Autor Wątek: Final Fantasy XIII  (Przeczytany 226539 razy)

POK

• MIR
  • Reputacja: 171
Odp: Final Fantasy XIII
« Odpowiedź #680 dnia: Lipca 21, 2008, 12:26:31 pm »
@vann
Jesteś tak zapatrzony w jedną stronę, że nie widzisz drugiej :???:

blach0r

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 26
  • PSN id: purePwnerer
« Odpowiedź #681 dnia: Lipca 21, 2008, 12:35:02 pm »
I co ma LBP do anime?

vann

• Pionier
  • *
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #682 dnia: Lipca 21, 2008, 15:32:04 pm »
jak byś czytał wcześniejsze posty do byś wiedział
Opublikowane: Lipiec 21, 2008, 15:16:31
POK piszesz, że jestem zapatrzony w jedną stronę. Podej mi powód dlaczego nie jest na odwrót. Pozatym to nie ja zacząłem tą kłótnie. Ja tylko napisałem , że podoba mi się
pomysł grania babką ff13 i tyle, a flustrat (nie wiadomo kiedy będzie LBP) Fallus  zaczął się chwalić jaki to z niego europejczyk i jaka to jest dobra europejska szkoła rysunku ( pewnie dlatego się mu tak podoba bo jest w niej dużo gołych bab a dzieci lubią gołe baby) a fanów jrpg i anime określił dziewczynkami. Radziłbym ci POK dokładnie czytać posty lub sciągnąć klapki z oczów.

blach0r

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #683 dnia: Lipca 21, 2008, 15:41:35 pm »
Nadal nie wiem, oświeć mnie o_O

s00s

• Major Hermaszewski
  • Reputacja: 155
« Odpowiedź #684 dnia: Lipca 21, 2008, 15:48:33 pm »
Radziłbym ci POK dokładnie czytać posty lub sciągnąć klapki z oczów.

chyba twoich.

Buzu

• Człowiek dobrej roboty
« Odpowiedź #685 dnia: Lipca 21, 2008, 15:52:38 pm »
http://www.isotx.com/wordpress/wp-content/uploads/2008/01/ff7cloud.jpg
Nie podobny do Lighting ;)
Fakt, ale ten Cloud wyżej jest z Advent Children ;)

Wiem, wiem nawet mam gdzies tam na polce limitowana edycje FF7:AC, ktorego do tej pory obejrzalem tylko raz w jakiejs marnej jakosci a sam mam oryginal na DVD... Bedzie trzeba sie kiedys za to ponownie zabrac

POK

• MIR
« Odpowiedź #686 dnia: Lipca 21, 2008, 15:53:33 pm »
POK piszesz, że jestem zapatrzony w jedną stronę. Podej mi powód dlaczego nie jest na odwrót.
Zapewne to działa w obydwie strony.

Ja tylko napisałem , że podoba mi się
pomysł grania babką ff13 i tyle, a flustrat (nie wiadomo kiedy będzie LBP) Fallus  zaczął się chwalić jaki to z niego europejczyk i jaka to jest dobra europejska szkoła rysunku ( pewnie dlatego się mu tak podoba bo jest w niej dużo gołych bab a dzieci lubią gołe baby) a fanów jrpg i anime określił dziewczynkami.
LBP nie ma tu nic do gadania, bo tak gra z założenia jest infantylna i cukierkowa. Poza tym taki Asterix i Obelix na pewno bardziej nawiązują do historii i kultury niż np jakieś futurystyczne anime z mutantami.
Głównym zarzutem wobec znacznej większości jRPGów jest, to, że gramy tam jako jakiś nastolatek (żeby tylko), w dodatku z czerwonymi lub białymi włosami (akurat FFXIII tego tak nie dotyczy). Rozumiem, że mogą to być nawiązania do kultury japońskiej (nie znam się na tym), ale żeby robić taką stylistykę w 90% gier, to trzeba być po prostu w jakiś sposób ograniczonym.

vann

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #687 dnia: Lipca 21, 2008, 15:53:42 pm »
Fanboye i kolesie. Co, podniosicie sobie wzajemnie punkty reputacji? Dzieciarnia.

