Autor Wątek: [archiwum] Co Was wkurza?  (Przeczytany 850243 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Ibra

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 0
Odp: [archiwum] Co Was wkurza?
« Odpowiedź #6400 dnia: Czerwca 13, 2008, 23:00:27 pm »
Ale Svon Cię do niczego nie zmusza.
Opublikowane: Czerwiec 13, 2008, 23:00:08
Ja na moim komersie i tak pić nie będę, bo:

1. Są zaproszeni nauczyciele
2. Jakby odkryli to bym wyleciał ze szkoły
3. Wódki nie pije ;)
LAMA LAMA LAMA!

blancjaone

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #6401 dnia: Czerwca 13, 2008, 23:00:40 pm »
Tak. o_O Musiałem zapłacić 50zł, muszę to jutro przejeśc.  :lol:
NIE MUSIAŁEŚ, ale poddałeś się woli rodziców ("jak nie pójdziesz, to będziesz tego żałował"). Ja miałem tak samo.

Nie wyobrażam sobie gimnazjalnego komersu bez wcześniejszego najebania się. :D
...

Uwielbiam jak gimnazjaliści rozmawiają o tym, jak to się naje..., ile to w życiu wypili, jak dużo mogą wypić, itd. (niepotrzebne skreślić.

Pytanie jest tylko takie: czy to, że nie piłeś (bo chyba nie piłeś) dało Ci cokolwiek?
Trzeźwość umysłu, dobre samopoczucie nazajutrz. 8-)

Master_666

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 194
« Odpowiedź #6402 dnia: Czerwca 13, 2008, 23:01:06 pm »
Nie wiem czemu, ale wódka w moim wieku kojarzy mi się z ulicznymi dresiarzami.

svonston

• Gość
« Odpowiedź #6403 dnia: Czerwca 13, 2008, 23:02:51 pm »
Pozniej zacznie sie kojarzyc z menelami.

blancjaone

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #6404 dnia: Czerwca 13, 2008, 23:08:06 pm »

3. Wódki nie pije ;)
Pierwsze dwa powody totalnie amatorskie. ;/

Mr_Zombie

• Global Moderator
  • Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 15
  • Press a button and something awesome happens...
« Odpowiedź #6405 dnia: Czerwca 13, 2008, 23:08:33 pm »
Nie wiem, jak pijesz, ale alkohol, to nie zawsze 'umieranie nastepnego dnia'. Serio, sprobuj troszke inaczej sie bawic (z alkoholem).

To może inaczej. Są ludzie, którzy sądzą, że nie da się bawić bez picia alkoholu, szczególnie w nadmiarze (co? nie pijesz? to co ty tu w ogóle robisz?),  i to jest wkurzające - kiedy przychodzisz na jakąś imprezę, a po dwóch-trzech godzinach połowa towarzystwa albo śpi w dziwnych miejscach i pozach, albo rozmawia z muszlą klozetową :/.

Lubię piwo, jednak nie uważam, że alkohol to rzecz niezbędna do dobrej zabawy. Dlatego mnie również śmieszy to, jak wszyscy, mówiąc o jakichś imprezach, mówią o "nawaleniu się".
« Ostatnia zmiana: Czerwca 13, 2008, 23:10:04 pm wysłana przez Mr_Zombie »
Always code as if the person who will maintain your code
is a maniac serial killer that knows where you live.

svonston

• Gość
« Odpowiedź #6406 dnia: Czerwca 13, 2008, 23:09:35 pm »
Na dziwne imprezy chodzicie, naprawde :?

Mikes

• Łajka
  • Ej.
« Odpowiedź #6407 dnia: Czerwca 13, 2008, 23:14:28 pm »

Przy czym umiesz?
Nie wiem, wygląda na to że nie umiem. :(
NIE MUSIAŁEŚ, ale poddałeś się woli rodziców ("jak nie pójdziesz, to będziesz tego żałował"). Ja miałem tak samo. 
No w sumie.

