Autor Wątek: [archiwum] Co Was wkurza?  (Przeczytany 718029 razy)

Jacek84

• Gość
Odp: [archiwum] Co Was wkurza?
« Odpowiedź #15800 dnia: Lutego 18, 2012, 11:31:02 am »
Akurat wyłączanie ABSu rozumiem w zupełności. Chociaż nijak się to ma do pasów, które są obligatoryjne. ;)

BoBaN

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 309
  • Życie jest zbyt krótkie, żeby jeździć dieslem.
« Odpowiedź #15801 dnia: Lutego 18, 2012, 11:39:14 am »
@s00s
Wizja wybuchającej poduszki faktycznie mnie przeraża. Jednak moja jazda bez pasów (zazwyczaj raz na tydzień) przy znikomych prędkościach (te 30km/h jak rozwinę to jest cud) nie jest niczym groźnym. Uwierz, że kiedy poczuję choćby przez chwilę, że znajduję się w sytuacji gdzie coś może się stać, to odruchowo pasy zapinam. Przy jeździe od sklepiku do stacji praktycznie po samym parkingu i dróżkach połączeniowych nie czuję takiej potrzeby. Swoją drogą, naprawdę nie wierzę, że wszyscy z Was przy tak krótkich odcinkach zapinają pasy. Np. podjeżdża ktoś pod klatkę, wysiada i zanosi zakupy, a potem wsiada i do zaparkowania auta kawałek dalej na parkingu, zapina pasy. Osobiście nie znam takich osób.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

s00s

• Major Hermaszewski
  • Reputacja: 155
« Odpowiedź #15802 dnia: Lutego 18, 2012, 11:45:11 am »
ja nie oceniam. piszę po prostu jak jest z tym brzęczykiem i jak to wszystko działa. sam też często nie zapinam.

Kert

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 255
« Odpowiedź #15803 dnia: Lutego 18, 2012, 12:00:51 pm »
Argument zasadności niezapinania pasów w obszarach o potencjalnie niskiej do rozwinięcia prędkości ma bardzo słabe podstawy, opierające się tylko na wygodzie. Znam osobiście przykład kolegi, w którego ktoś przyje**ł na osiedlowej drodze i uwaga: sekundę wcześniej wsiadł do samochodu po wyjściu ze sklepu i nie miał zapiętych pasów. Skutki: drutowana szczęka i uraz kręgosłupa w odcinku szyjnym od odrzutu. W Krynicy też kiedyś wpadłem w poślizg (przy małej prędkości w podróży po tzw. "pierdoły do sklepu") i przywaliłem w murek kamienny. Pasażer wyniósł z wypadku tylko siną pręgę na klatce piersiowej od pasów, a zapewne skończyłby z głową w szybie. Forumowicze na pewno mogą takie przykłady mnożyć. Tak więc zakładanie, że w takich sytuacjach i na drogach osiedlowych/parkingach nic nie może się stać jest przejawem skrajnej nieodpowiedzialności.
No widzisz, a ja mogę mnożyć inne przykłady jak np. ten w którym jechałem z tyłu bez zapiętych pasów i przywaliliśmy w autobus, a mi się nic nie stało. Inny przykład, to znajomy ojca, który jechał z synem starą Skodą i wpadli do rowu na śliskiej drodze, po czym auto się zapaliło. Gdyby syn znajomego nie był zapięty w pasy, to teraz nie miałby blizn po oparzeniach. W panice nie mógł uwolnić się z pasów i dopiero jego ojciec (który też został lekko poparzony) wyciągnął go z auta, bo zachował trzeźwość umysłu.
Z autobusem sądzę, że miałeś po prostu szczęście. Przykład ze Skodą też słaby, bo skończyło się na oparzeniach, a skąd wiesz czy oglądałbyś teraz znajomych gdyby mieli niezapięte pasy. Mogła z nich w tym rowie zostać krwawa miazga (lub przynajmniej poważne urazy głowy), gdyby nie było stabilizacji i trzymania w fotelu.

Fajnie, że kur** zostawię auto na placu obok miejsca zamieszkania i potem podczas wprowadzania go do garażu będę zapinał pasy, bo może nagle z dupy przywali mi jakiś wariat.
NIGDY NIE WIESZ, CO SIĘ WYDARZY. Poważnie, to tutaj trochę już przesadzasz. Pisałeś o drogach osiedlowych, parkingach, przejazdach do sklepu po materiały i do tego się odnosiłem. Wprowadzanie auta do garażu przy placu pod domem to nawet mając 11 lat i ogarnięte biegi można robić, bo potencjalnego zagrożenia nie ma. Idąc dalej w przesadę, mógłbym napisać, że rozgrzewając rano silnik w samochodzie, na te kilka sekund jak tylko wsiadamy i wysiadamy z samochodu by przekręcić kluczyk, też powinniśmy zapinać pasy.

