A mówiłem od lat że po legalizacji aborcji lewicowy postęp weźmie się za zabijanie noworodków? Ciekawe jaki następy krok - prawo do życia od 18 lat, a może prawa człowieka przyznawane tylko na czas płacenia podatków? Do tego starców przymusowo poddawać eutanazji jak proponują zachodni politycy i mamy lewicowy raj.
Aborcja w 6-7 miesiacu to hardkor (gdzies tam calkiem legalna...), ale co powiedziec mam o zabijaniu noworodkow, to naprawde nie wiem. :- F

Kert

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #13259 dnia: Marca 02, 2012, 09:48:17 am »
Przecież to tylko konstruktywna dyskusja naukowa:
W sukurs atakowanym zewsząd naukowcom przyszedł prof. Julian Savulescu, dyrektor oksfordzkiego centrum zajmującego się etyką medyczną i wydawca "Journal of Medical Ethics". Uważa on, że ostra reakcja na pomysł Minervy i Giubiliniego jest próbą kneblowania akademickiej dyskusji. - Bardziej niż kiedykolwiek jesteśmy świadkami ataku fanatyków na wartości liberalnego społeczeństwa - powiedział na łamach dziennika "Guardian".
:lol:

Jacek84

• Gość
« Odpowiedź #13260 dnia: Marca 02, 2012, 13:45:34 pm »
Co to ma wspólnego z lewicą?

No chyba mi nie będziesz pie**olić że "postęp" w kwestii aborcji to nie konik lewicy? :lol:
Konikiem lewicy są też prawa człowieka. To, że w prawicowej nomenklaturze PŁÓD jest człowiekiem, to nie moja wina. Jak coś wyjdzie na zewnątrz, uzyskuje prawa. Prawa przy których lewica obstaje nie od dziś.

blach0r

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 26
  • PSN id: purePwnerer
« Odpowiedź #13261 dnia: Marca 02, 2012, 17:32:23 pm »
Przymusowa eutanazja nie, ale dobrowolna w indywidualnych przypadkach tak, po zgodzie zainteresowanych, a w przypadku braku świadomości, najbliższej rodziny.
A tak nie jest?

Tomasz

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #13262 dnia: Marca 03, 2012, 12:54:39 pm »

Oooo zabijać nienarodzonych to jest pomysł. kur** co za świat

Kert

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #13263 dnia: Marca 03, 2012, 13:07:52 pm »
A tak nie jest?
Z tego co się orientuję, u nas nie. Eutanazja jest karalna.

Eutanazja czynna w polskim kodeksie karnym określona jest jako występująca zawsze pod wpływem współczucia dla cierpiącej osoby i na jej żądanie. Jest ona zabroniona; traktuje się ją jak rodzaj zabójstwa karanego w łagodniejszy sposób. Osoba jej dokonująca jest obecnie zagrożona karą pozbawienia wolności od 3 miesięcy do 5 lat. Wyjątkowo sąd może zastosować złagodzenie kary, a nawet odstąpić od jej wymierzenia. Przepis art. 150 kodeksu karnego, który określa przestępstwo zabójstwa eutanatycznego nie wymaga natomiast wprost, aby osoba żądająca go była śmiertelne chora, jednak wymóg taki wprowadza orzecznictwo. Specyficznym typem przestępstwa związanego z szeroko pojętą eutanazją jest pomoc do samobójstwa (art. 151 kodeksu karnego), który obejmuje także tzw. eutanatyczną pomoc do samobójstwa, czyli ułatwienie osobie śmiertelnie chorej samobójstwa.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Eutanazja#Polska

Castor Krieg

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 26
« Odpowiedź #13264 dnia: Marca 06, 2012, 16:02:00 pm »

Becetol, na pogląd o aborcji się różnimy, ale w tej sprawie ramię w ramię z tobą będę napier**lał debili, którzy marnują czas plotąc takie głupoty jak w tym artykule, ok?

Tomasz

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #13265 dnia: Marca 08, 2012, 09:55:14 am »

el becetol

• Gość
« Odpowiedź #13266 dnia: Marca 08, 2012, 22:20:41 pm »

Zielone lewaki skaczą z radości, a zwykły szary człowiek uczciwie harujący od rana do zmroku na ich finansowanie umiera ze strachu ze mu drzewko na ogrodzie uschnie i dostanie milionową kare.

