Ankieta

Słuchasz HH?

TAK
11 (42.3%)
NIE
15 (57.7%)

Głosów w sumie: 25

Głosowanie skończone: Marca 17, 2005, 10:32:07 am

Autor Wątek: Rap PL  (Przeczytany 216212 razy)

Thug

• Pionier
  • *
  • Reputacja: 0
POLSKI HIPHOP!!!
« Odpowiedź #360 dnia: Sierpnia 26, 2005, 11:49:41 am »
yap zakrecilem sie w potoku mysli, fakt:)
temat zboczyl ze swojego pierwotengo zalorzenia wiec koniec juz z oksymoranami slownikami i innymi szitami panie miodek ok?

Tarniak

• Gość
POLSKI HIPHOP!!!
« Odpowiedź #361 dnia: Sierpnia 26, 2005, 12:00:38 pm »
Nie ok. Dyskusja o cytacie z polskiego hip hopu nie jest offtopiciem. No ale twoja ignorancja mnie dobiła. Szczególnie tekst o miodku... pitifull

Jarek

• Towarzysz
POLSKI HIPHOP!!!
« Odpowiedź #362 dnia: Sierpnia 26, 2005, 13:57:23 pm »
Cytat: "Tarniak"
"mam proste słownictwo dla prostych ludzi, prostota nie snobstwo szacunek budzi"

Szczyt głupoty. Jak Molestę szanuje, tak ten tekst to czysta nie wyidealizowana głupota. Znaczy, że jeśli ktoś jest wykształcony, bo ciężko na to pracował i zamiast w sklepie mówić: "te zapodaj mi kilo bananów" mówi "czy mogłaby pani podać te banany", to już jest snobem i jeśli zna słowo oksymoron, które poznaje się po 7 latach nauki w szkole podstawowej to jest snobem. No brawo. :roll:. No cóż, prostota nie budzi szacunku, przynajmniej nie u mnie.

Tarniak jesteś  żałosny. Prostota oznacza właśnie to co napisał Thug, (pozdro) nie oznacza ona człowieka nie inteligentnego, bądź nie wychowanego ale człowieka, który nie próbuje zaimponować swoim słownictwem ludziom (używa normalnych słów). A ty z tego co czytam gubisz się w temacie bo: "te zapodaj mi kilo bananów" to jest przykład chamstwa, "czy mogłaby pani podać te, banany" to jest właśnie wypowiedź prosta (czyli zrozumiała) , myślisz że  wszyscy ludzie mówiący prostym, normalnym językiem są głupi i chamscy? no cóż pozostawie to bez komentarza. Aha i nie próbuj zrobić ze mnie idioty, bo mnie człowieku nawet na oczy nie widziałeś. A na koniec do wszystkich co piszą bzdury w stylu "hip hopu słuchają tylko dresiarze itp." dla mnie jest to taka sama głupota jak powiedzenie, że metalu słuchają tylko sataniści.

Tarniak

• Gość
POLSKI HIPHOP!!!
« Odpowiedź #363 dnia: Sierpnia 26, 2005, 16:19:25 pm »
Pech, ze trafiłeś na kogoś kto słucha rapu i metalu (m.in). Zresztą przeczytaj sobie mój następny post, bo ten który cytujesz odnosił się do czegoś zupełnie innego. Człowiek prosty jest skazany na swoją prostote? Nie? No a to wynika z waszych postów. Andrzej Lepper jest człowiekiem prostym (a do tego prostakiem), utożsamiasz się jako człowiek prosty z nim?

bebbop

• Sekretarz wojewódzki
  • Reputacja: 10
  • Memento Mori...
POLSKI HIPHOP!!!
« Odpowiedź #364 dnia: Sierpnia 26, 2005, 16:28:07 pm »
Wydaje mi sie, ze nie chodzi o cos w stylu "skazanie na swoja prostote". Raczej chodzi o to, ze czlowiek sam, z wlasnego wyboru pragnie poslugiwac sie prostym jezykiem, by nie utrudniac zycia innym oraz by byc zyczliwym dla osob mniej wyedukowanych.Oczywiscie nie oznacza to, ze sam czlowiek jest prostakiem, czy jakims nie douczonym cwokiem.Ma bogate slownictwo, ale wsrod prostych ludzi stosuje proste wyrazenia i vice versa. Chyba o to mniej wiecej chodzilo, chodz moge sie mylic.

