Dla mnie zas porownujac COD4 vs KZ2b wygrywa BETA, dlaczego ?
Cod4 jest w wiekszosc przypadkow bardzo dynamiczny, strzelanie tzn zabjanie przeciwnikow moze i sprwia przyjemnosc, lecz jest zbyt latwo zabic a i bronie nie sa jakos realistycznie wywazone jak np. w KZ2. W becie czuc kazda bron i z kazdej strzela sie inaczej. Ponadto gra ma bardziej charakter taktyczny i ze wzgledu na swoje ociezale sterowanie sprawia mi wieksza frajde anizeli sztywne sterowanie w cod4. Jednak obie gry sa swietne pod wzgledem mutli jednak do mnie bardziej przemawia KZ2
Druga sprawa to w call of duty w czasie sprintu mozna blyskawicznie oddac strzal, w kz2 to nie przejdzie gdyz trzeba sie pierw zatrzymac co dodaje realizmy i nie ma sytuacji ze goscu biega po calej mapie na sprincie i doslownie wali po klacie i spiernicza dalej. W kz2 bardziej granie w teamie, okupowanie budynkow, siedzenie w okopach itp Po czesci to jest w cod4 jednak w becie bardziej cieszy i w zadnym przypadku nie jes to forma KAMPENIA co mozna by uznac w COD4
Jednym slowem w COD4 biegasz i zabijasz, w becie czekasz lub chodzisz w grupie bo samemu ma sie raptem 30% szans na przezycie chociaz da rade uciec jak 5 idzie na Ciebie jednak takie granie mija sie z sensem. Na chwile obecna COD4 bardziej do ODSTRESOWANIA bo bardzo latwo idzie wyzabijac i czlowiek nie kurwuje, w becie bardziej chodzi o zgranie taktyczne, ale bez przesady by ktos nie pomyslal ze ta giera to jakis rainbow six z tych starszych.
Wyjdzie KZ2 i ludzie zostawia COD4 i 5 i Res2 itp