Autor Wątek: Final Fantasy XII  (Przeczytany 65891 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

michalc

• Kapitan Żbik
  • Reputacja: 1
Final Fantasy XII
« Odpowiedź #240 dnia: Listopada 20, 2006, 21:35:06 pm »
czy moze ktos wie gdzie zdobyc skilla Telekinesis? wszedzie szukalem na gamefaqs tez nic o tym nie pisze...a moze zle szukam.

a moze ktos w mob huncie wykonal questa od nanau?zabilem stworka i gdy przychodze w miejsce w ktorym powinien on byc jest zostawiona notka ze sobie poszedl...

Vitryna

• Budowniczy socjalizmu
  • Reputacja: 0
Final Fantasy XII
« Odpowiedź #241 dnia: Listopada 20, 2006, 21:50:10 pm »
Telekinesis zdobędziesz w Necrohol of Nabudis zupełnie opcjonalnym dungeonie, w ukrytym sklepiku tam i tylko tam.

A Nanau ?:> pogadaj ze wszystkimi a dowiesz sie moze wiecej na temat MOBA kiedy wychodzi , co trzeba zrobic zeby sie pojawił, bo wiesz niektóre hunty mają to do siebie że nie wystarczy pójść na miejsce żeby wyskoczył MOB.

Trzeba też spełnić pewne kryteria np. zabic wszystkie potworki na planszy, albo trzeba przyjść w odpowiednią pogode na danym stage-u :) (te wku**** mnie najbardziej) i inne. Jak będziesz miał problem to pisz na moje gygy :P

Ring

• Budowniczy socjalizmu
  • Że niby coś.
Final Fantasy XII
« Odpowiedź #242 dnia: Listopada 20, 2006, 22:00:59 pm »
Ten ukryty sklepik w necrohol of nabudis to "uzupełnia" swoje zapasy o nowe rzeczy co jakiś czas? Na dość niskim levelu postanowiłem się wybrać na poszukiwanie owego sklepiku (tuż po pierwszym zwiedzeniu silkawood - to był koszmar z tak słabymi postaciami) i sprzedawany jest tam tylko ether  :roll:

michalc

• Kapitan Żbik
Final Fantasy XII
« Odpowiedź #243 dnia: Listopada 21, 2006, 14:41:46 pm »
Cytat: "Ring"
Ten ukryty sklepik w necrohol of nabudis to "uzupełnia" swoje zapasy o nowe rzeczy co jakiś czas? Na dość niskim levelu postanowiłem się wybrać na poszukiwanie owego sklepiku (tuż po pierwszym zwiedzeniu silkawood - to był koszmar z tak słabymi postaciami) i sprzedawany jest tam tylko ether

otworzylem wczoraj ten sklepik (thx Vityna :) ) na lvl 90+ i mialem duzo wiecej i duzo lepiej, zajrzyj tam pozniej a nie zawiedziesz sie
 :D

Ring

• Budowniczy socjalizmu
  • Że niby coś.
Final Fantasy XII
« Odpowiedź #244 dnia: Listopada 21, 2006, 16:33:11 pm »
Cytat: "michalc"
otworzylem wczoraj ten sklepik (thx Vityna :) ) na lvl 90+ i mialem duzo wiecej i duzo lepiej, zajrzyj tam pozniej a nie zawiedziesz sie
 :D

To może trzeba tam ogólnie wrocić pod koniec gry czy cos. Ja jak pierwszy raz tam zawitałem, to miałem 30 lvl i sprzedawany byl tam tylko Ether, teraz poszedłem znowu na levelu 53 i dalej Ether :/ co tam jeszcze mozna kupic?  :)

Vitryna

• Budowniczy socjalizmu
Final Fantasy XII
« Odpowiedź #245 dnia: Listopada 21, 2006, 16:57:36 pm »
Jedną z lepszych zbroi i hełmów + zdolnosc Telekinesis