Ogur

• Gość
« Odpowiedź #13267 dnia: Marca 08, 2012, 23:16:23 pm »

Wyglądają, jakby im pomógł uschnąć. Np. piłą.

s00s

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #13268 dnia: Marca 09, 2012, 03:18:47 am »
#becet
co ty masz z tymi lewakami. jakaś fobia?

svonston

• Gość
« Odpowiedź #13269 dnia: Marca 09, 2012, 09:15:06 am »
Wyglądają, jakby im pomógł uschnąć. Np. piłą.
:lol:

el becetol

• Gość
« Odpowiedź #13270 dnia: Marca 09, 2012, 09:24:53 am »
co ty masz z tymi lewakami. jakaś fobia?

Litości. A niby jakie poglądy mają te przyczepiające się do drzew zielone poj**y, które lobbują za prawem w którym życie chwasta jest warte więcej niż życie człowieka? Radzę zapoznać się z tematem przed wypowiedzią.

http://www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20091117/REG30/711753363
– Ojciec posadził topolę jeszcze w latach 60. Urosła pod niebo, miała już 4 metry w obwodzie, pioruny w nią biły, chorowała, sama by niebawem runęła, więc wyciąłem chwasta z mojej własnej posesji – opowiada załamany pan Grzegorz.

Rolnik ściął topolę w lutym 2008 r. Traf chciał, że wycinkę drzewa zauważył "życzliwy” sąsiad i zawiadomił policję. Mundurowi oddali sprawę w ręce wójta Wieliczek.

– Nas też o mało piorun nie strzelił, gdy zobaczyliśmy wysokość kary. Boże! To aż 100 tysięcy złotych! Tyle zapłaciliśmy za gospodarstwo – mówi pani Danuta, żona Bokuniewicza.
Wójt Jan Jakimowicz zasłania się ustawą o ochronie środowiska.

Ten też pomógł piłą. Morderca!

Jacek84

• Gość
« Odpowiedź #13271 dnia: Marca 09, 2012, 09:29:56 am »
Pan Jakimowicz jest bezpartyjny, dlatego równie dobrze może być prawicowym oszołomem jak i zielonym wojownikiem. :angel:

Kert

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #13272 dnia: Marca 09, 2012, 09:36:04 am »
Swoją drogą popieram beceta. Rozumiem lasy, obszary chronione, parki i działki własności państwowej. Na działce budowlanej, na której są pozostałości sadu po poprzednich właścicielach i inne drzewa liściaste/iglaste, mam prawo robić z jej kształtem i wyglądem co chcę (oczywiście w ramach miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego). Nawet wyciąć w pień i wylać beton po całości, o ile to nie zagraża sąsiadom z punktu widzenia hydro-geologicznego. Każdy rozumny człowiek kupujący działkę na wsi chce mieć jednak kawałek zieleniny i nie wycina z pełną premedytacją drzew, aby zrobić na niej składowisko odpadów radioaktywnych.

Problemem tego gościa z artykułu jest fakt, że nie zapytał o pozwolenie do ścięcia drzew na swoim terenie. Życzliwych, podpierdalających sąsiadów nie brakuje, a że prawodawcy przeginają i za ścięcie drzewa karzą mocniej, niż za zakopanie dziecka w lesie, to inna rzecz.

el becetol

• Gość
« Odpowiedź #13273 dnia: Marca 09, 2012, 09:37:37 am »
Wójt postępuje zgodnie z chorym prawem. Problem jest z ludźmi którzy za takim chorym prawem lobbują. Gdyby nikt nie wznosił tak debilnych postulatów jak ten poniżej to może byśmy żyli w normalnym kraju.

Jacek84

• Gość
« Odpowiedź #13274 dnia: Marca 09, 2012, 09:39:22 am »
Moja babcia jak chciała mieć wycięte drzewa na swojej posesji, musiała się starać o pozwolenie. Musiał przyjść rzeczoznawca z gminy i sprawdzić czy może w ogóle drzewa wyciąć. Dostała pozwolenie, problem solved.