Pić nie mam zamiaru, kumpli mam na szczęście takich że nie mają zamiaru przynosić alkoholu, zresztą, proporcje uczniowie-rodzice to prawie 1:1, nawet najgłupszy by się nie odważył.

juve26

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 20
  • 04.12.2006 - 16.08.2010 †
« Odpowiedź #6408 dnia: Czerwca 13, 2008, 23:16:17 pm »
Pytanie jest tylko takie: czy to, że nie piłeś (bo chyba nie piłeś) dało Ci cokolwiek?
a czy ty myslisz, ze skoro piles, to jestes w ten sposob lepszy od tych, co nie pili, bo NIE CHCA? :???:

Ciapkas

• Gość
« Odpowiedź #6409 dnia: Czerwca 13, 2008, 23:17:39 pm »
Na normalne chyba, dla mnie walenie % jak w bekę to jest dopiero głupota. Podobnie jak Setzer- nie powiem, że nigdy nie piłem, ale na pewno nie jestem takim kozakiem jak poniektórzy. Pamiętam teksty moich kolegów- 'ale sie za*ebiemy!' Zawsze nie to śmieszyło i nadal śmieszy.

Lesiu- picie alkoholu w wieku poniżej 18 lat to również przestępstwo wedle polskiego prawa. Tak jak kradzież tych 100 zł. :)

dark\

• Marynarz z Potiomkina
  • Play hard go pro !
« Odpowiedź #6410 dnia: Czerwca 13, 2008, 23:21:41 pm »
Ale Svon Cię do niczego nie zmusza.
Opublikowane: Czerwiec 13, 2008, 23:00:08

3. Wódki nie pije ;)
LAMA LAMA LAMA!

Jedna awaria PS3 to tragedia, milion awarii x0 to statystyka.

Gerro31

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 35
« Odpowiedź #6411 dnia: Czerwca 14, 2008, 00:18:03 am »
Pić nie mam zamiaru, kumpli mam na szczęście takich że nie mają zamiaru przynosić alkoholu, zresztą, proporcje uczniowie-rodzice to prawie 1:1, nawet najgłupszy by się nie odważył.

U mnie było 3 rodziców. o_O

a czy ty myslisz, ze skoro piles, to jestes w ten sposob lepszy od tych, co nie pili, bo NIE CHCA?

Nie mówię, że jestem lepszy, ale nie czuję się gorszy i nie widzę potrzeby wytykania mi, choćby nawet przez Ciebie, że coś tam kiedyś wypiłem. Jak nie chcesz pić- ok. Wiem, że masz 18 lat i piwa w gębie nie miałeś, nie prowadzisz życia towarzyskiego, chyba że na XLive- tylko i wyłącznie Twoja sprawa.
Lesiu- picie alkoholu w wieku poniżej 18 lat to również przestępstwo wedle polskiego prawa. Tak jak kradzież tych 100 zł.

Komu szkodzisz? Złodziejstwo=/=picie, goddamit.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 14, 2008, 00:20:34 am wysłana przez LesiuGR »

Ibra

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #6412 dnia: Czerwca 14, 2008, 00:21:01 am »
W ogóle, to co to za podziały: LEPSZY (pijący) i GORSZY (niepijący)? Ktoś pije - jego sprawa. Ktoś nie pije - tez jego sprawa. Nie wie co traci. 8)

juve26

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #6413 dnia: Czerwca 14, 2008, 00:28:03 am »
Wojtus, mnie chodzi o to, ze imo glupie, nawet debilne jest takie pisanie, ze ktos nie pije, wiec nie wie co traci, pytanie czemu nei pije, ZACHECANIE kogos do picia - nie ma przymusu picia alkoholu w Polsce, ba, jest zakaz picia alkoholu przed 18, takze Wojtek, nie jestes wcale super i cool i elo dlatego, ze pijesz wodke razem z kolegami z GIMNAZJUM. To, ze ktos nie pije, nie oznacza wcale, ze jest gorszy i ze nie jest 'prawdziwym polakiem' ( takie cos pare razy slyszalem ).
Aha, i nie martw sie o moje zycie towarzyskie - jest ono znacznie bardziej intensywniejsze i bardziej urozmaicone niz Twoje. :) Ale o czym ja pisze, dla Ciebie 'miec zycie' to z pewnoscia to samo, co 'pic alkohol w gimnazjum i byc cool przed kolegami'. ;)

Niebieski

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #6414 dnia: Czerwca 14, 2008, 00:29:50 am »
 :lol:

Ibra

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #6415 dnia: Czerwca 14, 2008, 00:32:18 am »

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #6416 dnia: Czerwca 14, 2008, 00:32:35 am »
W ogóle, to co to za podziały: LEPSZY (pijący) i GORSZY (niepijący)?
Dokładnie! Wszyscy wiedzą, że jest na odwrót. :cool: :lol:

