Ankieta

Agh?

uf puf pudzian to mój wujek (Tarniak: poprawiłem LOL)
2 (2.9%)
nie chce mi się
30 (42.9%)
Lubie przypakować ,ale tylko dla sportu
28 (40%)
Bodybuilding to jest to
10 (14.3%)

Głosów w sumie: 60

Głosowanie skończone: Sierpnia 16, 2005, 20:23:40 pm

Autor Wątek: Kulturystyka  (Przeczytany 270294 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Ibra

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 0
Kulturystyka
« Odpowiedź #240 dnia: Stycznia 29, 2007, 19:34:52 pm »
Cytat: "razor1"
bialko serwatkowe

A co byś właśnie z białek polecił? Bo ja kupiłem coś takiego niedawno : http://www.allegro.pl/item157451036__bialko_serwatkowe_80_ultimate_750g_.html
Dobre?

ÓFO

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 1
  • ale mi ręce gównem śmierdzą :x
Kulturystyka
« Odpowiedź #241 dnia: Stycznia 29, 2007, 20:45:13 pm »
wpierw kupujesz a potem pytasz sie czy dobre ? :D

ja z odzywek polecam Magnum 8000[węglowodanowa] firmy Trek(tej co to białko jest co podałeś).Ogolnie nie polecam odzywek białkowych, nie widac efektów. O wiele lepsze są węglowodanowe. Zjadłem 2 kg tego czegoś i naprawde czuje sie efekty. Po treningu chodze jak jakiś Pudzian :D . Tak się puchnie zajebiscie ze klekajcie narody. Fajne uczucie. :)
Ćwiczyłem tyle na sucho i wogole nie bylo efektów. Zacząłem jeść odżywki i naprawde są rezultaty. teraz jestem na regeneracji, ale po feriach wracam do treningu. :)
jadłem jeszcze kreatyne firmy olimp[monohydrant] i za przeproszeniem gówna dała. :) Wziąłem ok.200 tabletek(cyklnicznie regularnie jak w zegarku) i nic. W sumie to była gowniana kreatyna, za 12 tabletek placiłem 3 zł :roll: , kumpel z klasy mi załatwiał(kox, skubany bierze hormon wzrost, nakręcał mnie na sterydy ale nie jestem głupi  :D , wogole sie wysłowić nie umie, a i tak laski na niego lecą  :roll: ).

Tak więc dobra odzywka weglowodanowa w polaczeniu z rownymi rodzajami kreatyny, dobrym treningiem i dietą dadzą efekty. Ale zeby zacząć ćwiczyć na serio to trzeba poświecić wiele czasu, pieniędzy i naprawdę tego chcieć[chcieć=MÓC!]. Najgorsze dlamnie bylo porzucenie alkoholu i fajek. Nie moglem sie opanowac jak kumple przychodzili i wolali mnie na wódke, ale nie poto wyje*ałem tyle forsy na odzywki zeby to wszystko zaprzepaścić przez jeden melanż  :D

:mrgreen:

razor1

• Obywatel
  • **
Kulturystyka
« Odpowiedź #242 dnia: Stycznia 29, 2007, 21:15:12 pm »
Ibra- w tej chwli biore glownie odzywki Trec sa dobre i niedrogie. Ultimate kiedys bralem i nienarzekam. Kiedys to byla jedna z drozszych i lepszych firm.Nie widze roznicy pomiedzy proteinami bialkowym na bazie serwatki, no chyba ze wziolbym jakies gowno co nie dziala. Ale tak sie jeszcze nie zdarzylo, zanim cos kupie to sprawdzam. Roznice mozna odczuc przy odzywkach ktore szybko dzialaja wtedy mozna szybko stwierdzic czy cos dziala czy nie przy bialkowych wlasciwie nie odczujesz roznicy miedzy np Treciem-Ultimate-Olimpem.
Ogolnie gdybym teraz poswiecil sie treningom kulturystycznym to w ciagu dnia bralbym czesto serwatke, a na wieczor przed snem bialko kazeinowe poniewaz wolniej sie uwalnia i przez to organizm dostaje proteiny przez cala noc.
Niech Twoje zasady moralne nie powstrzymaja Cie od zrobienia tego co sluszne.

