Tyle razy był przerabiany ten temat... Delegacje, nudny wyjazd gdziekolwiek, podróż komunikacją miejską lub dalej - autobus, pociąg.
Był przerabiany, racja. Kwestią dygresji, jakoś nie widzę używania Vity podczas przejażdżki komunikacją. Chyba, że maksymalna popierdółka nie wymagająca zaangażowania, na styl takiej za 3 zł z Google Play.
Dlaczego nie? Ja wiem, że jest argument, że trzęsie, ale równie dobrze można jechać tramwajem czy metrem () i ten problem już odpada.
W takiego Wipeouta 2048 to sobie całkowicie nie wyobrażam. Nie ma skupienia. W action adventure nie ma klimatu. Action rpg - jedno i drugie. Bijatyki - słabo także. FPS - multi w KZ - pozdrawiam serdecznie
Puzzle, gry logiczno-zręcznościowe, proste platformówki, jakie dominowały na przenośnych sprzętach i na nich idealnie się sprawdzają - bardzo ok. I tak w przeważającej części używania kieszonsolki, najwięcej gra się siedząc wygodnie na fotelu lub leżąc na łóżku (+ na tronie
). Tak jak napisałem, ograłbym exy, kilkanaście mniej rozbudowanych tytułów, może jakieś odpowiedniki gier ze stacjonarki i tyle przygody z Vitą. Jeżeli rzeczywiście będzie mocno rozbudowana współpraca ps4 z Vitą, ma to oczywiście spory sens, ale znowu dwa sprzęty do używania w tym samym miejscu i o podobnym przeznaczeniu - pytanie po co?