Nie wie co traci.
Ja tam doskonale wiem co "tracę". W LO w 3 osoby w maturalnej i wcześniej, nadrabialiśmy za 33 inne. W tym ja ładowałem dzień w dzień przez pewien okres. Nie powiem, gdyby nie działanie alkoholu nie spotkałoby mnie kilka chyba najprzyjemniejszych sytuacji, ale też omineło by mnie kilka chujowych. Nie piję - nie mam już takich sytuacji. Z perspektywy czasu myślę, że to całkiem dobre wyjście.

Jeśli ktoś pijący, uważa niepijącego za "nerda" to pozostaje mi tylko śmiech z jego kompleksów i potrzeby utwierdzania się w swojej "męskości". :lol:

Ten nerd w środku jest po 40stce. Nigdy nie miał w ustach alkoholu. Kto miałby ochotę go wyśmiać? :lol:
Spoiler (kliknij, by wyświetlić/ukryć)
« Ostatnia zmiana: Czerwca 14, 2008, 00:41:18 am wysłana przez tarniak »

Mr_Zombie

• Global Moderator
  • Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 15
  • Press a button and something awesome happens...
« Odpowiedź #6417 dnia: Czerwca 14, 2008, 00:33:42 am »
Ktoś pije - jego sprawa. Ktoś nie pije - tez jego sprawa. Nie wie co traci. 8)

Wiem za to, czego nie tracę ;).
Dwa lata temu kolega organizował u siebie w domu Sylwestra... Skończyło się tak, że przed północą połowa towarzystwa padła (gospodarz, wychylony przez okno, przez jakieś pół godziny rozmawiał sobie ze śniegiem na zewnątrz, a potem poszedł spać), a pozostała połowa w tym czasie świetnie się bawiła ;).
Always code as if the person who will maintain your code
is a maniac serial killer that knows where you live.

Gerro31

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #6418 dnia: Czerwca 14, 2008, 00:34:14 am »
Wojtus, mnie chodzi o to, ze imo glupie, nawet debilne jest takie pisanie, ze ktos nie pije, wiec nie wie co traci, pytanie czemu nei pije, ZACHECANIE kogos do picia - nie ma przymusu picia alkoholu w Polsce, ba, jest zakaz picia alkoholu przed 18
Jest wiele zakazów. Jak jesteś taki prawy, to powiedz, skąd bierzesz Kryminalnych.
nie jestes wcale super i cool i elo dlatego, ze pijesz wodke razem z kolegami z GIMNAZJUM. To, ze ktos nie pije, nie oznacza wcale, ze jest gorszy i ze nie jest 'prawdziwym polakiem' ( takie cos pare razy slyszalem ).
Napisałem gdzieś, że jestem cool?
Aha, i nie martw sie o moje zycie towarzyskie - jest ono znacznie bardziej intensywniejsze i bardziej urozmaicone niz Twoje. Smile
No w sumie- przecież masz pewnie z 95 friendów na Live, nie to co ja. Pewnie wielonarodowościowi- urozmaicenie, jo?
Ale o czym ja pisze, dla Ciebie 'miec zycie' to z pewnoscia to samo, co 'pic alkohol w gimnazjum i byc cool przed kolegami'. Wink
Nie wiem, po co żresz tą śmierdzącą papkę podawaną wszędzie, że ludzie piją, bo chcą być cool. Nikt mnie nie docenił dlatego, że pije czy cokolwiek. Jeśli chodzi o Twoje pojęcie "życia", przypomnę Ci żenującą sytuację sprzed kilku dni, kiedy pytałeś mnie, czy jesteś lepszym friendem niż kolega, u którego oglądałem mecz. To powinno wystarczyć.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 14, 2008, 00:35:46 am wysłana przez LesiuGR »

Diuk

• Gość
« Odpowiedź #6419 dnia: Czerwca 14, 2008, 00:34:36 am »
Z tomaszem b. nie warto dyskutować na temat alkoholu - nie raz już się o tym przekonałem, ty lesiu zresztą pewnie też  :lol:

A wkurza mnie ciągle napierdzielający deszcz.

Ibra

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #6420 dnia: Czerwca 14, 2008, 00:34:38 am »
Spoko, to 'nie wie co traci', jak sama emotka na to wskazuje, napisałem na jaja.