Gdybym wychodził z założenia, że wszędzie jest niebezpieczeństwo, to nie jeździłbym motocyklem, bo tam dopiero można sobie narobić krzywdy nawet przy małej prędkości.
Nie od dzisiaj wiadomo, że każdy motocyklista po odpaleniu maszyny ma podpisany pakt z diabłem ;)

Dla mnie sprawa nadal jest jasna i zawsze gdy jestem poza obrębem własnego podwórka pod domem, pasy zapinam (choćbym miał do kolegi 300 m, do sklepu kolejne 100 m, a jechałbym 30 km/h). Ja z tym po prostu nie mam problemu. Tak jak napisałem, jest to już odruch bezwarunkowy.

Jedyne czego się boję, to jakbym miał zablokowany gaz, jechał w kierunku urwiska i nie mógłbym wyskoczyć z powodu blokady pasów albo paniki. Za dużo filmów, bo w życiu raczej małe szanse na takie zdarzenie, ale to, że ktoś w ciebie się właduje na obszarach zabudowanych i osiedlowych imo jest o wiele większe. W NH nie raz takie młode poj**y jeżdżą starymi vw i bmw.

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #15804 dnia: Lutego 18, 2012, 12:37:24 pm »
Jak widzisz, Ty masz na to swój pogląd, a ja swój. Twój bardziej rozsądny, a mój bardziej wygodny. Tak jak pisałem, kiedy tylko czuję, że mogę znaleźć się w niebezpiecznej sytuacji, to pasy zapinam. Przy takiej jeździe jaką opisałem tego nie czuję. Naprawdę niewiele znam osób, które postępują tak jak Ty (zaznaczam, że nie uważam iż to co robisz jest złe/dziwne itp. bo to wręcz godne naśladowania) i jedyną która teraz przychodzi mi na myśl, to moja kobieta.
« Ostatnia zmiana: Lutego 18, 2012, 12:38:56 pm wysłana przez BoBaN »

Jacek84

• Gość
« Odpowiedź #15805 dnia: Lutego 18, 2012, 13:18:52 pm »
Jak widzisz, Ty masz na to swój pogląd, a ja swój. Twój bardziej rozsądny, a mój bardziej wygodny.
A jak ja twierdzę to samo to

że Ty masz swój jedyny i niepowtarzalny pogląd na świat, więc nie dziwi mnie taki odbiór tej dyskusji przez Ciebie

:-? :( :cry:

Wooyek

• Łajka
  • Reputacja: 67
« Odpowiedź #15806 dnia: Lutego 18, 2012, 13:20:37 pm »
@s00s
Wizja wybuchającej poduszki faktycznie mnie przeraża. Jednak moja jazda bez pasów (zazwyczaj raz na tydzień) przy znikomych prędkościach (te 30km/h jak rozwinę to jest cud) nie jest niczym groźnym.

A co będzie jeśli Ty jadąc te 30km/h zostaniesz uderzony przez inne auto, jadące 100km/h? Różne zjeby jeżdżą po drogach i takiej opcji nie można wykluczyć.

Solid Snake 1989

• MIR
  • Reputacja: 101
  • Who Dares. Wins
« Odpowiedź #15807 dnia: Lutego 18, 2012, 13:51:39 pm »
Siostrzeniec nie chce się urodzić, a ja nie mogę się już doczekać :/
Pierwszy termin miał być 9 lutego, mamy 18 a on nadal się nie rodzi, siostra jutro idzie na oddział i zobaczą czy wywołują poród czy trzeba jeszcze czekać..
Szczęście w "nieszczęściu" jest takie że po badaniach wszystko z dzieciaczkiem w porządku.