Hubi

• Marynarz z Potiomkina
  • Poznasz głupiego po czynach jego.
Kulturystyka
« Odpowiedź #243 dnia: Lutego 09, 2007, 00:55:51 am »
Mam pytanie do ludzi bedacych w temacie pakowania, koksowania, itp., itd. :)

Mianowicie- nie chodze na silownie, cwicze tylko w domu. Od jakiegos czasu robie codziennie takie zestawy cwiczen:
4x21 podciagniec na drazku (w nadchwycie i podchwycie)
4x32 pompek (szerokich i waskich)
2x65 brzuszkow
I czasem jeszcze pomacham hantlami :)

Ostatnio jednak uslyszalem, ze nie powinno sie cwiczyc codziennie. Moje pytanie brzmi- czy ww. zestawy cwiczen robic codziennie, czy moze np. co 2 dni?
Nie stosuje zadnych diet.

razor1

• Obywatel
  • **
Kulturystyka
« Odpowiedź #244 dnia: Lutego 09, 2007, 12:15:25 pm »
to zalezy co chcesz dzieki niemu osiagnac, jezeli spalic troche tluszczu to nie przeszkadza jak bedziesz go robil codziennie. Chociaz znam lepsze metody spalania tluszczu. Dopoki nie bedziesz sie czul przemeczony mozesz tak cwiczyc. Chodzi mi o przemeczenie wchwilach gdy nie trenujesz.

Duzo robisz podciagniec a stosunkowo malo pompek i brzuszkow.

Jarek

• Towarzysz
Kulturystyka
« Odpowiedź #245 dnia: Lutego 09, 2007, 17:15:59 pm »
Hubi zamiast brzuszków zrób lepiej:
http://www.sfd.pl/Aerobiczna_sz%C3%B3stka__Weidera_%3D%26gt%3Bwejdz%26lt%3B%3D-t144665.html
jest to dość ciężki trening (głównie w końcowych dniach) ale efekty są znacznie lepsze niż po brzuszkach a i nie jest jakoś specjalnie czasochłonny.

Master_666

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 194
Kulturystyka
« Odpowiedź #246 dnia: Lutego 09, 2007, 18:34:47 pm »
Na początku nie ale potem tyle tych serii, że długo to trwa ;p

Ibra

• Marynarz z Potiomkina
Kulturystyka
« Odpowiedź #247 dnia: Lutego 09, 2007, 22:27:41 pm »
Ja wysiadłem na 20którymś dniu (29 chyba), bo już nie miałem czasu na robienie tego :). Ale fakt faktem, ćwiczenie daje i to dużo.
Mam zamiar wykonać cały cykl, ale dopiero na wakacjach.

Master_666

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 194
Kulturystyka
« Odpowiedź #248 dnia: Lutego 09, 2007, 22:56:03 pm »
Cytat: "Ibra"
Mam zamiar wykonać cały cykl, ale dopiero na wakacjach.

Ja sobie zapomniałem po 17 dniu ;p Ale chyba też zrobie to na wakacjach;p (Efekty juz widać po 4dniach :P [nie wielkie ale zawsze])

Dla ułątwienia sprawy macie tutaj to:

Hubi

• Marynarz z Potiomkina
Kulturystyka
« Odpowiedź #249 dnia: Lutego 10, 2007, 14:07:05 pm »
tez kiedys to robilem, ale wysiadlem po bodajze miesiacu. Strasznie monotomne pozniej si to robi i trwa zbyt dlugo.