Gerro31

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #6421 dnia: Czerwca 14, 2008, 00:36:07 am »
Z tomaszem b. nie warto dyskutować na temat alkoholu - nie raz już się o tym przekonałem, ty lesiu zresztą pewnie też  :lol:

A wkurza mnie ciągle napierdzielający deszcz.

Aż mi się Wasz dialog z basha przypomniał.  :lol:

wini

• Pawka Morozow
  • Reputacja: 2
  • GTA V
« Odpowiedź #6422 dnia: Czerwca 14, 2008, 00:37:39 am »
flaszka sie skonczyla

juve26

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #6423 dnia: Czerwca 14, 2008, 00:40:59 am »
Jest wiele zakazów. Jak jesteś taki prawy, to powiedz, skąd bierzesz Kryminalnych.
z dupy xd

No w sumie- przecież masz pewnie z 95 friendów na Live, nie to co ja. Pewnie wielonarodowościowi- urozmaicenie, jo?
Wojtek, przestan juz sie odwolywac do Xlive - przeciez to w ogole nie ma znaczenia do obecnego tematu. Powiem nawet, ze od paru dni nie bylem online na swoim koncie, ba, nawet AIMa nie wlaczalem, a tam mam jeszcze wiecej 'e-kolegow' ;)

Nie wiem, po co żresz tą śmierdzącą papkę podawaną wszędzie, że ludzie piją, bo chcą być cool. Nikt mnie nie docenił dlatego, że pije czy cokolwiek
Naprawde watpie, zebys potrafil sie Wojtku dobrze bawic bez alkoholu. Ponoc sporo ludzi pije, by ulatwic sobie poznawanie innych, by rozmowa bardziej 'szla'. ch** mi do tego, tak szczerze, ja nigdy nie potrzebowalem alkoholu, by do kogos zagadac, nie potrzebuje takich ulepszaczy jak ty :) I watpie, zeby Twoi gimnazjalni koledzy rowniez potrafili sie bez alkoholu bawic.

Jeśli chodzi o Twoje pojęcie "życia", przypomnę Ci żenującą sytuację sprzed kilku dni, kiedy pytałeś mnie, czy jesteś lepszym friendem niż kolega, u którego oglądałem mecz. To powinno wystarczyć.
To z tym kolega bylo ofc zartem, jesli tego nie zalapales, bystry kujonie ;)

Gerro31

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #6424 dnia: Czerwca 14, 2008, 09:21:22 am »
Tomaszu, jeśli naprawdę Ci się wydaje, że jesteś taki mądry, skończyłbyś zadawać mi takie durne pytania na GG, bo już serio zacząłem myśleć, że jesteś tak głupi, że nie wiesz, po której stronie jest wschód/zachód, jak możesz być lepszy od kolegi z reala itp. Kujonem nie jestem, uczę się mało, ale w sumie nie dziwię się, że dla Ciebie to niepojęte, jak można szybko coś łapać.

Nie znasz ani mnie, ani moich kolegów, więc powiem Ci to jednym słowem: wypie**alaj.

Tyle ode mnie, nie mam ochoty kontynuować bezcelowej dyskusji.

svonston

• Gość
« Odpowiedź #6425 dnia: Czerwca 14, 2008, 11:27:27 am »
Ooo, kurde, e-przyjaciele sie poklocili :x :x

Kresq

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 8
  • Hokus pokus, czary mary, twoja stara to twój stary
« Odpowiedź #6426 dnia: Czerwca 14, 2008, 11:50:26 am »
To prawie jak relacje Polska-Podolski  :-?

"Fruwać jest generalnie nieroztropnie,
więc nie pijcie przy otwartym oknie."

_Music

• Łajka
« Odpowiedź #6427 dnia: Czerwca 14, 2008, 12:06:15 pm »
Dobra, wystarczy przepychanki w polu karnym, bo zaraz polecą flame'y typu "a Twoja matka ma 0 znajomych na naszej klasie".

Wkurza mnie ponownie windows xp na mym kompie- to już drugi raz, kiedy pokazuje swoje fochy. Tym razem zawiesza się za kazdym razem, kiedy próbuje go normalnie wyłączyć. Trafia mnie trochę, jeśli pomyślę że będę znowu musiał robić system recovery.

