Autor Wątek: [archiwum] Odp: POLITYKA  (Przeczytany 662729 razy)

VaaKo

• Sekretarz wojewódzki
  • Reputacja: 44
Odp: [archiwum] Odp: POLITYKA
« Odpowiedź #160 dnia: Października 10, 2007, 02:08:07 am »
Wybacz ale gdzie tu masz antysemityzm. Dla twej informacji Żydokomuna nienawidziła/nienawidzi każdego kto ma inne poglądy niż lewicowe ba nawet własnej narodowości... to raz, a dwa to błagam tylko bez gadki typu TOLERANCJA bla bla bla akurat to nie miejsce na ten temat, aczkolwiek odpowiem krótko te słowo w tej chwili to nic innego jak zwykła propaganda aby zdobyc elektorat, a u zwykłych ludzi bo jest to teraz  często w tv, zwłaszcza u młodych 15-18 lat popularne na fotkach itp. żeby zaraz napisac że nienawidzi np. techno lub metalu :lol: takie właśnie jest ogólnie pojęcie o tolerancji, jednym słowem jest przeogromnie nadużywane. Chociazby sprawa arabów my mamy szanowac ich u nas i u nich, a oni będą nami pomiatac u nas i u siebie, oczywiście broń boże nie możesz się temu srzeciwic bo z miejsca jesteś nietolerancyjny rasista i w ogóle :/
« Ostatnia zmiana: Października 10, 2007, 02:10:37 am wysłana przez VaaKo »

jay jay

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 18
  • Terror of unexpleainable
« Odpowiedź #161 dnia: Października 10, 2007, 08:05:14 am »
Jeszcze jeden off a poleci warn .

W piątek starcie gigantów Tusk kontra Kaczyński . Jeśli Donald  nie przygotuje czegoś mocnego , to ma przeyebane w tych wyborach . Licze tylko na ostrą wymiane słów  :twisted:

PiSdy chcą zgnoić Majka !
http://www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=14&ShowArticleId=63494
''Don't take advice from anyone'' - Robert Altman.

mowafilmowa.wordpress.com
magivanga.wordpress.com
booklips.pl

Cosmaty

• Gość
« Odpowiedź #162 dnia: Października 10, 2007, 09:08:21 am »
JJ, dla ciebie to jest normalne zachowanie? Ja się dziwię taj matce, że mu nie zaje**ła.
Oczywiście o ile jest to prawda i nie jest to jakoś podkolorowane.
Edit:
Wygląda na to, że jednak jest [idę dalej spać, sry za zamieszanie]
Edit:
Chociazby sprawa arabów my mamy szanowac ich u nas i u nich, a oni będą nami pomiatac u nas i u siebie, oczywiście broń boże nie możesz się temu srzeciwic bo z miejsca jesteś nietolerancyjny rasista i w ogóle :/
Misiu i to odróżnia nasze kultury. Zresztą z czegoś się to musiało wziąć.
« Ostatnia zmiana: Października 10, 2007, 09:20:46 am wysłana przez cosmaty »

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #163 dnia: Października 10, 2007, 09:08:55 am »
W takim razie czemu "Żydokomuna" ? Jaki to ma sens ? Nie można powiedzieć po prostu komunista, zamiast dawać jakieś podteksty antysemitowskie ? Jestem bardzo wyczulony w temacie wszelkich przejawów nietolarncji.
Bloo, to jest po prostu nudna retoryka różnych środowisk, która polega na łączeniu wpływów (nie mówię, że tylko legalnych) ze spiskami masońskimi, żydami itp. Oni mogą nawet nie mieć nic współnego z żydami, ale zawsze będą postrzegani jako "żydo-komuna" bo są wpływowi i łatwo ich w ten sposób zgeneralizować. To jest gadanie w styulu "każda kobieta powyżej 60 roku zycia to moher, tak i każdy wpływowy polityk/działacz/itp. to mason, żyd i komuch.
Jeszcze jeden off a poleci warn .
E, ale "żydolewica" czy tam "żydokomuna" to temat polityczny więc niby za co?

