Autor Wątek: System Wars (PS3/X0/WII/PC/Inne...)  (Przeczytany 2761067 razy)

Tomasz

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 42
  • TUSKU CHYTRUSKU TY je**ny ZŁODZIEJU!!!!
Odp: System Wars (PS3/X0/WII/PC/Inne...)
« Odpowiedź #24120 dnia: Września 22, 2010, 22:08:00 pm »
o kur**, gra na dwóch płytach, o mein!!!!!
jak mówiłem, ja nie narzekam, narzekają ci** co nie znają się na kompresji, lamusy z dwoma lewymi co nie potrafią płyty zmienić w konsoli i specjaliści co tylko szukają okazji, żeby tylko dojebać ZŁEJ konsoli majkrosoftu.

Wiadomość scalona: Września 22, 2010, 22:01:36 pm
s00s chyba jednak DVD ma za mało miejsca. Przypomnij sobie jak Rockstar narzekało na ten format. Po GTAIV wyrazili swoje obawy odnośnie piątej części. Poza tym gdyby nie Blu-Ray to GT5 nigdy nie byłoby tym czym ma być.

tak narzekali, że wydali RDR i jakoś dali radę.
Ojapierdole do Ciebie mówić, to od razu odbierasz to jako atak, qurwa nikomu przecież nie przeszkadza zmiana płyt, ale my tu chyba dyskutujemy o tym ze DVD nie ułatwia życia devloperom! ''żeby tylko dojebać ZŁEJ konsoli majkrosoftu'' ale ja nie chce nikomu dojebać, za kogo Ty mnie masz? myślisz ze mnie obchodzi te wasze dziecinne wojenki xbox vs PS3 qurwa rzeczywiście zeby tylko takie problemy były w życiu. je**e mnie konsola to tylko kawałek gównianego plastiku.

aphelion

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 25
  • PSN ID: aph
« Odpowiedź #24121 dnia: Września 22, 2010, 22:08:17 pm »
Ale płyty się nie zmienia  :-x
Thou know'st 'tis common: all that lives must die, Passing through nature to eternity.

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #24122 dnia: Września 22, 2010, 22:08:57 pm »
specjaliści co tylko szukają okazji, żeby tylko dojebać ZŁEJ konsoli majkrosoftu.

Nie ich wina, że Microsoft ma pieprznięte poglądy i podejście do wielu spraw... Mieli takie zanim w ogóle zaczęli się bawić z rynkiem konsol... Więc ja tam się tym reakcjom nie dziwie...

To jest też zabawne:
http://www.gram.pl/news_8QjrHei5_Kudo_Tsunoda_Na_pecetach_nikt_ju_nie_gra_w_FPS_y.html

Tomasz

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #24123 dnia: Września 22, 2010, 22:09:54 pm »
Sonyboje po raz kolejny spisali sie na medal!

Aleś pierdolnął tekst

s00s

• Major Hermaszewski
  • Reputacja: 155
« Odpowiedź #24124 dnia: Września 22, 2010, 22:10:19 pm »
jak mówiłem, ja nie narzekam, narzekają ci** co nie znają się na kompresji, lamusy z dwoma lewymi co nie potrafią płyty zmienić w konsoli i specjaliści co tylko szukają okazji, żeby tylko dojebać ZŁEJ konsoli majkrosoftu.

s00s chyba jednak DVD ma za mało miejsca. Przypomnij sobie jak Rockstar narzekało na ten format. Po GTAIV wyrazili swoje obawy odnośnie piątej części. Poza tym gdyby nie Blu-Ray to GT5 nigdy nie byłoby tym czym ma być.

Ojapierdole do Ciebie mówić, to od razu odbierasz to jako atak, qurwa nikomu przecież nie przeszkadza zmiana płyt, ale my tu chyba dyskutujemy o tym ze DVD nie ułatwia życia devloperom! ''żeby tylko dojebać ZŁEJ konsoli majkrosoftu'' ale ja nie chce nikomu dojebać, za kogo Ty mnie masz? myślisz ze mnie obchodzi te wasze dziecinne wojenki xbox vs PS3 qurwa rzeczywiście zeby tylko takie problemy były w życiu. je**e mnie konsola to tylko kawałek gównianego plastiku.

to nie ja tu pisałem, że ktoś mnie wkur**a :troll:

BoBaN

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 309
  • Życie jest zbyt krótkie, żeby jeździć dieslem.
« Odpowiedź #24125 dnia: Września 22, 2010, 22:10:55 pm »

To teraz pomyśl jakie mogłoby być GTAIV albo RDR gdyby było pisane tylko pod Blu-Ray.

