Huh nie wiem skąd opinnia pana powyrzej. Ja w końcu wczoraj dorwałem się do Killzone 2 i jestem oczarowany. Grafika kompletnie mną pozamiatała i bije pokłony przed GG. Po filmikach z neta już czułem, że będzie dawać radę i że jest to bardzo wysoki poziom. Jednak byłem nastawiony sceptycznie. Nawet już miałem zamiar odkładć zakup tej gry na czas nie określony i zakupić Resident Evil 5, ale ostatecznie jednak nie dałem rady. I panowie, ale to co się widzi na własnym ekranie miecie absolutnie wszystkie gry konsolowe. Jest to dla mnie największy szok graficzny jakiego kiedykolwiek doświadczyłem. Tekstury są rewelacyjne i ja nie wiem jak ludzie mogą marudzić, ze jest inaczej i odnajdywać te złe, bo ja jestem w tym temacie wyczulony i potrafię nawet we wszelakich grach ze snajperką chodzić przy ścianach i obczajać teksturki, a tym czasem w Killzone 2 nie znalazłem ani jednej tekstury która wywoła by u mnie grymas niesmaku. Jest to w chwili obecnej najdoskonalszy silnik na konsole. A teraz troszkę powiem o poziomie trudności. Gra już na normal potrafi napsuć człowiekowi krwi hehe. Niektóre sekcje to po kilkanascie razy się ginie. Ogólnie gra technicznie dla mnie jest rewolucją, a w końcu miałem styczność z takimi grami jak Uncharted, Heavenly Sword, Ratchet & Clank TOD, Gears of War, Gears of War 2, a o Unreal Tournament 3 z litości nie wspomnę;P Czy demo Resident Evil 5, choć co do tej gry to było w końcu stare demo i mam nadzieje, że wiele poprawili bo gra nie zachwycała. Wczoraj nawet zaprosiłem kumpla i z nim grałem w ten hicior i jego zdanie co do grafiki jest takie samo jak moje. Moim zdaniem po prostu wiele osób, jak się domyślam posiadaczy x360, drażni, że na ps3 właśnie pojawił się tak doskonały silnik, który będzie napędzał przyszłe gry i wciąż się udoskonalał, gdy oni nadal mają UE3, który był rewelacyjne, ale to było trzy lata temu. Teraz wygląda po prostu dobrze. I żeby nie było, że dogryzam posiadaczą x360, to dodam, że grafika nie jest najważniejsza. Ale jeśli o ten aspekt chodzi, to jednak Killzone 2 mocno odstawiło konkurencję z x360.