Nikt mi nigdy nie odpowiedział jak zapytałem, więc spróbuje jeszcze raz.Marturbujecie się nad swoimi grami i konsolami?
@LoNdEkPorównujesz awaryjność PS2 do X0? To jakiś żart, czy znowu jesteś nietrzeźwy?
Padł Ci xbox Komuś z otoczenia padł częściej niż 2 razy(tylko nie mówimy o 1 przypadku, tylko min.10) Jeśli nie, to jest taka sama awaryjność jak Ps2 po przeróbce. Ps2 które jechało na orginalach to w zależności od modelu(można porównać to z nowymi modelami Xboxa które są już sporo lepsze).
Cytat: Unlimited w Grudnia 19, 2008, 14:01:30 pmPadł Ci xbox Komuś z otoczenia padł częściej niż 2 razy(tylko nie mówimy o 1 przypadku, tylko min.10) Jeśli nie, to jest taka sama awaryjność jak Ps2 po przeróbce. Ps2 które jechało na orginalach to w zależności od modelu(można porównać to z nowymi modelami Xboxa które są już sporo lepsze).Porównujesz awaryjność PS2 - bo jakiś leszcz przerobić nie umie do tej z kloca - gdzie m$ nie umie porządnie konsoli zaprojektować i przetestować, przy czym produkuje je z najtańszych podzespołów, których jakość jest "rewelacyjna"
CytujTego chyba można było się spodziewać. Microsoftowi został wytoczony pozew w sprawie Xboksów 360 rysujących płyty.Xboksy 360 dotychczas nie tylko cierpiały z powodu sławetnego RRoD-a, ale także z powodu porysowanych płyt. Wystarczyło tylko trochę przesunąć konsolę Microsoftu podczas odczytu dysku i już można się było spokojnie wsłuchiwać w nieprzyjemny zgrzyt towarzyszący powstawaniu na nim okrągłych rys.I jak to bywa w Ameryce - sprawa ta z łatwością trafiła do sądu. Co ciekawe - pracownik giganta z Redmond zeznał podczas przesłuchania, że firma wiedziała o tych problemach jeszcze przed oficjalną premierą konsoli. MS wówczas mógł wybrać albo zwiększenie mocy pola magnetycznego mechanizmu unieruchamiającego płytę albo spowolnienie obrotu dysków albo dodanie specjalnych "odbijaczy". Najlepszym rozwiązaniem było to ostatnie, ale jego wprowadzenie kosztowałoby ponad 30 milionów USD. Co zatem zrobił w tej sytuacji zarząd firmy? Zdecydował, aby nie naprawiać problemu i dlatego uruchomiono program regeneracji nośników (gdzie taka regeneracja płyty kosztuje aż 20 USD...). http://www.gram.pl/news_8g7gGOq4_Sprawa_Xboksow_360_rysujacych_plyty_trafila_do_sadu.html
Tego chyba można było się spodziewać. Microsoftowi został wytoczony pozew w sprawie Xboksów 360 rysujących płyty.Xboksy 360 dotychczas nie tylko cierpiały z powodu sławetnego RRoD-a, ale także z powodu porysowanych płyt. Wystarczyło tylko trochę przesunąć konsolę Microsoftu podczas odczytu dysku i już można się było spokojnie wsłuchiwać w nieprzyjemny zgrzyt towarzyszący powstawaniu na nim okrągłych rys.I jak to bywa w Ameryce - sprawa ta z łatwością trafiła do sądu. Co ciekawe - pracownik giganta z Redmond zeznał podczas przesłuchania, że firma wiedziała o tych problemach jeszcze przed oficjalną premierą konsoli. MS wówczas mógł wybrać albo zwiększenie mocy pola magnetycznego mechanizmu unieruchamiającego płytę albo spowolnienie obrotu dysków albo dodanie specjalnych "odbijaczy". Najlepszym rozwiązaniem było to ostatnie, ale jego wprowadzenie kosztowałoby ponad 30 milionów USD. Co zatem zrobił w tej sytuacji zarząd firmy? Zdecydował, aby nie naprawiać problemu i dlatego uruchomiono program regeneracji nośników (gdzie taka regeneracja płyty kosztuje aż 20 USD...).