Wracajac do mojego pytania- slyszalem, ze nie powinno cwiczyc sie codziennie, bo miesnie muszza odpoczywac i sie regenerowac. Prawda to?

razor1

• Obywatel
  • **
Kulturystyka
« Odpowiedź #250 dnia: Lutego 10, 2007, 22:22:55 pm »
Jezeli jest to trening ciezki to prawda. Chodziaz sa okresy gdzie tak niektorzy sportowcy trenuja, ale musi sie to odbywac cyklicznie przez jakis czas. Na przyklad po cyklu treningu ostrego powininen nastapic cykl 2-3 tygodni treningu regenerujacego, czyli cykl opie.....sie. ;) to tez bardzo wazny cykl

POK

• MIR
  • Reputacja: 171
Kulturystyka
« Odpowiedź #251 dnia: Lutego 12, 2007, 13:40:46 pm »
Od dzisiaj chyba zacznę sobie robić ten trening. Co prawda pewnie nie dam rady dotrwać do końca, ale wzmocnienie mięśni brzucha zawsze się przyda.

Cytat: "Hubi"
Wracajac do mojego pytania- slyszalem, ze nie powinno cwiczyc sie codziennie, bo miesnie muszza odpoczywac i sie regenerowac. Prawda to?

Niby prawda, ale każdy mięsień regeneruje się w innym tempie, np. przedramie powinno się ćwiczyć codziennie, a klate raz na 5 dni. Bardzo ważna w tym przypadku jest intensywność ćwiczeń. Jeśli ćwiczysz tylko parę serii, to przerwa nie musi być specjalnie długa.
Rada: jeśli chcesz szybko zwiększyć siłe i wielkość mięśni, to daną partie powinno się ćwiczyć 2 razy w tygodniu.

Supersonic

• Gość
Kulturystyka
« Odpowiedź #252 dnia: Lutego 14, 2007, 10:23:17 am »
Cytat: "Tarniak"
250 pompek     czy to jakieś inne serie. To ty niezły koks musisz być, pokaż jakieś zdjęcie

Tam  od razu koks.  :mrgreen:  Ponad rok temu kiedy zaczynałem ćwiczyć robiłem codziennie 6 serii po 10 powtórzeń a po 4 miesiąch pompowałem 12 serii po 30 powtórzeń co dawało ponad 300 pompeczek dziennie a do tego podciąganie na drążku też codziennie  :D . Bez siłki bez diety czy wstrętnych odżywek 10 kg mi przybyło (w 6 miesięcy).

Cytat: "dcf"
Czy lubicie czasem przypakować? jak często? Po co?

Pewnie że lubię w ogóle uwielbiam wysiłek (piłka, bieganie, siłka)
Jak często? 5 razy w tygodniu.
Po co? miałem duże problemy z dolną częścią kręgosłupa i tylko siłka była ratunkiem, więc musiałem ćwiczyć plecy poza tym nogi bo potrzebne mi to do piłki i jakoś tak mnie wciągnęła siłka że trzeci miesiąc ćwiczę wszystkie partie mięśni  :mrgreen:  

Jednak nie ma nic lepszego jak wiosną czy latem wstać o 6 rano pobiegać z godzinkę.

Mam pytanie do ludzi bedacych w temacie pakowania, koksowania, itp., itd.  

Mianowicie- nie chodze na silownie, cwicze tylko w domu. Od jakiegos czasu robie codziennie takie zestawy cwiczen:
4x21 podciagniec na drazku (w nadchwycie i podchwycie)
4x32 pompek (szerokich i waskich)
2x65 brzuszkow
I czasem jeszcze pomacham hantlami  

Ostatnio jednak uslyszalem, ze nie powinno sie cwiczyc codziennie. Moje pytanie brzmi- czy ww. zestawy cwiczen robic codziennie, czy moze np. co 2 dni?
Nie stosuje zadnych diet.

Zależy - teraz odkąd ćwiczę na siłce to robię każdą partię raz na tydzień ale kiedy ćwiczyłem w domu (pompki i podciągnie) to codziennie a afekty były, (przybyło masy) mimo że przy masie nie powinno się dać odpocząć mięśniom. Codzienne ćwiczenie jest dobre jeżeli twoim celem jest ja największa ilość potórzeń.
21 podciągnięć nachwytem bardzo ładnie  8)  
W najlepszych czasach miałem 30 i jakoś nie mogę do tego dojść odkąd wymęczę się na siłce.