Jarek

• Towarzysz
POLSKI HIPHOP!!!
« Odpowiedź #365 dnia: Sierpnia 26, 2005, 17:02:28 pm »
Bebbop, tak właśnie oto mi chodziło. Co do Leppera to uważam go za człowieka, który może w głebi duszy chciałby dla Polski dobrze, ale jest za głupi na to aby sytuacje w tym kraju zmienić. aha jeszcze jedno gdyż cytat z Armageddonu Molesty brałem z głowy, przez co troche pomyliłem początek, mianowicie: "mam prostą liryke..." (nie słownictwo jak wcześniej napisałem- sorry).

Tarniak

• Gość
POLSKI HIPHOP!!!
« Odpowiedź #366 dnia: Sierpnia 26, 2005, 17:09:46 pm »
Boże... fajnie, że teraz o tym mówisz: liryka to w tym znaczeniu rymy :] a nie słownictwo, choć i tak się nie zgadzam z definicją człowieka prostego.

Jarek

• Towarzysz
POLSKI HIPHOP!!!
« Odpowiedź #367 dnia: Sierpnia 26, 2005, 19:25:23 pm »
Każdy ma swoje zdanie.

_Music

• Łajka
POLSKI HIPHOP!!!
« Odpowiedź #368 dnia: Sierpnia 29, 2005, 22:28:35 pm »
Miazga napisał:
wiesz thug, ostatnio wiecej siedze "na ulicy" niż w domu, a jakoś za cholere nie moge zrozumieć tej, jak to niektórzy z was nazywają, "muzyki".

Widać za tępy jesteś aby ją zrozumieć, bo widzisz mi prawdziwy rap daje siłe

No to współczuję. Amen

no to twoj problem mow sobie co chcesz i zyj wsrod takich jak ty pseudo intelektualistow ja sie brzydzisz prostota mozna byc profesorem i prostym czlowiekiem nie myl tego z prostakiem bo to zupelnie cos innego

Czyżby najlepszy tekst miesiąca? Chyba tak...

Tarniak jesteś żałosny. Prostota oznacza właśnie to co napisał Thug, (pozdro) nie oznacza ona człowieka nie inteligentnego, bądź nie wychowanego ale człowieka, który nie próbuje zaimponować swoim słownictwem ludziom (używa normalnych słów).

Aha i nie próbuj zrobić ze mnie idioty, bo mnie człowieku nawet na oczy nie widziałeś.

temat zboczyl ze swojego pierwotengo zalorzenia wiec koniec juz z oksymoranami slownikami i innymi szitami panie miodek ok?

To już się robi groteska...

lupinator

• Gość
POLSKI HIPHOP!!!
« Odpowiedź #369 dnia: Sierpnia 29, 2005, 22:47:10 pm »
Ja niezbyt przepadam za HH choć istnieją wyjątki: Mleko-wiadomo ;), Sidney Polak i takie tam "życiowo-bawiące" texty

Miriam Mirtail

• Towarzysz
POLSKI HIPHOP!!!
« Odpowiedź #370 dnia: Sierpnia 29, 2005, 23:10:37 pm »
Polskiego rapu to słycham rzadziej niż zagranicznego (najlepiej amerykańskiego), ale jeśli już to lubię specyficzną odmianę hh - Sidney Polak, 18L, Łona, Fisz, DKa... Ach, pamięta się czasy Paktofoniki^^

Miazga

• Marynarz z Potiomkina
  • lol pozdro rasta power
POLSKI HIPHOP!!!
« Odpowiedź #371 dnia: Sierpnia 31, 2005, 23:10:22 pm »
http://tnij.org/kurewstwo - Don, spodoba ci sie to. :mrgreen:

Don_Pedro

• Kapitan Żbik
  • Reputacja: 1
POLSKI HIPHOP!!!
« Odpowiedź #372 dnia: Sierpnia 31, 2005, 23:14:53 pm »
Cytat: "Miazga"
http://tnij.org/kurewstwo - Don, spodoba ci sie to. :mrgreen:

łiii no...zaje***** miażdżycielu...
Co wy macie do tego HH, no chaty wam popale... :wink:
No dobra, ale klasyka pozostaje!Slums Attack, 52, Ascetoholix(starsze płytki)i kilka innych...

Miazga

• Marynarz z Potiomkina
  • lol pozdro rasta power
POLSKI HIPHOP!!!
« Odpowiedź #373 dnia: Sierpnia 31, 2005, 23:22:38 pm »
łiii no...zaje***** miażdżycielu...

hehe... taaa pewnie za 4 minuty sciagnałęś i obejrzałeś... zwłaszcza, ze filmik trwa bodajże powyżej 6 minut :lol:
sciagnij to - jest z dedykacja dla ciebie ziąąąąąąąąą.