Mr_Zombie

• Global Moderator
  • Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 15
  • Press a button and something awesome happens...
« Odpowiedź #24126 dnia: Września 22, 2010, 22:11:08 pm »
Chyba szlag by mnie trafił jakbym miał te "kilka płyt dvd" instalować, bądź nimi żonglować w trakcie grania. W wyścigach jak dla mnie to niedopuszczalne.
Yyy... nigdy nie grałeś na PSX albo w jakąś bardziej miejscożerną grę na PC?

To teraz pomyśl jakie mogłoby być GTAIV albo RDR gdyby było pisane tylko pod Blu-Ray.
Byłoby takie samo. Nie zapomnij, że prócz miejsca na nośniku twórców ograniczają też takie rzeczy jak budżet i czas ;)

Poza tym tak gadacie, a jest jakaś gra exclusive na PS3, która faktycznie wykorzystuje tą pojemność Blu-ray (i nie mówię tu o nieskompresowanych filmikach czy audio, lecz o faktycznej zawartości w grze)?
« Ostatnia zmiana: Września 22, 2010, 22:13:08 pm wysłana przez Mr_Zombie »
Always code as if the person who will maintain your code
is a maniac serial killer that knows where you live.

Tomasz

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #24127 dnia: Września 22, 2010, 22:12:31 pm »

to nie ja tu pisałem, że ktoś mnie wkur**a :troll:
Ale udajesz bystrzaka i to mnie wkur**a

s00s

• Major Hermaszewski
  • Reputacja: 155
« Odpowiedź #24128 dnia: Września 22, 2010, 22:12:59 pm »
specjaliści co tylko szukają okazji, żeby tylko dojebać ZŁEJ konsoli majkrosoftu.

Nie ich wina, że Microsoft ma pieprznięte poglądy i podejście do wielu spraw... Mieli takie zanim w ogóle zaczęli się bawić z rynkiem konsol... Więc ja tam się tym reakcjom nie dziwie...

To jest też zabawne:
http://www.gram.pl/news_8QjrHei5_Kudo_Tsunoda_Na_pecetach_nikt_ju_nie_gra_w_FPS_y.html

prawda, ma pieprznięte podejście, ale jakoś zawsze na "imprezę" przychodzi ostatni, szerzy swoje fanaberie/poglądy, wszyscy po nim jadą a na końcu i tak wychodzi najbardziej nażarty. przypadek?
Spoiler (kliknij, by wyświetlić/ukryć)

przecież jestem!
« Ostatnia zmiana: Września 22, 2010, 22:20:53 pm wysłana przez s00s »

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #24129 dnia: Września 22, 2010, 22:15:55 pm »
Byłoby takie samo. Nie zapomnij, że prócz miejsca na nośniku twórców ograniczają też takie rzeczy jak budżet i czas ;)

Nope. Sami kolesie z Rockstar żalili się na pojemność DVD i twierdzili, że ogranicza ich ten nośnik. Wniosek więc z tego taki, że gdyby Rockstar pisało tylko pod Blu-Ray, to wspomniane tytuły byłyby lepsze.

Tomasz

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #24130 dnia: Września 22, 2010, 22:16:15 pm »
s00s  :lol: :lol:

Mr_Zombie

• Global Moderator
  • Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #24131 dnia: Września 22, 2010, 22:17:55 pm »
Wniosek więc z tego taki, że gdyby Rockstar pisało tylko pod Blu-Ray, to wspomniane tytuły byłyby lepsze.
Większe - może i tak. Czy lepsze - kwestia dyskusyjna ;)
Akurat problemy, jakie większość osób ma z GTA4 (w RDR nie grałem, więc nie wiem), w żaden sposób nie wynikają z ograniczonego miejsca na dysku ;P

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #24132 dnia: Września 22, 2010, 22:22:04 pm »
Ja bym się nie obraził gdyby GTAIV było większe. Także w tym przypadku większe=lepsze. Przynajmniej dla mnie.

Lem++

• Global Moderator
  • Major Hermaszewski
  • Reputacja: 209
  • 07.11.2008 - 16.08.2010 †
« Odpowiedź #24133 dnia: Września 22, 2010, 22:25:34 pm »
Sonyboje po raz kolejny spisali sie na medal!

Aleś pierdolnął tekst
Powiedzialem cos zlego?