O żydach będziesz gadać ? Jest już o tym topic

Jako, że założyłem temat wymyślając jego formułę, czyli free for all w kwestiach politycznych, to takie zjawiska są IMO bardzo adekwatne do tematu.
« Ostatnia zmiana: Października 10, 2007, 09:18:22 am wysłana przez jay jay »

jay jay

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #164 dnia: Października 10, 2007, 09:40:33 am »
JJ, dla ciebie to jest normalne zachowanie? Ja się dziwię taj matce, że mu nie zaje**ła.
Oczywiście o ile jest to prawda i nie jest to jakoś podkolorowane.
Każdy by powiedział przy ludziach ''tak , oczywiście , wysłałbym swoje dziecko klasy z dziecmi niepłnosprawnymi '' . Czy to naturalne mówić coś wbrew sobie ? Chyba nie

Relację matki potwierdzają dwie inne kobiety. Sprawę dobrze pamięta też Łukasz Nanczas z SLD
i wszystko jasne

magivanga.wordpress.com
booklips.pl

Mr_Zombie

• Global Moderator
  • Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 15
  • Press a button and something awesome happens...
« Odpowiedź #165 dnia: Października 10, 2007, 10:30:14 am »
Cytat: Korwin-Mikke
Dlatego, że jeśli ja sam się jąkam i przebywam z człowiekiem, który się jąka, to ja zaczynam się jąkać jeszcze bardziej

Że co? Sam się jąkam i jakoś nie zauważyłem, żeby osoby ze mną przebywające (a przebywa i przebywało sporo) się jakoś ode mnie tym "zaraziły"... Nawet jeżeli te osoby same miały problemy z wymową. Więc, za przeproszeniem, Korwin-Mikke pieprzy od rzeczy.
Always code as if the person who will maintain your code
is a maniac serial killer that knows where you live.

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #166 dnia: Października 10, 2007, 10:42:43 am »
Ale przecież nie o to chodzi w tym. "Ja się jąkam, przebywam z tymi, którzy jąkają, jąkam jszcze bardziej" - to wynika z tego cytatu. Zresztą cy to nie jest jakaś metafora, bo wyrwane z kontekstu...

Cosmaty

• Gość
« Odpowiedź #167 dnia: Października 10, 2007, 12:45:24 pm »
Czy to naturalne mówić coś wbrew sobie ? Chyba nie
No nie wiem. Zwłaszcza jeżeli starasz się zdobyć nowych wyborców. Dla jednych szczerość będzie plusem, dla innych takie słowa mogą wywołać niechęć do danej osoby. Dla mnie takie zachowanie to zwykłe chamstwo. Szczerość, w niektórych przypadkach, można schować do kieszeni i najzwyczajniej w świecie zamknąć mordę.

Fakt, jak ktoś jest z SLD zostaje z miejsca podczłowiekiem.

oscyp

• Gość
« Odpowiedź #168 dnia: Października 10, 2007, 16:24:15 pm »
Dla wszystkich juzerów, którzy nie ida na wybory "bo ich partia i tak nie wygra, więc po co?".

http://youtube.com/watch?v=YhxLobfiBFg

Czyż nie genialne w swej prostocie?

_Music

• Łajka
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #169 dnia: Października 10, 2007, 16:37:41 pm »
W takim razie czemu "Żydokomuna" ? Jaki to ma sens ? Nie można powiedzieć po prostu komunista, zamiast dawać jakieś podteksty antysemitowskie ? Jestem bardzo wyczulony w temacie wszelkich przejawów nietolarncji.

Bo chodzi o stworzenie postaci diabła komunisty, żyda i masona w jednym w głowach wyborców niektórych parti w stosunku do pzeciwników, naturalnie co istatni nie muszą mieć z tym opisem nic wspólnego- aktualnie to np. PIS w tym prowadzi nazywając tak wszystkich wokół.

No nie wiem. Zwłaszcza jeżeli starasz się zdobyć nowych wyborców. Dla jednych szczerość będzie plusem, dla innych takie słowa mogą wywołać niechęć do danej osoby.