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #15808 dnia: Lutego 18, 2012, 14:16:36 pm »
Gdybym wychodził z założenia, że wszędzie jest niebezpieczeństwo, to nie jeździłbym motocyklem, bo tam dopiero można sobie narobić krzywdy nawet przy małej prędkości.
Nie od dzisiaj wiadomo, że każdy motocyklista po odpaleniu maszyny ma podpisany pakt z diabłem ;)

To dziwne w takim razie, że dyskusja o pasach Cię poraża, skoro każdego ciepłego dnia widzisz jak wielu uczestników ruchu drogowego podpisuje pakt z diabłem. ;)

@Tarniak
A bo mi się już dalej tego samego w kółko wałkować nie chce. Moje zdanie do Kerta możesz przypiąć sobie, a to które napisałem do Ciebie oddać Kertowi. Na jedno wychodzi. Obaj zaskakujecie mnie w tej kwestii, bo naprawdę niewiele znam osób (tylko moja mi do głowy przychodzi), które aż tak przestrzegają tego przepisu.

@Wooyek
Z takim założeniem to najlepiej wcale z domu nie wychodzić, nie jeździć rowerem, a motocykli unikać jak ognia, bo zawsze może się zdarzyć, że jakiś wariat komuś krzywdę zrobi.
« Ostatnia zmiana: Lutego 18, 2012, 14:19:45 pm wysłana przez BoBaN »

Wooyek

• Łajka
« Odpowiedź #15809 dnia: Lutego 18, 2012, 15:40:20 pm »
Nie trzeba nie wychodzić z domu, wystarczy zapiąć pas. :troll:

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #15810 dnia: Lutego 18, 2012, 16:20:10 pm »
Na rowerze albo na motorze? To chyba tylko Ty masz takie niesamowite zabawki, obok smatrfona, którego bateria trzyma 30 dni. :troll:

Wooyek

• Łajka
« Odpowiedź #15811 dnia: Lutego 18, 2012, 16:49:47 pm »
Zapomniałeś dodać w stanie czuwania, a to dość istotne. Poza tym mowa była o zapinaniu pasów jak jedziesz do sklepu autem i nie przekraczasz 30km/h(o tym pisałem wcześniej i do tego nawiązywałem teraz) to Ty o jakimś motorze czy rowerze opowiadasz. :lol: Wygrałeś kolejną potyczkę słowną.<ok>

:troll:

« Ostatnia zmiana: Lutego 18, 2012, 17:24:23 pm wysłana przez Wooyek »

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #15812 dnia: Lutego 18, 2012, 20:37:41 pm »
Zapomniałeś dodać w stanie czuwania, a to dość istotne.

Może miałeś ładowarkę podpiętą i stąd Ci wyszło te 30 dni. :troll:

Poza tym mowa była o zapinaniu pasów jak jedziesz do sklepu autem i nie przekraczasz 30km/h(o tym pisałem wcześniej i do tego nawiązywałem teraz) to Ty o jakimś motorze czy rowerze opowiadasz. :lol:

Nie spinaj się Wooyek. Ty też czasem lubisz sobie pożartować z kogoś, więc nie dziw się, że potem ktoś Ci się odgryzie. A gdybyś czytał całą dyskusję, to wiedziałbyś skąd wziął się rower i motor.

Spidey^

• Gość
« Odpowiedź #15813 dnia: Lutego 19, 2012, 15:20:30 pm »
kur** było parę miesięcy spokoju ale kuzyn się wciągnął w BF3 i znowu się zaczęło - 7 dni w tygodniu po 4-5 godzin dziennie a mnie już kurwica bierze :wall_bash:
« Ostatnia zmiana: Lutego 19, 2012, 15:22:59 pm wysłana przez amsterdream »

svonston

• Gość
« Odpowiedź #15814 dnia: Lutego 19, 2012, 15:21:23 pm »
Asertywny to ty nie jestes. :lol:

Spidey^

• Gość
« Odpowiedź #15815 dnia: Lutego 19, 2012, 15:31:04 pm »
No nie bardzo. Chciałem sobie obejrzeć w niedzielne popołudnie parę filmów, ale tamten już od 12 siedzi na TV i napierdala. Ja pier**lę! Inna sprawa że koleś jest z typu tych, których gówno obchodzi zdanie innych i nawet jakbyś go wyzwał to i tak by miał t w dupie. Jak pracowałem w magazynach i często miałem popołudniowe zmiany to potrafił przyjść jak mnie nie było w domu, odpalić sobie konsole i grać przez pół dnia. Jeszcze gdyby to jakiś biedak był, ale koleś w miesiąc zarabia tyle co ja w trzy miechy zgarniałem. Ostatnio nawet z internetu zrezygnował i na neta do mnie i do innego kuzyna co też mieszka w okolicy przychodzi :lol:

Kert

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #15816 dnia: Lutego 19, 2012, 15:33:07 pm »
Może go kredyty cisną, albo po prostu jest jeb**ym sknerą.

