Nie jest mi wstyd,że ściągam. Ba jestem z tego dumny, że mam więcej rozumu niż inni. Mam łącze 20/1 mb i konto na Rapidzie.
Gdy byłem "łebkiem" i miałem PSX-a, w czasach gdy nie było jeszcze piratów, byłem skazany na oryginały i wymianę gier. Do dziś pamiętam te czasy ,jak miało się 2 gry, bo były po 200 zł(a w tamtych czasach 200 to było więcej niż teraz). A będąc na utrzymaniu rodziców nie zawsze łatwo o kasę na gry. Potem gdy weszły przeróbki, to była całkiem inna bajka. Frajerskie oryginały nagle spadły z ceny na giełdach, każdy się tego wyzbywał, zamieniał na kilka piratów. Gry za które wydało się kupę kasy taniały w oka mgnieniu. A gdy konsola się postarzała to już za bezcen "chodziły"
[...]
Konto na Rapidzie ma ograniczenie dziennie 2,66GB więc pęka w 19minut na łączu 20Mb. Po drugie sam mam w nocy 20Mb a w dzień 10Mb tylko, że przy 20Mb/2Mb uploadu (a na 10MB/1Mb) więc wydaje mi się, że twoja wypowiedź o szybkim necie to czysta ściema. Poza tym, tak jak napisałem, rapid jest nieopłacalną inwestycją z uwagi na owy limit.
Też, byłem skazany na jedną grę (przez całą generację psx'a) którą kupiłem za złamaną rękę. Miałem wybór kupić magazyn OPPM z demem albo wymienić ową grę. I jakoś była przeróbka a ja jej nie chciałem. I jakoś nie mam takiej rysy. Ba, teraz pragnę kupić to na co nie było mnie wtedy stać. Stos tych gier na CD-R TDK bym wypier***** gdybyś mi przyniósł. Wtedy były też wypożyczalnie, dycha za 2 dni gry w każdą grę legalnie to to czego akurat teraz brakuje. W Irlandii są wypożyczalnie gier więc można się zająć tylko swoją kolekcją.
Oryginalne gry to bardzo kiepski i frajerski sposób na inwestowanie kasy. Zwłaszcza jak na półce leżą gierki z poprzedniej generacji z grafiką, że aż w oczy kole, za które dało się kupę kasy, a które nawet 10 zł nie są warte.
Albo jesteś głupi albo idiota, bo nie ma innej opcji
Niektórym grafika z poprzednich generacji może powodować ciarki na twarzy, wspomnienia, łzy i inne emocje. Nawet nie wiesz w jakim będzie jesteś, proponuję wystawić MGS1 na ebayu i w folii i podkulić ogon jak na X360 Arcade sobie zarobisz.
Możecie wierzyć, możecie nie ,ale teraz zarabiam około 8000 miesięcznie i choć mnie stać to ,nie kupuję oryginalnych gier.
A dzieciaków, którzy sobie wiele odmawiają ,aby zdobyć kasę na oryginalną grę po prostu mi szkoda i to szczerze, bo sam się przekonałem w jakim błędzie byłem. Lepiej idźcie na piwo z kolegami, jedźcie gdzieś lub kupcie chociaż coś bardziej "trwałego" za tą kasę. Może teraz wam się to wydaje głupie ,bo granie jest najważniejsze, ale perspektywy czasu zobaczycie że miałem rację...
Nie wiem jak ty, ale ja bym miał wrażenie, że wydając tylko na takie rzeczy kasę obudziłem się z ręką w nocniku. Zobaczysz, że będziesz się tak czuł. A kiedy wejdziesz do domu i zobaczysz tam stos piratów i najwyżej puszki w kątach po piwie, i nic więcej ze sprzętu czy gier, który mogłeś za to mieć, to dopiero przejrzysz na oczy. Nie to co teraz, bo to można nazwać jedynie głupotą. Zobaczysz ile kasy Ci przepadło, co byś mógł mieć. Ale pograj sobie, pograj.. każdy się uczy na błędach lecz niektórzy ich po prostu nie popełniają. I tu nie chodzi o jakieś prawo, jakie mamy, czy ceny tych gier, bo nikt Ci nie każe w dzisiejszych czasach kupować gier w sklepie po 200zł. Nic nie musisz wspierać, jeśli nie chcesz. Jest allegro jest i ebay. Na piwo też pójdę jak mam okazję ku temu, pizzę też zjem. I do kina pójdę jak zechcę. Są to moje decyzje jeśli przeznaczam na coś pieniądze. Nie wiem, o co chodzi z tym "trwałego" może ciuchy które mam? ja uważam właśnie, że coś trwałego to konsola, sprzęt, stolik dlatego wolę to kupować niż same płyty. Może granie nie jest najważniejsze, ale po to się człowiek uczy, by zarabiać kasę. A po co się zarabia kasę?! By ją wydawać na swoje potrzeby, m.in. takie jak hobby. Może chodzi Ci o odłożenie tej kasy? To powiem tylko jedno, cyferki na koncie szczęścia nie dają (o czym się przekonałem, np. masz już 10tys zł to chcesz 20) a dopiero zakupy. A dążenie do coraz większej sumy na koncie do niczego nie prowadzi. I nie ważne czy masz te 8000zł, bo ja jeśli tyle będę zarabiał to na pewno nie będę kradł, może wypożyczał by spłacić np. DOM czy SAMOCHÓD i tyle.
Zaliczyłeś największy fail na tym forum, z tego co przeczytałem i możesz być z siebie dumny. A teraz idź wypalić następną grę i ciesz się nią puki żeś głupi, bo się już na pewno na tych 20Mb ściągnęła z Rapida a limit się zapchał
jestem zniesmaczony
: Czerwiec 13, 2009, 07:20:12 am
A tacy jak on to teraz nagle się stali obrońcami oryginalności, ale tylko dlatego że PS3 nie da się przerobić.
No ,a znienawidzeni Xboxiarze grają w najlepsze na kopiach zapasowych i to bezstresowo nawet po sieci.
W te same gry, tylko w nieco lepszej jakości(zdecydowana większość multiplatformówek wygląda lepiej na
X360) a na dodatek na tańszej konsoli i do tego ZA DARMO.
Na dev kicie możesz pograć na kopiach PS3. Mam nadzieje, że od tej informacji świat Ci się po prostu zawali.
Faktem, jest, że wiele osób to nawróciło, na dobrą drogę. Znam takie osobny. Musieli podąć ważną decyzję, przy zakupie tej konsoli, być może najmądrzejszą w życiu, czyli taką jakiej ty nigdy nie ogarniesz. Proponuje powrót wstecz, i napisać jakąś grę samemu. Prawo nie ma tu nic do rzeczy, bo jutro może być i ściąganie legalne, a ja dalej będę gry PSX kupował. Tyle
: Czerwiec 13, 2009, 07:40:13 am
BANNED Wątek: Piractwo- debata.
ZA: [...] promowanie piractwa
Zabronione w tym temacie ?