Ten post nie byl konkretnie kierowany do obecnego watku, tylko do niejednokrotnie przytaczanego przez marcepana ze moze np w bioshocka zagrac na kompie to pytam czemu w coda nie gra na kompie. Teraz dobrze ?
Widzisz dla ciebie tak dla mnie nie, ja widze ze ten temat tokonsole nowej generacji i jak sama nazwa wskazuje nie ma tam pc
To jest glupie myslenie (sorry)
Tak jakbysmy byli w temacie "Europa" i Ty bys pisal, ze Hiszpania to jedyne panstwo w ktorym sie mowi po Hiszpansku. Ja bym Ci powiedzial ze np w Meksyku sie mowi tez po Hiszpansku na co Ty bys mi odparl, ze to temat o Europie a Meksyk nie lezy w Euro wiec w ogole nie potrzebnie o tym wspominam i w Hiszpani sie eksluzywnie mowi po hiszpansku i nigdzie indziej. Dla mnie to jest LOL i nie moge pojac takiego myslenia.
Nie trafiles z porownaniem...
Sa dwa rynki, sa dosyc rozne, jesli juz to zauwazyles (a widac jeszcze nie).
Jakas gra ma status exlusive na jakiejs konsoli - wiec go ma, a to, ze mozesz sobie w telefonie w ta sama gre pograc czy na pc to inna sprawa. WAZNE, ze nie da sie pograc na platformie konkurencji... Dlatego na roznych imprezach glosno sie mowi np. TYLKO NA NASZ SYSTEM. Taki Debil My Cry 3 z PS2 jest takze na PC - no i co z tego? Dalej jest exlusivem na konsoli PS2 i za nic w swiecie nie odpalisz jej na X1/NGC.
Dwa rozne rynki, o to chodzi. Ja sam mam mozliwosc pogrania w gry, ktore sa na PC i XBOX np. Oblivion, ale tego nie zrobie, bo to juz od razu odpada - czekam, az bede mogl zagrac na konsoli. Bioshocka takze nie ukonczylem na PC, dopiero pogram na xboxie, bo na PC to nie granie jest
Uwierz na slowo, ze jak ktos uwaza jako sprzet do grania tylko konsole, to nawet za 50% ceny nie kupi jakiejs gry na PC, ktora jest takze na konsoli.
Zreszta nawet jesli - XBOX / PECET - wszystko w rodzinie, jedno i drugie Microsoftu - chyba, ze znasz sposob na odpalenie BIOSHOCKA na linuxie??? Bo z tego co wiem, to dziala TYLKO na systemach MS
Wiec... jest EXLUSIVEM na platformach Microsoftu...
Jak do tego dojdzie to przestaniemy rodzielac a ja przestane grac. Narazie nie robmy z igly widly i nie wyolbrzymiajmy
Dobra czyli do jakich wnioskow doszlismy?
Bioshock jest na Xa i na PC ale jest exclusivem na Xa tak?
Nie zachecam nikogo do grania na PC - ba sam gram niezwykle rzadko na PC, ale jak cos jest kurde na 2 systemach to automatycznie na zadnym nie jest na wylacznosc. Tyle odemnie, ja juz tego nie potrafie inaczej wytlumaczyc. Eh ludzie...
Aj uparcie chcesz udowadniac, ze cos nie jest exlusivem... Skoro nie jest, to odpal BIOSHOCKA takze na PS3? Przeciez nie jest exlusivem OGOLNIE, wiec, skoro nie jest, to mozna odpalic na PS3 prawda? Forum/Servis jest konsolowy, pisze sie o konsolach, o grach na konsole, wiec zrozum, ze uzywa sie w tym "swiatku" takich pojec...
ps. Wracajac do porownania Hiszpania-Meksyk, czepiajac sie moge powiedziec, ze taki chiszpan nie moze sobie "OD TAK" poleciec do meksyku. Musi miec czym pojechac, musi miec pieniadze na wyjazd. A jesli jest biedny? Np. Bezdomny hiszpan - czy on moze sobie skoczyc do meksyku od tak? Nie moze... I co? wtedy jezyk hiszpanski jest exlusivem, bo za nic w swiecie nie moze go uzyc poza swoim krajem...
Taka glupia odpowiedz na glupie porownanie