Spidey^

• Gość
« Odpowiedź #15817 dnia: Lutego 19, 2012, 15:41:29 pm »
Kredytów nie ma żadnych, ma tak bogatą mamuśkę, że mu postawiła zarówno domek jak i dała na samochód. Seriously. Taki start w życiu jak on miał to mało kto ma. Z tego co wiem to całą kasę przepierdala na piwo, fajki i dragi. Gdybym mieszkał sam to bym się zamknął i tyle ale moi staruszkowie są pod pewnym względem tak poj**ani, że każdego muszą z uśmiechem na twarzy przyjąć a dom zawsze otwarty :roll:
« Ostatnia zmiana: Lutego 19, 2012, 15:45:43 pm wysłana przez amsterdream »

svonston

• Gość
« Odpowiedź #15818 dnia: Lutego 19, 2012, 15:58:37 pm »
No nie bardzo. Chciałem sobie obejrzeć w niedzielne popołudnie parę filmów, ale tamten już od 12 siedzi na TV i napierdala. Ja pier**lę! Inna sprawa że koleś jest z typu tych, których gówno obchodzi zdanie innych i nawet jakbyś go wyzwał to i tak by miał t w dupie. Jak pracowałem w magazynach i często miałem popołudniowe zmiany to potrafił przyjść jak mnie nie było w domu, odpalić sobie konsole i grać przez pół dnia. Jeszcze gdyby to jakiś biedak był, ale koleś w miesiąc zarabia tyle co ja w trzy miechy zgarniałem. Ostatnio nawet z internetu zrezygnował i na neta do mnie i do innego kuzyna co też mieszka w okolicy przychodzi :lol:
No i wlacz sobie tv, bo to twoj telewizor, twoj pokoj i twoja chcica na film. Ja bym zwyczajnie powiedzial, ze chce poogladac i juz. Z netem to samo.

Kert

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #15819 dnia: Lutego 19, 2012, 16:00:00 pm »
Kredytów nie ma żadnych, ma tak bogatą mamuśkę, że mu postawiła zarówno domek jak i dała na samochód. Seriously. Taki start w życiu jak on miał to mało kto ma.
Znam wcale nie mało takich osób. Akurat jestem w wieku, gdzie każdy próbuje się już na własną rękę urządzić sam/z małżonką i serio, dużo jest takich, których mocno wspomagają rodzice - jeżeli ktoś ma i go na to stać, wydaje mi się to całkowicie normalne. Wiadomo, że zarobione i kupione za własne ma większą wartość (głównie samozadowolenia), ale często młodzi, którzy mają za sobą 2, 3 lata pracy po studiach nie mogą liczyć na to, że będą od razu na swoim, a banki kredytów już nie tak chętnie udzielają bez odpowiedniej zdolności. Do tego oprócz kredytu trzeba myśleć o utrzymaniu wkrótce powiększonej rodziny i często gęsto dochodzi do wyboru: przyjąć pomoc rodziców lub żyć niezwykle skromnie i powoli przeć do przodu. Mój znajomy wybrał tę drugą opcję i niestety liczy każdy grosz, na grubszą bibkę nie wyjdzie, na wakacje nie jeździ, ale jest z siebie dumny, że daje radę bez niczyjej pomocy. Pewnie zamożnym człowiekiem też mu będzie ciężej zostać.
Cały ten wywód jest po to, że często nie docenia się (vide twój kuzyn) dóbr otrzymanych i reprezentowana przez obdarowywanych postawa po prostu mnie wkur**a. Nie znoszę takich darmozjadów, co jeszcze narzekają i sępią kasę.

Gdybym mieszkał sam to bym się zamknął i tyle ale moi staruszkowie są pod pewnym względem tak poj**ani, że każdego muszą z uśmiechem na ustach przyjąć a dom zawsze otwarty :roll:
Z jednej strony to bardzo miło, a z drugiej wiadomo po kim masz brak umiejętności mówienia "nie" ;).

Snake_Plissken

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 104
  • Who Dares Wins
« Odpowiedź #15820 dnia: Lutego 20, 2012, 09:25:23 am »
No nie bardzo. Chciałem sobie obejrzeć w niedzielne popołudnie parę filmów, ale tamten już od 12 siedzi na TV i napierdala.
Weź mu schowaj kabel HDMI.