Wiadomość scalona: Września 22, 2010, 22:28:49 pm
Warto przypomniec, ze to wlasnie wersja na konsole z napedem diwidi ma lepsza grafike  :roll:
« Ostatnia zmiana: Września 22, 2010, 22:28:49 pm wysłana przez Lem »

LoNdEk

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #24134 dnia: Września 22, 2010, 22:34:41 pm »

Znaczy sie, ze jeszcze mniej trawy by bylo ??  :troll: :troll: :troll:

Palpantine

• Człowiek dobrej roboty
  • Reputacja: 11
« Odpowiedź #24135 dnia: Września 22, 2010, 23:12:28 pm »
Ej to dziwne trochę, ale jak pamiętam z dawna, to kiedy na psx'a wychodziła gierka, która nie mieściła się na jednej płytce, to był tylko przejaw dumy i potęgi. Tak było w każdym starym magazynie o konsolach. Jaka to gra nie musi być wspaniała, że aż nie chce się zmieścić na jednej płycie! Tyle filmików, muzyki, zabawy (!!) musi w niej być, że nie da się tego zmieścić w 700mb.

Teraz coś się nagle zmieniło? Jak Final Fantasy jest na więcej niż jednej płycie to już źle? Jak ktoś jest spasłym świniakiem, to jedno przejście przez pokój do konsoli krzywdy mu nie zrobi, a nawet może pomoże!
Pierdolenie devów, że gdyby nie małe pojemności płyt DVD, to więcej byśmy upychali na krążkach i mniej jako DLC musieli wydawać, to możecie sobie w dupę wsadzić. Bo skoro to jest problem, to dlaczego nie wydadzą to biedne DLC, które wycięli z gry, ZA DARMO? Przecież to jest integralna część gry, która nie zmieściła się na nośniku. Nie kawałek kodu, który powstał po grze, jako swoisty dodatek/usprawnienie/upgrade.
« Ostatnia zmiana: Września 22, 2010, 23:18:39 pm wysłana przez Palpantine »
Atari created it, Nintendo pioneerd it, Sony popularized it, Microsoft bought it...

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #24136 dnia: Września 22, 2010, 23:30:58 pm »
Teraz coś się nagle zmieniło? Jak Final Fantasy jest na więcej niż jednej płycie to już źle?

No sęk w tym że się nie zmieniło.... bo 1 płyta Blu-Ray > kilka płyt DVD...

Kurde... Miejsce na Blu Ray przydatne byłoby nawet dla pieprzonych cut scenek by nie dawać w 560p tylko w 720p przynajmniej -__-'

Palpantine

• Człowiek dobrej roboty
  • Reputacja: 11
« Odpowiedź #24137 dnia: Września 22, 2010, 23:37:49 pm »
Wiesz, kiedyś Jedna płyta CD > od chu** cartridży ;)
Atari created it, Nintendo pioneerd it, Sony popularized it, Microsoft bought it...

KKRT

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 18
« Odpowiedź #24138 dnia: Września 22, 2010, 23:38:39 pm »
Poza tym tak gadacie, a jest jakaś gra exclusive na PS3, która faktycznie wykorzystuje tą pojemność Blu-ray (i nie mówię tu o nieskompresowanych filmikach czy audio, lecz o faktycznej zawartości w grze)
Odpowiem inaczej, gdyby X0 mial wieksza pojemnosc dysku to Bizzare nie musialoby kompresowac tekstur do tego stopnia, ze dekompresja zabiera jeden rdzen z trzech Xenona.

A to, ze wiele exow uzywa miejsca na Blu-ray do wgrywania pre-renderow to tylko kwestia tego, ze jest go tam tak duzo, a pomaga to w ukrywaniu loadingow. 50gb aktualnie nei jest potrzebne wielu developerom, ale 6gb jakie jest dostepne na X0 to jest zdecydowanie za malo i wiele juz gier to pokazalo.

Wiadomość scalona: Września 22, 2010, 23:39:10 pm
Znaczy sie, ze jeszcze mniej trawy by bylo ??  trollface trollface trollface
Jak juz trollujesz to z sensem, plix ;]

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #24139 dnia: Września 23, 2010, 00:07:58 am »
Wiesz, kiedyś Jedna płyta CD > od chu** cartridży ;)

I tak jak Cartridże, DVD przestaje wystarczać do dzisiejszych gier... ;)