Slay

• Przodownik pracy
POLSKI HIPHOP!!!
« Odpowiedź #374 dnia: Sierpnia 31, 2005, 23:37:22 pm »
Jak lubi ktos HH to niech słcuha... Ale no bez jajów pani... Przytocze3 wypowiedż Tego Peji czy jakmutam na VIVIE
"Widziałem KUR** SNOOPDOGA, był taki kur** mały, że go kur** ledwo widziałem ale go kur** widziałem!"
Wstawia te kurw** jak przecinki....
Jak go ktos posłucha , to jak ma brac ten hh  powaznie ? Dla mnie to jest rodzaj melorecytacji no ale ok niech bedzie ze muzyka....

Jedyne co mi sie podoba to Moja Panienka. A czemu? Bo tto ma w sobie chociaz melodie... to juz cos ;p

i kto tu ma najwiekszego gs ??

_Music

• Łajka
POLSKI HIPHOP!!!
« Odpowiedź #375 dnia: Września 01, 2005, 00:13:09 am »
"Widziałem KUR** SNOOPDOGA, był taki kur** mały, że go kur** ledwo widziałem ale go kur** widziałem!"

Bo to ziom był!

blancjaone

• Marynarz z Potiomkina
POLSKI HIPHOP!!!
« Odpowiedź #376 dnia: Września 01, 2005, 11:13:54 am »
Jedyne co mi sie podoba to Moja Panienka. A czemu? Bo tto ma w sobie chociaz melodie... to juz cos ;p

Nie zalamuj mnie. Po pierwsze, ten kawalek nie jest i nigdy nie bedzie kawalkiem hh. Po drugie ten utwor imo jest zenujacy zarowno w warstwie muzycznej, jak i, przedew szystkim tekstowej. Teksty Peji to przy tym dzielo sztuki.  :roll:

Don_Pedro

• Kapitan Żbik
POLSKI HIPHOP!!!
« Odpowiedź #377 dnia: Września 01, 2005, 12:30:41 pm »
Cytat: "_Music"

Bo to ziom był!

Jak już mówiłem Peja wychował sie na ulicy i nie miał łatwego życia...taki już jest, tak wychowany i nic już sie nie da zrobić...zresztą słuchajcie jego muzyki!Jest świetna

Miazga, ściągnęłem to...beznadzieja!Ośmieszenie twórczości zasłużonego, polskiego rapera...żałocha...ja wymiękam!Może sądze tak dlatego, że do Peji mam olbrzymi szacunek...ale nie spodobało mi się...i tyle. Żałosne

james

• Gość
POLSKI HIPHOP!!!
« Odpowiedź #378 dnia: Września 02, 2005, 18:47:33 pm »
heh chlopaki nie piszcie ze lerek to HH to mnie krew zalewa :lol:
lerek to jes RnB i do hip-hopu to on ma niewiele poza tym ze spiewał w kilku refrenach głownie u onara

_Music

• Łajka
POLSKI HIPHOP!!!
« Odpowiedź #379 dnia: Września 03, 2005, 14:59:28 pm »
A może ktoś wytłumaczyć, dlaczego tak dużo hh piosenek w Polsce ma muzykę (podkład- bo to raczej nie jest pełnowartościowa muzyka) z piosenek zagranicznych? I nie mówię to u podobieństwie, ale o idelanym zerżnięcu... tylko słowa sa inne bo po polsku gadają. Czy takie plagiaty to normalna rzecz w tej "muzyce" ?

klausa

• Towarzysz
  • Panczandragon FTW!
POLSKI HIPHOP!!!
« Odpowiedź #380 dnia: Września 03, 2005, 15:01:47 pm »
Tak, wogóle, to fajnie się dowiedzieć, że 99% ludzi zamiast muzyki słucha subkultury.

james

• Gość
POLSKI HIPHOP!!!
« Odpowiedź #381 dnia: Września 03, 2005, 15:10:45 pm »
Cytat: "klausa"
Tak, wogóle, to fajnie się dowiedzieć, że 99% ludzi zamiast muzyki słucha subkultury.

brak mi słów na takich ludzi jak ty, bez komentarza

A może ktoś wytłumaczyć, dlaczego tak dużo hh piosenek w Polsce ma muzykę (podkład- bo to raczej nie jest pełnowartościowa muzyka) z piosenek zagranicznych? I nie mówię to u podobieństwie, ale o idelanym zerżnięcu... tylko słowa sa inne bo po polsku gadają. Czy takie plagiaty to normalna rzecz w tej "muzyce" ?