Prawda ale jak ćwiczysz w domu bez sprzętu to śmiało możesz każdego dnia.

6 weidera piękna rzecz tylko musiałem przerwać plan  :(

kun

• chujek
  • Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 80
Kulturystyka
« Odpowiedź #253 dnia: Lutego 14, 2007, 18:57:27 pm »
ehh panowie, zamiast wypisywac takie kwiatki idzcie po rade do fachowca, ok?

:cry:

suli dia

• Kapitan Żbik
  • Reputacja: 13
Odp: Kulturystyka
« Odpowiedź #254 dnia: Kwietnia 21, 2007, 21:39:30 pm »
Ja tam sobie w domu ćwicze pompki czy brzuszki po to by nieprzytyć ponieważ miałem kiedyś z tym problem więc w tej chwili panuje nad tym dzienie robie 100 brzuszków i 40 pompek .A pytanie moje jest takie czy te ćwiczenia które uprawiam są dobre i czy mają szanse wyżeżbić troche sylwetke?
Umiesz Liczyć, Licz na Siebie!!!

CrazyFox

• Obywatel
  • **
« Odpowiedź #255 dnia: Kwietnia 22, 2007, 19:42:16 pm »
Dzsiaj zaczynam " 6 Weidera" mam nadzieje ze dotrwam do konca :D

Hubi

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #256 dnia: Maja 12, 2007, 22:09:53 pm »
@suli dia- moim zdaniem robisz ich troche za malo :/

@CrazyFox- radzilbym Ci zaczac szostke weidera w takim okresie, zebys gdzies w 3/4 cyklu treningowego mial duzo czasu na cwiczenia (np. w wakacje). Pod koniec cwiczenia staja sie dlugie i monotomne.
Opublikowane: Kwiecień 24, 2007, 17:24:42
Co myslicie o braniu kreatyny? Stosowal to ktos?

setezer

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #257 dnia: Maja 12, 2007, 22:15:42 pm »
Super, polecam, będziesz miał mięśnie jak prawdziwy kulturysta. Naprawdę warto.

Piter_neo

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 40
« Odpowiedź #258 dnia: Maja 12, 2007, 22:52:46 pm »
myslicie o braniu kreatyny? Stosowal to ktos?
Kreatyna to świetna sprawa. Daje naprawdę dużo siły i dzięki temu większe ciężary można dźwigąć jak i dłużej ćwiczyć. Po miesiącu nie poznasz siebie. 2-3 kilo przy dobrym treningu i diecie* gwarantowane.

* dużo mleka**, musli, kurczaka, jajek i bananów, pić minimum 1,5 litra wody dziennie
** nie popijaj mlekiem kreatyny

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #259 dnia: Maja 12, 2007, 22:56:18 pm »
@suli dia- moim zdaniem robisz ich troche za malo :/

@CrazyFox- radzilbym Ci zaczac szostke weidera w takim okresie, zebys gdzies w 3/4 cyklu treningowego mial duzo czasu na cwiczenia (np. w wakacje). Pod koniec cwiczenia staja sie dlugie i monotomne.
Opublikowane: Kwiecień 24, 2007, 17:24:42
A co chcesz na basenie pokazać jakie masz fajne cycki? 8)

marcinps2

• Towarzysz
« Odpowiedź #260 dnia: Maja 12, 2007, 23:35:13 pm »
Polecam buforowaną kreatyne moim zdaniem najlepsza.  :cool:

Ibra

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #261 dnia: Maja 13, 2007, 00:11:24 am »
Ale po co chcesz brać kreatyne?

setezer

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #262 dnia: Maja 13, 2007, 10:22:13 am »
Żeby mieć mięśnie. Wtedy, gdy ktoś zaatakuje Hubiego, to on zrobi "bach bach" i zwycięży.

Osobiście mnie śmieszy branie jakichś wspomagaczy, ale pytanie brzmi czy ktoś ćwiczy, gdyż lubi i pokonuje jakieś granice swojego ciała, czy tylko po to by robić "bach bach" i szpanować na basenie (jak to fajnie napisał Tarniak).