_cloud_

• Gość
Final Fantasy XII
« Odpowiedź #246 dnia: Listopada 23, 2006, 13:31:26 pm »
*cough* chyba wypadałoby coś tu napisać,jak juz sie jest na forum;P

ok,poczatek prelude, czy też raczej jego wariacja...zawsze jak słysze ten utwór,staja mi przed oczami poczatkowe creditsy z 7...to były czasy...które już mineły:]] w każdym razie, odezwały sie wspomnienia;P

ogólnie rzec biorąc, zaraz nasuwa sie skojarzenia z FFT (i nie dziwi to) nio i złodziejaszek z bazaru i księzniczka....jesli chodzi o samą fabule, w sumie to ja nie mam nic przeciwko politycznym watkom-100 raz lepsze niż wątki miłosne..których narazie nie uswiadczyłem..i oby tak dalej
same postacie..Vaan..no coz, powiem,ze nie irytuje jak Tidus, nie rzuca <narazie>dennymi haslami...nikt tez nie dodaje,ya na koncu:] Vayne..uff...nie ma głosu zadnego gayusa^^"
w ogole mam wrazenie,ze dosc malo jest wstawek filmowych (np w porownaniu do xenosagi;) ) i esploracja terenow zajmuje troche czasu..juz samo Rabanastre jest duze;P
i jedna rzecz,która mnie tutaj denerwuje,otóz pauza..jak sie spauzuje to pokazuje sie czarny ekran, przyzwyczajony jestem,ze pauza zatrzymuje obraz, ale tak zeby on nie znikał..juz nie chodzi o czasem sprawdzenie jakiegos slowka,ale dialogi niekiedy szybko sa mówione,a ja lubie wszystko wycisnac z nich;)

nio i walki..na poczatku to wtf...ale zaraz mozna sie połapac...pózniej jak dostajemy kolejne postacie,moze nastapic małe zamieszanie..gambity i te inne
hmm o ile wczesniej dosc szybko zdobywalismy poczatkowe lv,tutaj idzie to dosc wolnooo...
potworki tez nie zostawiaja gili...za to sprzedajemy looty, tyle ze one tez nie sa niewiadomo ile warte (te poczatkowe)

ogólnie narazie mam mieszane uczucia...<czekajac na wiecej scenek z Vaynem...nio i oby nie było dalej zadnego 'sciskania';]>

Vitryna

• Budowniczy socjalizmu
Final Fantasy XII
« Odpowiedź #247 dnia: Listopada 23, 2006, 13:39:58 pm »
Z nabijaniem leveli to jest ciężka sprawa :D czasami trzeba sie nalatac półtorej godziny albo więcej żeby zdobyć jeden level :).
Oczywiscie są Acc pomagające w zdobywaniu exp 2x ale mimo wszystko potem ciężko szukac odpowiednich mobów dających sporo expa.

Mnie drażni natomiast to dmg zadawany przez nasze postacie został ograniczony do 9999 :/..chociaż lekkim dydkiem mogły by pociągnąć nawet i 12.000 przeciwnikowi.

Niby zostało to zastąpione broniami które często zadają dużo HIT-ów + akcesoria zwiększające speed zadawanego attack-u.

Taki mały szczegół ale mimo to drażni. To takie trochę sztuczne przedłużenie walk ;)

michalc

• Kapitan Żbik
Final Fantasy XII
« Odpowiedź #248 dnia: Listopada 23, 2006, 14:31:33 pm »
Cytat: "Vitryna"
Z nabijaniem leveli to jest ciężka sprawa  czasami trzeba sie nalatac półtorej godziny albo więcej żeby zdobyć jeden level

nie oszukuj, ja duzo szybciej bilem lvle :P , trzy postacie juz mam wymaksowane  :D

A co do ograniczenia dmg do 9999, jest to lipa, tandeta i wiocha :D

Ring

• Budowniczy socjalizmu
  • Że niby coś.
Final Fantasy XII
« Odpowiedź #249 dnia: Listopada 23, 2006, 14:43:37 pm »
Chcielibyście żeby znowu damage oscylował w granicach 99,999 - 1,500,000 jak w FFX? XD Przecież to była porażka.

Uwaga, teraz pytanie za 100ptk - jak sie do cholery dostać do centralnej miejscówki w Nam-Yensa Sandsea?!  :roll: Podobno żeby wykonać jednego hunta trzeba wejsć do Zertinan Caverns poprzez to wejście na środku NamYensa Sandsea ale nie wiem jak sie tam dostać.

michalc

• Kapitan Żbik
Final Fantasy XII
« Odpowiedź #250 dnia: Listopada 23, 2006, 15:00:04 pm »
Chcielibyście żeby znowu damage oscylował w granicach 99,999 - 1,500,000 jak w FFX? XD Przecież to była porażka.

