Autor Wątek: Killzone 2  (Przeczytany 780031 razy)

Maximmus80

• Gość
Odp: Killzone 2
« Odpowiedź #1000 dnia: Maja 10, 2008, 23:36:59 pm »
hahahaha... ja ma z 3 znajomych ktorzy tak zrobia na 100%. tak zrobili z HS potem z UNCHARTED to teraz Kz2 tez dostapi "zaszczytu"

blach0r

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 26
  • PSN id: purePwnerer
« Odpowiedź #1001 dnia: Maja 10, 2008, 23:40:15 pm »
Mam podobne zdanie, co VZ, ale balem sie je wyrazic - zjedlibyscie mnie :D Zreszta juz kiedys pisalem w temacie Uncharted - gra wyglada ładnie i... tyle. Nie wiadomo czy strzelanie w Killzone 2 bedzie dawalo taka radoche jak w CoD4, czy duzy nacisk położą na multiplayer (na to sie nie zapowiada...), i jak długi bedzie single. A skoro ta gra ma być na dwa wieczory i do odstawki - to ja troche spasuje, rownie dobrze moglbym obejrzeć film..
« Ostatnia zmiana: Maja 10, 2008, 23:42:24 pm wysłana przez blach0r »

Maximmus80

• Gość
« Odpowiedź #1002 dnia: Maja 10, 2008, 23:42:30 pm »
Najgorsze co moze spotkac ta gre to... ze moze byc krotka... lub nudna. O jezu jaka to bedzie wtedy kleska :D

Wooyek

• Łajka
  • Reputacja: 67
« Odpowiedź #1003 dnia: Maja 10, 2008, 23:43:30 pm »
oj blach0r od razu zjedli, takie wielkie słowa, po prostu byśmy Cie nawrócili na właściwą droge, bo zbłądziłeś ;)

POK

• MIR
  • Reputacja: 171
« Odpowiedź #1004 dnia: Maja 11, 2008, 01:07:17 am »
Mi jedynka zj*biście się podobała i nie wiem skąd te narzekania. Faktycznie było parę gorszych momentów, ale przynajmniej 90% gry oceniam na kawał świetnej roboty. Jedynym prawdziwym minusem było to, że w późniejszych levelach gra dosyć mocno skakała. Za to sama rozgrywka, design i klimat były wspaniałe i tego właśnie oczekuje od dwójki.
W każdym razie dwójka jest tak nahypowana, że musi okazać się hitem nawet dla tych, którym jedynka nie przypadła do gustu ;)

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #1005 dnia: Maja 11, 2008, 15:49:45 pm »
Z forum PE:

Gra i tak wygląda dzisiaj wspaniale, ale jak widać do rendera droga daleka.

Maximmus80

• Gość
« Odpowiedź #1006 dnia: Maja 11, 2008, 16:02:23 pm »
po pierwsze to nie wiadomo skad to wzieli... po drugie... nie samymi polygonami człowiek zyje... rownie dobrze mozna zalozyc ze renderowi daleko do gameplay jesli przyjmiemy inne kryterium oceny... np. tekstury lub oswietlenie.

Liczy się FINALNY efekt... nie ważne jakim srodkami i sposobem... jesli material wyglada porównywalnie to znaczy że cel zostal osiagniety.

BTW bycie fanatykiem jakiejs konsoli to cięzki i wymagający intelektualnie zywot... najpierw mielismy do czynienia z krytyką generowanej grafiki teraz pojawiaja się sygnały że gamplay może być do bani(baaaardzo subiektywne więc trudno polemizować). Mam wrażenie że teraz KZ2 będzie się spotykac z tego typu atakami... przyszłośc pokaże.

BoBaN

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 309
  • Życie jest zbyt krótkie, żeby jeździć dieslem.
« Odpowiedź #1007 dnia: Maja 11, 2008, 16:03:41 pm »
Do rendera daleko bo jakieś wybiórczy screen skrawka ubrania został porównany? Bez przesady panowie. IMO gameplay i tak lepiej prezentuje się od rendera.

POK

• MIR
  • Reputacja: 171
« Odpowiedź #1008 dnia: Maja 11, 2008, 16:05:26 pm »
IMO gameplay i tak lepiej prezentuje się od rendera.
polemizowałbym ;)

Johnny B. Goode

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 17
« Odpowiedź #1009 dnia: Maja 11, 2008, 16:09:14 pm »
W renderze bron ISA wyglada jak plastik nie moge na nia patrzec :x

Maximmus80

• Gość
« Odpowiedź #1010 dnia: Maja 11, 2008, 16:10:34 pm »
polemizowałbym Wink
tak... bo to juz zaczyna być kwestia gustu...

czyli rezultat jest porównywalny a to OGROMNE osiągniecie...