Spidey^

• Gość
« Odpowiedź #15821 dnia: Lutego 20, 2012, 12:13:15 pm »
http://biznes.onet.pl/mlode-bezrobocie,18494,5031697,1,news-detal

Coś w tym jest. Co drugi mój znajomy w wieku 20-30 lat nie ma stałej pracy. W sumie to nawet nie co drugi a jakieś 3/4. A potem się rząd dziwi, że jest niż demograficzny, ludzie nie zakładają rodzin i nie robią dzieci :roll:

Lem++

• Global Moderator
  • Major Hermaszewski
  • Reputacja: 209
  • 07.11.2008 - 16.08.2010 †
« Odpowiedź #15822 dnia: Lutego 20, 2012, 16:55:36 pm »
4 dni bez neta :mad:

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #15823 dnia: Lutego 22, 2012, 10:00:27 am »
http://biznes.onet.pl/mlode-bezrobocie,18494,5031697,1,news-detal

Coś w tym jest. Co drugi mój znajomy w wieku 20-30 lat nie ma stałej pracy. W sumie to nawet nie co drugi a jakieś 3/4. A potem się rząd dziwi, że jest niż demograficzny, ludzie nie zakładają rodzin i nie robią dzieci :roll:

Z drugiej strony namnożyło nam się pseudo Magistrów z kierunków typu europeistyka, zarządzanie fretkami wschodnioeuropejskimi, czy innych głupot, którzy ubzdurali sobie, że zasługują na stanowiska kierownicze, i tylko takiej roboty szukają. Znam wielu takich delikwentów, którzy odrzucają każdą solidną pracę, "BO MAM WYŻSZE AMBICJE" a w rzeczywistości koleś/laska nic sobą nie reprezentuje.

kun

• chujek
  • Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 80
« Odpowiedź #15824 dnia: Lutego 23, 2012, 01:55:39 am »
Chciałem kupić babci windę schodową z krzesełkiem, coś w ten deseń:

Ale gdy zobaczyłem ceny... Astronomiczne!

+Centylion+

• J-23
  • Reputacja: 12
  • Nałogowo wpierdalam cebule.
« Odpowiedź #15825 dnia: Lutego 23, 2012, 04:42:27 am »
Przegięli pale. Ja, jako weteran Klanu jestem wręcz oburzony postawą producentów. To jak reżyser przedstawił całe to smutne(jak, dla kogo wiem) wydarzenie można uznać za prowokowanie ludzików z Internetu do wyszydzania śmierci.Dla przykładu to ujęcie z pierwszej osoby błyszczy.
Raptem się okazuje ze te wcześniejsze niesławne sceny z Maćkiem wcale nie były jak to najpierw mówiono „oswajaniem społeczeństwa z problemem”. O ile mi wiadomo to Pan Piotr Cyrwrus miał problemy osobiste w związku z rolą. Głownie chodzi o jego syna. Zakres problemów tego młodzieńca jest tak szeroki jak twoja wyobraźnia. I kur** tak się żegnają się z człowiekiem, który był fundamentem tego serialu?
Będąc fanem z bólem to pisze, ale myślę ze najwyższy czas postawić publicznie pytanie, jaki to ma wpływ na małoletnich Polaków? Piotrek, jeśli to czytasz trzymaj się!
« Ostatnia zmiana: Lutego 23, 2012, 04:44:23 am wysłana przez +Centylion+ »
W grach wideo najbardziej realistyczną rzeczą jest niewidzialna ściana.

Solid Snake 1989

• MIR
  • Reputacja: 101
  • Who Dares. Wins
« Odpowiedź #15826 dnia: Lutego 23, 2012, 10:41:20 am »
Piotrek, jeśli to czytasz trzymaj się!
Piotrek trzyma sie znakomicie, dosłownie 5-10 minut temu był z nim wywiad i..on doskonale wie że jest zaszufladkowany w opinii ludzi i zwłaszcza teraz internautów jako Rysiek z "Klanu". Jednak podchodzi do tego zdrowo i nie zamierza odcinać się od tego, jak powiedział--nie zacznie teraz grać w innym serialu jakiegoś zabójcy żeby zrobić kontrast do Rysia. Chce się poświęcić teraz teatrowi.
Sam mówi że niekiedy żartuje z Ryśka i nie warto nawet "walczyć" z internautami.   