Bo ludzie wolą nie słyszeć niektórych rzeczy i udają że wszystko jest pięknie. Kiedy jeden się wyłamie i powie to co inni myślą i z czym się zgadzają, jest przez nich nazywany chamem i oświadczają że nigdy by tak nawet nie pomyśleli.

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #170 dnia: Października 10, 2007, 17:05:39 pm »
« Ostatnia zmiana: Października 10, 2007, 17:10:02 pm wysłana przez lupinator »

jay jay

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #171 dnia: Października 10, 2007, 18:36:45 pm »
Bo ludzie wolą nie słyszeć niektórych rzeczy i udają że wszystko jest pięknie. Kiedy jeden się wyłamie i powie to co inni myślą i z czym się zgadzają, jest przez nich nazywany chamem i oświadczają że nigdy by tak nawet nie pomyśleli.
O to to .

Korwin nazywa faszystami SLD będąc w koalicji z LPRem...
a to LPR propaguje faszyzm czy homofobie ?

magivanga.wordpress.com
booklips.pl

Solid Snake 1989

• MIR
  • Reputacja: 101
  • Who Dares. Wins
« Odpowiedź #172 dnia: Października 10, 2007, 18:47:27 pm »
Premier: jeśli wygramy, będzie nowe województwo
I po kiego? Człowiek ma problem z zapamiętaniem tych 16 (to był żart) a oni jeszcze jeden dają, jako kiełbasa wyborcza.

_Music

• Łajka
« Odpowiedź #173 dnia: Października 10, 2007, 19:23:20 pm »
a to LPR propaguje faszyzm czy homofobie ?

Jedno i drugie- full service.

Niebieski

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #174 dnia: Października 12, 2007, 17:30:38 pm »
Hehe widziałem dzisiaj ciekawy underground'owy plakat.

Tekst był mniej więcej taki : 

NIE RYDZYKUJ

GŁOSUJ
                                               urna twoja mać

setezer

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #175 dnia: Października 12, 2007, 18:45:00 pm »

VaaKo

• Sekretarz wojewódzki
  • Reputacja: 44
« Odpowiedź #176 dnia: Października 12, 2007, 19:48:17 pm »
    O to jak wygląda typowe zachowanie dla żydokomuny, lewaczki po debacie Senyszyn - Mikke musiały się zemścic za kilka przykrych słów które usłyszała pani Senyszyn, a na które nie miała sensownej riposty...

setezer

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #177 dnia: Października 12, 2007, 21:16:31 pm »
Dawno się tak dobrze nie bawiłem, jak podczas tej debaty.

Co prawda zwolennicy PiS-u na pewno powiedzą, że wygrał Jarosław, ale w rzeczywistości wypadł on znacznie gorzej. Nie odpowiadał na zarzuty, omijał trudne tematy. Przyczyną koalicji z Samoobroną była ambicja Tuska (???).

Poprzednia debata była trudna do oceny, Kwaśniewski wypadł "ładniej", ale to on miał gorsze argumenty i merytorycznie - moim zdaniem - przegrał. Teraz zaś, Tusk kreował ciekawą atmosferę, wydawał się szczery i mówił konkretniej.

Gdzie są autostrady i mieszkania?
- BĘDĄ.

Leenk

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #178 dnia: Października 12, 2007, 21:20:03 pm »
Jestem naprawdę zaskoczony.
Sam gorąco popieram PO ale nie wierzyłem że Tusk będzie na tyle medialny i wyrazisty żeby wygrać z Kaczyńskim. Tymczasem imho wypadł o wiele lepiej niż wcześniej Kwaśniewski.
Po prostu Tusk zaczął rzucać konkretami (te ceny, koszta itp) i Kaczyński czujący się dobrze tylko w demagogicznych mgławicowych hasłach wyraźnie się pogubił. Z Kwaśniewskim poszło mu dużo lepiej bo Kwaśniewski też rzucał tylko sloganami. Na populistyczne slogany z Kaczyńskim nikt nie wygra.

Tusk imho zdecydowanie wygrał bo był i dowcipniejszy i był konkretny. Wobec konkretów populiści i demagodzy są bezradni i to było właśnie widać.

