Aaahahahaha! Zły PiS, bo posłanka PO bierze w łape
Nie rozśmieszajcie mnie.
A szopki w stylu konferencji Sawickiej nie robią na mnie wrażenia, co więcej, bawią mnie.
Zły PiS bo:
- CBA zajmuje się śledzeniem i prowokowaniem zwykłych ludzi, których jedyną "winą" jest przynależenie do opozycyjnej partii; jak powiedział MarcePan - wobec Sawickiej nie było wcześniej żadnych wątpliwości ani nie popełniła żadnej zbrodni, czemu więc akurat ona stanęła na celowniku CBA? To może niech teraz niech wytypują po jednym agencie na każdego Polaka i niech również przez rok podjudzają do wzięcia łapówek - cały kraj będzie wyczyszczony!
- robi z tego pokazówkę; wybacz, ale jakoś nie przypominam sobie, by za czasów tego złego SLD każde ważniejsze aresztowanie (może nie tyle "ważne", ale "efektowne") było pokazywane publicznie, było tyle konferencji, specjalnie na ten temat przygotowywane programy w TV publicznej itp.; to, że była konferencja po akcji z Lepperem - ok, w końcu to był wicepremier. Ale to, że jest konferencja i pokazywanie materiałów ze śledztwa po akcji z podrzędną członkinią partii opozycyjnej? WTF?
- bo jak napisał tarniak, agenci CBA wykorzystali naiwną samotną kobietę, a teraz urządzają widowisko jak przy paleniu czarownic, żeby dosrać poważnemu konkurentowi.
Nie tłumaczę tutaj Sawickiej. Wzięła łapówkę - została wyrzucona z partii, czeka ją wyrok i dostanie odpowiednią karę, ok.
Ale robienie z niej teraz widowiska nr 1 w Polsce? Dziękuje, postoję.
Przy okazji, rozśmieszyła mnie wypowiedź premiera, jakoby za to, że Sawicka wzieła łapówkę winna jest PO, i w ogóle że PO to całe zuooooo. Oczywiście nie powiedział nic o tym, że Sawicka została już z PO
wyrzucona, oraz że jakoś gdy parę miesięcy temu to ludzie z jego partii (Kaczmarek) byli w kręgu podejrzeń w większej aferze, PiS odgradzał się od nich rękoma i nogami, a sam premier mówił, jakie to PiS jest wspaniałe, bo od razu po odkryciu sprawy ich wyrzucono...