Piter_neo

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 40
« Odpowiedź #263 dnia: Maja 13, 2007, 11:03:39 am »
Osobiście mnie śmieszy branie jakichś wspomagaczy, ale pytanie brzmi czy ktoś ćwiczy, gdyż lubi i pokonuje jakieś granice swojego ciała, czy tylko po to by robić "bach bach" i szpanować na basenie (jak to fajnie napisał Tarniak).
Branie odrzywek jest niemal wymagane u sportowców. Metabolizm człowieka jest przyzwyczajony do normalnego trybu zycia. Jeżeli ktoś zaczyna trenować na poważnie jakis sport i ćwiczy 3 razy w tygodniu to musi dostarczyć organizmowi dodatkowe substancje odrzywcze.

Ibra

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #264 dnia: Maja 13, 2007, 11:49:27 am »
Cytat: Piter_neo
odrzywcze
A istnieją w ogóle takie?

marcinps2

• Towarzysz
« Odpowiedź #265 dnia: Maja 13, 2007, 16:17:17 pm »
Ja sobie nie wyobrażam już odbyć treningu siłowego bez kreatyny, a wczesniej wypijając np. gainera...

dieta i suplementacja to podstawa IMO.

Hubi

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #266 dnia: Maja 13, 2007, 16:42:05 pm »
Mam wlasnie okazje kupic kretyne Multipower od znajomego, jakies 30 zl taniej niz w sklepie. I chyba sie skusze, po tym co przeczytalem.
Ja cwicze po to, aby poprawic swoja rzezbe ciala i sile. Tylko problem w tym, ze do wakacji moge chodzic tylko jeden dzien na tydzien na silownie, ale w domu cwicze co 2 dni (brzuszki codziennie). Czy w takim wypadku oplaca sie brac kreatyne?
A moze lepsze bialko?
A czy kreatyna ma jakies skutki uboczne?

50 CENT

• Towarzysz
« Odpowiedź #267 dnia: Maja 13, 2007, 17:19:45 pm »
 Kreatyna nie ma żadnych skutków ubocznych , jedynie mozesz miec rozwolnienie lub lub bole glowy brzucha jesli przekroczysz dozwolona dzienna dawke . A nadmiar kreatyny jest wydalany z moczem . Dodam , ze do kreatyny warto dodac jakis antykatabolik np. Tauryne lub aminokwasy BCAA . Jesli cwiczysz konkretnie tylko jeden dzien w tygodniu to odpusc sobie kreatyne bo to bylaby strata pieniedzy , ale jesli cwiczysz minimum 3 razy lub 4 to jak najbardziej , pamietaj jednak wtedy o odpowiednim dawkowaniu kreatyny w DT i DN . A co do białka to jest ono glownie potrzebne do tworzenia masy miesniowej ( najczesciej przyjmowane po treningu , chociaz trzeba spozywac w roznych porach dnia  ) , nie ma ono porownania do kreatyny ktora daje bardzo dobre rezultaty w sile i masie .  Pozdrawiam  :cool:
« Ostatnia zmiana: Maja 13, 2007, 17:28:52 pm wysłana przez 50 CENT »
X360 + HDTV juz mam :D

NA GC 2006 BYŁO COOOOOOOOOL ! ! !
A NA GC 2007 BYŁO JESZCZE LEPIEJ ! ! ! :D

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #268 dnia: Maja 13, 2007, 17:32:41 pm »
A nie wolicie pokopać w piłkę? :-(

Ibra

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #269 dnia: Maja 13, 2007, 17:38:25 pm »
Piłka już nie w modzie :?.

Kresq

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 8
  • Hokus pokus, czary mary, twoja stara to twój stary
« Odpowiedź #270 dnia: Maja 13, 2007, 18:27:05 pm »
Prawdziwi ziomale walą kreatynę i pakują na siłce.

"Fruwać jest generalnie nieroztropnie,
więc nie pijcie przy otwartym oknie."