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #1011 dnia: Maja 11, 2008, 16:21:04 pm »
Panowie coś takiego zrobiłem w niecałą minutę:

KZ2:08 prezentuje się o wiele lepiej jeśli chodzi o tekstury, oświetlenie i ilość szczegółów. :cool:
Opublikowane: Maj 11, 2008, 16:11:07
polemizowałbym ;)

Proszę bardzo...:P

Maximmus80

• Gość
« Odpowiedź #1012 dnia: Maja 11, 2008, 16:34:07 pm »
Wszyscy wiemy ze nad Kz2 pracuje 300-400? osób. Są to najlepsi specjalisci z studiów SONY(nie tylku G.). Było mówione że odrazu tworzą narzędzia dla innych developerów... pozatym ci ludzie w końcu wrócą do swoich odziałów wraz z wiedzą wyniesioną z produkcji.
Biorąc pod uwage plany odnośnie 10letniej zywotnosci ps3 najblizsze 6 lat to będzie wspaniały okres dla graczy.
Czy róznica dla przecietnego klienta(niedzielnego) miedzy grafika z X a X360 jest imponujaca. Niesądze. I myśle że taki trend się utrzyma... tzn. róznice miedzy poszczególnymi generacjami konsol beda coraz mniejsze... oczywiscie nie na papierze i wykresach ale dla ludzkiego oka. Mamy z tym do czynienia w przypadku obrazu HD... czy róznica między 720p a 1080p w filmie Szkalna Pułapka 4 na przeciętnym ekranie(do 42cali) jest dla klienta wyrazista.
Na pewno nie... trzeba obejrzec wiele filmów aby zaczac wyłapywać róznice i to też nie zawsze przyniesie efekt.
Stąd i "niedzielny" patrząc na GERS2 i KZ2 widzi TO SAMO... swietnie wygladające gry. W przypadku gdyby miał wybrać gre lepszą będzie kierował się "klimatem" czyli EMOCJAMI jakie gra w nim wywołuje.

Stad zdanie iż gameplay generuje grafike NA POZIOMIE rendera jest prawdzie. ;)

Unlimited

• Gość
« Odpowiedź #1013 dnia: Maja 11, 2008, 17:32:44 pm »
Wybuchy, chaos i rozmach rendera nie został pobity. Poki co konsola potrzebuje dluzszego czasu, by porownac to z efekt em "wow" jaki towarzyszyl renderowi 8) Moje subiektywne zdanie, dostrzegam piekno tej gry, ale na Boga nie dajmy sie zwariowac. Polecam obejrzec jeszcze raz oba filmy i na "chlodno" sie przyjrzec. 8)
Opublikowane: Maj 11, 2008, 17:26:30
Wszyscy wiemy ze nad Kz2 pracuje 300-400? osób. Są to najlepsi specjalisci z studiów SONY(nie tylku G.). Było mówione że odrazu tworzą narzędzia dla innych developerów... pozatym ci ludzie w końcu wrócą do swoich odziałów wraz z wiedzą wyniesioną z produkcji.
Biorąc pod uwage plany odnośnie 10letniej zywotnosci ps3 najblizsze 6 lat to będzie wspaniały okres dla graczy.
Czy róznica dla przecietnego klienta(niedzielnego) miedzy grafika z X a X360 jest imponujaca. Niesądze. I myśle że taki trend się utrzyma... tzn. róznice miedzy poszczególnymi generacjami konsol beda coraz mniejsze... oczywiscie nie na papierze i wykresach ale dla ludzkiego oka. Mamy z tym do czynienia w przypadku obrazu HD... czy róznica między 720p a 1080p w filmie Szkalna Pułapka 4 na przeciętnym ekranie(do 42cali) jest dla klienta wyrazista.
Na pewno nie... trzeba obejrzec wiele filmów aby zaczac wyłapywać róznice i to też nie zawsze przyniesie efekt.
Stąd i "niedzielny" patrząc na GERS2 i KZ2 widzi TO SAMO... swietnie wygladające gry. W przypadku gdyby miał wybrać gre lepszą będzie kierował się "klimatem" czyli EMOCJAMI jakie gra w nim wywołuje.