Soul hunter 16

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 60
  • Two different souls in one body.Which one is mine?
« Odpowiedź #688 dnia: Lipca 21, 2008, 15:57:32 pm »
Fanboye i kolesie. Co, podniosicie sobie wzajemnie punkty reputacji? Dzieciarnia.

Ty już zaprezentowałeś swój nie-fanbojski sposób patrzenia na świat oraz swoje dojrzałe myślenie...
Zignorujcie go to przestanie :D

POK

• MIR
« Odpowiedź #689 dnia: Lipca 21, 2008, 16:00:30 pm »
Tą odpowiedzią pokazałeś tylko, że nie stać Cię na porządną dyskusje :???: Jak się nie wie co pisać, to najlepiej stwierdzić, że reszta to fanboye i/lub dzieci.

vann

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #690 dnia: Lipca 21, 2008, 16:07:48 pm »
Chłopcze. Bredzisz. Piszesz na tematy o których w ogóle nie masz pojęcia. Astelix jest głębszy od anime?. HAHA. Jeśli masz na myśli głębokość kufli wina które wypijają bohaterowie astelixa to się z tobą zgodzę. Z regóły jest tak - jak coś nie rozumiem to to krytykuję. Czy słyszałeś kiedyś o drzewie Sephiroth( anime Neon Genesis Evangelion), o krękagch transmutacji, homunculusach, o Uroborosie ( Full Metal Alchemist)itd. Nie. Bo nie masz o tym pojęcia i poprostu tacy jak ty tego nie zauważaja. Proste.

Niebieski

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #691 dnia: Lipca 21, 2008, 16:09:53 pm »
Astelix jest głębszy od anime?. HAHA.

Eh Ty bucu jeden

Castor Krieg

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #692 dnia: Lipca 21, 2008, 16:14:33 pm »
Vann, weż ty o Asterixie trochę poczytaj ok? A POK ma rację i nie zauważasz w swoim zaślepieniu kulturą japońską że oni to robią wszystko na jedno kolano, i nigdy nie wychodzą poza schemat. Powiedz mi w ilu jRPG gramy starym albo brzydkim facetem? Powiem ci że w żadnym a wiesz dlaczego? Bo u nich pozytywny bohater MUSI być młody i ładny, tak mają kulturowo. Nie mówiąc już o tym że gry nie-japońskie sprzedają się tam słabo.

Wiesz ja też mógłbym połączyć motywy i mówiąc że jest głębia. Uroboros to ten wąż z mitologii nordyckiej co zjada swój ogon? A co to ma wspólnego z FMA? No sam widzisz, że wrzucić do anime to łatwa, ale sensu to mieć nie będzie.

vann

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #693 dnia: Lipca 21, 2008, 16:31:25 pm »
Dusykusja robi się żenująca. Castor Crieg, Uroboros ma się tak do mitologii niordyckiej jak za przeproszeniem dupa do wiatraka. Chłopie sam się kompromitujesz takie "kwiatki" sadząc. I z kim tu polemizować - z niedouczonym gimnazjalistą? Wiesz - nie wszystko co skopijujesz z internetu jest prawdziwe. Nie warto pisać o rzeczach, o których nie ma się bladego pojęcia. Jak tak bronisz Astelixa to podaj mi jeden argument dlaczego jest lepszy od takiego Full Metal Alchemist, bo jak dotąd nic takiego nie zrobiłeś. Ubliżasz i wijesz się jak piskorz, takie zachowanie jest infantylne i śmieszne. To twój jedyny spsób na brak argumentów? Pytasz co ma Uroboros wspólnego Z FMA. Oglądnij to się dowiesz, a nie pisz bzdur nie popierając swoich wypowiedzi wartościowymi argumentami. Rozmowa z tobą przypomina rozmowę z małym złośliwym dzieckiem, które zawsze musi zaprzeczyć, bo cierpi na przerost ego.

