Autor Wątek: SILENT HILL: Homecoming  (Przeczytany 56698 razy)

Spidey^

• Gość
Odp: SILENT HILL: Homecoming
« Odpowiedź #160 dnia: Maja 01, 2008, 13:42:49 pm »
OMG! Silent Hill 3 był ładniejszy. Przecież z tą grafiką spokojnie poradziłoby sobie PS2.

Zielarz

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 75
  • KILLZOWN3D
« Odpowiedź #161 dnia: Maja 15, 2008, 19:45:28 pm »
Nowe screeny:
http://www.jeux-france.com/news27139_images-silent-hill-5.html

Grafika uległa poprawie - zmienili włosy głównego bohatera oraz wodę. Pobawili się też trochę jasnością. I to tyle. Idzie im to wolno, ale do premiery może coś jeszcze poprawią :D.

Wojtq

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 42
« Odpowiedź #162 dnia: Maja 15, 2008, 20:02:43 pm »
Chyba najlepszy screen z SH5 pokazany do tej pory, takiego klimatu nam trzeba :)

Osobiście wątpię, żeby grę wydano we wrześniu. Już lepiej chyba będzie, jeżeli przesuną ją o kilka tygodni (listopad,grudzień?), chociaż nie wiadomo, na jakim stadium produkcji się znajduje.
PSN ID: WojtqGO

Mr_Zombie

• Global Moderator
  • Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 15
  • Press a button and something awesome happens...
« Odpowiedź #163 dnia: Maja 15, 2008, 20:37:15 pm »
Nie powiedziałbym, że to "tylko tyle". W porównaniu z poprzednimi screenami te wyglądają świetnie. Poprawiono nawet tekstury na kurtce Alexa (wcześniej była to rozpikselowana ciapka, teraz wszystko jest ostre i wyraźne). Jeżeli później dodadzą jeszcze filtr szumu, który tuszuje wszelkie niedoróbki, gra może wyglądać jeszcze lepiej.
O ile przy ostatniej serii screenów/obrazków byłem nastawiony do gry jak najbardziej negatywnie, tak teraz powraca moja wiara w ten tytuł.
Always code as if the person who will maintain your code
is a maniac serial killer that knows where you live.

Zielarz

• Marynarz z Potiomkina
  • KILLZOWN3D
« Odpowiedź #164 dnia: Maja 15, 2008, 20:47:07 pm »
Ja polecam pomniejszyć sobie ten screen:

Jak na moje oko tekstury nie są znacząco lepsze. Może na kurtce jest delikatnie ostrzejsza.

Snake_Plissken

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 104
  • Who Dares Wins
« Odpowiedź #165 dnia: Maja 15, 2008, 21:11:26 pm »
Konami Gamers' Day: Early Grave Gameplay HD
http://www.gametrailers.com/player/34053.html

Konami Gamers' Day: Demon Dog Gameplay HD
http://www.gametrailers.com/player/34051.html

Konami Gamers' Day: The Plot Thickens HD
http://www.gametrailers.com/player/34059.html

Zielarz

• Marynarz z Potiomkina
  • KILLZOWN3D
« Odpowiedź #166 dnia: Maja 15, 2008, 21:41:10 pm »
To co robi The Collective to jakiś absurd. Ostatnio zaprezentowane screeny wyglądały gorzej od poprzednich, natomiast gameplay prezentuje się tak jak poprzednio. Innymi słowy - postępu ogólnie nie ma. Nie wiem po jaką cholerę pokazywali tamte obrazki.

Patrząc na te filmiki myślę, że to inna gra. Jedyne co mi przypomina Silent Hill'a to dźwięk podczas podnoszenia przedmiotu.

