Po ilu miesiącach chodzenia raz w tygodniu na siłownie da jakieś widoczne efekty? (bez stosowania odżywek)
Raz w tygodniu? Bez odżywek?
Pirwsze rezultaty będziesz widział po 4 treningach- ponieważ zacznie ci sie więcej wody magazynowac w mieśniach i ATP. Organizm zrozumie, że to jest regularny wysiłek i że musi sie do tego przystosować.
Po mnie więcej 3 miesiącach dojdziesz do optymalnej formy- tutaj bedą kolejne rezultaty- jednak po tym etapie będzie już szło dużo wolniej. Jak w pierwszych 4 miesiącach przestaniesz ćwiczyc to wszystkie rezultaty zniknął. Organizm powróci do stanu "spoczynku".
Ja propunuję przynajmniej 2 treningi w tygodniu.
Dołanczam do pytania i czy jak jestem dość gruby, no może nie az taki gruby choć brzuszek mam to powinienem przejśc na jakąś diete i jaką polecacie?
Na dietach odchudzających sie nie znam.
Jezeli chodzi o ćwiczenia to odradzam siłkę- chyba, że dużo powtorzeń małymi obciążeniami. Najlepiej zrzuca sie wage przez bieganie, skakanke, piłka nożna - wszystko co stanowi długotrwały, ale lekki wysiłek. Jak biegasz to wolno, a nie sprint - poniewaz biegnąc za szybko będziesz spalał swoje mięśnie, a nie tłuszcz.