Uwaga, teraz pytanie za 100ptk - jak sie do cholery dostać do centralnej miejscówki w Nam-Yensa Sandsea?!  Podobno żeby wykonać jednego hunta trzeba wejsć do Zertinan Caverns poprzez to wejście na środku NamYensa Sandsea ale nie wiem jak sie tam dostać.

dolanczam sie do pytania i daje tez 100 pkt, bo sam niewiem jak sie tam wbic, vitryn mow!!!!:D

Vitryna

• Budowniczy socjalizmu
Final Fantasy XII
« Odpowiedź #251 dnia: Listopada 23, 2006, 23:11:16 pm »
Tak jest :D trzeba od jednej strony wejsc do Zertinan Caverns :D i pospychac kamyki tam zeby zapchały dziury w które opada piach :D jak nie bedziecie mogli zepchnac jakiegos kamyka to znaczy ze trzeba zajsc go od dupy strony :D.

Poza tym nie wiem w jakim momencie jest mozliwe zepchniecie wszystkich kamyków w te doły, bo dwa zepchnałem na poczatku gry , a reszte zepchnałem przy huncie od Mont Blanca (z naciskiem na chyba)

xD ja mam juz dawno to odblokawne i dlatego zapomniałem sorki ;x

Ring

• Budowniczy socjalizmu
  • Że niby coś.
Final Fantasy XII
« Odpowiedź #252 dnia: Listopada 24, 2006, 14:16:16 pm »
To jest jakieś chore. Dzisiaj patrzyłem, i w Zertinan Caves faktycznie jest to przejscie do tej lokacji, tylko że tam jest ten wir piasku i trzeba zepchnąć kamień, tylko że ów kamień jest po drugiej stronie, co oznacza, że dostać sięd o tej lokacji można tylko i wyłącznie od strony Nam-Yensa Sandsea (z tej centralnej miejscówki), tylko jak sie tam do licha dostać?!

Ktoś już wykonał tego Hunta u Montblanc`a? Castor, moze Ty? :D

Vitryna

• Budowniczy socjalizmu
Final Fantasy XII
« Odpowiedź #253 dnia: Listopada 24, 2006, 14:36:19 pm »
Macie chłopaki małą podpowiedz:

a tu dokończenie:

Ring

• Budowniczy socjalizmu
  • Że niby coś.
Final Fantasy XII
« Odpowiedź #254 dnia: Listopada 24, 2006, 14:42:42 pm »
Bóg Ci zapłać  :o

Akurat z całej mapy Ogir-Yensa Sadsea nie mam odkrytego tylko tego kawałka z wejściem do Zertinan Caves  :lol:  to wszystko wyjaśnia.

Sorry za kłopot  :wink:

Vitryna

• Budowniczy socjalizmu
Final Fantasy XII
« Odpowiedź #255 dnia: Listopada 24, 2006, 14:46:21 pm »
PEACE  8)  :o no prob. at all :D, tylko braszce wyrwałem pada i powiedziałem żeby spier*** na chwile do pokoju :D Ha!! :)

Ako

• Marynarz z Potiomkina
Final Fantasy XII
« Odpowiedź #256 dnia: Listopada 24, 2006, 20:34:06 pm »
Dobra, czas na jakas krytyke, bo tego czytac sie nie da 8)

No wiec, od razu mowie ze moja opinia nie jest do konca podstawna! Gram dopiero kilka godzin, ale po tych kilku godzinach porownam FFXII do FFX.. i watpie zeby moje zdanie sie zmienilo :D