Mr_Zombie

• Global Moderator
  • Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #24140 dnia: Września 23, 2010, 00:40:32 am »
Bo skoro to jest problem, to dlaczego nie wydadzą to biedne DLC, które wycięli z gry, ZA DARMO?
W przypadku Microsoftu ilość darmowych DLC, jakie można wydać, jest ograniczona (tyczy się to też zresztą łatek, ale nie o tym teraz mowa); cytat z R* odnośnie DLC do RDR:
The Liars and Cheats Pack will contain a great range of new highly-requested features to expand the Free Roam world including Multiplayer Poker and Liar’s Dice, as well as a brand new Competitive Multiplayer gameplay mode. The Liars and Cheats Pack will also include the content previously announced  as the Free Roam Pack. The Free Roam Pack was originally planned as a free download, but due to the platform networks restrictions on numbers of free packs we can give away (and our promise to bring you the free Hunting and Trading Outfits Pack), we have instead added it to the Liars and Cheats Pack as one Free Roam release boasting the following features and more.
http://gamingbolt.com/red-dead-redemption-liars-and-cheats-dlc-pack-coming-september-21st-details-now-with-more-content

W przypadku Sony zaś, gdy coś jest za darmo (tyczy się to zarówno ewentualnych dem, patchy czy właśnie DLC), za każdy 1gb danych ściągnięty w przeciągu pierwszych 2 miesięcy developer płaci 16 centów. Niby nic, ale przy 1mln użytkowników i 1GB DLC już masz dodatkowe 160 000$ do wydania.
http://multiplayerblog.mtv.com/2009/03/20/sony-now-charging-publishers-for-ps3-downloadable-content/
« Ostatnia zmiana: Września 23, 2010, 00:43:07 am wysłana przez Mr_Zombie »

maertin

• Bohater wojny GOjczyźnianej
  • Reputacja: 4
  • !
« Odpowiedź #24141 dnia: Września 23, 2010, 10:23:51 am »
Ja bym tę sumę skrócił co najmniej o połowę, bo gdzie w przypadku dem - OK, ale w przypadku patchy czy DLC, to nie wiem, czy jakiekolwiek taki plik przekracza 250 mb. Gdzie nie gdzie zdarzają się patche o takiej wielkości.
Ale to taki szczegół :P

Ja też widziałem już nie jeden wywiad z developerem, który narzekał na zbyt ograniczoną ilość miejsca, którą oferuje płyta DVD.
Tak naprawdę nie wiem czemu tu przeczyć. A nie mówili to jacyś laicy, tylko twórcy naprawdę wielkich gier.
Z najświeższych informacji - nowa Castlevania.
Bardzo liczę na to, że świat gry nie ucierpi z powodu konieczności podziału gry na więcej płyt; swoją drogą prawda jest taka, że nigdy się nie wiem, co by było gdyby... . Zresztą, mam wrażenie, że FFXIII też jest jaki jest z tego powodu. W końcu sam twórca mówił, że wywalili tyle rzeczy z gry, iż starczyłoby na drugą osobną produkcję... Może i odnosił się do czegoś innego, może i też nie...

Don't mess with the best, 'cause the best don't mess!

Mr_Zombie

• Global Moderator
  • Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #24142 dnia: Września 23, 2010, 11:27:18 am »
Ja bym tę sumę skrócił co najmniej o połowę, bo gdzie w przypadku dem - OK, ale w przypadku patchy czy DLC, to nie wiem, czy jakiekolwiek taki plik przekracza 250 mb. Gdzie nie gdzie zdarzają się patche o takiej wielkości.
Fakt, większość DLC zajmuje "tylko" około 500-600mb (lub mniej, jeżeli są to tylko jakieś stroje czy bronie), ale zdarzają się też i większe; Lair of the Shadow Broker - najnowsze DLC do Mass Effect 2, zajmuje (wg marketplace) 2GB na X0, Lara’s Shadow oraz Beneath the Ashes - DLC do Tomb Raider: Underworld - zajmują około 1g każdy.  ;)
Wszystko zależy od zawartości.

Odnośnie jeszcze wielu płyt, nie wiem, gdzie to czytałem (jak znajdę źródło, to podam), ale Microsoft krzywym okiem patrzy na gry wydawane na więcej, niż na jednej płycie, i chyba wręcz za to pobierają opłaty.
« Ostatnia zmiana: Września 23, 2010, 12:04:35 pm wysłana przez Mr_Zombie »

maertin

• Bohater wojny GOjczyźnianej
  • Reputacja: 4
  • !
« Odpowiedź #24143 dnia: Września 23, 2010, 11:53:54 am »
Stroje i inne pierdoły stanowią większość dostępnego DLC :P

Odnośnie jeszcze wielu płyt, nie wiem, gdzie to czytałem (jak znajdę źródło, to podam), ale Microsoft krzywym okiem patrzy na gry wydawane na więcej, niż na jednej płycie, i chyba wręcz za to pobierają opłaty.
Te rewelacje pojawiły się przy okazji, kiedy Carmack narzekał na zbyt małą ilość miejsca DVD. Tylko nie pamiętam, czy to z jego ust padło.