Cosmaty

• Gość
« Odpowiedź #179 dnia: Października 12, 2007, 21:20:10 pm »
No co zapamiętaliście z debaty, mi np. utkwiły w pamięci słowa Premiera na temat dzieci, tych lepszych i tych gorszych. Powiedział to odnośnie szkół. Życie.

Żydokomuna, lewaczki, komuszki coś jeszcze? Jeżeli od jakiegoś ch*ja nie można w normalny sposób uzyskać odpowiedzi na jakieś pytanie to trzeba go sprowokować. Zresztą oszołomoprawica tego i tak nie zrozumie, dla nich i tak istnieje tylko jedna racja, nasza racja trzeba dodać.

edit:
kulturalnie i w ogole nie to co prostak Tusk.
Zgadzam się okulary Kaczyńskiemu dodawały ogłady.
« Ostatnia zmiana: Października 12, 2007, 21:22:32 pm wysłana przez cosmaty »

Sora

• Kapitan Żbik
« Odpowiedź #180 dnia: Października 12, 2007, 21:20:52 pm »
Nie jestem zwolennikiem pisu, ale to co ogladalem to byla zenada, tusk zaprosil jakis pijakow na publike ktorych juz po jednym krzyku powinni wyprosic. Dodatkowo nie wiem gdzie widziales ta lepsza postawe Tuska, bo ja widzialem ze nie odpowiadal na zadne pytanie tylko obracal wszystko byle by mowic o bledach wladzy kaczora. Uwazam ze byl na bank przynajmniej remis w tej zenujacej debacie, aczkolwiek prezencja zdecydowanie lepsza kaczora, kulturalnie i w ogole nie to co prostak Tusk.

setezer

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #181 dnia: Października 12, 2007, 21:37:50 pm »
Zgadzam się, że ta publiczność, to była żenująca. W ogóle te debaty powinny być chyba bez publiki, a już szczególnie takiej.

. Dodatkowo nie wiem gdzie widziales ta lepsza postawe Tuska, bo ja widzialem ze nie odpowiadal na zadne pytanie tylko obracal wszystko byle by mowic o bledach wladzy kaczora.

Uwazam ze byl na bank przynajmniej remis w tej zenujacej debacie, aczkolwiek prezencja zdecydowanie lepsza kaczora, kulturalnie i w ogole nie to co prostak Tusk.
Dla mnie trochę niegrzeczne ze strony Kaczyńskiego były te dowcipasy pod nosem, z których śmiał się sam, razem ze swoją publicznością. ALE TO NIEWAŻNE, ważne jest to, że Kaczyński wszystkie zarzuty omijał, a Tuskowi zarzucał jakieś naprawdę dziwne rzeczy. To wina Tuska, że byla koalicja z Samoobroną! Tusk chce oddać Gdańsk Niemcom (???). Nie mówię, że rządy Kaczyńskich były takie, a nie inne, mówię tylko, że w debacie Jarosław wypadł gorzej. I nie jestem zwolennikiem PO, na pewno nie zagłosuję na tę partię.

Sora

• Kapitan Żbik
« Odpowiedź #182 dnia: Października 12, 2007, 21:41:27 pm »
JA ogolnie jestem zniesmaczony publika i na miejscu kaczora bym tam cos powiedzial 2 slowa. Natomiast zgodze sie z toba ale Tusk robil to samo rowniez. Dodatkowo zgadzam sie z kaczorem po czesci ze to wina PO ze byla koalicja z samobrona, zgorzknialy Tusk ktory myslal ze bedzie prezydentem, palma mu odbila i chcial sie liczyc bardziej niz partia ktora wygrala.

Spidey^

• Gość
« Odpowiedź #183 dnia: Października 12, 2007, 21:48:22 pm »
nie to co prostak Tusk.
Dodatkowo zgadzam sie z kaczorem po czesci ze to wina PO ze byla koalicja z samobrona, zgorzknialy Tusk ktory myslal ze bedzie prezydentem, palma mu odbila i chcial sie liczyc bardziej niz partia ktora wygrala.
Nie jestem zwolennikiem pisu
Tak, a łyżka na to: niemożliwe :lol:

Co do samej debaty - Tusk zmiażdżył Kaczora i każdy to powie, co trochę się zna na polityce (http://wiadomosci.onet.pl/wybory2007/1622922,news.html)

setezer

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #184 dnia: Października 12, 2007, 21:51:50 pm »
JA ogolnie jestem zniesmaczony publika i na miejscu kaczora bym tam cos powiedzial 2 slowa.
Dobrze, że nic nie powiedział, bo "ci inteligenci" by zapewne ryknęli śmiechem. Lepiej takie persony ignorować. Szkoda, że Tusk albo jeden z prowadzących nie zareagował.