Stad zdanie iż gameplay generuje grafike NA POZIOMIE rendera jest prawdzie. ;)

zgadzam sie, aczkolwiek po ujrzeniu np. gta4 potencjalny zjadacz chleba moze rzucic "wow!!!" Wiem bo tak mialem, jak porownalem to z tym co mialem na pierwszym x-czy czy ps2. Dla mnie ta generacja przynosci wiecej dobrego jesli chodzi o Fizyke i AI. Oprawa choc dobra, nie jest moim piorytetem, dlatego tak krzywie sie na widok np. Gt5 z fizyka stojaca gdzies tam daleko z poczatkow sukcesow serii.

Zielarz

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 75
  • KILLZOWN3D
« Odpowiedź #1014 dnia: Maja 11, 2008, 17:34:14 pm »
Z tymi teksturami to tak nie do końca lepiej:

Ale i tak nie ma co się kłócić, render swego czasu robił ogromne wrażenie, obecny gameplay także. Graficznie mu brakuje, ale PS3 nie jest stacją roboczą.

wsciekly_blondyn

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 25
« Odpowiedź #1015 dnia: Maja 11, 2008, 17:37:15 pm »
Nie to jak pokazywanie na dwoch roznych skrinach roznic miedzy nimi ten drugi shot to noga Rikimaru :???:
Jedno jest pewne ,ze programisci bardzo sie zblizyli do rendera.
Na chwile obecna gra ma dwie swietne rzeczy grafike i klimat ,ale to jeszcze nie czyni z niej killera...
ps.zielarz 2005 rok??

Zielarz

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 75
  • KILLZOWN3D
« Odpowiedź #1016 dnia: Maja 11, 2008, 17:43:30 pm »
ps.zielarz 2005 rok??

Tak, screen prosto od Sony. Jeśli otworzycie go w nowym oknie będzie nieco większy ;).

deek

• Towarzysz
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #1017 dnia: Maja 11, 2008, 17:53:29 pm »
troche offtopowo ale ja jestem ciekaw jaka grafike zaoferują nam przyszłe konsole myśle że wtedy będzie do osiągnięcia poziom tego rendera a może nawet go przebicia.
.Nie moge sie już doczekać pierwszych przecieków technicznych na temat nowych next genow.

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #1018 dnia: Maja 11, 2008, 17:55:01 pm »
Tak jak pisałem kiedyś. Modele postaci lepsze w renderze ale podłoże i ściany lepsze w gameplay'u. Na renderze są nieco papkowate a teraz mają piękne efekty nałożone, które powodują chropowatość.

Unlimited

• Gość
« Odpowiedź #1019 dnia: Maja 11, 2008, 17:56:47 pm »
troche offtopowo ale ja jestem ciekaw jaka grafike zaoferują nam przyszłe konsole myśle że wtedy będzie do osiągnięcia poziom tego rendera a może nawet go przebicia.
.Nie moge sie już doczekać pierwszych przecieków technicznych na temat nowych next genow.
tak prędko nie wyjdą ;) min. to 2011/2012 rok jak dla mnie :cool:
Opublikowane: Maj 11, 2008, 17:55:36
Tak jak pisałem kiedyś. Modele postaci lepsze w renderze ale podłoże i ściany lepsze w gameplay'u. Na renderze są nieco papkowate a teraz mają piękne efekty nałożone, które powodują chropowatość.
efekty wybuchow, rozmachu otoczenia,destrukcji, ognia, chaosu, filmowosci to WSZYSTKO jest po stronie rendera 8)

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #1020 dnia: Maja 11, 2008, 18:00:16 pm »
Akurat destrukcja (niech ktoś da te gify z walącą się ścianą i mostem) wypadają lepiej w gameplay'u. Otoczenie faktycznie może lepiej w renderze ale ognień już nie koniecznie. Dla mnie w całości przeważa gameplay ale faktycznie w niektórych aspektach render jest lepszy.