No wiec zaczne od rzeczy bardzo waznej czyli miodnosc i przyjemnosc z grania. W XII póki co są same brzydkie lokacje, zeby nie powiedziec okropne. Co z tego, ze lokacje są X razy wieksze jak w FFX skoro są 10 razy brzydsze? W FFX świat tez nie był aż taki mały, ale przedde wszystkim był przepiekny! Kazda nowa lokacja była rozkosza dla moich oczu. Z ogromną przyjemnościa poznawałem nowe tereny. A tutaj poki co apsolutnie nic mnie nie zaskoczyło. Juz stary FFX wygląda ładniej jak nowiutki FFXII. Co do klimatu, to jeszcze go nie poczulem :( ale wiem, ze to sie zmieni, bo to w koncu FF. Muzyka - narazie nic o niej nie napisze, bo nawet nic mi nie wpadło w ucho :/ i nie pamietam co tam leci. Bohaterowie - same blondynki i na dodatek postacie są takie bezpłciowe. Do tych z FFX jest im na prawde daleko. System walki tez poki co nie jest dla mnie jakas rewelacja, walki sa mało taktyczne poki co.

Dobra, takze przypominam, ze to poczatkowe wrazenia. Gram poki co ok. 5 godzin. NO, a najbardziej wnerwiaja mnie te lokacje :/
Pozdro 8)

Renshu Clan

Renshu Clan Ako, UFO, Gawlisz, Zgieru, Gutek, Filo, Mysza, Tsubasa, Sheva, Luki_k

Ring

• Budowniczy socjalizmu
  • Że niby coś.
Final Fantasy XII
« Odpowiedź #257 dnia: Listopada 25, 2006, 19:17:38 pm »
Lokacje to jedna z najlepszych zmian w serii, zamiast godzin scenek dostaliśmy masę zwiedzania. Musisz się odzwyczaić od malutkich lokacji jak w FFX z wyznaczoną ścieżką. Poza tym, grafika absolutnie nie jest brzydka, niektóre lokacje maja mniej detali i gorsze tekstury niż w X, ale sa kilka razy większe, a wszystko się ciągnie aż po horyzont. Nie wspominam już o efektach czarów itp które są absolutnie najlepsze w serii, to samo tyczy sie postaci (nareszcie postacie ze scenek nie roznia sie prawie w ogole od tych którymi sie walczy, to bardzo psuło efekt w dziesiątce) W przeciwnym razie gra nie dostała by lepszej oceny za grafike niż X w niemal każdym wielkim serwisie.

Mi dzisiaj licznik wybił 70 godzin (spoiler) pokonałem właśnie Gilgamesha, jak zoabczyłem miecz Clouda z FFVII to zaliczyłem glebe  :D Pozatym, Gilgamesh miał tylko 450,000HP a walka z nim to koszmar, prawie 40min. Nie wyobrażam sobie walki z tymi co maja 8-50mln hp O_O(spoiler)

Vitryna

• Budowniczy socjalizmu
Final Fantasy XII
« Odpowiedź #258 dnia: Listopada 25, 2006, 19:27:57 pm »
Gilgameshek to mały pawik :D zobaczymy co powiesz jak zobaczysz SPOOOOOOOOOOOILER

Behemoth Kinga

Ring

• Budowniczy socjalizmu
  • Że niby coś.
Final Fantasy XII
« Odpowiedź #259 dnia: Listopada 25, 2006, 19:35:35 pm »
No ja mam obecnie 55 level wiec nie byl taki latwy :D Gdybym nie miał bubble beltów u wszystkich, to by mi zabijał jedną postać jednym ciosem. Ty już rozwaliles wszystkich? (min Yazmata i Omege XII?)

Vitryna

• Budowniczy socjalizmu
Final Fantasy XII
« Odpowiedź #260 dnia: Listopada 26, 2006, 12:01:59 pm »
Niestety nie i chyba nie jestem az tak hardcorowy zeby siedziec nad nimi 2 godziny xD

michalc

• Kapitan Żbik
Final Fantasy XII
« Odpowiedź #261 dnia: Listopada 29, 2006, 15:34:43 pm »
wszystkie esperki padly :) , wlasnie ide szukac Behemota i Pylrastera.

czy oddal ktos wszystkie te smieci z rare game tym kolesiom w PH? bo ja dopiero teraz wzielem questa i dalem dopiero jeden :P

dark\

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 20
  • Play hard go pro !
Final Fantasy XII
« Odpowiedź #262 dnia: Listopada 29, 2006, 16:27:04 pm »
A ja powiem tyle ; gre widzialem i mi sie zupelnie nie podoba i sadze, ze jest be ! :p nie bijcie :P
Jedna awaria PS3 to tragedia, milion awarii x0 to statystyka.

