Singiel skończony,szybka recka
Grafika-majstersztyk w każdym calu,najładniejsza gra na konsole i mam gdzieś czasem słabsze tekstury bo to jak ta gra się prezentuje jest niesamowite.Jednak by nie było tak całkiem różowo to napiszę co mi się w niej nie podobało-bardzo mało podatne na zniszczenia otoczenie.Tak zachwalanych odpadających filarów w grze jest raptem kilka na całą kampanie podobnie z animacją postaci-o ile animacja ich śmierci jest genialna to już same poruszanie przeciwników/kompanów jest mega przeciętne.
Fabuła-lepsza niż w pierwszej części i większości fpsów ale mimo wszystko mnie rozczarowała.Tzn. sam pomysł na fabułę ,wydarzenia,zwroty akcji i ogólne śmierci postaci jest kapitalny i rzadko spotykany w innych grach tego gatunku,za to realizacja tego wszystkiego jest beznadziejna-praktycznie zero tożsamości z główną ekipą i brak dramatyzmu w najważniejszych momentach.Szkoda,bo uniwersum jest genialne.
gameplay-świetny ,intensywny shooter, nonstop coś się dzieje na ekranie,wybucha,walka o każdy centymetr lokacji(ostatni etap to już totalna nawałka),system osłon sprawdza się bardzo dobrze podobnie jak AI choć w obu przypadkach zdarzają się błędy.Choć może to kontrowersyjne ale mimo wszystko uważam ,że w grze przydałoby się trochę więcej spektakularnych skryptów i odmiany w levelach.
Ocena singla-> 9 i choć to najlepszy fps dostępny na rynku to jednak przechodząc singla w CoD4 miałem większą satysfakcję i częściej robiłem oczy z wrażenia(w K2 głównie z uwagi na oprawę graficzną,w CoD4 z powodu pomysłów twórców) pomimo chamskich skryptów,mega korytka(etapy w k2 są chyba 3 razy większe) i nieskończonego respawnu przeciwników.
najlepszy etap-obrona mostu,pociąg i ostatni level(choć wszystkie nie dorastają do pięt levelowi obok Czarnobyla z CoD4)
najlepszy moment w fabule-zakończenie
najtrudniejszy moment-ostatnia walka i boss
Multi za to jest genialne,takiego rozbudowania i funkcji i opcji komunikacji nie ma żadna inna gra na rynku
no i kto mi wytłumaczy
gdzie do cholery jest trzecia rasa?