Miazga

• Marynarz z Potiomkina
  • lol pozdro rasta power
« Odpowiedź #6428 dnia: Czerwca 14, 2008, 14:24:11 pm »
W ogóle, to co to za podziały: LEPSZY (pijący) i GORSZY (niepijący)?
Dokładnie! Wszyscy wiedzą, że jest na odwrót. :cool: :lol:

Nie wie co traci.
Ja tam doskonale wiem co "tracę". W LO w 3 osoby w maturalnej i wcześniej, nadrabialiśmy za 33 inne. W tym ja ładowałem dzień w dzień przez pewien okres. Nie powiem, gdyby nie działanie alkoholu nie spotkałoby mnie kilka chyba najprzyjemniejszych sytuacji, ale też omineło by mnie kilka chujowych. Nie piję - nie mam już takich sytuacji. Z perspektywy czasu myślę, że to całkiem dobre wyjście.

Jeśli ktoś pijący, uważa niepijącego za "nerda" to pozostaje mi tylko śmiech z jego kompleksów i potrzeby utwierdzania się w swojej "męskości". :lol:

Ten nerd w środku jest po 40stce. Nigdy nie miał w ustach alkoholu. Kto miałby ochotę go wyśmiać? :lol:
Spoiler (kliknij, by wyświetlić/ukryć)

Tarniak, tylko ja kolejny raz Ciebie zapytam po co popadać w skrajności. Nie umiałeś używać alkoholu, to go odstawiłeś - i pewnie, lepsze to niż rzyganie co drugi dzień i nawalanie się non-stop, ale uważam, że gorsze niż umiejętne picie. Alkohol to świetna zabawka i jakoś ciężko mi uwierzyć w to, że lepiej być 100% abstynentem, niż od czasu do czasu sobie "chlapnąć". Seksu też sobie odmówisz do końca życia, jak raz wpadniesz?

Natomiast wkurza mnie katar sienny, który zamiast przechodzić, to tylko się nasila. Kurrr, 10 minut na egzamin w sesji, z czego 5 straciłem na kichanie i smaranie w chusteczki. Szatan [']

Trusio

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 3
  • Dr Trusio
« Odpowiedź #6429 dnia: Czerwca 14, 2008, 14:45:04 pm »
Fakt faktem - wszystko dla ludzi i wszystko z umiarem - jak umiesz pić i lubisz, to nie wiedzę powodu, żeby sobie czasami piwka czy innego trunku nie strzelić. Po co się katować? Nie można być całe życie niewolnikiem swojej silnej woli, bo człowiekowi w końcu żyłka pęknie - wiem coś o tym :-x. Zwłaszcza, że pewne ograniczone ilości alkoholu są wręcz wskazane dla lepszego funkcjonowania organizmu. I nie żebym atakował - zapytuję z ciekawości czystej - jak można też nie jeść mięsa? Przecież to jest główne źródło białka, najważniejszego budulca organizmu :?. Zważywszy na nasz jednak wciąż formalnie umiarkowany (choć ocieplający się) klimat... O_o

Wkurzam mnie ciśnienie na sesji - ósmy zmysł podpowiada mi, że przynajmniej jeden przedmiot zostanie mi chyba na wrzesień :-x
« Ostatnia zmiana: Czerwca 14, 2008, 14:47:36 pm wysłana przez Trusio »
GT: Trusio

Kresq

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #6430 dnia: Czerwca 14, 2008, 15:08:56 pm »
Kto pije i pali ten nie ma robali!

A co do wegetarianizmu i weganizmu - ja też za bardzo tego nie czaję, bo uważam, że samo zjadanie warzyw i innych takich nie jest w stanie dostarczyć organizmowi wszystkich potrzebnych mikroelementów, makroelementów i tescoelementów. Po prostu w takich rzeczach nie ma rzeczy, które są w mięsie. Niby są jakieś substytuty i suplementy, ale...

Ale jak ktoś chce to proszę bardzo. Wkurza mnie natomiast strasznie jak tacy nawiedzeni wegetarianie próbują wszystkich przekabacić na swoją dietę, chodzą z jakimiś plakatami/wrzucają na neta jakieś makabryczne foty z rzeźni i całkiem agresywnie najeżdżają na ludzi jedzących mięso jakby byli jakimiś drugimi hitlerami.