Hubi

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #271 dnia: Maja 13, 2007, 20:00:43 pm »
Ja tam lubie sporty siowe, a w pilke tez gram.

Czyli z moimi treningami moge liczyc na jakeis efekty kreatyny?

BTW
Tak sie zastanawialem, czy budujac sobie rzezbe i mase oplaca sie rownoczesnie biegac. Znajomy mi to odradzal, mowil ze spala sie tkanka miesniowa i zarazem tluszczowa. Czy to prawda?

Kresq

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 8
  • Hokus pokus, czary mary, twoja stara to twój stary
« Odpowiedź #272 dnia: Maja 13, 2007, 20:09:18 pm »
Co do biegania to nie mam pojęcia, ale jak już ktoś wspominał - jeśli na siłce ćwiczysz jeden raz w tygodniu (lol, jak poważnie o tym myślisz to powineneś uczęszczać co najmniej 3 razy w tyg. na tę siłkę - inaczej daj sobie spokój) i robisz jakieś brzuszki to po prostu wpieprzanie jakiejś kreatyny nie ma żadnego sensu.

"Fruwać jest generalnie nieroztropnie,
więc nie pijcie przy otwartym oknie."

setezer

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #273 dnia: Maja 13, 2007, 21:28:45 pm »
Długie dystanse odpadają, ale jakieś krótsze to chyba nie zawadzą. Tak do 5km, ale to jest myślenie nie poparte jakimiś konkretnymi informacjami.

Gregory

• Obywatel
  • **
  • X360
« Odpowiedź #274 dnia: Maja 13, 2007, 22:40:43 pm »
Hubi jako że jestem studentem AWFu  znam się trochę na fizjologii wysiłku i moge odpowiedzieć na twoje pytanie;-) Twój kolega ma poniekąd rację ale tylko poniekąd. Aby doszło do spalania tkanki tłuszczowej wysiłek musi być długotrwały oraz nie może być przerywany. W przypadku biegania aby doszło do spalania "tłuszczyku" musi upłynąc min od 30 do 45 min dosyć intensywnego wysiłku. Spalanie mięśnii to już skrajny przypadek - dochodzi do tego wtedy kiedy organizm nie ma dosłownie już żadnych subsratów do odnowienia ATP (z tego związku mięśnie czerpią energie do pracy). Tak więc pamietaj że organizm czerpie energię na poczatku przede wszystkim z węglowodanów oraz innych substratów: glikogen mieśniowy, fosfokreatyna (które służą do odnowy wsponianego ATP) a dopiero później w wyniku długotrwałego wysiłku urachamiane są procesy spalania kwasów tłuszczowych. Dlatego taka mała rada: chcesz schudnąc - spirnty odpadają;-) Dobra dieta + aerobowe wysiłki = suckes. A tobie takie bieganie na pewno Hubi nie zaszkodzi jedynie wzmocnisz swoje nogi, układ krwionośny i oddechowy a tym samym swoje serducho;-).

BTW
Nie wiem czy możliwe jest jednoczesne budowanie masy oraz rzeźby;-) Treningi na masę oraz rzeźbę są zupełnie od siebie odmienne. Przykładowo na masę wykonujesz cwiczenia na submaksymnalnych obciążeniach z niewielką ilością powtórzeń a na rzeźbę to przede wszystkim cwiczenia na małych ciężarach z bardzo dużą liczbą powtórzeń. Ponadto lepiej sprawdzają się tutaj ćwiczenia w których ruch odbywa się w jednym tylko stawie. Jakoś fachowo sie taki rodzaj cwiczen nazywa ale zapomniałem;-)
Pamietać jednak trzeba ze 60% sukcesu to prawidłowo skonstruowana dieta. Ale za duzo zeby na ten temat pisac;-)
Pozdro
« Ostatnia zmiana: Maja 13, 2007, 22:51:31 pm wysłana przez Gregory »