s00s

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #694 dnia: Lipca 21, 2008, 16:48:40 pm »
Dusykusja robi się żenująca. Castor Crieg, Uroboros ma się tak do mitologii niordyckiej jak za przeproszeniem dupa do wiatraka. Chłopie sam się kompromitujesz takie "kwiatki" sadząc. I z kim tu polemizować - z niedouczonym gimnazjalistą? Wiesz - nie wszystko co skopijujesz z internetu jest prawdziwe. Nie warto pisać o rzeczach, o których nie ma się bladego pojęcia. Jak tak bronisz Astelixa to podaj mi jeden argument dlaczego jest lepszy od takiego Full Metal Alchemist, bo jak dotąd nic takiego nie zrobiłeś. Ubliżasz i wijesz się jak piskorz, takie zachowanie jest infantylne i śmieszne. To twój jedyny spsób na brak argumentów? Pytasz co ma Uroboros wspólnego Z FMA. Oglądnij to się dowiesz, a nie pisz bzdur nie popierając swoich wypowiedzi wartościowymi argumentami. Rozmowa z tobą przypomina rozmowę z małym złośliwym dzieckiem, które zawsze musi zaprzeczyć, bo cierpi na przerost ego.

wyluzuj, dobrze ci zrobi.
burzysz się o jedną wypowiedz Fallus'a, że podoba mu się bardziej europejska kreska i, że 90% japońskich produkcji jest na jedno kopyto. ja się z tym zgadam całkowicie.wiadomo, są wyjątki, produkcje otomo, również te wspomniane przez ciebie, ale jest też niesamowicie dużo syfu. naprawdę niesamowicie DUŻO.

vann

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #695 dnia: Lipca 21, 2008, 16:54:10 pm »
A w europejskiej nie ma ,,syfu". Obiektywizm pełną gębą
Opublikowane: Lipiec 21, 2008, 16:52:54
Cytując klasyka: odi profanum vulgum, panowie

s00s

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #696 dnia: Lipca 21, 2008, 16:57:47 pm »
A w europejskiej nie ma ,,syfu". Obiektywizm pełną gębą
Opublikowane: Lipiec 21, 2008, 16:52:54
Cytując klasyka: odi profanum vulgum, panowie

przecież nikt nie powiedział, że nie ma.
btw. wspomniany przez ciebie uroboros pojawia się także w podróżach pana kleksa :p

żeby nie było, że offtop czy coś to nie wiem czy słyszeliście, ale FFXIII będzie też na iksa 8)
« Ostatnia zmiana: Lipca 21, 2008, 17:16:05 pm wysłana przez s00s »

Castor Krieg

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #697 dnia: Lipca 21, 2008, 16:59:32 pm »
Dusykusja robi się żenująca. Castor Crieg, Uroboros ma się tak do mitologii niordyckiej jak za przeproszeniem dupa do wiatraka. Chłopie sam się kompromitujesz takie "kwiatki" sadząc. I z kim tu polemizować - z niedouczonym gimnazjalistą?
http://en.wikipedia.org/wiki/Ouroboros punkt 2.2

Naprawdę nie będę dyskutował bo jeszcze ostrzeżenie dostane, skończyłem chłopczyku jeden z najlepszych uniwerków w Europie więc co jak co ale to chyba ty powinieneś się poduczyć. Anime lubię, ale branie wiedzy z kreskówek japońskich zalatuje fanboystwem. Poczytaj trochę.

vann

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #698 dnia: Lipca 21, 2008, 17:20:33 pm »
I vice versa: - H. Biedermann, Leksykon symboli, Warszawa 2000. Proponuję coś z Junga jeszcze na temat, bo ignorancja studenta epatuje z taka siłą, że aż elektrony na moim monitorze posrały się z wrażenia. (może "Psychologia a alchemia" tam dość szczegółowo o rzeczy pan napisał, co prawda troszkę czytania jest, ale są obrazki więc dasz radę). W ogóle polecam poczytać coś więcej niż hasła w Wikipedii, bo czasem zrzynając bezmyślnie robisz się w balonik. O tradycji gnostyckej jest całkiem wiele tekstów (J. Prokopiuk itd.) - wpisz w google (to też dasz radę).