nie przesadzaj tylko nieznaczna czesc podkladow to plagiaty

Player01

• Gość
POLSKI HIPHOP!!!
« Odpowiedź #382 dnia: Września 03, 2005, 15:12:42 pm »
James, Klausie chodzilo o to, ze muzyka jest rap, Hip-Hop to subkultura :wink: .
Hubi, jestes bardziej trendy niz ja :wink: .

klausa

• Towarzysz
  • Panczandragon FTW!
POLSKI HIPHOP!!!
« Odpowiedź #383 dnia: Września 03, 2005, 15:20:35 pm »
James, Player01 ci wyjaśnił o co mi chodziło.
I, klausa, nie Klausa.

_Music

• Łajka
POLSKI HIPHOP!!!
« Odpowiedź #384 dnia: Września 03, 2005, 16:51:17 pm »
nie przesadzaj tylko nieznaczna czesc podkladow to plagiaty

Masakra!
To ja sobie też wezmę muzykę od jakiegoś centa amerykańskiego, wstawię polskie słowa (co drugie K***a, więc ok 10 min. roboty w wsumie), nagrywam płytę i jestem "gwiazdą"... Od dzisiaj jestem pan duże Ź (artystyczny pseudo- bo reszta alfabetu jest już zarezerwowana)

james

• Gość
POLSKI HIPHOP!!!
« Odpowiedź #385 dnia: Września 03, 2005, 21:28:01 pm »
Cytat: "klausa"
James, Player01 ci wyjaśnił o co mi chodziło.
I, klausa, nie Klausa.

wybacz juz rozumiem o co ci chodziło, za szybko przeczytałem :)

Masakra!
To ja sobie też wezmę muzykę od jakiegoś centa amerykańskiego, wstawię polskie słowa (co drugie K***a, więc ok 10 min. roboty w wsumie), nagrywam płytę i jestem "gwiazdą"... Od dzisiaj jestem pan duże Ź (artystyczny pseudo- bo reszta alfabetu jest już zarezerwowana)

_Music to nie jest takie proste jak ci się wydaje, mało jest artystów co tylko nawijają k**** jak ty piszesz i sa gwiazdami, a splagiatowane bity czesto sa jechane przez srodowisko raperskie, tak więc nie jest to takie proste jak ci sie wydaje :)  ale możesz sprobowac z taka ksywą, moze duże p nie napuści na ciebie kolesiów z białorusi :P ( obeznani wiedzą o co chodzi).

oscyp

• Gość
POLSKI HIPHOP!!!
« Odpowiedź #386 dnia: Września 03, 2005, 23:08:04 pm »
polski rap eeeeeh tylko jeden skład mnie rusza
mianowicie: http://www.clubgsm.glt.pl/

_Music

• Łajka
POLSKI HIPHOP!!!
« Odpowiedź #387 dnia: Września 04, 2005, 00:03:20 am »
_Music to nie jest takie proste jak ci się wydaje, mało jest artystów co tylko nawijają k**** jak ty piszesz i sa gwiazdami

To tych wszsytkich niewielu wrzucili hurtem widac na vivę i nadają ich non-stop...

ale możesz sprobowac z taka ksywą, moze duże p nie napuści na ciebie kolesiów z białorusi

Żeby reszta alfabetu się nie przyczepiła
Btw. a cyferki są wolne?

Tarniak

• Gość
POLSKI HIPHOP!!!
« Odpowiedź #388 dnia: Września 04, 2005, 09:21:27 am »
A o 1 8L nie słyszałeś? Chociaż terez trendy są literki i cyferki HWDP7. Dobra nazwa dla składu... :mrgreen:

Sowa

• Proletariusz
POLSKI HIPHOP!!!
« Odpowiedź #389 dnia: Września 04, 2005, 14:20:30 pm »
Wybaczcie ale cały HIP-HOP to dla mnie gówno :twisted:

Hubi

• Marynarz z Potiomkina
  • Poznasz głupiego po czynach jego.
POLSKI HIPHOP!!!
« Odpowiedź #390 dnia: Września 04, 2005, 14:35:40 pm »
Cytat: "Sowa"
Wybaczcie ale cały HIP-HOP to dla mnie gówno :twisted:

Kwestia gustu, a o nich sie podobno nie dyskutuje.

sambady

• Marynarz z Potiomkina
POLSKI HIPHOP!!!
« Odpowiedź #391 dnia: Września 04, 2005, 17:14:37 pm »
Śmietanka polskiego hh: Łona, Fisz, Paktofonika [obecnie: Pokahontaz]. Reszty wykonawców nie lubię.