Don't mess with the best, 'cause the best don't mess!

KKRT

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #24144 dnia: Października 01, 2010, 17:09:43 pm »
Gears of War 3 delayed for Fall 2011
http://xbox360.ign.com/articles/112/1124698p1.html

Czyzby Microsoft bal sie lineup'u 3rd party? Z drugiej strony brak wiekszych ex'ow przez Q1,Q2,Q3 na X0 to troche fail.

aphelion

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 25
  • PSN ID: aph
« Odpowiedź #24145 dnia: Października 01, 2010, 18:23:45 pm »
Thou know'st 'tis common: all that lives must die, Passing through nature to eternity.

Tomasz

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #24146 dnia: Października 01, 2010, 19:11:24 pm »
Wersja na PS3 jakaś rozmazana i blada

szpynda

• Towarzysz
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #24147 dnia: Października 02, 2010, 13:22:13 pm »
No jako tak gorzej F1 na PS3 wygląda. Już samo światło na torze. Enslaved tez ciupek odstaje od wersji na X0 ale nie tak bardzo jak Mafia ;)

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #24148 dnia: Października 02, 2010, 17:12:59 pm »
Wersja na PS3 jakaś rozmazana i blada

Ale według Gametrailers wersja na Xbox'a potrafi "zamrozić się" na kilka sekund i dopiero po upływie tego czasu zacząć działać... Trafia się do dosyć często podczas wyścigów...

Ktoś może to potwierdzić?

andryush

• Major Hermaszewski
  • Reputacja: 120
« Odpowiedź #24149 dnia: Października 02, 2010, 20:04:37 pm »
Ja tam zbyt wielkich różnic nie widzę.
Inny AA, na X360 częściej zwalnia, standardowa różnica w jasności gier i na PS3 odbicia poruszają się sekwencyjnie a nie plynnie jak na X360.

Wulfen

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 49
« Odpowiedź #24150 dnia: Października 05, 2010, 22:05:41 pm »

KKRT

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #24151 dnia: Października 06, 2010, 15:44:17 pm »
http://ppe.pl/news-3161-Xbox_360_nie_uciagnalby_inFamous_2.html
:)
Kocham te tlumaczenia ;p '50% mocy konsoli', gdy mowa byla o 50-60% obciazeniu Cella w dowolnym momencie [nawet jak nic nie ma na ekranie].

Unlimited

• Gość
« Odpowiedź #24152 dnia: Października 06, 2010, 16:27:10 pm »
Co do formatów to Rage pokażę silną stronę BD. ;)

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #24153 dnia: Października 06, 2010, 16:33:03 pm »
Tzn? Bo ja przeczuwam, że naciski ze strony M$ będą bardzo duże, aby obie wersje wyglądały podobnie. Mało tego to pewnie M$ będzie chciał widzieć tą grę na jednym DVD, żeby nie wyszło iż format BD jest bardziej przemyślany pod kątem obecnej generacji.

Unlimited

• Gość
« Odpowiedź #24154 dnia: Października 06, 2010, 16:34:18 pm »
Już ostatnio mówił w wywiadzie że gra będzie zajmować 2-3 DVD, będą chcieli zmieścić się w 2 DVD <-> to są te naciski z strony M$. ;)

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #24155 dnia: Października 06, 2010, 16:39:08 pm »
Heh...to będzie wojna. ;)

Unlimited

• Gość
« Odpowiedź #24156 dnia: Października 06, 2010, 16:43:32 pm »
Oj, będzie! :D

LoNdEk

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #24157 dnia: Października 06, 2010, 16:49:34 pm »
:troll:
Heh...to będzie wojna. ;)

Jaka tam wojna, na XO wystarczy zainstalowac 2ga plyte i luzik, a ze na PS3 pewnie tez bez jakiejs instalacji sie nie obejdzie wiec raczej placzu nie bedzie

Unlimited

• Gość
« Odpowiedź #24158 dnia: Października 06, 2010, 16:54:34 pm »
Kampania ma być podzielona na dwa obszary, stąd ten podział na płyty. Ale zobaczymy jak sobie z tym Carmack poradzi ;)

Druchal

• Sekretarz wojewódzki
  • Reputacja: 21