bebbop

• Sekretarz wojewódzki
  • Reputacja: 10
  • Memento Mori...
« Odpowiedź #275 dnia: Maja 13, 2007, 23:16:26 pm »
Z tego co pamietam z ksiazki kulturystycznej to powinno sie biegac,plywac lub jezdzic na rowerze gdy sie cwiczy na silowni. Kiedy czlowiek ciagle cwiczy w jakiejs silowni i dzwiga ciezary to raczej po calym tygodniu organizm pozostaje nie dotleniony. Dzieki bieganiu, plywaniu, jezdzie na rowerze czyli tzn. cwiczeniom aerobowym wzmacnia sie serce i dotleniasz organizm. Dzieki temu w wieku 40 lat nie "odwalisz kity" z powodu nie wydolnosci serca ;)

Odnosnie rownoczesnego budowania miesni i rzezby to nigdy o tym nie slyszalem. Zawsze najpierw budowalo sie miesnie, a pozniej je rzezbilo, aby miec co pokazac w lato na plazy ;)

Pomimo, ze nie jestem studentem AWF`u to zgadzam sie calkowicie z Gregorem  w powyzszym poscie.

marcinps2

• Towarzysz
« Odpowiedź #276 dnia: Maja 13, 2007, 23:35:44 pm »
Można robić rzeźbe i mase jednocześnie. Ale tylko w jeden sposób, kupić animal cuts i brać przed każdym treningiem siłowym, + inne suplementy ale już na mase. Może się uda  :lol:

Nie cierpie piłki noznej, żadnego ze sportów grupowych nie lubię, co innego trening siłowy. Na wfie nie ćwiczę, a wyglądam lepiej od tych co biegają za piłką...

Ćwicze tylko dla siebię, nie dla bab, basenów itp. poprostu w lustrze wole mieć klate, czy łapę jak wandam niż jak anorektyk  :lol:
« Ostatnia zmiana: Maja 14, 2007, 00:17:05 am wysłana przez marcinps2 »

Gregory

• Obywatel
  • **
  • X360
« Odpowiedź #277 dnia: Maja 13, 2007, 23:55:17 pm »
hehe Marcin "może się uda":) Ja się tam znam trochę na diecie ale na suplementach to nie za bardzo... A swoją drogą nie uważacie ze kulturysci (najwyższy poziom) są w pewnym sensie ograniczeni ruchowo? Złożenie rąk w strzałkę za plecami przekracza ich możliwości ze względu na zbyt rozbudowane mieśnie naramienne;-) No ale jak wiadomo co sport to inne predyspozycje

marcinps2

• Towarzysz
« Odpowiedź #278 dnia: Maja 14, 2007, 00:24:57 am »
"ograniczeni ruchowo" czasmi trudno mi było się podrapać po plecach, a po treningu to już wogule niemożliwe. to było rok temu przed rzeźbą jak wazyłem 88kg, po rzeźbie 81kg. Teraz 75kg. Niestety wybrałem odkładanie na PS3 i TV niż diete i suplementy  :sad: Ale nadrobie oj nadrobie wszystko  :twisted:

rostęp=postęp! "ograniczeni ruchowo"=postep! tyle  :lol: :cool:

Hubi

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #279 dnia: Maja 14, 2007, 12:15:34 pm »
hehe Marcin "może się uda":) Ja się tam znam trochę na diecie ale na suplementach to nie za bardzo... A swoją drogą nie uważacie ze kulturysci (najwyższy poziom) są w pewnym sensie ograniczeni ruchowo? Złożenie rąk w strzałkę za plecami przekracza ich możliwości ze względu na zbyt rozbudowane mieśnie naramienne;-) No ale jak wiadomo co sport to inne predyspozycje
Podobno kulturysci gdy chca sie podetrzec, musza to robic pod kroczem (jesli ktos wie o co wougle mi chodzi :)).

@Kresq- narazie chodze tylko 1 dzien w tygodniu, ale w domu cwicze codziennie (powazniejszy trening robie co 2 dni). W wakacje bede chodzil 3 razy w tygodniu + np. jakis basen.

Dzieki za odpowiedzi.