Ring

• Budowniczy socjalizmu
  • Że niby coś.
Final Fantasy XII
« Odpowiedź #263 dnia: Listopada 30, 2006, 15:25:46 pm »
wszystkie esperki padly :)

Zakładam, że jesteś na 99lvl jeśli pokonałeś Zodiaca ;]] No to teraz masz idealne postacie by ubić Omege i Yazmata  :wink: Ja jeszcze nie mam 60 i sie męcze z Chaosem.

michalc

• Kapitan Żbik
Final Fantasy XII
« Odpowiedź #264 dnia: Grudnia 01, 2006, 07:50:52 am »
wszystkie esperki padly :)

Zakładam, że jesteś na 99lvl jeśli pokonałeś Zodiaca ;]] No to teraz masz idealne postacie by ubić Omege i Yazmata  :wink: Ja jeszcze nie mam 60 i sie męcze z Chaosem.

tak jest, 99lvle sie pasza, Pylryster padl teraz czas na Behemota, jako ze wczoraj mialem 24h zmiane to nie moglem go ubic, dzis to zrobie. a co do ubicia Omegi i Yazmata to niewiem jak z nimi bedzie, chyba 99lvle nie starcza, trza miec najlepszy ekwipunek i duzo szczescia, jak pukne behemota to napisze cos o tym Yazmacie :)

EDIT:
 JE**NY Behemot, zostalo mu "zero" hp, sie WK*RWIL i padlem:(....ale dzis bedzie jeszcze moj  :D

Ring

• Budowniczy socjalizmu
  • Że niby coś.
Final Fantasy XII
« Odpowiedź #265 dnia: Grudnia 01, 2006, 23:24:04 pm »
Z tego co wiem, to Yazmat ma 4 razy wiecej HP niż Omega, ale podczas walki z nim mozna sobie wyjsc i zasejwować, oraz nie ma tak silnych ataków jak OXII.

Ja ubiłem wreszcie Chaosa  :roll: chyba z godzine waliłem w dziada za pomocą Bio+Faith, horror.

PS. Podczas walki z Zodiaciem/Zodiarkiem (nie wiem jak oni to przetluamczyli w wersji USA) jaka komenda jest blokowana?

michalc

• Kapitan Żbik
Final Fantasy XII
« Odpowiedź #266 dnia: Grudnia 02, 2006, 01:30:26 am »
Z Omega mozesz dopiero walczyc jak ubijesz Yazmata ale jeszcze ich nie widzialem, behemot mnie znowu zlal przy "zerze" hp :)

Chaosa jakos ta walka nie dala mi sie w pamiec, padl szybko ;], najtrudniejszy dla mnie byl Ultima,blokuje ci ostro komendy, a na Zodiarka to bez oslon i bubble nawet nie podchodz i przykupcz lvl, najlepiej w giruvegan w tym krysztale, jest miejsce co sa moby po 2.5k expo i jak sie pomysli to da rade tam zostawic auto lvlowanie, chociaz z tego nie korzystalem..jeszcze :D

Wogole korzysta ktos z tych esperow?wedlug mnie to troche cienitutke sa....nawet ich sie odpalac nie chce....zwalili ten element gry.

EDIT:

Behemot padl :D  :D , nadszedl czas na Hell Wyrm pozniej Yiazmat no i Omega :)

EDIT2: Hell Wyrm gryzie glebe, 8,5milona hp zaowocowalo soczysta walka przez 50 minut,koles raczej prosty tylko dwa w miare grozne ataki, jeden na wszystkich+status stop i nastepny to one hit- one dead :)