Wulfen

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 49
« Odpowiedź #1021 dnia: Maja 11, 2008, 18:01:01 pm »

KZ2:08 prezentuje się o wiele lepiej jeśli chodzi o tekstury, oświetlenie i ilość szczegółów. :cool:
polemizowałbym ;)

zle porownanie na tym renderze z 05 jest bardzo ciemno wiec nie mozna tego porownywac

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #1022 dnia: Maja 11, 2008, 18:06:26 pm »

polemizowałbym ;)

zle porownanie na tym renderze z 05 jest bardzo ciemno wiec nie mozna tego porownywac

No tak ale to już jest jak najbardziej słuszne prawda...? :lol:

Z forum PE:

Gra i tak wygląda dzisiaj wspaniale, ale jak widać do rendera droga daleka.

Tam gdzie KZ2:08 wypada słabiej to porównanie jest SUPER EXTRA BOMBA COOL ale tam gdzie KZ2:08 wypada lepiej to już BEEEEEEEEE.

PS. Podkręć sobie jasność w monitorze. :P
« Ostatnia zmiana: Maja 11, 2008, 18:08:05 pm wysłana przez MarcePan »

Maximmus80

• Gość
« Odpowiedź #1023 dnia: Maja 12, 2008, 00:53:31 am »
tak prędko nie wyjdą Wink min. to 2011/2012 rok jak dla mnie Cool
Według wielokrotnie powtarzanej formuły prze przedstawicieli SONY nie wczesniej niż 2015/1016 ;)
Opublikowane: Maj 11, 2008, 19:31:14
Mam pytanie... jak KZ2 wypada na tle CRISIS... co ma lepsze tekstury, animacje, modele postaci... moze jakies porównujące screeny?

Nie grałem w CRISIS a to co widziałem wypada gorzej w moim mniemaniu niż KZ2. Tylko podkreslam... nie pytam jakie kto ma zdanie tylko konkretnie... fotki ;)

Patosław

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 147
  • Demons Souls <3
« Odpowiedź #1024 dnia: Maja 12, 2008, 01:45:31 am »
Moim zdaniem Crysis wygląda lepiej ale nie ma żadnej przepaści między dwoma grami

Maciomaniak

• Kapitan Żbik
  • Reputacja: 6
« Odpowiedź #1025 dnia: Maja 12, 2008, 02:06:36 am »
Crysis ma wspaniałe jedynie modele postaci i system oświetlenia/cieniowania oraz NIEKTÓRE tekstury. Cała reszta stoi na dobrym, aczkolwiek niczym nie wybijającym się poziomie. Miałem przyjemność przejść tą grę na własnym sprzęcie na najwyższych detalach i absolutnie żadnego okrzyku z zachwytu nie wydałem z Siebie. Co więcej, często nawet ślęczałem zniesmaczony brakiem jakiejś spektakularnej akcji, czy właśnie mizernym (jak na najcudowniejszy graficznie tytuł ever xD) poziomem oprawy. Nie rozumiem czym tu się podniecać? Designem map sprzed dekady? Prostymi kwadratowymi budyneczkami?

Gdzie tam Crysis - precz mi z tym, przeszedłem raz, z wielkim trudem (nudaaaa) i wystarczy - dziękuje za to.

Ale mniejsza, ja nie o tym.

Oglądając 5 minutowy gameplay z Killzone 2 na swojej PS3 (specjalnie go ściągnąłem w rozdzielczości 1280x720 - 407 MB - Gamersyde) doszedłem do wniosku, że graficznie ten tytuł absolutnie nie powala, a wręcz odpycha czasem. Trailer kosił i wydaje mi się, iż go odpowiednio dopasiono, by grafiką jeszcze bardziej masakrował, jednakże sama gra - cóż - często brakuje cieni przy murach, elementach budynków, postaciach - te ostatnie mają problemy z wtapianiem się w otoczenie, animacja nie zawsze wypada najlepiej, w dodatku sama rozgrywka nuży. No i gdzie jest to idealne wygładzanie krawędzi? Bo ja tu widzę ząbki okropne. Guerilla, dodaj AA bo nie będzie najlepiej.

Co więcej - same postacie jak i tekstury na nich to kpina, rozmyta papka, czym tu sie zachwycać? Ale chwileczkę - widzę napis Pro-Alpha. Wiem, że mają jeszcze dużo czasu na dopracowanie owego tytułu.
Jako fanboy PS3 przyznaje - GeOW 2 jednak graficznie masakruje znacznie bardziej od "masakrującego" Killzone 2. Ech - tak się zniechęciłem, że nawet nie mam ochoty nic więcej oglądać z tej drugiej gry do czasu premiery.  :?

