Rozdzielczość ma znaczenie spore, ale nie jest najważniejsza. Taki CoD 4: MW w 2560-1600 wcale nie prezentuje się lepiej niż Kz2.
Niestety na konsolach fHD nie jest standardem jak na PC, ale nie przeszkadza to PS3 mieć trzy obecnie najpiękniejsze gry.
Rozdzielczość Full HD? czyli 1920x1080 standardem na PC? Coś ty pił za przeproszeniem... Żeby komfortowo grać w takiej rozdzielczości na PC w NAJNOWSZE GRY przy wysokich ustawieniach detali, łącznie z Crysisem to trzeba mieć kompa za kilkanaście kafli... (NA OKO... poniżej 4 tys zł się nie zejdzie)... Może ty masz takie podejście, ale dla mnie to nie jest standard
Kupiłem niedawno nowy komputer. W istocie zrobiłem upgrade gruntowny (płyta główna, ramy i procek, oraz zasilacz - stary padł). Części kosztowały 1300 zł. 300 zł dostałem za stare części. Daje to 1000 zł. Teraz szykuje się jeszcze do kupna grafiki, ati hd5750 - 550 zł z zaawansowanym chłodzeniem. Za swoją starą kartę graficzną dostane około 100 zł, więc koszt będzie około 450 zł.
Do tego dodać, że chcę mieć 4 GB ramu, to jeszcze 200 zł.
Nie licząc tego, że muszę monitor zmienić, to sam upgrade jednostki będzie mnie kosztować 1650 zł.
Ostatni raz pakowałem w swój komputer 5 lat temu
Kiedy skończę ten upgrade, będę mógł grać w większość gier w full HD i high
W 30 klatkach - mnie tam więcej nie trzeba
W 4000 zł, to ja bym się zmieścił z całym nowym komputerem wraz z monitorem. Bardzo dobrym komputerem, i monitorem z podświetleniem LED
Starcraft 2 jest dla mnie wart tego zachodu
I tych pieniędzy
Poza tym... to co komputer pozwala robić...
Nie widzę jak ktoś wydaje 3-4 tyś na desktopa TYLKO i WYŁĄCZNIE do gier. Takie coś... no cóż, wydaje mi się być już nieco dziwne. To jakby kupować Landrovera i jeździć nim wyłącznie po drogach krajowych - nie polskich XD
Oczywiście zdaję sobie sprawę, że są fanatycy klatek i po prostu bez ustawień ultra i 60 klatek nie będą grali w grę, bo będzie ich to razić. Spoko.
Ale dla "normalnego gracza", to moim zdaniem nikt nie musi wydawać na nowy komputer 4000 zł by w pełni czerpać radość z tej platformy. 3000 zł to z kolei świetny start do "świata PC". To nie jest tak, że po 5 latach ten sprzęt będzie wart 300 zł... Wiele części zostaje, które wymienia się raz na ruski rok, albo aż w końcu padną...