@A-n
Co jednak nie zmienia faktu, ze iPhone jako telefon wypada slabo. You can get more for less. Kazdy tel. z WM na pokladzie oferuje wiecej i taniej niz iPhone - HTC zaczynajac od starego Universal po Diamond HD 2 itp. Samsung Omnia itp. W przypadku iPhone wieksza czesc ceny to oplata za znaczek Apple na obudowie. Z wad iPhone moge podac, od reki, slaba bateria ( na dodatek nie da sie jej latwo wymienic ) jakies jaja z bluetooth'em (chyba mozna tylko zestawy sluchawkowe podpjac przez ten rodziaj polaczenia ) slaby aparat (sa pewne standardy w dzisiejszych czasach) , brak video call, nie mozesz rozszerzyc pamieci etc.
Nie zgodzę się. Dziś bawiłem się Nokią 5800, wcześniej Omnią i Omnią HD. Jeszcze wcześniej HTC. Ci z użytkowników, którzy nie mieli do czynienia z tymi różnymi technologiami nie pojmą tego, jaka jest różnica w obsłudze tych wymienionych telefonów i iPhone'a. Mam 3G 16GB (za Chiny nie mogę zapełnić nawet połowy tej przestrzeni ściągając co tydzień mnóstwo podcastów i podcastów video) i nie mam problemów z pamięcią.
Nie zapominajmy, że iPhone to dotykowy ekran nie dodany na siłę, ale po prostu główny ficzer, składowa tego elementu, nic nie zostało tutaj wciśnięte, żeby być "cośtam-killerem", tylko wręcz zaprojektowane pod obsługę dotykiem. Dziś grając na wspomnianym 5800 odruchowo dotknąłem ekran dwoma palcami, żeby w grze (MotoGP 09) jednocześnie skręcić i dać boost. Wynik? Lypa z miodem, nie da się.
Wiem, że to trochę z dupy, ale w iPhone zacznie być niemal idealnym (minus słaby aparat i brak video rozmów) wraz z premierą pełnego oprogramowania 3.0. Od dwóch miesięcy bawię się betą i powiem szczerze, że nie mogę się doczekać pełnej wersji.
Jeszcze raz podkreślę - iPhone to po prostu gadżeciarski, ale w pełni funkcjonalny i intuicyjny w obsłudze telefon ze świetnymi grami i pełną integracją z przepastnymi zasobami iTunes, a to równa się jedno z najlepszych kieszonkowych doświadczeń, jakie można kupić za pieniądze. Spore, to prawda, ale ani razu nie żałowałem wydanych na niego 150 zł (premium abonament w Erze
).
Pozdrawiam dyskutantów