Natomiast zgodze sie z toba ale Tusk robil to samo rowniez.
W sumie racja, ale te żarty Tuska było słychać, a Kaczyński po prostu za cicho je mówił. Może były śmieszne, inteligentne i cięte, ale tego to się nie dowiemy. Widzieliśmy tylko jego wesołą twarz, gdy coś tam sobie powiedział.

Dodatkowo zgadzam sie z kaczorem po czesci ze to wina PO ze byla koalicja z samobrona, zgorzknialy Tusk ktory myslal ze bedzie prezydentem, palma mu odbila i chcial sie liczyc bardziej niz partia ktora wygrala.
Ja się nie zgadzam. PiS mówi, że do koalicji nie doszło z winy PO, a PO na opak. Zatem równie dobrze można powiedzieć, że ta koalicja z Samoobroną to wina Kaczyńskiego, gdyż nie dało się z nim dogadać. Niemniej nieważne, nie ma koalicji PO-PiS, a Kaczyński byle rządzić, nieważne z kim, tworzy koalicję z Samoobroną i LPR-em. Ustępuje tym partiom w wielu kwestiach.   

Sora

• Kapitan Żbik
« Odpowiedź #185 dnia: Października 12, 2007, 21:54:25 pm »
aha spidey czyli jak nie lubie tuska i PO, to jestem wielbicielem pisu ? A po twoich postach jakie czytam na tym forum wiem czmeu PO ma takie poparcie :P
setezer - oczywiscie ze byle rzadzic to zrobili i nikt temu nie zaprzeczy ale daje se reke uciac ze PO zrobilo by to samo tlyko ze z lewica i najprawdopodbniej zrobi jak wygra wiec nie wiem co gorsze.
Pozdro

Ibra

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #186 dnia: Października 12, 2007, 21:57:15 pm »
aha spidey czyli jak nie lubie tuska i PO, to jestem wielbicielem pisu ? A po twoich postach jakie czytam na tym forum wiem czmeu PO ma takie poparcie :P
setezer - oczywiscie ze byle rzadzic to zrobili i nikt temu nie zaprzeczy ale daje se reke uciac ze PO zrobilo by to samo tlyko ze z lewica i najprawdopodbniej zrobi jak wygra wiec nie wiem co gorsze.
Pozdro
Nie wiem czy jest coś gorszego od dopuszczenia do władzy takiego człowieka jak Andrzej Lepper.

POK

• MIR
  • Reputacja: 171
« Odpowiedź #187 dnia: Października 12, 2007, 22:00:28 pm »
Moim zdaniem debata była dużo bardziej ciekawsza od debaty Kwaśniewski vs Kaczyński (gdzie Kaczuch zmiażdżył Kwacha).
W ogólnym rozrachunku stawiam na lekką wygraną Tuska (tak 5:3). Na jedne pytania lepiej odpowiadał Tusk, na inne Kaczyński, ogólnie jednak Donald odpowiadał bardziej rzeczowo (choć czasem też bredził) i wyglądał pewniej.

To wina Tuska, że byla koalicja z Samoobroną! Tusk chce oddać Gdańsk Niemcom (???).

To chyba właśnie były dwie największe wpadki Jarka (parę mniejszych też by się znalazło), a jeśli chodzi o koalicje PO-PIS (a właściwie jej brak) to wina leży po obu stronach.

Ps. Publika PO zachowała się żałośnie.