Człowiek jest niczym więcej jak tylko zwierzęciem, a zwierzęta zawsze wpieprzały siebie nawzajem, oczywiście z uwzględnieniem odpowiedniego łańcucha pokarmowego. A to, że człowiek jest największą szują wśród zwierząt to już inna sprawa.

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #6431 dnia: Czerwca 14, 2008, 15:09:02 pm »
@Meduz, nie ma o czym gadać, bo wyczerpaliśmy juz swego czasu ten temat. Nauczyłem się po pewnym czasie pić z umiarem, umiem dobrze bawić się bez picia, no i nie mam ochoty tego zmieniać, czuję się z tym bardzo dobrze.

Zresztą jest dużo więcej zabawek na świecie, niż tylko używki. Tych nie potrzebuję, dobrze się bawię. Nie ma co "nawracać" kogoś na picie/abstynencję, ja Ci nie mówię: "skończ pić, bo to żałosne" i oczekuję, żenie będziesz robił agitki: "weź nie pierd**, tylko pij, bo zajebiście jest, a jak nie pijesz to jesteś noł-lajf i pewnie masz tylko znajomych na XBL".

Miazga

• Marynarz z Potiomkina
  • lol pozdro rasta power
« Odpowiedź #6432 dnia: Czerwca 14, 2008, 15:16:30 pm »
Ależ ja tak wcale nie mówię i cię nie plakietuje ani nie nawracam :). Mówię tylko, że zupełna abstynencja wydaje mi się niepotrzebnym popadaniem w skrajność. No ale spoko, skoro tak wolisz.

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #6433 dnia: Czerwca 14, 2008, 15:20:22 pm »
Wkurza mnie natomiast strasznie jak tacy nawiedzeni wegetarianie próbują wszystkich przekabacić na swoją dietę, chodzą z jakimiś plakatami/wrzucają na neta jakieś makabryczne foty z rzeźni i całkiem agresywnie najeżdżają na ludzi jedzących mięso jakby byli jakimiś drugimi hitlerami.

Człowiek jest niczym więcej jak tylko zwierzęciem, a zwierzęta zawsze wpieprzały siebie nawzajem, oczywiście z uwzględnieniem odpowiedniego łańcucha pokarmowego. A to, że człowiek jest największą szują wśród zwierząt to już inna sprawa.

Wybacz Kresku, ale pier**lisz. Od początku. Agitka wegetarian/wegan na pewno nie jest tak wkurwiająca, szczególnie, że dostajesz miliard ulotek kredytów/szkółki angielskiego i kursu robienia na drutach. Chcesz wpie**olić każdemu kto Ci daje na ulicy ulotkę? Bardoz znana akcja food not bombs, polega na tym, że Ci źli faszystowscy wegetarianscy rewolucjoniści gotują i rozdają za frajer żarcie na ulicy. Co za ku***, nie to co ci, którzy spożywają mięso. Co rusz ktoś mnie częstuje darmowym bigosem na mieście. Dalej, ktoś ci prezentuje publicznie czy nie daj Boże, KAŻE oglądać te makabryczne filmy? Nikt Ci nie każe oglądać stosunku płciowego jakiejś laski i osła, tak samo nie musisz oglądać Meet Your Meat. Nie wspominam, że to trochę hipokryzja. Wpierdoliłbym hamburgera, ale tak żeby zabić świnkę to nie, a już żeby patrzeć jak się wykrwawia i flaki na żywca się jej wyciąga to też tak niebardzo.

Może ty się Kresku czujesz jak zwierzę, ja nie bardzo. Nie je**esz samic na ulicy, nie wykorzystujesz instynktu, żeby znaleźć pożywienie i nie robisz miliarda innych rzeczy, którymi zajmują się zwierzęta. Wychodzi na to, że my jesteśmy na końcu łańcucha pokarmowego? Niestety są zwierzęta silniejsze, 100% drapieżniki, które ty musiałbyś żreć tydzień, a one Ciebie 20 minut. Nosorożec jest roślinożerny, pytanie: co mogłoby wpie**olić nosorożca?

http://www.veganbodybuilding.com

Widać, że bez mięsa źle się rozwijają. Pozdrawiam.