Mastu-son

• Towarzysz
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #167 dnia: Maja 16, 2008, 09:06:51 am »
Mi to przypomina ostatniego Alone in the Dark z PSX  :lol: Podobny design, lokacje i kolorystyka. Grafika nie jest taka zła jak się mogło zdawać po obejrzeniu screenów. Za to twarz Alexa widać jeszcze nieskończona, na jednym z filmików widać zupełny brak synchronizacji mowy z mimiką (ogólnie HS pod tym względem to nie jest:) ). I powtórzony po raz 101 trailer z przemainą świata i wejściem pielęgniarki (niezła dupa! :lol:). Po za tym ze szczegółów to krew wygląda badziewnie i zupełnie nierealnie, nie tak sobie wyobrażałem rżnięcie pielęgniarek , nożem - rzecz jasna  :lol:

blach0r

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 26
  • PSN id: purePwnerer
« Odpowiedź #168 dnia: Maja 16, 2008, 13:21:48 pm »
Spektakularna katastrofa - pierwsze co mi przyszlo na mysl po obejrzeniu materialow... Po co oddawac Amerykanom genialna japonska serie? Juz wolalbym zeby SH zakonczyl sie na czwartej czesci. Skończ waść, wstydu oszczędź

pachu

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 20
« Odpowiedź #169 dnia: Maja 16, 2008, 22:28:13 pm »
System walki, to chyba jakiś żart  :mad: :mad: :mad:

Madman

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 36
« Odpowiedź #170 dnia: Maja 20, 2008, 07:53:32 am »
czym zajmuje się teraz Team Silnet..? istnieje prawdopodobieństwo, że robią oni po cichu 6 część SH?
Może będą się zmieniać co dwa lata z amerykanami, tak jak ma to miejsce w przypadku CoD..
Fajnie by było.. co cztery lata dostawalibyśmy prawdziwego silent hilla ^^

Mr_Zombie

• Global Moderator
  • Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #171 dnia: Maja 20, 2008, 08:30:33 am »
Przynajmniej część Team Silent w chwli obecnej pracowało nad ukończeniem MGS4, reszta została również wrzucona do innych projektów. Takżę wątpliwe, że pracują nad nowym SH. :/

Snake_Plissken

• PIERESTROJKA
  • Who Dares Wins

Mr_Zombie

• Global Moderator
  • Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #173 dnia: Maja 21, 2008, 20:26:58 pm »
Na takim pomniejszeniu wygląda to bardzo ładnie ^^ (w większej rozdziałce, już gorzej).

Czy tylko mi Alex przypomina starszą wersję Drake'a? :P.
Albo mi się wydaje, albo znowu zmienili Alexa. Jego twarz (ta na przedostatnim screenie) wygląda dużo lepiej, niż na filmikach z konferencji Konami.
« Ostatnia zmiana: Maja 21, 2008, 20:28:55 pm wysłana przez Mr_Zombie »

_Music

• Łajka
« Odpowiedź #174 dnia: Maja 21, 2008, 21:23:33 pm »
Ano- Alex zmienia twarz częściej niż Jackson.
Choć do premiery niewiele zostało- chyba najwyższy czas ustalić, jaki wygląd będzie miał głowny bohater.

Snake_Plissken

• PIERESTROJKA
  • Who Dares Wins
« Odpowiedź #175 dnia: Czerwca 03, 2008, 10:40:03 am »
Tutaj są te screeny w większej rozdzielczości:
http://www.thatvideogameblog.com/gallery/games/silent-hill-homecoming/?pid=4598
Opublikowane: Maj 22, 2008, 07:42:39
The Collective responds to fan concern over Silent Hill V
http://www.psu.com/The-Collective-responds-to-fan-concern-over-Silent-Hill-V-News--a0003853-p0.php

The company was responding to growing fan concern that the fifth instalment in the popular horror franchise wouldn’t match up to previous titles, driven predominantly by the fact Homecoming isn’t being developed by Team Silent, with duties instead handed over to US-based firm, The Collective.
“The Silent Hill series is all about narrative, exploration and atmosphere; even though this has been developed outside of Japan with an entirely new team (with the notable exception of Akira Yamaoka), we are still creating a Silent Hill game,” said Jason Allen, during an interview with SilentHill5.net
“Foremost in our design philosophy for this title has been a strong desire to maintain the trademark atmosphere of the game. If we were to change that part of the experience - in my mind - it would cease to be Silent Hill.”
“For a lot of western horrors, the key components are gore, shock and brutality. Atmosphere in Silent Hill is much more about dread, loss of identity and a sense of the futility of struggle; it hits you in an entirely different manner and in some respects is much more frightening to behold. So in a roundabout way, yes, you can expect the same creepy atmosphere.”

