Grałem w obie piłki i FIFA nadal nie jest tym czym PES. Owszem grafa lepsza, licencje lepsze ale sama rozgrywka to kupa przy PES'ie.
Hahaha :p pewnie grasz na poziomie trudności normal albo easy z wł. podaniami(niskimi, górnymi i an dobieg), strzałami na auto
Jak tak grasz to możesz się czuć jak cipka
Fifa ma o NIEBO lepszą animację, fizykę, grafikę, udźwiękowienie(doping i pieśni śpiewane przez kibiców). Gameplay nie jest idealnie zrównoważony to fakt(tu Pes5 czy 2009 jest lepszy). Tylko co z tego jeśli te pierwsze parę punktów powoduję że nie chcę się już grać w ten engine jak za czasów Ps2, podniesiony do wysokiej rozdzielczości. Jeszcze jedno, demo Fify a pełna wersja Fify się różnią delikatnie(gameplayem), na korzyść pełnej wersji. Póki co królem jest Fifa 09, a wszystko wskazuję na to że Fifa 2010 utrzyma tron(zmiany właśnie idą w jeszcze swobodniejszym poruszaniu się i wyważeniu rozgrywki).
Co do Gt5P, właśnie widzę że samochodu Nascar i Wrc to już nie ten sam poziom co stock cars. Do tego otoczenie w bitmapach mi nie leży(choćby nie wiem jak realistycznie wyglądało podczas gry, to i tak to widać na powtórkach że odbiega strasznie od samochodów...). Jeśli chodzi o króla, dla wielu królem okazała się być pierwsza Forza, dla niektórych było to Gt4. Ja uważałem Gt za króla do części 3. Potem Forza mi pokazała że nie ma nic lepszego niż zdrowa, innowacyjna konkurencja. Póki co za lepszego racera uważam Forze(za to co dzieje się na torze), Gt jedynie mnie ma jeśli chodzi o menu i całą otoczkę motoryzacji jaką tworzy + pojeżdżenie sobie na TT. Zobaczymy co będzie gdy wyjdzie Gt5 i F3.