Sora

• Kapitan Żbik
« Odpowiedź #188 dnia: Października 12, 2007, 22:00:57 pm »
A jaka on mial wladze ? co on takiego waznego robil w panstwie ? To jest wlasnie takie gadanie byle gadac, tak jak reklamy PO, mi sie zyje dobrze w Polsce, nie narzekam na finanse, na ksztalcenie i na poziom zycia i nie zauwazylem zeby bylo coraz gorzej przez te 2 lata rzadow pisu jest przynajmniej tak samo wiec po prostu nie bedac zwolennikiem tej parti a raczej nie bedac zwolennikiem zadnej z obecnych parti jestem przeciwnkiem slepej nagonki na PiS.

Ibra

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #189 dnia: Października 12, 2007, 22:02:28 pm »
A jaka on mial wladze ? co on takiego waznego robil w panstwie ? To jest wlasnie takie gadanie byle gadac, tak jak reklamy PO, mi sie zyje dobrze w Polsce, nie narzekam na finanse, na ksztalcenie i na poziom zycia i nie zauwazylem zeby bylo coraz gorzej przez te 2 lata rzadow pisu jest przynajmniej tak samo wiec po prostu nie bedac zwolennikiem tej parti a raczej nie bedac zwolennikiem zadnej z obecnych parti jestem przeciwnkiem slepej nagonki na PiS.
A nie chciałbyś żyć jeszcze lepiej?

Sora

• Kapitan Żbik
« Odpowiedź #190 dnia: Października 12, 2007, 22:03:55 pm »
chcialbym ale PO mi tego nie da :) I trzeba byc glupcem zeby myslec ze ich obietnice w przeciwienstwie do obietnic innych parti beda spelnione. Kazdy z nich walczy tylko o wlasna dupe i stolki i to jest najwiekszy bol polskiej polityki w obecnej chwili, nie ma nikogo odpowiedniego, moze byc tylko mniejsza zlo w ktoras strone.

Krayzie

• Człowiek dobrej roboty
« Odpowiedź #191 dnia: Października 12, 2007, 22:09:00 pm »
żyć lepiej? Tusk pokazał razem z sld jak ładnie można sprzedać kraj... Jak bezrobocie rosło drastycznie! Kaczyński ma rację, że aby przygotować państwo do budowy tych autostrad i domów potrzeba wielu zmian, dlaczego dwie ostatnie ustawy odrzuciło PO zaraz przed rozwiązaniem rządu? Skoro są takowe potrzebne?

setezer

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #192 dnia: Października 12, 2007, 22:11:24 pm »
To jest właśnie szansa PO - "myśmy nie rządzili, dajcie nam rządzić, a zobaczycie, że będzie lepiej". Kaczyński już swoją szansę miał i skorzystał z niej połowicznie, zarzucić mu, że jest złodziejem zbytnio się nie da, można się tylko czepiać jego nieudolności. Wytknąć jak to w Polsce wszystko wolno się rozwija, jakich to słabych ministrów powołał. Jarosław twardo mówi, że lepiej być nie mogło, nierzadko przy tym kłamie. Wielu ludzi postrzega Kaczyńskiego jako takiego wojownika, któremu przeszkadzają komuniści (wszystkie partie poza PiS) w stworzeniu naszej, polskiej utopii.

Jak dla mnie to Jarosław jest człowiekiem uczciwym, on może i chce dobrze, ale nie zawsze mu to wychodzi. Stosuje tanie metody, by tylko realizować swoją wizję. To już - wg mnie - dużo więcej, niż Lewica, która nakradła, nakłamała i teraz to dzięki niej Polska zbiera plony ich ciężkiej pracy.

Również jestem przeciwny nagonce na PiS "bo tak wszyscy robią". Niemniej w tej debacie to Tusk okazał się zwycięzcą.

dlaczego dwie ostatnie ustawy odrzuciło PO zaraz przed rozwiązaniem rządu? Skoro są takowe potrzebne?
Tusk pytał o te ustawy, Kaczyński nie potrafił ich nazwać - "bardzo ważne i pomocne", ale jakie? Konkretnie. Tak samo nie odpowiedział na zarzut o duże koszta utrzymania biur braci. Tylko wyjechał ze swoim "tanim" państwem.
« Ostatnia zmiana: Października 12, 2007, 22:13:02 pm wysłana przez setezer »

Spidey^

• Gość
« Odpowiedź #193 dnia: Października 12, 2007, 22:11:56 pm »
A po twoich postach jakie czytam na tym forum wiem czmeu PO ma takie poparcie :P

możesz bardziej rozwinąć?