Mastu-son

• Towarzysz
« Odpowiedź #176 dnia: Czerwca 03, 2008, 13:01:30 pm »
Wszystko, co mówią by się mi zgadzało, gdyby nie mały szkopuł: czemu w kolejnych materiałach widać dokładne zaprzeczenie faktów poruszonych w wywiadzie? Oj chyba ktoś tu w ch*ja wali!

Spidey^

• Gość
« Odpowiedź #177 dnia: Czerwca 05, 2008, 12:50:46 pm »
Tutaj są te screeny w większej rozdzielczości:
http://www.thatvideogameblog.com/gallery/games/silent-hill-homecoming/?pid=4598

Ta gra wygląda jak Silent Hill 2 w podwyższonej rozdziałce. Przecież już SH3 miał ładniejsze i klimatyczniejsze miejscówki. Zepsuć tak wielką serie :roll:

Wojtq

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #178 dnia: Czerwca 05, 2008, 15:04:46 pm »
Jeden z potworów na żywo - świetnie im to wyszło :shock: .
http://www.destructoid.com/the-creepiest-silent-hill-cosplay-you-will-ever-see-89165.phtml

Czy ktoś orientuje się, co dzieje się z ludźmi z Team Silent ? Słyszałem, że część była zagarnięta do pracy nad MGS'em. Jeżeli to prawda, to można mieć nadzieję, że z "szóstką" seria wróci do rąk genialnych Japończyków. Myślę, że najlepszym pomysłem na odświeżenie serii i nadanie jej nowego ducha, świeżego spojrzenia jest prequel - tylko i wyłącznie. Aktualnie gram w Silent Hill 2 (genialne - nawet za dnia ;) ) i zastanawiam się nad usytuowaniem kolejnych części. Chodzenie po wciąż tych samych lokacjach byłoby nieco odtwórcze (już w SH3 wracamy do szpitala), więc jedynym wyjściem jest "uwstecznienie" akcji, pokazanie tego samego miasteczka w wersji z przeszłości. Widzieć, lub przynajmniej słyszeć o wydarzeniach, które przyczyniły się do zniszczenia "ducha" miasta, to by było interesujące. Cały czas staram się wymyślić, jak dokładnie mógłby wyglądać taki prequel Silent Hilla, a jeśli coś wymyślę, to nie omieszkam się tym podzielić :) .

Jedno Amerykańcom trzeba przyznać - ulepszenie systemu walki jest bardzo dobrym pomysłem, bo w takim SH2 element ten kuleje, aż strach. Chociaż już ciachnięcie nożem z obrotu nie jest fajnie...

Fajnie by było, gdyby zapowiedziano wersję na PC, bo różnie może być z moją PS3 w tym roku :sad: .
« Ostatnia zmiana: Czerwca 05, 2008, 15:12:06 pm wysłana przez Wojtq »

BoBaN

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 309
  • Życie jest zbyt krótkie, żeby jeździć dieslem.
« Odpowiedź #179 dnia: Czerwca 05, 2008, 15:16:17 pm »
Jeden z potworów na żywo - świetnie im to wyszło :shock: .
http://www.destructoid.com/the-creepiest-silent-hill-cosplay-you-will-ever-see-89165.phtml

Jak widać, potwór czy nie potwór ale odpocząć też musi. :P

Mr_Zombie

• Global Moderator
  • Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #180 dnia: Czerwca 06, 2008, 01:34:14 am »
Czy ktoś orientuje się, co dzieje się z ludźmi z Team Silent ? Słyszałem, że część była zagarnięta do pracy nad MGS'em. Jeżeli to prawda, to można mieć nadzieję, że z "szóstką" seria wróci do rąk genialnych Japończyków.

Chyba raczej nie wróci. Z tgo, co słyszałem (nie wiem, czy to prawda, czy tylko plotka) to ludzie z Team Silent już się męczyli przy produkcji SH4; po prostu ta seria ich już zmęczyła i nie chcieli nad nią pracować.

A odbiegając od tego, to rozważmy teraz dwa możliwe scenariusze z SH5:
- gra się świetnie sprzeda -- Konami nie będzie miało żadnego celu w tym, by znowu przekazać ten tytuł Team Silent
- gra się nie sprzeda -- Konami może uznać, że po prostu ludzie stracili zainteresowanie serią i nie warto jej w ogóle kontynuować.

I tak źle, i tak nie dobrze.