_Music

• Łajka
POLSKI HIPHOP!!!
« Odpowiedź #392 dnia: Września 05, 2005, 11:35:47 am »
Paktofonika [obecnie: Pokahontaz

To oni mają ten teledysk, gdzie się ścigają Seicento?
Ja nie mogę, jak śmiałem z tego teledysku... i jeszcze ten tekst "szybcy się wściekli". No masakra. Nagroda Jobla jak nic.

Thug

• Pionier
  • *
POLSKI HIPHOP!!!
« Odpowiedź #393 dnia: Września 05, 2005, 13:12:11 pm »
"...jesteśmy blisko czy to slums czy blokowisko hip-hop przebija wszystko i jednoczy nas na przyszłość zapamiętaj tylko to to nie ważne jesteś skąd ważne że jesteś swój człowiek ważne że wciąż pod prąd..." Slums Attack

"...czy kobieta którą kocham ma przed wcześnie się postarzeć  piętno życia odciśnięte zmarszczkami  na je twarzy czy tak to ma wyglądać? z tym mam życie kojarzyć?..." Slums Attack

"....dla niektórych jest banalne to czego chcemy to  jak myślimy i jak żyjemy..." Molesta Ewenement

"... nakarm swoje  dzieci, które są błogosławieństwem ucz by był niedoskonałości przeciwieństwem..." Molesta Ewenement

„...obok zaczyna rządzić heroina pali ją nawet w ciąży dziewczyna a ćpunem staje się dobry chłopaczyna wkuriwać mnie to zaczyna, zastanawiasz się jaka jest tego przyczyna brak pieniędzy perspektyw stres zresztą sam wiesz jak jest...' Molesta Ewenement

„... nie dolewaj do ognia oliwy Pan Bóg nie rychliwy ale sprawiedliwy...” Molesta

i co zawistne k... macie cos tu o j... policji dz... paleniu trawy?!?!
Jak czegoś nie znacie to się nie wypowiadajcie na ten temat!!!!

[Tarniak: Tak się wzruszyłem Thug, tą głębią w hip hopie, że aż ci dałem ostrzeżenie]

james

• Gość
POLSKI HIPHOP!!!
« Odpowiedź #394 dnia: Września 05, 2005, 15:51:08 pm »
Cytat: "Thug"
co zawistne k---y macie cos tu o jebaniu policji dziwkach paleniu trawy?!?!

o co tu poszło bo chyba przegapiłem??

_Music

• Łajka
POLSKI HIPHOP!!!
« Odpowiedź #395 dnia: Września 05, 2005, 16:04:09 pm »
co zawistne k... macie cos tu o j... policji dz... paleniu trawy?!?!

"Żondzisz" ziom

Jarek

• Towarzysz
POLSKI HIPHOP!!!
« Odpowiedź #396 dnia: Września 05, 2005, 16:04:55 pm »
Paktofonika [obecnie: Pokahontaz

To oni mają ten teledysk, gdzie się ścigają Seicento?
Ja nie mogę, jak śmiałem z tego teledysku... i jeszcze ten tekst "szybcy się wściekli". No masakra. Nagroda Jobla jak nic.

No Paktofonika  miała świetny styl dawniej a teraz to już pod nazwą Pokahontaz mi się nie podoba. Ale posłuchaj sobie Music ich starszą płyte a potem mów.

_Music

• Łajka
POLSKI HIPHOP!!!
« Odpowiedź #397 dnia: Września 05, 2005, 17:43:28 pm »
Jak mnie wezmą na tortury do Rosji, to zapewne tym będa mnie raczyć- na razie nie skorzystam.

sambady

• Marynarz z Potiomkina
POLSKI HIPHOP!!!
« Odpowiedź #398 dnia: Września 05, 2005, 19:58:25 pm »
@_Music: Posłuchaj Paktofoniki. Super...

Miriam Mirtail

• Towarzysz
POLSKI HIPHOP!!!
« Odpowiedź #399 dnia: Września 05, 2005, 22:08:40 pm »
Paktofonika jest świetna i odbiega stylem od Pokahontaz. Ci to bez Magika są niczym. Jak ścierwo :lol:  A teledysk mają tragiczny do tej piosenki o szybkich i wsciekłych :D