Kary są zbyt wysokie, to na pewno, co nie znaczy że jeden może sobie wycinać jak mu się spodoba, a ktoś musi przez miesiąc użerać się w gminie.

el becetol

• Gość
« Odpowiedź #13275 dnia: Marca 09, 2012, 09:44:33 am »
Swoją drogą popieram beceta. Rozumiem lasy, obszary chronione, parki i działki własności państwowej. Na działce budowlanej, na której są pozostałości sadu po poprzednich właścicielach i inne drzewa liściaste/iglaste, mam prawo robić z jej kształtem i wyglądem co chcę (oczywiście w ramach miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego). Nawet wyciąć w pień i wylać beton po całości, o ile to nie zagraża sąsiadom z punktu widzenia hydro-geologicznego. Każdy rozumny człowiek kupujący działkę na wsi chce mieć jednak kawałek zieleniny i nie wycina z pełną premedytacją drzew, aby zrobić na niej składowisko odpadów radioaktywnych.

Problemem tego gościa z artykułu jest fakt, że nie zapytał o pozwolenie do ścięcia drzew na swoim terenie. Życzliwych, podpierdalających sąsiadów nie brakuje, a że prawodawcy przeginają i za ścięcie drzewa karzą mocniej, niż za zakopanie dziecka w lesie, to inna rzecz.

No, jeden normalny. 8) Absurdem jest już samo to, że trzeba się pytać urzędnika czy możesz wyciąć chwasta na swoim ogrodzie, zwłaszcza takiego którego sam posadziłeś. Niedługo trzeba będzie występować o urzędową zgodę na wysranie się, w końcu to też zanieczyszczenia, a armia urzędników musi w końcu coś robić.

Moja babcia jak chciała mieć wycięte drzewa na swojej posesji, musiała się starać o pozwolenie. Musiał przyjść rzeczoznawca z gminy i sprawdzić czy może w ogóle drzewa wyciąć. Dostała pozwolenie, problem solved.

Pozwolenie też kosztuje. Rozumiem że ścięcie drzewa to zbrodnia przeciw naturze, a ścięcie tego samego drzewa mając w łapie urzedowe pismo jest już eko i trendy. To są właśnie realia biurokratycznego piekła.

Jacek84

• Gość
« Odpowiedź #13276 dnia: Marca 09, 2012, 09:50:10 am »
Tak, mojej 60+ babci na pewno zależało na byciu eko i trendy. :lol: Jeżeli starsza pani jest w stanie sobie pozwolić na takie pozwolenie, to gość który ma gospodarstwo może to zrobić również. Nie widzę żadnego problemu. Problemem jest wysokość kary, nieproporcjonalna do czynu.
« Ostatnia zmiana: Marca 09, 2012, 09:51:59 am wysłana przez tarniak »

Kert

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #13277 dnia: Marca 09, 2012, 09:51:42 am »

Pozwolenie też kosztuje. Rozumiem że ścięcie drzewa to zbrodnia przeciw naturze, a ścięcie tego samego drzewa mając w łapie urzedowe pismo jest już eko i trendy. To są właśnie realia biurokratycznego piekła.
Spłycasz nieco problem. Nie każde drzewo można wyciąć, na nie każde dostaniesz pozwolenie. Sam zasadziłeś - ok, ale jeśli ma więcej niż 5 lat, osiągnęło pewien obwód i należy do gatunku chronionego, to już możesz myśleć, jak przerabiać drogę dojazdową do chałupy. Rzecz w tym, że sąsiad podpierdoli nawet, jak ścinasz 3-letnią śliwkę. Dziwi mnie też ignorancja gościa z artykułu. Każdy wie (a już na pewno taki, kto ma działkę), że na ścięcie trzeba mieć papier, do tego drzewa nie są małe, do tego DĄB, a ten ma status świętej krowy w Polsce i jest nie do ruszenia.
« Ostatnia zmiana: Marca 09, 2012, 09:53:33 am wysłana przez Kert »

BoBaN

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 309
  • Życie jest zbyt krótkie, żeby jeździć dieslem.
« Odpowiedź #13278 dnia: Marca 09, 2012, 10:10:32 am »
Zacznijmy od tego, że sam fakt iż na swojej prywatnej działce za którą zapłaciłeś ciężkie pieniądze nie możesz wycinać chwastów jeśli nie zezwoli na to jakiś pier**lony urzędas. To jest chore w tym kraju. W kwestii administracji niewiele zmieniło się od czasów komuny. Urzędnik nadal jest panem i władcą, który może zrobić z podatnikiem co tylko mu się podoba.

Jacek84

• Gość
« Odpowiedź #13279 dnia: Marca 09, 2012, 10:22:20 am »
Drzewa = chwasty. :D