_cloud_

• Gość
Final Fantasy XII
« Odpowiedź #267 dnia: Grudnia 03, 2006, 02:46:59 am »
no dobra...o ile na poczatku mialem dobre intencje, glownie chodzi mi o postacie..to slyszac dzisiejsze 'I must defeat nethicite' by Ashe :lol: :lol: ... -_-
coz....anyway...postacie sa naprawde bidnie zarysowane...wspomniany Vaan.....Ashe ze swoim 'i must defeat'...a reszta prawie wcale sie nie odzywa...tylko zgadzaja sie we wszystkim z Ashe (jednak, Ashe jest tutaj glowna postacia...Vaan to wlasnie nie wiadomo po co,tu jest...chyba jest tylko takim ogniwem laczacym postacie?...) w 10 trzeba przyznac postacie mialo silnie zarysowane charaktery (juz nie zwracajac uwagi, jakie to byly 'osobisctosci' _-_)-tutaj wszyscy na jedno kopyto...

w ogole jest malo scenek...malo jakichkolwiek zwrotow akcji..fajnie,ze postawiona na gre i grywalnosc,a nie film..ale panowie, gdzie fabula? (chodzenia od miejsca do miejsca,aby zdobyc jakis przedmiot..to ma byc fabula?? -_- )
nie skonczylem jeszcze gry, moze pozniej cos sie zmieni, obecnie jestem na Phon Coast

jedynie jaka taka frajde, sprawia polowanie na Mark..ale jak wspominałem fabularnie cienko tu...a spodziewalem sie przynajmniej w polowie,czegos ala FFT...taa.....juz w 10 panowie pokazali co potrafia;P

plus-nie ma sciskania:] <tak! mozna zrobic FF bez watku milosnego! brawo!> Vayne...ktorego naprawde jest jak na lekarstwo-_- <wspomniana mala ilosc scenek filmowych>
nio i tereny do eksploracji sa ogromne, zabieraja mnoostwo czasu....system walki po dluzszym zapoznaniu-moze byc...)
za to license board-mierna kopia sphere grid....i summony-wtf? nie mowiac o systemie limit break...nie ma to jak liczyc na łut szczescia -_- taaa...a najlepsze odpalae Mist (limit),ale nie zabija przeciwnika i zostaje z 0 mp... :/

...podsumowujac...powtarza sie schemat, przerostu formy nad trescia

pozniej, jeszcze dopisze, jak skoncze gre:)

Ring

• Budowniczy socjalizmu
  • Że niby coś.
Final Fantasy XII
« Odpowiedź #268 dnia: Grudnia 03, 2006, 14:37:21 pm »
Mnie zawiodły Espery pod dwoma względami:
1) Brak weteranów serii (Shiva, Ifrit, Bahamut  :( )
2) Jeśli dobrze zauważyłem, to Esperom nie rosną statusy wraz z drużyną. Czyli nie można zrobić żadnego użytku z tych początkowych (np. Belias) już połowie gry, giną od jednego ataku przeciwnika :/

Quickeningi (lol to tak sie nazywa?) przydają się rzeczywiscie raczej w bardzo niewielu sytuacjach :/ Chyba tylko, gdy przeciwnikom rośnie obrona i atak pod koniec lub jak chcemy sie pochwalić jakimś blacharzą, do jakis efektów zdolna jest PS2  :lol:  :wink: Tak to nie widze zastosowania.

Michalc, 8,5 mln szybko poszło jak widze :P Jak dojdziesz do Yazmata to powiedz, czy koleś jest chociaż jakimś wyzwaniem (nie licząc jego HP)

Vitryna

• Budowniczy socjalizmu
Final Fantasy XII
« Odpowiedź #269 dnia: Grudnia 03, 2006, 14:55:54 pm »
Ring jakbys nie zdązył zauwazyc to statki powietrzne sa nazwane od "imion" summonów :), a quickeningi są dobre jak wejdzie z nich dajmy na to 250k damage-u :) ha największy chain jaki miałem w quickeningach to 23 :).

A kto odkrył to ukryte miejsce w Sochen Palace ? bo ja nie mogę dojsc jak się tam dostac :/. Poza tym nadal szukajetsja miejsca odpowiedniego na szybkie levelowanie bez stresu :)

dante-18

• Pionier
  • *
Final Fantasy XII
« Odpowiedź #270 dnia: Grudnia 04, 2006, 09:57:50 am »
Witam!
Zaciąłem się i nie wiem co mam zrobić? Jestem w Feywood i muszę się dostać do Giruvegan, żeby tam się dostać trzeba otworzyć taką wielką bramę, nazywa się chyba Gate Gigas, no i właśnie nie wiem jak to zrobić. Prosiłbym o pomoc, jak otworzyć tą bramę.
Dzięki.