A jeszcze chciałbym coś napisać odnośnie porównania z renderem (zamieszczonego tutaj - 5 obrazków z jednego i drugiego - porównawczych). Na takich malutkich screenach w takiej rozdzielczości każda gra prezentować się będzie wspaniale. Mogę tu wstawić choćby (przykładowo) screeny z Gears Of War 2 właśnie w takim formacie:

http://img80.imageshack.us/img80/9673/geow2uw3.jpg
http://img80.imageshack.us/img80/3128/geow21ch1.jpg
http://img227.imageshack.us/img227/4350/geow22ht1.jpg

Screeny z filmiku wzięte, by było na tej samej podstawie (tam branie z trailera, tu podobnie w zasadzie). Och, czy to nie prezentuje się wspaniale?

A niech ktoś spróbuje zarzucić jednakową kolorystykę... To już żaden argument, Killzone 2 też do niezwykle kolorowych nie należy.
« Ostatnia zmiana: Maja 12, 2008, 02:27:39 am wysłana przez Maciomaniak »

Snake_Plissken

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 104
  • Who Dares Wins
« Odpowiedź #1026 dnia: Maja 12, 2008, 07:21:49 am »
Rumor: Killzone 2 Levels Are To Take 50 Minutes
http://www.gamercenteronline.net/?p=504

According to a member of the GameTrailers forum, someone over at neogaf learned that Killzone 2 will take about 45/50 minutes to complete each level.
“I saw Playr this morning too. It’s basically the new version of Gamer TV. Made by the same people with the same format but with a different, less nasally, presenter. Airs in the UK on Bravo at the weekend (a satellite/cable channel).
They had a Sony rep demoing KZ2. He spoke about AI advancements although it wasn’t abundantly clear that the clips tallied with what he was saying.
Couple of other things though. The dude said there were some new weapons that people would be impressed with. He then cryptically added that we’d see them in the next couple of months. Magazine exclusive reveal or more likely E3?
He also said every level would take about 45/50 minutes to complete”.

VaaKo

• Sekretarz wojewódzki
  • Reputacja: 44
« Odpowiedź #1027 dnia: Maja 12, 2008, 07:50:32 am »
"Jako fanboy PS3 przyznaje - GeOW 2 jednak graficznie masakruje znacznie bardziej od "masakrującego" Killzone 2."
No widzisz, a mnie graficznie nie zmasakrował gofw2, nawet na tle UT3. Co do kolorystyki obydwóch gier, to nie bardzo wiem o co chodzi niektórym. To nie są klocki lego, ani Halo (rainbow) 3, symulatory paintball'a też nie.

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #1028 dnia: Maja 12, 2008, 10:12:00 am »
Żeby było jasne to akurat tekstury w KZ2 nie były tym co najbardziej mnie zszokowało. Akcja, rozmach, animacja i filmowość to po prostu coś czego w grach jeszcze nie widziałem. Rozumiem że może na kimś GOW2 robić wrażenie swoimi ostrymi teksturami ale to samo a nawet lepiej prezentuje U:DF gdzie faktura skał itp. prezentuje się niesamowicie. W KZ2 deweloper stawia na coś innego. Przy ładnych teksturach chce osiągnąć coś znacznie więcej i zbliżyć grę do filmu jak najbardziej a do tego potrzebna jest masa efektów.

Snake_Plissken

• PIERESTROJKA
  • Who Dares Wins
« Odpowiedź #1029 dnia: Maja 12, 2008, 10:27:12 am »

aphelion

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 25
  • PSN ID: aph
« Odpowiedź #1030 dnia: Maja 12, 2008, 10:32:28 am »
Na Gsyde jest taki, na ktorym gra Wloch z tym, ze tam brakuje scenki poczatkowej.
Thou know'st 'tis common: all that lives must die, Passing through nature to eternity.

Snake_Plissken

• PIERESTROJKA
  • Who Dares Wins
« Odpowiedź #1031 dnia: Maja 12, 2008, 10:34:08 am »
Na Gsyde jest taki, na ktorym gra Wloch z tym, ze tam brakuje scenki poczatkowej.
Właśnie chciałem zobaczyć scenę początkową w HD  :-P

pokrytyśniegiem

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 4
« Odpowiedź #1032 dnia: Maja 12, 2008, 10:35:47 am »
Właśnie chciałem zobaczyć scenę początkową w HD  :-P
a po co, żebyś stracił przytomność?
;)