Chodzenie po wciąż tych samych lokacjach byłoby nieco odtwórcze (już w SH3 wracamy do szpitala), więc jedynym wyjściem jest "uwstecznienie" akcji, pokazanie tego samego miasteczka w wersji z przeszłości. Widzieć, lub przynajmniej słyszeć o wydarzeniach, które przyczyniły się do zniszczenia "ducha" miasta, to by było interesujące. Cały czas staram się wymyślić, jak dokładnie mógłby wyglądać taki prequel Silent Hilla, a jeśli coś wymyślę, to nie omieszkam się tym podzielić :) .

Wystarczy, że 0rigins jest prequelem, i jako prequel, nie sprawdza się :/.
Zresztą, SH4 udowodnił, że Silent Hill wcale nie musi mieć miejsca w samym Silent Hill;  SH2 i SH4 pokazały, że podstawą fabuły nie musi być kult i dawne bóstwa, w które wierzono, ani tym bardziej Alessa nie trzeba. To właśnie lubię w tych dwóch częściach - są całkowite oderwane od SH1 i SH3 (oraz teraz 0rigins), które wałkują wątek Alessy. W tym dwóch częściach mamy zaś zupełnie inne, luźno tylko powiązane z samym miastem historie. Świadczy to tylko o tym, że robiąc grę "Silent Hill" wcale nie trzeba się do niczego ograniczać.

Wojtq

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #181 dnia: Lipca 03, 2008, 16:29:31 pm »
13,5 minuty nowego gameplay'a
http://www.gametrailers.com/player/usermovies/235689.html?playlist=featured

Istotniejsze spostrzeżenia:
- gra prawdopodobnie będzie często cofać się do przeszłości bohatera, ukazując flashbacki wywoływane poprzez konkretne zdarzenia (fragment, kiedy bohater znajduje latarkę),
- bohater będzie czasami zdolny do użycia siłowych sposobów otwierania różnych szafek, drzwi, itp.(tutaj: otwieranie szafki gaz rurką).

Już po tym filmiku czuć grozę wypływającą z ekranu - tekstury straszą ! Nie wspominając o wykonaniu postaci, które pozostaje w tyle za bohaterami z SH3,SH4 (ta blondyna!). Boję się jak gra będzie wyglądać na większym ekranie HD.

Premiera już we wrześniu - ciekawe, czy będzie to pierwszy Silent, którego będzie można sobie odpuścić bez większych wyrzutów sumienia. Osobiście bym tego nie chciał, no ale różnie może być.

Mr_Zombie

• Global Moderator
  • Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #182 dnia: Lipca 03, 2008, 16:36:29 pm »
Warto tylko wspomnieć, że to jeszcze stara wersja, sprzed kilku miesięcy, gdzie jest jeszcze tzw. Alex 2.0. Obecnie jest już Alex 3.0 ;)

Ale fakt, postacie są wykonane kiepsko (chociaż mimika i animacja jest dobra). Szczególnie w oczy rzucają się fatalnie wykonane włosy.

FallenDemon

• Towarzysz
« Odpowiedź #183 dnia: Lipca 03, 2008, 18:52:46 pm »
! Nie wspominając o wykonaniu postaci, które pozostaje w tyle za bohaterami z SH3,SH4 (ta blondyna!).
Heather (Cheryl Mason).

Fakt, wygląd i mimika twarzy postaci w cutscenkach SH3 to było coś nie niewiarygodnego na tamte czasy.

Ale są na dobrej drodze, prawie nie widac różnic:)(ciekawe,który laik poprawnie wskazałby nexgena) :
Spoiler (kliknij, by wyświetlić/ukryć)
« Ostatnia zmiana: Lipca 03, 2008, 18:54:30 pm wysłana przez FallenDemon »

mateo

• Gość
« Odpowiedź #184 dnia: Lipca 03, 2008, 19:32:27 pm »
ta gra rzeczywiście straszy, ale jakością tekstur  :sad: Świetna mimika twarzy tej gry nie uratuje. :roll:
Ja tam wierze bo może być chociaż klimatycznie..

« Ostatnia zmiana: Lipca 03, 2008, 19:35:51 pm wysłana przez mateo »

Wojtq

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #185 dnia: Lipca 03, 2008, 21:37:59 pm »
Heather (Cheryl Mason).
Akurat chodziło mi o blondynę z podanego filmiku (a konkretniej o jej kiepskie wykonanie - włosy to porażka), nie o Heather dobrze mi znaną z SH3.