Cytat: murdock w Grudnia 19, 2008, 14:10:17 pmCytat: Unlimited w Grudnia 19, 2008, 14:01:30 pmPadł Ci xbox Komuś z otoczenia padł częściej niż 2 razy(tylko nie mówimy o 1 przypadku, tylko min.10) Jeśli nie, to jest taka sama awaryjność jak Ps2 po przeróbce. Ps2 które jechało na orginalach to w zależności od modelu(można porównać to z nowymi modelami Xboxa które są już sporo lepsze).Porównujesz awaryjność PS2 - bo jakiś leszcz przerobić nie umie do tej z kloca - gdzie m$ nie umie porządnie konsoli zaprojektować i przetestować, przy czym produkuje je z najtańszych podzespołów, których jakość jest "rewelacyjna" Troszke cos nie tak z twoja wypowiedzia. Naprawmy to. Konsola, w tym wypadku XO, jest dobrze zaprojektowana, napewno tez odpowiednio przetestowana, ale winnym awarii jest wlasnie wybor najtanszych komponentow i nic innego, no mozna jeszcze zarzucic pospiech przy premierze, ale tego nie mozemy byc pewni.
nowe wyniki z vgchartz: Japan America Others TotalWII 211,579 699,061 916,415 1,827,055DS 93,323 750,638 634,852 1,478,813X360 12,019 388,051 339,852 739,922PSP 70,882 214,620 200,541 486,043PS3 32,169 180,755 202,830 415,754
W sklepach GAME w UK, jest "super oferta" PS3 + 4 GRY (LBP, R2 i jeszcze jakies dwie) za 289GBP, ale nie widac duzego skoku sprzedazy:)
Ja rozumiem. Jak ktoś nie ma kasy na PS3, to kupuje X0, bo jest sporo tańsze. Najlepszym potwierdzeniem moich słów, jest najtańsze Wii, które sprzedaje się najlepiej.
Ja rozumiem. Jak ktoś nie ma kasy na PS3, to kupuje X0, bo jest sporo tańsze. Najlepszym potwierdzeniem moich słów, jest najtańsze Wii, które sprzedaje się najlepiej. Cena to w obecnych czas, główny czynnik.
Ja jestem bardzo ciekaw bilansu sprzedaży konsol w Polsce. PS3 mi schodzą jak woda. Nie nadążam zamawiać. X0 zalega na magazynach.
Właśnie mocno się dziwię. Poważnie, ale ludzie wolą dopłacić i brać PS3. Być może wynika to z faktu że można teraz PS3 wyrwać za 1350zł z 3 grami.
Chlopie wierze, ze masz skonczona jakas elektroniczna szkole i napewno znasz sie lepiej od inzynierow MS. Moze wiec pora wyslac im swoje szkice, projekty do jakiejs firmy. Chlopie, wielka kasa czeka.Spoiler (kliknij, by wyświetlić/ukryć)Wydaje mi sie jednak, ze nie masz pojecia o czym mowisz. Rozkrecales kiedys jakiegos laptopa!? Wydaje mi sie, ze ciezko by ci bylo pojac jak to dziala! Jak to mozliwe ze to sie nie przegrzewa!Wyobraz sobie ze 12 godzin gry na XO w PGR4 i nic RROD'a nie ma. JAK TO MOZLIWE, przeciez naped jest nad radiatorem ?!!?!?!?!?!!?!Jak pokazuja, przyklady nowych modeli XO, konstrukcja sama w sobie nie jest zla, natomiast jakosc materialow, z ktorych sa wykonane podzespoly XO wola o pomste do nieba. Zastanawia mnie jeszcze jedno, dlaczego wszystkim nie pada XO, skoro wszyscy mamy go wykonanego wg. tego samego projektu z tych samych materialow.btw. Murdock znow mi humor poprawiles
Cytat: MarcePan w Grudnia 19, 2008, 15:02:26 pmJa rozumiem. Jak ktoś nie ma kasy na PS3, to kupuje X0, bo jest sporo tańsze. Najlepszym potwierdzeniem moich słów, jest najtańsze Wii, które sprzedaje się najlepiej. Cena to w obecnych czas, główny czynnik.CytujJa jestem bardzo ciekaw bilansu sprzedaży konsol w Polsce. PS3 mi schodzą jak woda. Nie nadążam zamawiać. X0 zalega na magazynach.Czyli Tuskowi sie udalo! Mamy 2 Irlandie, nie no w UK XO wiedzie prym, ale kiedy "Cena to w obecnych czas, główny czynnik." a u nas PS3 "schodza jak woda" to oznaka ze Polska jest bardzo bogatym panstwem.