Nie wiem czy jest coś gorszego od dopuszczenia do władzy takiego człowieka jak Andrzej Lepper.

jest, dopuszczenie Romka ;)
Chociaż żałuję że nie do końca udało mu się przepchnąć pomysł z mundurkami, najlepiej takimi :P
« Ostatnia zmiana: Października 12, 2007, 22:13:50 pm wysłana przez Spidey^ »

Cosmaty

• Gość
« Odpowiedź #194 dnia: Października 12, 2007, 22:13:17 pm »
Największy ból Polskiej polityki to to, że partie nie maja drugiej czy nawet trzeciej szansy, po dwóch latach, ludzie oczekują spełnienia obietnic, nie spełnili, poparcie spada. SLD nie miało szansy, AWS nie miał szansy, PIS nie miał szansy i podobnie będzie tym razem. To jest problem, a nie megalomania Jarka, czy Tuska, nawet nie przekręty Kwaśniewskiego, Millera czy Roman jako minister edukacji. Żadne z rządzących polską ugrupowań nie było w stanie i nie będzie przez najbliższe kilkanaście lat, działać w warunkach choćby zbliżonych do tych jakie maja dwa największe ugrupowania w WB.
« Ostatnia zmiana: Października 12, 2007, 22:16:30 pm wysłana przez cosmaty »

Sora

• Kapitan Żbik
« Odpowiedź #195 dnia: Października 12, 2007, 22:13:36 pm »
3/4 PO juz rzadzilo za czasow AWSu i rozkradlo ten kraj, czemu mam uwierzyc im teraz ? BO zmienili nazwe i robia ladne reklamowki ?
Ja koncze na dzisiaj zycze dalszej kulturalnej dyskusji panowie :) Jutro poczytam
Pozdro

BoBaN

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 309
  • Życie jest zbyt krótkie, żeby jeździć dieslem.
« Odpowiedź #196 dnia: Października 12, 2007, 22:13:47 pm »
Nie trzeba się wiele rozpisywać. Tusk po prostu wygrał tą debatę i taka jest prawda czy ktoś chce czy nie. Bardzo nie podobało mi się mało kulturalne zachowanie premiera i przekrzykiwanie Tuska, wchodzenie mu w pół zdania oraz ciągłe mówienie po czasie mimo wielokrotnego zwracania uwagi przez redaktorów.

setezer

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #197 dnia: Października 12, 2007, 22:16:28 pm »
jest, dopuszcenie Romka ;)
Roman jest dziwnym człowiekiem, niezdrowy nacjonalista, katolik pełną parą, ale jak się okazuje to jego mundurki "są świetne". Podpisuje się pod nimi PiS. Tak samo z becikowym i programem zera tolerancji. Największe "sukcesy" PiS-u to pomysły z LPR-u.

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #198 dnia: Października 12, 2007, 22:18:22 pm »
3/4 PO juz rzadzilo za czasow AWSu i rozkradlo ten kraj, czemu mam uwierzyc im teraz ? BO zmienili nazwe i robia ladne reklamowki ?
Ja koncze na dzisiaj zycze dalszej kulturalnej dyskusji panowie :) Jutro poczytam
Pozdro
Bla, bla, bla. a AWS doprowadziło kraj do "małego upadku", już wolę, żeby PO z LiDem kradli. PC dało du*y na cełej linii i szybko wyjechało z sejmu polonezem Dorna. Nie żebym agitował, ale nie głosujcie na PiS. :lol:

Cosmaty

• Gość
« Odpowiedź #199 dnia: Października 12, 2007, 22:22:29 pm »
Pomijając fakt ruszenia kraju z miejsca dzięki reformom rządu Buzka [nie czas i miejsce żeby je oceniać].

Problem PiSu to gł. polityka zagraniczna, w tej dziedzinie leżą i kwiczą. Sraczka pana prezydenta była tylko wstępem.