Mam nadzieje, że wszystkie gry na PS3 będą miały instalke, bo to co się dzieje w Uncharted to śmiech na sali (gra jej nie wymaga) - napęd pracuje sporo (to akurat pierdół) a pojawiające się tekstury tuż przed nami to przegięcie (miałem już tak parę razy, dziś znów jak zacząłem od nowa na hardzie przechodzić).
Ja miałem zawsze doczytanie się tekstury podłoża tylko w jednym miejscu - na początku drugiego Chaptera.
Tak samo ja.
Też pamiętam doczytywanie tylko w drugim akcie. W Bioshocku i ME doczytywanie tekstur jest znacznie bardziej widoczne, ale co z tego skoro po sekundzie czy dwóch wszystko będzie normalnie. Mi to kompletnie nie przeszkadza i gdybym miał wybrać przymusową instalkę, a doczytywanie tekstur, to wybrałbym to drugie.
Sama instalka nawet mnie za bardzo nie wkurza (co za problem poczekać 5 min, w tym czasie można np zjeść kanapkę
), ale za to wkurza mnie ilość miejsca jaka jest do tego potrzebna 5 GB w to cholernie dużo
Wiem, że nie wszystkie gry tyle zajmują, ale powoli staje się to niestety standardem. Przykład Uncharted i Ratcheta pokazuje, że tak duża instalka na Ps3 wcale nie jest konieczna.