Chłopie , chłopie ....Co ma Laptop do XO?Wyobraź sobie ,że ostatnio kumpel zalał Acera kawą , rozkręcaliśmy go i o dziwo napęd nie był przykrywką aluminiowego radiatora karty graficznej (aby zachować obieg powietrza) jak w przypadku XO, dziwne nie?Poza tym RROD to najczęściej zimne luty właśnie pod kartą graficzną , czego to efektem? Właśnie wadliwej konstrukcji, nagrzanie powoduje odkształcenia płyty głównej i puszczają luty. Co M$ z tym robi? Stosuje układy wydzielające mniej ciepła , czyli w określonych warunkach gdy temperatura dojdzie do określonego pułapu RROD zawita ponownie, cool rozwiązanie.Płyta główna nadal poddana jest naprężeniom, luty nadal mogą puszczać , napę nadal jest przykrywką radiatora ,jedynie można się modlić ,że temperatura będzie za niska....
BTW pamiętam jak znajomy zakupił XO(samsung) w MM z PGR , odpalamy to , 15 min i pierwszy zwis ,wszystko świeżutkie , nowiutkie , cacy i zwis.Teraz znajdź sobie jakieś gify , strzel ze cztery lole i popraw nam humor kolejny raz.
Musisz mieć zimno w mieszkaniu.
CytujJa jestem bardzo ciekaw bilansu sprzedaży konsol w Polsce. PS3 mi schodzą jak woda. Nie nadążam zamawiać. X0 zalega na magazynach. U mnie jest odwrotnie gdzie pracujesz MarcePan?
Cytat: MarcePan w Grudnia 19, 2008, 15:52:21 pmMusisz mieć zimno w mieszkaniu. Jak z dzialajacym XO mozna miec zimno w mieszkaniu !?
Tada da da... odsiecz przybyla.Wiec OK. Jedziemy z tym koksem ( tak przy weekendzie mi sie napisalo )Widze, ze nie zrozumiales mojego poprzedniego posta, ale sie specjalnie nie dziwie.Tak jak napisalem i murdockowi, pisze i tobie, przygotuj szkice, projekty i prace macie od reki. Widze ze projektownaie ukladow scalonych i calych urzadzen nie jest dla was zadnym wyzwaniem. btw. Iras'a tez wezcie!
Co powiesz na to, ze moj Xo jeszcze nie zaliczyl zwisu, tym bardziej RROD'a !? Kurde juz prawie rok go mam i nic !!! Jak to jest mozliwe !? Nieraz cale noce go katuje z kumplem !? Czy jestem "the special one" !? Moze trafilem konsole testowa !? O zupelnie innej konstrukcji ?! Ja sie pytam JAK ?!heheh...
