InPost wczoraj długo zwlekał z umieszczeniem Xboxa w paczkomacie, za to paczki z grami na PS5 zjawiły się przed czasem.
Tak blisko, a jednak tak daleko
.
EDIT:
Jest i pad.
Ciekawe, DualSense wydawał mi się duży na zdjęciach i w rękach różnych ludzi, jednak nie odbiega on zbytnio od DualShock 4. Myślałem, że w rękach będzie znacząco się różnił od poprzednika, ale odczucia są bardzo podobne. Dla mnie to na plus. Choć jedna rzecz na razie mi się mniej podoba - zarówno DS4 jak i pad od Xboxa mają duże wcięcie pod spodem, zaraz za spustami. Dzięki temu gdy chwyta się pada, ma się wrażenie, iż dłonie "wślizgują się" na swoje miejsce. DSe tak nie ma, bo wcięcie jest płytsze.
Wygodny, dobrze leży, jest solidny w dotyku (nie trzeszczy), trochę cięższy od DS4. Nie jestem fanem ostrych linii na uchwytach (tak samo w padach od Xboxa) - według mnie nie powinno ich tam być, więcej w tym użytku dla designu a mniej ergonomii. Gałki mają wyraźną fakturę.
Tekstura na spodzie chwytów jest ciekawa. Myślałem, że ten pattern jest większy, a tymczasem jest tak drobny, iż bez dokładnego przyjrzenia się wygląda jak "zairno". Nice.
Kolor niby biały, a jednak wchodzący w szarość. Wygląda bardzo fajnie, ale wolałbym coś ciemnego, gdyż bardzo łatwo się brudzi, zwłaszcza spodnia część. Trochę szkoda, że nie ma kolorowych przycisków jak w poprzednich - dla designu to i lepiej, ale mam poczucie, że czegoś brakuje.
Jeśli plastik na konsoli, to ten sam co na ładowarce do padów, to jest solidny. Oczywiście konsola ma większe i zdejmowane panele, więc nie będzie tak dobrze przylegał do konstrukcji.
Teraz czekam już tylko na konsolę. Będzie śmiesznie, jeśli Media Markt jednak nawali i nie będzie konsoli ;P.