PS. Nikogo nie próbuję przekabacić, nie zamieszczam tysięcy linków. Miałem swego czasu makabryczny baner i tyle. Nie lubię jak ktoś tak podchodzi do sprawy, dostał ktokolwiek, ktokolwiek z was po łbie, za to, że wcinał mięcho? Ktoś wam powiedział, że jesteście bucami? Dajcie sobie spokój i znajdźcie sobie jakiegoś innego wroga, który rzeczywiście was krzywdzi i jest natrętny.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 14, 2008, 15:24:00 pm wysłana przez tarniak »

Miazga

• Marynarz z Potiomkina
  • lol pozdro rasta power
« Odpowiedź #6434 dnia: Czerwca 14, 2008, 15:58:30 pm »
Nosorożec jest roślinożerny, pytanie: co mogłoby wpie**olić nosorożca?

Dinozaur.

BTW, ostatnio poznałem weganina - totalnego pojeba. Ale nie dlatego pojeba, że był weganinem, tylko po prostu, strasznie zryty człowiek o chorym światopoglądzie. Walnął mądrością, że nie je zwierząt, bo nie mogą się obronić, a nie dlatego, że nie lubi mięsa, bo za nim właśnie przepada - i w ten oto sposób chętnie zjadłby człowieka, jeśli tylko ten by mu się zaoferował (!). Siema ziomuś, chcesz nogę? Ukroję ci mojej dwa deka jak coś.

Poryte.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 14, 2008, 16:02:13 pm wysłana przez Miazga »

Kresq

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #6435 dnia: Czerwca 14, 2008, 16:04:46 pm »
A więc po pierwsze - zauważ, że nie mówię o wszystkich wegetarianach (ogólnie sama idea jest szczytna, ale ja po prostu LUBIĘ MIĘSO, jest SMACZNE), tylko o tych, jak to powiedziałem, nawiedzonych. Czyli skrajnych, radykalnych. Mówiłem o tych, którzy nagle poczuli misję uratowania wszystkich zwierzątek na świecie (a kto uratuje marchewki i ziemniaczki? to też organizm żywy :( ).

Jeśli ktoś chce mi wcisnąć ulotkę na ulicy to albo ją biorę, a jeśli dana rzecz mnie nie interesuje to mówię "nie, dziękuję".

polega na tym, że Ci źli faszystowscy wegetarianscy rewolucjoniści gotują i rozdają za frajer żarcie na ulicy

Wiesz, na woodstocku np. ludki z Hare Krishna też rozrzucają jakieś jabłka, banany i za psie pieniądze sprzedają naprawdę zajebisty wegetariański posiłek (kotleciki sojowe, ryż, jakiś sos oraz taki zajebisty słodki pudding). Wiesz dlaczego to robią? Na pewno wiesz. Ogólnie chodzi o to, że dzięki temu mają zajebiste public relations, zdobywają zaufanie u ludzi, którzy widzą jacy oni dobrzy, a dzięki temu mogą więcej słabych osób wciągnąć do swojej sekty.
Ogólnie to była taka dygresja, tak mi się tylko skojarzyło, bo odnalazłem parę bawiących mnie analogii ;)
Ta akcja, o której wspomniałeś jest naprawdę spoko i w żadnym wypadku nie porównuję wegetarian do sekty :)

Dalej, ktoś ci prezentuje publicznie czy nie daj Boże, KAŻE oglądać te makabryczne filmy?
Nie, nikt mi nie każe. Ale nie zaprzeczysz, że takie oszołomy robią różne strajki, przeprowadzają rozmaite akcje i z takimi filmami chcą dotrzeć do jak największej liczby osób, aby wywołać na potencjalnym widzu jakiś szok czy co. Takie rzeczy kojarzą mi się z populstycznym i tendencyjnym sposobem reportaży produkowanych przez TV TRWAM.

Nie wspominam, że to trochę hipokryzja. Wpierdoliłbym hamburgera, ale tak żeby zabić świnkę to nie, a już żeby patrzeć jak się wykrwawia i flaki na żywca się jej wyciąga to też tak niebardzo.
Raz gdzieś znalazłem przypadkiem stronę jakiejś takiej organizacji (z typu tych "nawiedzonych"), która miała właśnie wrzucone filmiki przedstawiające takie filmy. Akurat jadłem obiad przed kompem, a sam film nie zrobił na mnie jakiegoś większego wrażenia i na pewno nie zniechęcił mnie do jedzenia mięsa (zajebistego schabowego akurat miałem).