Cytat: Jurass w Grudnia 19, 2008, 15:40:57 pmChłopie , chłopie ....Co ma Laptop do XO?Wyobraź sobie ,że ostatnio kumpel zalał Acera kawą , rozkręcaliśmy go i o dziwo napęd nie był przykrywką aluminiowego radiatora karty graficznej (aby zachować obieg powietrza) jak w przypadku XO, dziwne nie?Poza tym RROD to najczęściej zimne luty właśnie pod kartą graficzną , czego to efektem? Właśnie wadliwej konstrukcji, nagrzanie powoduje odkształcenia płyty głównej i puszczają luty. Co M$ z tym robi? Stosuje układy wydzielające mniej ciepła , czyli w określonych warunkach gdy temperatura dojdzie do określonego pułapu RROD zawita ponownie, cool rozwiązanie.Płyta główna nadal poddana jest naprężeniom, luty nadal mogą puszczać , napę nadal jest przykrywką radiatora ,jedynie można się modlić ,że temperatura będzie za niska....Tada da da... odsiecz przybyla.Wiec OK. Jedziemy z tym koksem ( tak przy weekendzie mi sie napisalo )Widze, ze nie zrozumiales mojego poprzedniego posta, ale sie specjalnie nie dziwie.Tak jak napisalem i murdockowi, pisze i tobie, przygotuj szkice, projekty i prace macie od reki. Widze ze projektownaie ukladow scalonych i calych urzadzen nie jest dla was zadnym wyzwaniem. btw. Iras'a tez wezcie! CytujBTW pamiętam jak znajomy zakupił XO(samsung) w MM z PGR , odpalamy to , 15 min i pierwszy zwis ,wszystko świeżutkie , nowiutkie , cacy i zwis.Teraz znajdź sobie jakieś gify , strzel ze cztery lole i popraw nam humor kolejny raz.Co powiesz na to, ze moj Xo jeszcze nie zaliczyl zwisu, tym bardziej RROD'a !? Kurde juz prawie rok go mam i nic !!! Jak to jest mozliwe !? Nieraz cale noce go katuje z kumplem !? Czy jestem "the special one" !? Moze trafilem konsole testowa !? O zupelnie innej konstrukcji ?! Ja sie pytam JAK ?!heheh...
Największa sieć sklepów RTV w Polsce.
Jak się firma od softu zabiera za hardware to potem tak jest.
Cytat: MarcePan w Grudnia 19, 2008, 15:58:12 pmNajwiększa sieć sklepów RTV w Polsce.Niemożliwe! Przecież Media Markt jest nie dla idiotów!
Jak będziesz miał jakieś argumenty(w końcu) to wróć tu.To ja napisze tak, miałem 3 PS2-ki i żadna nie padła więc co - jestem wybrańcem Ken'a ? Jak się firma od softu zabiera za hardware to potem tak jest.
Odpowiedź jest nadzwyczaj prosta i dziwię się ,że pytasz .Jak ? Ano tak ,że od nudzenia się w pracy oraz oglądania gifów na GO nikomu jeszcze RROD nie wyskoczył.heheheh...
Cytat: murdock w Grudnia 19, 2008, 15:59:18 pmJak będziesz miał jakieś argumenty(w końcu) to wróć tu.To ja napisze tak, miałem 3 PS2-ki i żadna nie padła więc co - jestem wybrańcem Ken'a ? Jak się firma od softu zabiera za hardware to potem tak jest.To dziala w obie strony. Za to MS ma swietny PR i marketingowcow. Co u Sony kuleje. Do tego co bys nie mowil - XO jest swietna konsola.CytujOdpowiedź jest nadzwyczaj prosta i dziwię się ,że pytasz .Jak ? Ano tak ,że od nudzenia się w pracy oraz oglądania gifów na GO nikomu jeszcze RROD nie wyskoczył.heheheh...Kochany, ale ja gram na XO Czasami po kilka/kilkanascie godzin, ale to tylko w weekendy, ale to nie jest tak, ze to jest dodatkowy mebel u mnie w domu i RROD mnie nie dopadl. Co ty na to ?!
Kochany, ale ja gram na XO Czasami po kilka/kilkanascie godzin, ale to tylko w weekendy, ale to nie jest tak, ze to jest dodatkowy mebel u mnie w domu i RROD mnie nie dopadl. Co ty na to ?!