Ja osobiście święcie wierzę w Boga, Chrystusa i całą prawdę Religi Chrześcijańskiej
Czyli wierzysz ze gdzies Tam w niebie siedzi sobie taki ludek zwany BOGIEM i spełnia prosby modlących sie ludzi?
Jasne...
Ktos modli sie o zdrowie - po tygodniu umiera (x9999999....)
ktos modli sie o pokuj - kolejna wojna (x10)
Ktos modli sie o dobro na ziemi - ktos kogos własnie dla zabawy zabił (x 9999999....)
Ktos modli sie o ładna pogode - kolejny kataklizm gdzie giną miliony (x10)
Dobra teraz ktos napisze ze to przez jakiegos adama co zezarł jabłko w raju i mu za to musimy cierpiec.. Ze za chrystusa co go huligani Ukrzyzowali...
Wielu ludzi czesto BŁĘDNIE rozumuje wiarę, mowią "WIERZE W BOGA! MODLE SIE DO NIEGO!",
ja natomiast uwazam ze BÓG jest Tylko symbolem wiary - on sam NIE istnieje. Nie ma go gdzies tam w niebie, jest tylko "V-R" w głowie. Uwazam ze nie ma sensu modlic sie np. o pokuj - nikt tego nie spełni. Natomiast jesli ktos jest chory np. i silnie WIERZY w siebie (nie w BOGA - ALE W SIEBIE!) i WIERZY SILNIE w ze wyzdrowieje, to czesto tak sie dzieje i ludzie powracaja do zdrowia mimo ze medycyna była bezsilna.
Oczywiscie zaraz Kościół dumnie głosi ze BOG kogos wyleczył...
a tak naprawde to ONI SAMI sie wyleczyli... (takie prawie PLACEBO*
A jeszcze jakis czas temu polacy nie wierzyli w dzisiejszego BOGA,
tylko w jakies Swiatowidy i inne kawałki drzewa....lol
Nie chce nikogo tym obrazac, niech sobie wierzy w co chce,
w drewniany kołek, słupek, metalowa figurke itp.
Kurde, tylko PLEASE! nie spalcie mnie na stosie, OK?
*Placebo - substancja lub działanie (np. zabieg chirurgiczny) obojętne, nie mające wpływu na stan zdrowia pacjenta, podawane choremu jako terapia. Chory nie wie, że to, co zastosowano nie jest prawdziwym leczeniem, zaś wszystko (dla leku głównie: wygląd, zapach, smak, konsystencja), oprócz leczniczych właściwości placebo jest takie samo, jak rzeczywistej terapii. Często zastosowanie prawdziwego leku mogłoby być szkodliwe dla pacjenta, ale oszukanie go przez wmówienie, że przyjął lek, może poprawić jego sytuację psychiczną.