jestescie totalnie dziwni dla mnie i niezrozumiali...
ok, lecimy :
po pierwsze Lumines : przenosna konsola MUSI miec jakies klocki, jakas gre przy ktorej mozna sie niezobowiazujaco rozerwac, w Lumines sa po prostu przeogromne poklady grywalnosci! ja i moja zona gramy w ta pozycje od kiedy mam PSP czyli od grudnia, kazde z nas przynajmniej raz dziennie, siostra nieraz specjalnie mnie odwiedza zeby pograc w Lumines a jadac do rodzicow MUSZE miec PSP bo inaczej siostra nie wpuszcza mnie do mieszkania
po drugie filmy, muza, zdjecia : filmy na PSP (ale na UMD, nie konwertowane) to naprawde extra sprawa, sila rzeczy posiadam tylko jeden film (ten co wszyscy), jest on srednio-slaby a mimo to obejrzalem go 3 razy bo po prostu swietnie sie patrzy! rewelacyjna jakosc, rewelacyjny dzwiek (na PORZADNYCH sluchawkach oczywiscie) - wypas... wiadomo, nie zastapi DVD ale jak tylko sie pokarza Star Warsy na UMD lykam z miejsca (nawet kosztem gier)... muzyka, zdjecia - ok, niepotrzebna pierdolka ale nic nie kosztuje, mozna to po prostu ignorowac i tyle, ew. wrzucac sobie zdjecia na tapetki
no i najwazniejsze po trzecie gry : moze raczycie przypomniec sobie sytuacje z PS2, jakie maxymalnie kapowate produkcje byly na poczatku i jakie gry wyszly po jakims czasie! PSP jest na rynku DOPIERO rok a Wy juz wymagacie niewiadomo czego! biblioteka tytulow w ktore chce zagrac na PSP zdecydowanie przerasta moje mozliwosci finansowe tak wiec nie narzekam... jezeli chodzi o RR - przeciez taka jest konwencja tej gry, maxymalny arcade i pure fun, jezeli ci to przeszkadza zagraj w TOCA albo czekaj na GT4 (ograniczenia ze stacjonarki zupelnie nie beda mi przeszkadzac na handheldzie, ta gra po prostu zarzadzi), gry na dluzej? Wipeout (ale koniecznie z dodatkami), GTA
PSP to kawal swietnego sprzetu na ktory dopiero w 2K6 wyjda gry ktore beda nas masakrowac, na PS2 GTA3 jest mniej rozbudowanie niz GTA:LCS na PSP a jaka jest roznica miedzy GTA3 a GTA:SA wszyscy dobrze wiemy, zreszta nie szukajmy daleko : X360 - tez nie ma totalnie masakrycznych gier, sa piekne ale nie sa megarewelacyjne (tutaj sugeruje sie ocenami na gamerankings)
obie konsole maja super tytuly i super mozliwosci, jezeli ktos moze sobie pozwolic na oba to super, ja niestety nie moglem i mimo autentycznego zauroczenia przez Another Code, Adv Wars i Mario64 musialem sprzedac DSa natomiast PSP nadal stoi (lezy) na polce i czeka na poczatek stycznia i GTA :]