Może ty się Kresku czujesz jak zwierzę, ja nie bardzo. Nie je**esz samic na ulicy, nie wykorzystujesz instynktu, żeby znaleźć pożywienie i nie robisz miliarda innych rzeczy, którymi zajmują się zwierzęta.
Chodzi mi o to skąd wziął się człowiek i kim był na początku. No chyba, że wierzysz w coś takiego jak "Bóg", ale to już nie moja sprawa. Nie zagłebiam się w etyczne znaczenie słowa "człowiek" i w to czym powinien być człowiek, bo kto dziś chołubi cnoty głoszone przez Platona czy coś. Powiedzmy sobie szczerze - wg mnie "człowiek" to dziś słowo o zabarwieniu pejoratywnym i często nie ma nic dumnego w byciu człowiekiem, ale nie będę tu zapodawał jakichś moich nihilistycznych kawałków, bo i sensu nie ma.
Chodzi mi też o to, że w dzisiejszych czasach człowiek zachowuje się jak najgorsze zwierzę, a "człowieczeństwo" to tylko puste słowo.

Wychodzi na to, że my jesteśmy na końcu łańcucha pokarmowego? Niestety są zwierzęta silniejsze, 100% drapieżniki, które ty musiałbyś żreć tydzień, a one Ciebie 20 minut. Nosorożec jest roślinożerny, pytanie: co mogłoby wpie**olić nosorożca?
Człowiek dzięki na drodze ewolucji i dzięki potędze swego umysłu podporządkował sobie naprawdę dużą część ogólnie pojętej fauny i flory.
Wiadomo, że niektóre zwierzęta wpieprzyły by mnie w oka mgnieniu, a mi by życia nie starczyło, ale z drugiej strony nigdy nie będę się zapuszczał w jakąś amazońską dżunglę czy coś.
Co mogłoby wpie**olić nosorożca? Człowiek wpierdoli ci wszystko, jest jak świnia - wszystkożerny.

Nosorożec jest roślinożerny, pytanie: co mogłoby wpie**olić nosorożca?

Dinozaur.
:lol: :lol: :lol:

A co do tej stronki, którą zapodałeś Tarniak - czy oni wpieprzają jakieś suplementy czy coś? Słuchaj, teraz nie chce mi się tego szukać, ale było dużo artykułów naukowych o tym, że np. na etapie dojrzewania i dorastania mięso jest niezbędne, później jednak rzeczywiście można je sobie odpuścić.

A co do tych napinaczy, których zaserwowałeś - ja ogólnie mam trochę polewę gdy widzę fotki takich ludzi, którzy prężą się i robią miny jakby mieli zaraz kleksa puścić  :smile: Swoją drogą niektórzy zaprezentowani na tej stronie wyglądają iście rachitycznie i nie podoba mi się zupełnie coś takiego.

_Music

• Łajka
« Odpowiedź #6436 dnia: Czerwca 14, 2008, 16:04:54 pm »
Walnął mądrością, że nie je zwierząt, bo nie mogą się obronić

Jak chce grać fair play ze zwierzętami, to niech siłuje się z lwem- jak go udusi gołymi łapskami, to może go zjeść.

setezer

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #6437 dnia: Czerwca 14, 2008, 16:26:37 pm »
Ostatnio widziałem jak się Chuck Norris siłował z niedźwiedziem. I wygrał, (strażnik teksasu) ale go nie zjadł(???).

Miazga

• Marynarz z Potiomkina
  • lol pozdro rasta power
« Odpowiedź #6438 dnia: Czerwca 14, 2008, 16:28:14 pm »
No to głupio zrobił.

Kresq

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #6439 dnia: Czerwca 14, 2008, 16:55:41 pm »
I jeszcze jedna sprawa Tarniak, żeby uściślić - nie powiesz mi chyba, że takie wegetariańskie poj**y, które głoszą, że "każdy kto wpieprza niewinne i bezbronne zwierzątka jest mordercą i powinien się smażyć w piekle!!!" są normalne?

Gdyby któryś z tych ludzi znalazł się w jakiejś dzikiej puszczy pośród drapieżników, które właśnie mogą go zeżreć w 20 min. to zapewne wyplułby swoje słowa i  zapałał nienawiścią do wszelkich zwierząt, które w dupie mają to czy zjadając bezbronnego człowieczka będą mordercami. Aż mi się przypomniał jeden odcinek South Park o ochronie lasów deszczowych.