Snake_Plissken

• PIERESTROJKA
  • Who Dares Wins
« Odpowiedź #1033 dnia: Maja 12, 2008, 10:38:30 am »
a po co, żebyś stracił przytomność?
;)
Dokładnie 8-)

Milford_Cubicle

• Tajny współpracownik
  • Reputacja: 2
  • IT could swallow all of us before IT even CHEWED!
« Odpowiedź #1034 dnia: Maja 12, 2008, 10:49:34 am »
nie ma się aż tak czym podniecać ludzie ;> gra wygląda bardzo efektownie i bardzo ładnie, ale strasznie powolnie i miejmy nadzieje, że puszczona była na very easy, bo AI nie ma eheh

a rozwałka otoczenia - skrypty, to samo co w Half Life 2 episode 2, np. akcja z mostem na początku, tylko z tą różnicą, że tutaj się w most strzela, a tam sam się zawalił ; ) efektowne, ale bez rewolucji, a niektórzy brzmią jakby myśleli, że można rozwalać całe plansze ;p

spokojnie, bo się jeszcze zawiedziecie!

ps. tak jestem świadom, że jeszcze do premiery pewnie poprawią sporo
I'm happy to pull my veins out and braid a rope
I don't need hope to know that you'd die slow
I'm happy to pull my veins out and braid a rope
I don't need hope to know that you'd die slow

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #1035 dnia: Maja 12, 2008, 11:03:58 am »
W pierwszej części też tak było, że levele były bardzo długie. I dobrze  :-)

Unlimited

• Gość
« Odpowiedź #1036 dnia: Maja 12, 2008, 11:27:32 am »
nie ma się aż tak czym podniecać ludzie ;> gra wygląda bardzo efektownie i bardzo ładnie, ale strasznie powolnie i miejmy nadzieje, że puszczona była na very easy, bo AI nie ma eheh

a rozwałka otoczenia - skrypty, to samo co w Half Life 2 episode 2, np. akcja z mostem na początku, tylko z tą różnicą, że tutaj się w most strzela, a tam sam się zawalił ; ) efektowne, ale bez rewolucji, a niektórzy brzmią jakby myśleli, że można rozwalać całe plansze ;p

spokojnie, bo się jeszcze zawiedziecie!

ps. tak jestem świadom, że jeszcze do premiery pewnie poprawią sporo
nie porównuj HL2 do Killzona, prosze Cie! rożnica conajmniej  klasy w podejściu do tworzenia gier i ich efekcie końcowym. Każdy HL to gra wybitna, ponadczasowa, w która gra się z zapartym tchem, killzone to gra najwyżej na 9. Jeśli choć troche dorówna temu co zobaczyłem na trailerze (ostatnie filmy potwierdzają to że gra idzie w dobrym kierunku).
« Ostatnia zmiana: Maja 12, 2008, 11:38:20 am wysłana przez Unlimited »

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #1037 dnia: Maja 12, 2008, 11:36:56 am »
W pierwszej części też tak było, że levele były bardzo długie. I dobrze  :-)

No nie wiem czy tak dobrze. Ja wolę, krótsze levele a bardziej zróżnicowane. Łazić 50 minut po takiej samej scenerii średnio mi się uśmiecha.

Maciomaniak

• Kapitan Żbik
  • Reputacja: 6
« Odpowiedź #1038 dnia: Maja 12, 2008, 11:40:48 am »
Dziękuję wam chociaż za to, że nie zostałem tutaj zbesztany, jak na pewnym innym forum, tylko spokojnie i bez żadnej agresji przyjęliście to, co napisałem odnośnie Killzone 2.

Z całą pewnością gra będzie wspaniała pod względem oprawy, jednakże - Marcepan - polecam ściągnąć owy filmik z Gamersyde i odpalić go na PS3. Oceń wtedy oprawe po gameplayu. Po tym, co sam widzisz. Po prostu ciekaw jestem twej oceny. Aha. Pobierz wersje w 1280x720, trwającą 5 minut. Zajmuje to 407 mb.

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #1039 dnia: Maja 12, 2008, 11:47:12 am »
To nie jest czasem film nagrywany kamerą? Jeśli nie to podaj link. Ja czekam na typowy filmik z gameplay'u, który liczę że pojawi się na PStore. Filmiki kręcone kamerą raczej trudno ocenić. Już nie raz i nie dwa przekonałem się że gra wygląda zupełnie inaczej po odpaleniu jej na HD TV niż na filmikach w necie.