Mr_Zombie

• Global Moderator
  • Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #186 dnia: Lipca 04, 2008, 13:12:08 pm »
Miejmy nadzieję, że wszystkie postacie przeszły w ciągu tych kilku miesięcy taką metamorfozę, jak Alex. Zdjęcie wyżej, podane przez FallenDemon, pochodzi z tej samej cut-scenki, która jest na tym filmiku - spotkania z matką; różnica jest widoczna ;). Jeżeli tak, to będzie super.

pachu

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #187 dnia: Lipca 06, 2008, 23:02:17 pm »
Kurde, czekam z wywieszonym jęzorem.Widac, że fabuła bedzie podobna do tej z SH2.

ki_ki

• Budowniczy socjalizmu
  • Reputacja: 7
« Odpowiedź #188 dnia: Lipca 07, 2008, 13:08:53 pm »
Jak dla mnie strasznie rzuca się w oczy sterylność gry, zastanawiam się czemu twórcy nie wrzucili jakiegoś filtru patrz SH4. Po takim zabiegu na pewno gra by dużo zyskała pod względem wizualnym  :?
PSN id Pearlsea1990

Aktualnie:
The Last of Us Part I, Forspoken

mateo

• Gość
« Odpowiedź #189 dnia: Lipca 07, 2008, 15:21:35 pm »
ano jak mówisz ziarnisty filtr pasował by tu jak ulał.. toż to Silent Hill  :-? Możliwe, że owa opcja znajdzie sie w pełnej wersji, tak jak w przypadku SH2 z pierwszego Xboxa (można było włączyć, jak i wyłączyć filtr)
« Ostatnia zmiana: Lipca 07, 2008, 15:23:44 pm wysłana przez mateo »

Wojtq

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #190 dnia: Lipca 07, 2008, 15:50:32 pm »
Ciekaw jestem, czy goście z Collective czują się choć trochę zawstydzeni widząc swoje osiągnięcia w temacie wykonania postaci na tle tego, czego dokonali ich poprzednicy tworząc gry jeszcze na starą generację :roll: .

Snake_Plissken

• PIERESTROJKA
  • Who Dares Wins
« Odpowiedź #191 dnia: Lipca 12, 2008, 11:49:03 am »

KKRT

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 18
« Odpowiedź #192 dnia: Lipca 12, 2008, 12:21:48 pm »
Beznadziejna ta okladka ;\

Patosław

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 147
  • Demons Souls <3
« Odpowiedź #193 dnia: Lipca 12, 2008, 12:37:31 pm »
Rany ale lipa

svonston

• Gość
« Odpowiedź #194 dnia: Lipca 12, 2008, 12:41:33 pm »
A mi sie podoba. :)

Wojtq

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #195 dnia: Lipca 12, 2008, 14:24:07 pm »
Nawet okładka musi być kontrowersyjna...mi przywodzi na myśl komiksową stylistykę, i nie wiem, czy to dobrze. Chyba wolałbym, gdyby była bardziej wypłowiała, mniej więcej tak:

Ale spokojnie, to tylko okładka. Najważniejsze, żeby gra się spisała.

mateo

• Gość
« Odpowiedź #196 dnia: Lipca 12, 2008, 14:26:54 pm »
najważniejsze, żeby gra miała klimat z 'dwójki' bo o to twórcą chodziło..
ps.mam nadzieje, że dodadzą ten cholerny filtr, gdyż gra wygląda biednie  :???:

Kresq

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 8
  • Hokus pokus, czary mary, twoja stara to twój stary
« Odpowiedź #197 dnia: Lipca 12, 2008, 17:38:21 pm »
Mi się też podoba ta okładka, ale jednak w porównianiu do okładek z poprzednich części to raczej tak sobie...

"Fruwać jest generalnie nieroztropnie,
więc nie pijcie przy otwartym oknie."

_Music

• Łajka
« Odpowiedź #198 dnia: Lipca 12, 2008, 22:14:26 pm »
Okładka wydaje się na razie najfajniejszą składową piąteczki.

pachu

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #199 dnia: Lipca 12, 2008, 23:27:50 pm »
Okładka super, gierka po gejmplejach też mi się podoba.Dla mnie musss....