Vitryna

• Budowniczy socjalizmu
Final Fantasy XII
« Odpowiedź #271 dnia: Grudnia 04, 2006, 10:38:40 am »
dante-18 odpowiedz zaraz Ci wyśle na PM-a :)

dante-18

• Pionier
  • *
Final Fantasy XII
« Odpowiedź #272 dnia: Grudnia 04, 2006, 11:37:56 am »
Dzięki wielkie, czekam z niecierpliwością. Jeszcze jedno mam pytanie, daleko jeszcze do końca?

dante-18

• Pionier
  • *
Final Fantasy XII
« Odpowiedź #273 dnia: Grudnia 04, 2006, 11:42:48 am »
Dzięki za pomoc Vitryna :D

michalc

• Kapitan Żbik
Final Fantasy XII
« Odpowiedź #274 dnia: Grudnia 06, 2006, 16:33:44 pm »
Michalc, 8,5 mln szybko poszło jak widze  Jak dojdziesz do Yazmata to powiedz, czy koleś jest chociaż jakimś wyzwaniem (nie licząc jego HP)

Yiazmat prawie gryzie piach, zostalo mu 10 paskow hp kazdy po 1 milon hp:), koles oprocz tego, ze ma kupe hp ma kilka niezlych atakow,death strike- jeden cios i dentka, cyclone- atak na wszystkich zadaje po 7-8k hp i zaklada sap, i jeszcze roznego rodzaju "oddechy" ktore zakladaja stop i petryfi, wszystko ladnie jest dopoki kolo nie zacznie szalec...np trzy death strike z rzedu i cale party lezy:) ogolnie koles jest tylko czasochlonny, mysle, ze w 4h sie da wyrobic :)

PS. Czy wy tez zauwazyliscie jakby czasami byl "lag" przy rzucaniu czaru co czesto doprowadza do zgonow

Vitryna

• Budowniczy socjalizmu
Final Fantasy XII
« Odpowiedź #275 dnia: Grudnia 06, 2006, 16:46:16 pm »
Mam ten sam problem..ale korzystam czasami z tego. Np. rzucam całą trójką Holy i przeciwnik czeka ze swoim czarem do momentu w którym wejdą mu wszystkie moje trzy, a często to działa w odwrotną strone..przeciwnicy czarują ostro a ja mimo ze mam cały pasek wykonania akcji to postac stoi skupiona i czeka aż konsola "łaskawie" doczyta czar który chce rzucic moja postac z party :/...

dante-18

• Pionier
  • *
Final Fantasy XII
« Odpowiedź #276 dnia: Grudnia 07, 2006, 11:49:29 am »
Prosiłbym o pomoc :(  Przeszedłem przez Salikawood i dotarłem do takich ruin, nazywają się Necrohol of Nabudis, czy jakoś tak i tam są takie 3 bramy w których pisze coś o medalionach. Te drzwi nazywają się chyba Door of horrors i nie wiem jak je otworzyć. Wcześniej w lokacji Nebreus Deadlands siedzi taki gostek i gada, że czeka na dwie osoby które mają przynieść mu klucze, czy to ma jakiś związek? Dzięki za pomoc

Vitryna

• Budowniczy socjalizmu
Final Fantasy XII
« Odpowiedź #277 dnia: Grudnia 07, 2006, 12:12:07 pm »
To ma wielki zwiazek :D ale ja na twoim miejscu za ten quest brałbym sie na wyzszym poziomie :)

dante-18

• Pionier
  • *
Final Fantasy XII
« Odpowiedź #278 dnia: Grudnia 07, 2006, 12:45:36 pm »
Ja już jestem pod koniec gry, tylko wróciłem sie. Mam 70 level postaci, wieć jakbyś mógł prosiłbym o pomoc. Dzięki :D

dante-18

• Pionier
  • *
Final Fantasy XII
« Odpowiedź #279 dnia: Grudnia 07, 2006, 14:49:19 pm »
A gdzie można znaleźć lub jak zdobyć najlepsze bronie, zbroje, tarcze itp. Prosiłbym o pomoc!