I co takiego poza tym, ze gra ma mniej opcji niz inne gry na PC sprawia, ze wersja konsolowa jest lepsza?
Chodzi o to, że gra jest cały czas wspierana... I po prostu lepiej dopracowana na Konsolach... Criterion olał sprawę DLC, które rozwinęły także tryb multiplayer. (nie tylko nowe samochody). Jak dla mnie to spory minus wersji PC, bo jedyna jej przewaga to grafika...
I nie mam pojęcia skąd ci wylazł ten tekst z frameratem i lagiem... Po forum krążył gdzieś artykuł, który udowadniał, że NFS HP ma na konsolach bardzo małego laga, do tego stopnia, że gra momentami sprawia wrażenie chodzącej w 60 klatkach na sekundę (stąd były plotki przed premierą, że z taką prędkością chodzi na konsolach)
Zresztą... Jakie ty masz argumenty, że HP jest lepszy na PC?
Bo nic po za grafiką (i też bawiąc się tylko zewnętrznym oprogramowaniem) więcej nie oferuje... Wręcz przeciwnie oferuje mniej... Więc logicznie wersja PC jest gorsza...
PS. Żeby nie było, w wielu grach rozumiem przewagę PC'ta... Ale jeżeli starasz się udowodnić, że gra robiona typowo pod konsole a wersja PC to po prostu konwersja z Xbox'a z uciętym dostępem do DLC, to trochę przesada
I tak, NFS nie jest jedynym tytułem lepszym na konsoli... Każda gra która jest bezczelną konwersją z Xbox'a na PC jest lepsza na konsoli... Bo kupując wersje na Blaszaki nic nie zyskujemy nic po za słabą optymalizacją i olewaniem twórców graczy PC... Jedyny plus to czasem nieco lepsza grafika, która i tak nie wykorzystuje potencjału dzisiejszych komputerów...