Kert

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #15827 dnia: Lutego 23, 2012, 10:46:58 am »
A wszystko przez internet. Skoro serial zapewniał godny byt rodzinny, a zawodowo spełniał się w teatrze, to nie ma co kręcić beki z gościa.

Master_666

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 194
« Odpowiedź #15828 dnia: Lutego 23, 2012, 19:54:00 pm »
Dlatego ja się nie śmieje z Dariusza, z Trudnych Spraw, w końcu to aktor jak Rysiu, czy Piotruś.

Spoiler (kliknij, by wyświetlić/ukryć)

Dla przykładu to ujęcie z pierwszej osoby błyszczy.

Dokładnie, ja zawsze myślałem, że Maciek jest adoptowanym synem Ryśka, a tutaj czar prysł :< Takie podobieństwo może oznaczać tylko spokrewnienie.

blach0r

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 26
  • PSN id: purePwnerer
« Odpowiedź #15829 dnia: Lutego 23, 2012, 21:26:44 pm »
Widzę, że już TVN swoją wersję Trudnych Spraw sobie ogarnął :D

svonston

• Gość
« Odpowiedź #15830 dnia: Lutego 24, 2012, 21:11:49 pm »
Nowe GG i obowiazkowe (!!!) pola:

http://zapodaj.net/b2d7547b4c9c.png.html

DOKAD kur** ZMIERZA TEN SWIAD?

Ma_niek

• Kapitan Żbik
  • Reputacja: 14
« Odpowiedź #15831 dnia: Lutego 24, 2012, 21:33:43 pm »
Po co ci te gg?. Sciagasz aqq nic nie musisz uzupelniac, nie ma durnych reklam i massy niepotrzebnego stuffu i komunikator nie zre ci 120 mb pamieci a i interfejs zajebisty.

svonston

• Gość
« Odpowiedź #15832 dnia: Lutego 24, 2012, 22:20:55 pm »
Nie przekonuje mnie do siebie AQQ. Kiedys korzytalem z Konnekta, ale ciagle mialem jakies bledy. Te nowe GG mi sie podoba, a z komunikatora i tak korzystam 2-3 razy w tygodniu przez 30 minut.

windomearl

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 265
  • You know Carcosa?
« Odpowiedź #15833 dnia: Lutego 25, 2012, 13:30:03 pm »
WTW i tyle w temacie.

Straszakq

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 111
« Odpowiedź #15834 dnia: Lutego 26, 2012, 20:40:33 pm »

Master_666

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 194
« Odpowiedź #15835 dnia: Lutego 26, 2012, 20:43:14 pm »
Czekam na wiadomości o dodawanych rakotwórczych substancji do płatków owsianych, albo rakotwórczej kukurydzy gmo. Wtedy pozostają tylko kamienie.

Jacek84

• Gość

Kert

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #15837 dnia: Lutego 26, 2012, 20:57:43 pm »
Kur**, to co w ogóle jeść? Założyć warzywniak w ogrodzie, piec własny chleb, samemu mielić ziarna i robić mąkę, założyć hodowlę? Wszyscy kur** mądrzy, ale pokazać konkretny, sprawdzony i zdrowy produkt nie ma komu. Spędzać 2h dziennie w sklepie na wertowaniu produktów też nie halo, więc ufam jeszcze tylko rolnikom handlującym na placach i targach. Już jednak przebąkują, że będą musieli zwijać interes, bo w/w sklepy zabierają klientów.

el becetol

• Gość
« Odpowiedź #15838 dnia: Lutego 26, 2012, 21:18:15 pm »
i weź tu nie zostań wegetarianinem   :-?

Czytałeś ten artykuł? Od kiedy sól ma coś wspólnego z wegetarianizmem? Równie dobrze mogli ją dodawać do popcornu.

+

Tytuł:
Do przetworów mięsnych była dodawana rakotwórcza sól!
Treść:
Reporter RMF FM Roman Osica ustalił jednak, że policyjni eksperci podejrzewają, że może być rakotwórcza.

Ergo: Reporter usłyszał że podejrzewają że może. Wykopek ustalalił że była na 100%.

Ergo2: lol.
« Ostatnia zmiana: Lutego 26, 2012, 21:23:14 pm wysłana przez el becetol »

Iras

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 204
  • Mój awatar śmieje się z Ciebie.
« Odpowiedź #15839 dnia: Marca 02, 2012, 11:28:49 am »
PIT z biura maklerskiego. Kurwa mać. No myślałem, że troszeczkę mniej tego będzie  :wall_bash: