Ankieta

PSP czy NDS?

PSP
84 (55.6%)
NDS
58 (38.4%)
poczekam na GBE
9 (6%)

Głosów w sumie: 138

Głosowanie skończone: Stycznia 26, 2005, 09:32:11 am

Autor Wątek: PSP czy NDS?  (Przeczytany 99499 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Ibra

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 0
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #720 dnia: Grudnia 23, 2005, 19:26:59 pm »
Przepraszam cię bardzo ale my tu nie piszemy o cenie PS2 tylko PSP.

To trzeba było powiedzieć, że największy minus PSP, a nie Sony to przewyższenie jakości ceną...  :shock:

A w tak ogromną liczbę sprzedaży DS'ów to aż mi trochę trudno uwierzyć :wink:

_Music

• Łajka
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #721 dnia: Grudnia 23, 2005, 19:42:40 pm »
To trzeba było powiedzieć, że największy minus PSP,

Gdyby cena była największym minusem psp, to ta konsolka zarządziłaby niepodzielnie...

bandi

• Przodownik pracy
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #722 dnia: Grudnia 23, 2005, 20:09:25 pm »
Temat chyba jest jasny. Nie trzeba w nim tysiąc razy używać słowa PSP :-)

A poza tematem - chyba nie trzeba przypominać jak wcześniej wyglądała sytuacja cenowa z PS2. To nie żadna nowość, że Konsola jest w promocji świątecznej.
Nintendo rok temu wydało packa: GameCube+drugi pad+memorka + 5 fajowych gier !!!! - To jest promocja a nie to co sony dało teraz. Ale to tak poza tematem dla rozwiania wszelkich wątpliwości co do cen i promocji...

blancjaone

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 1
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #723 dnia: Grudnia 24, 2005, 01:32:47 am »
GTA LCS to nie jest gta 3 z paroma usprawienieniami, ale nie chce mi sie tego tłumaczyć, bo i tak nie dacie sobie powiedzieć. Prawda, ze nie dacie?

To jest moje zdanie, ktore opiera sie na dosc duzej ilosci tekstow jakie przeczytalem o najnowszej odslonie GTA. Czytalem dosc uwaznie, bo na ten tytul czekalem wyjatkowo.
Ty miales natomiast okazje zagrac w Liberty City Stories, wiec chetnie wyslucham - dlaczego nie moge tej gry nazwac GTA 3 przeniesionym na handhelda z nowymi misjami i paroma usprawnieniami?

Słowik

• Towarzysz
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #724 dnia: Grudnia 24, 2005, 09:04:20 am »
Jak dla mnie, wygrywa PSP. Grafika i mozliwosci przede wszystkim porazaja. Na razie poraza tez niestety cena, ale miejmy nadzieje, ze szybko ulegnie ona zmianie (i nie chodzi mi tu wcale o skok na 1500 zł ;) ).
ALE, zawsze jest to male 'ale'. Big N w DS'ie zastosowalo niezly patent ze stylusem i touchscreenem - powialo swiezoscia, blablabla. Jednak, jak dla mnie, czegos jej brakuje i cos mi tu nie pasuje. Wychodza niezle gry - skusze sie nawet na glebokie, filozoficzne wyznanie dotyczace tego, ze dla 'Nintendogs' bylbym w stanie wydac pieniadze na tegoz handhelda. Dlaczego?
Otoz byla zimna i ponura noc... padal deszcz,ja lezalem w lozku i uslyszalem, ze ktos wchodzi do domu, a potem- "!!!!!DRFHAEtatrert!!!! piesku!!!! gdzie jestes!!!!". Tego dnia stracilem nie tylko przyjaciela, ale i 500 zlotych, ktore byla warta ta porcelanowa figurka japonskiego ratlerka.
 No dobra, z ostatnich zdan mych nie wyniknal zaden glebszy sens, a zmyslona historia nie daje chyba zbyt duzo do myslenia... wiec podsumuje: PSP wygrywa dzieki swojej mocy i mozliwosciom, a DS zostaje lekko w tyle ze swoimi ciekawymi patentami i niemniej wymyslnymi pozycjami. Tyle.
klimat jak artysta

Miazga

• Marynarz z Potiomkina
  • lol pozdro rasta power
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #725 dnia: Grudnia 24, 2005, 15:28:47 pm »
Ty miales natomiast okazje zagrac w Liberty City Stories, wiec chetnie wyslucham - dlaczego nie moge tej gry nazwac GTA 3 przeniesionym na handhelda z nowymi misjami i paroma usprawnieniami?

:lol: sam sobie odpowiedziałeś na pytanie. To nowa gra, z nowym scenariuszem, nowymi misjami, nowymi bohaterami, 'naleciałosciami' z Vice City (vide jednoślady) - a ze jest w niej stare miasto, to chyba nie powód, zeby krecic nosem i od razu uciekać się do stwierdzeń, że LCS to tylko gta 3 z paroma usprawieniami. Zwykła bzdura.

_Music

• Łajka
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #726 dnia: Grudnia 24, 2005, 18:22:12 pm »
PSP wygrywa dzieki swojej mocy i mozliwosciom, a DS zostaje lekko w tyle ze swoimi ciekawymi patentami i niemniej wymyslnymi pozycjami. Tyle

Hmm... a jakby tak odrzeć psp z tej świetnej grafiki, to co by zostało? Bo chyba nic...

Miazga

• Marynarz z Potiomkina
  • lol pozdro rasta power
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #727 dnia: Grudnia 24, 2005, 20:06:35 pm »
tyle samo, co z ds'a odartego z rysika.

Trusio

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 3
  • Dr Trusio
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #728 dnia: Grudnia 24, 2005, 23:03:36 pm »
Troche więcej - możnaby ciągle korzystać z hotspotów, przeglądać zdjęcia i ebooki, oglądać filmy, słuchać mptrójek i grać na emulatorach... :o
GT: Trusio

Słowik

• Towarzysz
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #729 dnia: Grudnia 25, 2005, 12:03:37 pm »
Cytat: "Trusio"
Troche więcej - możnaby ciągle korzystać z hotspotów, przeglądać zdjęcia i ebooki, oglądać filmy, słuchać mptrójek i grać na emulatorach...

No ta, ale jakby mu zabrac pamiec i glosniczek to byloby juz chyba troche gorzej... No i gdyby wywalic przycisk 'X', to tez nie bylbyt ten sam klimat. W DS'ie znowu moznaby wyrzucic rysik, jak Miazga zauwazyl, albo wyciagnac touchscreena i zawias do otwierania konsoli.
 Do czego zmierzam - kazda konsola ma swoj unikalny klimat i kazdy musi sie w ktoryms z nich odnalezc. I nie tworza go zapewne zadne bajery typu: dolaczony korek od wanny 'grajacy' eMPe trojki, czy jakis wibrator dla chomikow dzialajacy na ekran dotykowy, tylko same gry i nasz sentyment oraz przywiazanie do danej firmy. A te wszystkie trendi-bicze (bez aluzji zadnej tu rzecz jasna ;) ) 'bujajace sie' po ulicy z PSP na smyczy (domyslnie w zastepstwie psa), albo klujace kolezanke stylusem podczas pokazowej rundki w 'Sonica' na lekcji, moga sobie wsadzic to wszystko w... no nie... zgubilem watek ;)
klimat jak artysta

jay jay

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 18
  • Terror of unexpleainable
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #730 dnia: Grudnia 25, 2005, 12:17:36 pm »
A to nie jest przypadkiem tak ,ze właściciel jednej kieszonsolki najezdza na drugą bo jej nie posiada ?
Ja najchetniej widzialbym obydwie w mojej szafeczce .Każfda ma swoje plusy i minusy ,ale czy powod by odrazu zarzucać PSP ,że to jest konsola , na ktora wychodża głównie wyścigi  albo NDs ,ze ma nędzną grafikę.Oba handheldy uzupełniają się wzajemnie doskonale .Dla każdego coś miłego .To tak jak ostatni dyskusja na foarch PE i N+ gdzie przedstwaiciele poszczególnych frakcjii najeżdzaja na sie wzajemnie .Do czego prowadzi ? Do takiej a nie innej sytuacjii konsol w Polsce .
Chyba wolimy jak mamy wybór  nieprawdaż ?
''Don't take advice from anyone'' - Robert Altman.

mowafilmowa.wordpress.com
magivanga.wordpress.com
booklips.pl

ÓFO

• Marynarz z Potiomkina
  • ale mi ręce gównem śmierdzą :x
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #731 dnia: Grudnia 25, 2005, 13:41:05 pm »
Wyobraźcie sobie DSa, z ekranikami psp i jaj bebechami, dotykowym ekranikiem na dole i mp3, filmy, WI-FI, zdjęcia, internetem itd. Wtedy nie byłoby sporu, konsola doskonała.

Słowik

• Towarzysz
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #732 dnia: Grudnia 25, 2005, 14:27:32 pm »
Cytat: "UFO"
Wyobraźcie sobie DSa, z ekranikami psp i jaj bebechami, dotykowym ekranikiem na dole i mp3, filmy, WI-FI, zdjęcia, internetem itd. Wtedy nie byłoby sporu, konsola doskonała.

Noooo prawda... gdyby miala jeszcze mini lodowke turystyczna, otwieracz do piwa, przegladarke nagich panien live i schowana na czarna godzine konserwe miesna, to dopiero wtedy bylaby doskonala ;)
klimat jak artysta

van dall

• Towarzysz
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #733 dnia: Grudnia 25, 2005, 14:32:35 pm »
Cytat: "UFO"

No nie do końca - konsola z klapką i dwoma ekranikami niewszystkim musi pasować...

Jest jeden plus sytuacji w której mamy jedną konsole przenośną na rynku - niema gry na handhelda w którą nie zagramy  :lol:

Cytat: "bandi"
Największy minus Sony - cena znacznie przewyższa jakość. To najbardziej rzuca się w oczy.

A ja myśle że sprzęt z bebechami niewiele ustępującymi PS2 zamknięty w jednym opakowaniu ze wspaniałym, panoramicznym panelem LCD to zabawka warta wydania 1k...

Oczywiście nie wspominam o PS2 i innych produktach od Sony - tutaj też ciężko powiedzieć że ich cena przewyższa jakość  :wink:

_Music

• Łajka
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #734 dnia: Grudnia 25, 2005, 17:56:59 pm »

I byłby wtedy DS równie mało użyteczny jak psp (jak dla mnie)...
Powtórzę się- kto nosi odtwarzacz mp3 wielkości cegłówki? Kto ogląda filmy na takim śmiesznym ekranie? Po cholerę przeglądarka zdjęć, jeśli mam to w samym aparacie?
Chyba tylko po to, by pochwalić się przed znajomymi jaki to "sprzęt" do wszystkiego się ma.

michalc

• Kapitan Żbik
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #735 dnia: Grudnia 25, 2005, 19:33:56 pm »
dzis wpadlem do kumpla przywiozl psp, myslalem ze opad szczeki gwarantowany, jednak to co zobaczylem nie bylo az takie super, sama konsola ok fajnie wyglada, gralemw  wipeout, lotr i cold cos tam no i emulatorki......wedlug mnie nie jest warta 1k zl, jeszcze tylko musze obcenic ds'a :D

Miazga

• Marynarz z Potiomkina
  • lol pozdro rasta power
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #736 dnia: Grudnia 25, 2005, 20:30:24 pm »
Cytat: "_Music"

I byłby wtedy DS równie mało użyteczny jak psp (jak dla mnie)...
Powtórzę się- kto nosi odtwarzacz mp3 wielkości cegłówki? Kto ogląda filmy na takim śmiesznym ekranie? Po cholerę przeglądarka zdjęć, jeśli mam to w samym aparacie?
Chyba tylko po to, by pochwalić się przed znajomymi jaki to "sprzęt" do wszystkiego się ma.

Odtwarzacz mp3 - tu się zgodzę, średnio się to sprawdza, bo psp jest zwyczajnie za duże. Funkcje playera muzyki traktuje jako dodatek, ktory mimo wszystko czasem sie przydaje. Co do ogladania filmow na psp, to oczywiście żadnego nie widziałeś, ale doskonale wiesz, ze ekran jest mały, do niczego sie nie nadaje i w ogole jest z dupy. Ok, ale spójrz na to z tej strony - tv oglądasz z kilku metrów, a psp trzymasz w ręku (nie, nie na półce) i obraz masz dosłownie przed sobą, co sprawia tak samo dobre wrażenie, jak oglądanie filmu na zwykłym telewizorze. Wierz lub nie (ehh i na co ja licze, i tak wybierzesz drugą opcje :roll:).
Przeglądarka zdjęć tez oczywiście z dupy, bo fotki mozna ogladać na aparacie. Fajna filozofia. Rozumując w ten sposób można dojść do wniosku, ze w ogole handheldy są niepotrzebne, bo przecież mamy konsole stacjonarne! No eureka po prostu. Zresztą, czy ktoś kupuje psp po to, aby słuchać muzyki czy przeglądać zdjęcia? To jest po prostu atrakcyjny dodatek, z którego korzystasz, albo nie.

bandi

• Przodownik pracy
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #737 dnia: Grudnia 25, 2005, 20:34:16 pm »
Przedmówca ma 100% racji.

A przy okazji muszę o coś zapytać - kto w Ridge Racerze nie raz walnął w ścianę rozpędzonym samochodem?
Kto pokonał bez problemu zakręt, choć wydawałomu się że nie uda się?
Reasumując - bardzo uprostrzona / oszukana pozycja Arcade. Co będzie z symulatorami skoro tak fajnie napisany Ridge Racer nie do końca sprawdza się na PSP?

Lumines - fajna gierka, ale po co tyle zachwytów? Lubie tetris - podoba mi się ta gra, ale to już się przejadło. Rozumiem - 5 godzin na początku - wciąga - mnie tak wciągnęło. Kto jednak będzie poświęcał miesiące na durne klocki? Od czasu do czasu można zapuścić, ale ludzie nie namawiajcie wszystkich na tą pozycję, bo to strata kasy - już lepiej coś ciekawszego kupić........ - i tu pytanie - TYLKO CO? Podajcie mi choć 1 warty zakupu na dłużej tytuł z PSP. (użytkownicy nintendo nic nie podawajcie, bo zalejecie temat tytułami :-) hehe

blancjaone

• Marynarz z Potiomkina
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #738 dnia: Grudnia 25, 2005, 20:45:08 pm »
Zdecydowanie Wipeout Pure. Po prostu... esencja Wipeouta. ;)
Dodalbym jeszcze GTA:LCS, choc nie gralem, ale... GTA to GTA.
A Lumines jest wspaniale i tego tytulu naprawde brakuje mi na NDS (musze sprawdzic Meteos). To sa naprawde warte zakupu tytuly na PSP, jednak dla zadnego z nich nie kupilbym PSP.
Jesli chodzi o filmy - naprawde oglada sie je bardzo fajnie i to jest duza zaleta tego sprzetu. Zdjecia wygladaja swietnie, a aparat raczej nie ma takeigo wyswietlacza. ;) PSP nie nadaje sie jako MP3 player, ale gdy wyjezdzasz na wakacje to w domku mozesz posluchac...

bandi

• Przodownik pracy
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #739 dnia: Grudnia 25, 2005, 21:32:47 pm »
Jestem w trakcie oceniania Wipeouta. Gierka, dla której kupiłem PSP.

Na razie mam jedno poważne zastrzeżenie. Lubię grać na analogu w tą pozycję - niestety po paru minutach zabawy na PSP - boli mnie lewa dłoń!

Reasumując - muszę grać na kursorach i opanować używanie hamulców - pad od Pleja był w tym tytule kilkokrotnie bardziej wygodny.

van dall

• Towarzysz
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #740 dnia: Grudnia 25, 2005, 22:08:35 pm »

Załóżmy że mam PSP z kartą 1 giga - wiesz ile kosztuje odtwarzacz z taką pamięcią? Niestać mnie na posiadanie obu zabawek (PSP + jakiś player mp3) więc gabaryty PSP to dla mnie niska cena za zaoszczędzenie kilkuset złotych a mimo to posiadanie przenośnego playera.

Co do filmów - oglądanie ich na rewelacyjnym, panoramicznym ekranie to naprawde spora przyjemność! Nikt nie twierdzi że to lepsze niż TV i DVD ale PSP to sprzęt PRZENOŚNY!  :mrgreen:

McJohn

• Człowiek dobrej roboty
  • Gdzie jest Dickinson?!
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #741 dnia: Grudnia 25, 2005, 22:11:34 pm »
Ja tylko wtrące jedną rzecz- gdybym chciał oglądać filmy w szkole, czy na ulicy, kupiłbym iPoda. Mam to samo co w PSP (poza grami) i nie muszę się martwić zbytnio o baterie. Ludzie, zapominacie do czego konsole zostały stworzone - do grania!
War, war never changes. Waiting for Fallout 3.

bandi

• Przodownik pracy
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #742 dnia: Grudnia 25, 2005, 22:18:09 pm »
Tere fere

1. PSP nie wyświetli nawet fotek w rozdzielczości 1600x1200 wiec zapomnijcie o fotkach ze swojego soniaka na PSP bez konwersji

2. Pytanie - ILE KOSZTUJE 1GB karta MemoryStick Duo a ile 1GB odtwarzacz MP3??? Pozatym ile cię będzie kosztował nowy PSP, jeśli się zepsuje - jak wiadomo muzyki się słucha w różnych warunkach - najczęściej podczas jazdy na rowerze i biegania wiec...

Chłopie - ty chyba MP3 Playera nigdy nie miałeś albo jesteś spasiony (na przykład :-), więc nie widzisz jego zastosowania.

3. A ile razy w roku oglądniesz film na PSP? Rozumiem - zdarzają się maniacy, którzy przerobią sobie wszystkie filmy na PSP. Ale na litość - jak się to ma w praktyce - nie wierzę, że chce wam się filmy oglądać na tym "gównie" (choć jakość obrazu według mnie jest bardzo dobra - żeby nie było wątpliwości)

Miazga

• Marynarz z Potiomkina
  • lol pozdro rasta power
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #743 dnia: Grudnia 25, 2005, 22:31:39 pm »
wiesz co Bandi? Myślę, że najlepiej będzie, jeśli sprzedasz swoje PSP.

bandi

• Przodownik pracy
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #744 dnia: Grudnia 25, 2005, 22:33:49 pm »
Wiesz co Miazga - chyba lepiej będzie jak przebijesz moje argumenty...

Niechciałbym lawinowej wyprzedaży PSP... ;-)

_Music

• Łajka
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #745 dnia: Grudnia 25, 2005, 23:15:54 pm »
Co do ogladania filmow na psp, to oczywiście żadnego nie widziałeś, ale doskonale wiesz, ze ekran jest mały, do niczego sie nie nadaje i w ogole jest z dupy. Ok, ale spójrz na to z tej strony - tv oglądasz z kilku metrów, a psp trzymasz w ręku (nie, nie na półce) i obraz masz dosłownie przed sobą, co sprawia tak samo dobre wrażenie, jak oglądanie filmu na zwykłym telewizorze. Wierz lub nie (ehh i na co ja licze, i tak wybierzesz drugą opcje ).

Mam takie zboczenie, że lubię się wygodnie rozłożyć w fotelu, nie trzymać przez 3 godziny ekraniku z filmem w rękach i mieć dzwiek 5.1 wokół siebie.

Przeglądarka zdjęć tez oczywiście z dupy, bo fotki mozna ogladać na aparacie. Fajna filozofia. Rozumując w ten sposób można dojść do wniosku, ze w ogole handheldy są niepotrzebne, bo przecież mamy konsole stacjonarne!

Gdyby aparat miał kabel do gniazdka, ważył 30 kg (jednym słowem- nie był przenośny), to wtedy tak- psp jest tu rozwiązaniem. Ale nie spotkałem się jeszcze z takim 30 kg cudem, więc podtrzymuję swoje zdanie...

Zresztą, czy ktoś kupuje psp po to, aby słuchać muzyki czy przeglądać zdjęcia? To jest po prostu atrakcyjny dodatek, z którego korzystasz, albo nie.

Psp mógłby też mieć wyrzutnię długopisów zamontowaną na obudowie- też atrakcyjny dodatek, z którego korzystasz, albo nie.

Załóżmy że mam PSP z kartą 1 giga - wiesz ile kosztuje odtwarzacz z taką pamięcią?

400 zł za Creativa
300- jeśli mniej znanego producenta
A ile kosztuje karta 1 gb do psp? (widzę że teraz dubluję pytanie- ale jest ważne, więc zostawię)

Jak to ładnie podsumował McJohn- Konsola służy do grania

Greg

• ZMP-owiec
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #746 dnia: Grudnia 25, 2005, 23:21:19 pm »
jestescie totalnie dziwni dla mnie i niezrozumiali...

ok, lecimy :
po pierwsze Lumines : przenosna konsola MUSI miec jakies klocki, jakas gre przy ktorej mozna sie niezobowiazujaco rozerwac, w Lumines sa po prostu przeogromne poklady grywalnosci! ja i moja zona gramy w ta pozycje od kiedy mam PSP czyli od grudnia, kazde z nas przynajmniej raz dziennie, siostra nieraz specjalnie mnie odwiedza zeby pograc w Lumines a jadac do rodzicow MUSZE miec PSP bo inaczej siostra nie wpuszcza mnie do mieszkania  :twisted:
po drugie filmy, muza, zdjecia : filmy na PSP (ale na UMD, nie konwertowane) to naprawde extra sprawa, sila rzeczy posiadam tylko jeden film (ten co wszyscy), jest on srednio-slaby a mimo to obejrzalem go 3 razy bo po prostu swietnie sie patrzy! rewelacyjna jakosc, rewelacyjny dzwiek (na  PORZADNYCH sluchawkach oczywiscie) - wypas... wiadomo, nie zastapi DVD ale jak tylko sie pokarza Star Warsy na UMD lykam z miejsca (nawet kosztem gier)... muzyka, zdjecia - ok, niepotrzebna pierdolka ale nic nie kosztuje, mozna to po prostu ignorowac i tyle, ew. wrzucac sobie zdjecia na tapetki
no i najwazniejsze po trzecie gry : moze raczycie przypomniec sobie sytuacje z PS2, jakie maxymalnie kapowate produkcje byly na poczatku i jakie gry wyszly po jakims czasie! PSP jest na rynku DOPIERO rok a Wy juz wymagacie niewiadomo czego! biblioteka tytulow w ktore chce zagrac na PSP zdecydowanie przerasta moje mozliwosci finansowe tak wiec nie narzekam... jezeli chodzi o RR - przeciez taka jest konwencja tej gry, maxymalny arcade i pure fun, jezeli ci to przeszkadza zagraj w TOCA albo czekaj na GT4 (ograniczenia ze stacjonarki zupelnie nie beda mi przeszkadzac na handheldzie, ta gra po prostu zarzadzi), gry na dluzej? Wipeout (ale koniecznie z dodatkami), GTA

PSP to kawal swietnego sprzetu na ktory dopiero w 2K6 wyjda gry ktore beda nas masakrowac, na PS2 GTA3 jest mniej rozbudowanie niz GTA:LCS na PSP a jaka jest roznica miedzy GTA3 a GTA:SA wszyscy dobrze wiemy, zreszta nie szukajmy daleko : X360 - tez nie ma totalnie masakrycznych gier, sa piekne ale nie sa megarewelacyjne (tutaj sugeruje sie ocenami na gamerankings)

obie konsole maja super tytuly i super mozliwosci, jezeli ktos moze sobie pozwolic na oba to super, ja niestety nie moglem i mimo autentycznego zauroczenia przez Another Code, Adv Wars i Mario64 musialem sprzedac DSa natomiast PSP nadal stoi (lezy) na polce i czeka na poczatek stycznia i GTA :]

Miazga

• Marynarz z Potiomkina
  • lol pozdro rasta power
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #747 dnia: Grudnia 25, 2005, 23:30:29 pm »
Wiesz co Miazga - chyba lepiej będzie jak przebijesz moje argumenty...

Wyobraź sobie, ze ktos wyjedzie z mądrością: "obraz na HDTV jest słaby" - nie dość, że opadną ci ręce, to jeszcze nie będziesz miał najmniejszego pomysłu na odpowiedź, no bo nie wytłumaczysz gościowi, że obraz na HDTV jest fantastyczny - przecież on i tak będzie wiedział swoje.

Właśnie dlatego nie przebije twoich argumentów.

A ile kosztuje karta 1 gb do psp? (widzę że teraz dubluję pytanie- ale jest ważne, więc zostawię)

ok. 250 pln.

Psp mógłby też mieć wyrzutnię długopisów zamontowaną na obudowie- też atrakcyjny dodatek, z którego korzystasz, albo nie.

Widze, ze masz problemy z rozróżnianiem dodatków atrakcyjnych od dodatków nieatrakcyjnych.

Gdyby aparat miał kabel do gniazdka, ważył 30 kg (jednym słowem- nie był przenośny), to wtedy tak- psp jest tu rozwiązaniem. Ale nie spotkałem się jeszcze z takim 30 kg cudem, więc podtrzymuję swoje zdanie...

Ok, czyli zostajemy przy twojej wersji. Chcesz mieć poza domem (gdziekolwiek) troche zdjec, muzyki no i oczywiście gier, wiec bierzesz konsole, aparat i odtwarzacz empetrzy. Wcale nie wygodniej zabrać jedno małe PSP, nieee, ani troche o_O

Mam takie zboczenie, że lubię się wygodnie rozłożyć w fotelu, nie trzymać przez 3 godziny ekraniku z filmem w rękach i mieć dzwiek 5.1 wokół siebie.

Ale ja nie mowie, ze filmy na PSP masz oglądać w domu wieeeeeeeesz? :roll: Chyba, ze zawsze nosisz ze sobą fotel, telewizor, dvd player'a i dźwięk 5.1. Szacun.

van dall

• Towarzysz
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #748 dnia: Grudnia 25, 2005, 23:31:17 pm »
ILE KOSZTUJE 1GB karta MemoryStick Duo a ile 1GB odtwarzacz MP3???

Karta kosztuje 300 złotych - DOBRY odtwarzacz o takiej pojemności w takiej cenie to marzenie. Pozatym pojemną karte warto mieć w PSP bo ma kilka innych zastosowań a fakt posiadania playera mp3 można odbierać TYLKO jako plus konsolki - zwłaszcze jeśli kogoś niestać zeby dodatkowo wywalić 400 złotych na taki gadżet.

muzyki się słucha w różnych warunkach - najczęściej podczas jazdy na rowerze i biegania wiec...

Jest takie "coś" co się nazywa PlayGear Street - wtedy konsolce niestraszne bieganie, rolki czy nawet BMX - a w przerwie na odpoczynek można jeszcze w coś przyciąć  :twisted:

A ile razy w roku oglądniesz film na PSP?

A jak ktoś np lubi sobie świerszczyki oglądać pod kołderką bez obawy że ktoś go nakryje? Niemówie o sobie - żeby niebyło - niemam jeszcze nawet PSP  :mrgreen:

PSP to sprzęt PRZENOŚNY (PRZENOŚNY! PRZENOŚNY! I (PIPIPI) JESZCZE RAZ PRZENOŚNY!) i ma służyć wtedy jak niemożesz sobie wygodnie usiąć na fotelu przed TV! Chyba nikt przy zdrowych zmysłach nie będzie oglądał na PSP skoro ma do dyspozycji kino domowe... chociaż...  :D

EDIT: Bym zapomniał - LUMINES RZĄDZI! Kiedyś rządził Tetris, teraz rządzi Lumines, w przyszłości będą rządzić inne "klocki" - głupi ten kto sądzi inaczej!  :lol:

_Music

• Łajka
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #749 dnia: Grudnia 25, 2005, 23:53:33 pm »
Widze, ze masz problemy z rozróżnianiem dodatków atrakcyjnych od dodatków nieatrakcyjnych.

Wręcz przeciwnie- dla mnie, taka wyrzutnia jest równie atrakcyjna jak te dodatkowe możliwości psp.

Chcesz mieć poza domem (gdziekolwiek) troche zdjec, muzyki no i oczywiście gier, wiec bierzesz konsole, aparat i odtwarzacz empetrzy. Wcale nie wygodniej zabrać jedno małe PSP, nieee, ani troche o_O

psp jest większy od konsolki (powiedzmy gb micro), aparatu i mp3 playera razem wziętych. I ponadto- możesz robić zdjęcia, odtwarzacz masz w kieszeni i się nim nie przejmujesz, a na konsloce grasz. Nie wygodniej?

Ale ja nie mowie, ze filmy na PSP masz oglądać w domu wieeeeeeeesz?

A oglądasz filmy, idąc ulicą? Siedząc w autobusie? Zresztą raz oglądniesz i już baterię musisz ładować, więc to jednorazowa przyjemność. Musisz wracać do domu. Jeśli tyle razy musisz wracać, to lepiej chyba zostac w nim te 2 godz. i oglądnąć dobrych warunkach, no nie?

Karta kosztuje 300 złotych - DOBRY odtwarzacz o takiej pojemności w takiej cenie to marzenie

Dorzucasz 100 zł i masz creativa MuVo 1 gb- kilka tyg. temu tyle w sklepie dla idiotów stał
Na aukcji kupisz jeszcze taniej
Odtwarzacz jest B. Dobry.

A jak ktoś np lubi sobie świerszczyki oglądać pod kołderką bez obawy że ktoś go nakryje?

A no to mówcie od razu o co chodzi, a nie owijajcie w bawełnę....
Smutne, jeśli ktoś i w ten sposób by nie korzystał z psp- wychodzi że nie skorzysta z tej funkcji ;|

Btw. Mi by było szkoda wydawać 120 zł na film UMD, jeśli mogę go mieć na DVD za 60 zł, tym bardziej że z UMD jestem ograniczony jedynie do psp...

van dall

• Towarzysz
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #750 dnia: Grudnia 26, 2005, 00:07:24 am »
Wręcz przeciwnie- dla mnie, taka wyrzutnia jest równie atrakcyjna jak te dodatkowe możliwości psp.

To widać że COŚ z tobą jest nietak...

psp jest większy od konsolki (powiedzmy gb micro), aparatu i mp3 playera razem wziętych. I ponadto- możesz robić zdjęcia, odtwarzacz masz w kieszeni i się nim nie przejmujesz, a na konsloce grasz. Nie wygodniej?

Jak sie ma GB Micro do PSP? Przecież tego małego gówna z konsolką Sony niema nawet sensu porównywać... Pozatym idąc twoim tokiem myślenia wystarczy jakaś badziewna komóreczka "all-in-one" - aparat foto, konsola (java), mp3 a dotego telefon naraz. Nie wygodniej?

A oglądasz filmy, idąc ulicą? Siedząc w autobusie?

A jak wyjade gdzieś gdzie niemam do dyspozycji TV - wczasy w jakimś akademiku czy coś? Filmy na UMD zawsze moge wypożyczać...

Mi by było szkoda wydawać 120 zł na film UMD, jeśli mogę go mieć na DVD za 60 zł

Filmy na UMD mają kosztować tylesamo co na DVD a niektóre firmy zamierzają dokładać do wersji DVD UMD za cene niewiele przekraczającą samo DVD.

Greg

• ZMP-owiec
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #751 dnia: Grudnia 26, 2005, 00:07:39 am »
A oglądasz filmy, idąc ulicą? Siedząc w autobusie? Zresztą raz oglądniesz i już baterię musisz ładować, więc to jednorazowa przyjemność. Musisz wracać do domu. Jeśli tyle razy musisz wracać, to lepiej chyba zostac w nim te 2 godz. i oglądnąć dobrych warunkach, no nie?

no to jest extra  :twisted:  rozumiem ze jadac pociagiem/autokarem/lecac samolotem nie mozna ogladac filmu na psp? co znaczy musisz wracac do domu naladowac baterie? to wychodzisz z domu ogladac film na psp a potem wracasz naladowac, bierzesz kolejny film i znowu wychodzisz? LOL
niektorzy ludzie nie maja czasu usiasc sobie w domu i poswiecic dwie godziny na obejrzenie filmu a duzo podrozuja, nie oszukujmy sie : PSP nie jest dla dzieciakow (chocby ze wzgledu na cene) ktorzy poza 5 godzinami w szkole nie maja zadnych obowiazkow
czy wy nie rozumiecie ze niektore funkcje PSP nie sa dla wszystkich?

van dall

• Towarzysz
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #752 dnia: Grudnia 26, 2005, 00:13:42 am »
Cytat: "Greg"
PSP nie jest dla dzieciakow (chocby ze wzgledu na cene) ktorzy poza 5 godzinami w szkole nie maja zadnych obowiazkow
czy wy nie rozumiecie ze niektore funkcje PSP nie sa dla wszystkich?

Zgadzam się z Tobą całkowicie  :)

Niektórym ciężko dogodzić - dostają cudowną konsole która rewolucjonizuje rynek handheldów a ich jedynym problemem są dodatki dla niech niepotrzebne...

Wogóle durny topic strasznie. Niechciałem się w niego zagłębiać - niestety mnie wciągnęło. Teraz żąłuje...  :(

_Music

• Łajka
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #753 dnia: Grudnia 26, 2005, 00:59:29 am »

To widać że COŚ z tobą jest nietak...

Już wolałbym tą wyrzutnię chyba...
A tak na serio- tłumaczenie:
Nieatrakcyjna wyrzutnia= nieatrakcyjne możliwości psp

Jak sie ma GB Micro do PSP? Przecież tego małego gówna z konsolką Sony niema nawet sensu porównywać...

No widzisz- dlatego trudno ci jest zrozumieć niektóre rzeczy
Ja np. wolę Castlevanię na GBMicro...

A jak wyjade gdzieś gdzie niemam do dyspozycji TV - wczasy w jakimś akademiku czy coś?

:shock:  :shock:  :shock:
No tu żeś pojechał po bandzie...

Filmy na UMD mają kosztować tylesamo co na DVD a niektóre firmy zamierzają dokładać do wersji DVD UMD za cene niewiele przekraczającą samo DVD.

Ja oceniam jak jest, nie jak zapowiadają- bo zapowiadać można cuda

rozumiem ze jadac pociagiem/autokarem/lecac samolotem nie mozna ogladac filmu na psp? co znaczy musisz wracac do domu naladowac baterie? to wychodzisz z domu ogladac film na psp a potem wracasz naladowac, bierzesz kolejny film i znowu wychodzisz? LOL

No lol. No możesz oglądac, lecąc samolotem. Problem w tym, że bateria ci siądzie zaraz, po obejrzeniu filmu. I co wtedy? z 10 godz. lotu, 3 oglądasz film, resztę przeczekujesz.
No możesz mieć oczywiście drugą (boś zaradny np), ale 3 godz i znowu ni ma bateryjki... a ta kosztowała sporo chyba, nie?

nie oszukujmy sie : PSP nie jest dla dzieciakow (chocby ze wzgledu na cene)

??? A co to ma wspólnego???
Kolejka, b. fajna (dla dzieci), kosztuje ok 500$. I powiesz, że zabawka nie jest dla dzieci?
Przy standach psp zawsze widzę grupkę dzieciaków, są gry dla dzieciaków, te lubią takie małe- grające i świecące i ładne "coś".
Ahaaa- zapomniałem. DS jest dla dzieciaków ( bo 600 zł każdy 10 latek ma w kieszeni- nie to co 1000), a psp dla dorosłych. Bo tak.

Niektórym ciężko dogodzić - dostają cudowną konsole która rewolucjonizuje rynek handheldów

Ale głupi ci japończycy...  
(hint- patrz wyniki sprzedaży)

Greg

• ZMP-owiec
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #754 dnia: Grudnia 26, 2005, 01:11:50 am »

w tym momencie powinnismy w zasadzie zakonczyc dyskusje - skoro wolisz inne gry po co zajmujesz sie tematyka PSP?

No lol. No możesz oglądac, lecąc samolotem. Problem w tym, że bateria ci siądzie zaraz, po obejrzeniu filmu. I co wtedy? z 10 godz. lotu, 3 oglądasz film, resztę przeczekujesz.
No możesz mieć oczywiście drugą (boś zaradny np), ale 3 godz i znowu ni ma bateryjki... a ta kosztowała sporo chyba, nie?

w samolotach, lepszych autokarach i porzadniejszych pociagach sa gniazdka, mozna sobie podladowac

??? A co to ma wspólnego???
Kolejka, b. fajna (dla dzieci), kosztuje ok 500$. I powiesz, że zabawka nie jest dla dzieci?
Przy standach psp zawsze widzę grupkę dzieciaków, są gry dla dzieciaków, te lubią takie małe- grające i świecące i ładne "coś".
Ahaaa- zapomniałem. DS jest dla dzieciaków ( bo 600 zł każdy 10 latek ma w kieszeni- nie to co 1000), a psp dla dorosłych. Bo tak.

13 latkowie slinia sie przy Porsche 911, czy to oznacza ze te auto jest dla nich? docelowa grupa odbiorcow PSP jest napewno grupa starsza niz grupa odbiorcow DSa (oczywiscie nie twierdze ze DS ma dziecinne gry blablabla)
od kiedy kolejka za 500$ jest dla dzieci?  :twisted:

Ale głupi ci japończycy...
(hint- patrz wyniki sprzedaży)

konsole sprzedaja gry a ze te obecnie lepsze ma DS wiec logicznym jest ze sie lepiej sprzedaje, prawda? lepszy pod kazdym wzgledem sprzetowo Xbox tez sie sprzedaje gorzej niz gorsze PS2

_Music

• Łajka
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #755 dnia: Grudnia 26, 2005, 01:40:01 am »
w tym momencie powinnismy w zasadzie zakonczyc dyskusje - skoro wolisz inne gry po co zajmujesz sie tematyka PSP?

Równie dobrze lubię Ridge Racera na psp- mimo fatalnego sterowania

w samolotach, lepszych autokarach i porzadniejszych pociagach sa gniazdka, mozna sobie podladowac

Mieszkasz w Polsce przecież. Nie fantazjuj.

docelowa grupa odbiorcow PSP jest napewno grupa starsza niz grupa odbiorcow DSa (oczywiscie nie twierdze ze DS ma dziecinne gry blablabla)

Zaprzeczasz sam sobie w jednym zdaniu.

od kiedy kolejka za 500$ jest dla dzieci?

???
A myślisz że w typowym sklepie (niekoniecznie w polsce) nie ma droższych? I że to się nie sprzedaje?

konsole sprzedaja gry a ze te obecnie lepsze ma DS wiec logicznym jest ze sie lepiej sprzedaje, prawda?

No ale, to "rewolucja wśród handheldów" w końcu...

Greah

• Obywatel
  • **
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #756 dnia: Grudnia 26, 2005, 02:48:48 am »
Cytat: "Greg"

od kiedy kolejka za 500$ jest dla dzieci?  :twisted:
tu masz zabawkę dla dzieci, typowo dla dzieci (no chyba, że zdołasz się wbic w cos tak małego)
docelowa grupa odbiorcow PSP jest napewno grupa starsza niz grupa odbiorcow DSa
grupa jest ale nie wiekowa tylko etniczna. PSP dla Europy, DS dla Japonii

van dall

• Towarzysz
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #757 dnia: Grudnia 26, 2005, 10:17:55 am »
Nieatrakcyjna wyrzutnia=nieatrakcyjne możliwości psp

Tacy jak ty są w mniejszości  :!:

Czyli ani ja ciebie nie przekonam ani ty mnie - i to potwierdza zbędność tematu - Sony ma swoich fanów a N swoich...

No tu żeś pojechał po bandzie...

Co przez to rozumiesz? Czyli lepiej nie oglądać wcale niż na PSP?  :|

Oczywiście DS czy Micro sterowanie mają lepsze...

W POLSCE w lepszych autobusach i WE WSZYSTKICH pociągach i samolotach są gniazdka...

Greah

• Obywatel
  • **
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #758 dnia: Grudnia 26, 2005, 11:18:27 am »
Cytat: "Van Dall"

W POLSCE w lepszych autobusach i WE WSZYSTKICH pociągach i samolotach są gniazdka...
po moim mieście jeżdżą głównie Solarisy - nowoczesne niskopodłogowce i jak narazie gniazdek nie widziałem; w pociągach oczywiście są takowe ale pomińmy szczegół jakim jest działanie; w samolotach natomiast z racji wbudowanego wifi raczej nie pozwolą ci go wyjąć (tutaj czytsa teoria - nie latałem z psp)

Greg

• ZMP-owiec
PSP czy NDS?
« Odpowiedź #759 dnia: Grudnia 26, 2005, 11:32:12 am »
Zaprzeczasz sam sobie w jednym zdaniu.

niekoniecznie, PSP chocby ze wzgledu na cene i design ma wyznaczony target gdzie indziej niz DS, w innej grupie wiekowej

a w Polsce jak rozumiem samoloty nie lataja, pociagi nie jezdza, ze o autokarach nie wspomne? no tak, kon i woz - polski srodek lokomocji  :twisted:

No ale, to "rewolucja wśród handheldów" w końcu...

ja tego nie powiedzialem i szczerze mowiac tak nie mysle, predzej naturalna ewolucja, no moze przeskok byl wiekszy niz sie spodziewalem

a co w tym sterowaniu jest fatalne? kwestia przyzwyczajenia IMO

co do drozszych zabawek niz PSP - pewnie ze istnieja, mozna kupic ale kogo oprocz najbogatszych na to stac? zeby kupic taki samochodzik trzeba posiadac ogromny dom z jeszcze wiekszym ogrodem, przeciez nikt w bloku w mieszkaniu nie bedzie tym jezdzil, bo i jak? a co do kolejek to moze i ojcowie kupuja je "dla dzieci", przynajmniej tak sciemniaja swoim zonom a bawia sie nimi sami :D

grupa jest ale nie wiekowa tylko etniczna. PSP dla Europy, DS dla Japonii

to tez

a co do autobusow, raczej powinienem i ja i kolega napisac AUTOKARY, wiadomo chyba ze w miejskich autobusach nie ma gniazdek  :twisted: