(....)
Mnie martwi tylko jedno gdzie jest update pod PS5 do The Last of Us 2, Horizon Zero Dawn, Death Stranding, Uncharted 4, Bloodborne oraz Red Dead Redemption 2. Remastery szykują? Tak ciężko odblokować klatki?
Strauss Zelnick już w 2019 roku mówił, że ich darmowe aktualizacje nie interesują. Więc różnie to może być, choć siedem lat temu w jednym z wywiadów rzekł, iż firma nie planuje wydać GTA V w ulepszonej wersji kiedyś tam, a wiadomo, że taka nadchodzi - ciekawe tylko czy płatna (obstawiam, że tak).
Bloodbrone oraz
Hori: Zero Dawn, to natomiast (wzorem
Spidera) idealne pozycje pod remastera (oczywiście płatnego).
Horizon nawet dziś jest piękną grą, ale 60 klatek zrobiłoby swoje - plus wykorzystanie potencjału SSD. Kombo Gra +
The Frozen Wilds, no, to zrobiłoby robotę. Znakomita przystawka przed kontynuacją. O
Bloodborne Remastered mówi się już od jakiegoś czasu w kuluarach.
To też uznana gra + znakomite DLC, tylko, że tu już jest więcej do poprawy, ale - o ile kotlet sie nie przypiecze - 9/10 na meta murowane.
Z pozostałymi, to różnie możne być. Ja nawet 140zł za remastera TLoU II bym nie dał, bo gra mnie ostatecznie zawiodła. Zresztą już na Pro wygląda fantastycznie, więc tu chyba tylko wyższa rozdzielczość + więcej klatek wchodzi w grę.
Z drugiej strony jeszcze kilka miesięcy temu sądziłem, ze będzie znacznie gorzej. Z remasterem
Spider Mana trafiłem idealnie - no, nie do końca, bo liczyłem na natywne 4k przy 60 k/s - ale reszta mnie pozytywnie zaskoczyła. Bardzo. Bowiem zarówno
Days Gone, jak i
Tsushima wykorzystują boost mode i zyskały dzięki temu wiele.
Z
Uncharted jest sprawa o tyle dobra, że zawsze mogą wrzucić Hiper Kolekcję - czyli 4 części w 4k i 60 k/s. W trylogie by mi się niechało grać już, ale U4 w takiej opcji sprawdziłbym z chęcią.