Sora

• Kapitan Żbik
« Odpowiedź #699 dnia: Lipca 21, 2008, 17:43:02 pm »
Stary obejrzalem, jak jeszcze mnie te bajeczki podniecaly mnoga ilosc anime, jrpgi uwielbiam, ale ty jestes nienormalny. Wyzywasz wszystkich od dzieciakow, a pewnie jestes najwiekszym, rozumiem ze jak sie nie ma co powiedziec to trzeba gimnazjalistami rzucac na prawo i lewo, ale to ty masz Jirarye na awatarze, a Naruto do tych wielce genialnych i madrych M&A chyba nie zaliczamy co nie ?
A najbardzije rozwalilo mnie rzucanie Homunculusami i innymi gowniami z FMA. Ogolnie przysporzyles sporo usmiechu, podejrzewam ze nie tylko mi :)
« Ostatnia zmiana: Lipca 21, 2008, 17:48:41 pm wysłana przez Sora »

ki_ki

• Budowniczy socjalizmu
  • Reputacja: 7
« Odpowiedź #700 dnia: Lipca 21, 2008, 19:30:37 pm »
No to ja dodam od siebie kilka słów, w moim przeciętnym życiu, szarego obywatela przewinęło się już mnóstwo tytułów przez monitor. Ktoś wspominał o Infantylności Anime jest to jak najbardziej trafne spostrzeżenie , problem leży raczej w tym, że teraz po prostu ciężej wymyślić coś nowego, a sami autorzy również się do tego nie kwapią i wolą powielać i "powiększać" to, co było już wałkowane setki razy.

No ale cóż, bywa. Nie będziemy z tego powodu płakali, prawda? Szczególnie, że w dalszym ciągu można spotkać serie wybijające się ponad przeciętność.

Vann jeżeli chodzi o mnie to jesteś zapatrzony w kulturą japońską i tego nie dostrzegasz :mad:

Zresztą co ja się będę tutaj produkował Sora już wszytko wyjasnił  :lol:
« Ostatnia zmiana: Lipca 21, 2008, 19:37:55 pm wysłana przez ki_ki »
PSN id Pearlsea1990

Aktualnie:
The Last of Us Part I, Forspoken

FallenDemon

• Towarzysz
« Odpowiedź #701 dnia: Lipca 21, 2008, 19:34:57 pm »
To mangowa stylistyka, każda "biała" postać różni się tam tylko fryzurą, tatuażem lub ubraniem. Chyba, że robi się juz totalne freaki, jak Barret, wielki czarnuch z gnatem zamiast dłoni, albo połączenie kota z odkurzaczem. ogólnie to jak kolorowanka dla dzieci - dostajesz ten sam szkielet, ale kolorujesz sobie za każdym razem inaczej, i dlatego wole np. europejską szkołę rysunku, gdzie komiks i postaci mają swój indywidualny charakter i nie sa odgórnie skierowane do nastoletnich dziewczynek.
Może dlatego ,że manga(Japonia) to jedna kultura a Europa to zlepek narodowości?

Niema to jak uogólniać (w jedną jak i w drugą stronę),Skoro Final'e odgórnie skierowane są do nastoletnich dziewczynek, dlaczego tylu dorosłych ludzi czeka na każdą kolejną cześć z wywieszonym językiem?

Castor Krieg

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #702 dnia: Lipca 21, 2008, 20:10:24 pm »
Niema to jak uogólniać (w jedną jak i w drugą stronę),Skoro Final'e odgórnie skierowane są do nastoletnich dziewczynek, dlaczego tylu dorosłych ludzi czeka na każdą kolejną cześć z wywieszonym językiem?
Dlatego że jak Vann są zapatrzeni w kulturę japońską i nie widzą że story jest za każdym razem podobne do siebie. Narodowości nie mają tutaj nic do rzeczy imo - odwrotnie wręcz, jednolita kultura powinna powodować odskocznie ku innym kanonom.

Pojedź sobie Vann do KKW i pomieszkaj tam jak ja to zobaczysz że wcale tam różowo tak nie ma.

Mikes

• Łajka
  • Ej.
« Odpowiedź #703 dnia: Lipca 21, 2008, 20:20:55 pm »
Chłopcze. Bredzisz. Piszesz na tematy o których w ogóle nie masz pojęcia. Astelix jest głębszy od anime?. HAHA. Jeśli masz na myśli głębokość kufli wina które wypijają bohaterowie astelixa to się z tobą zgodzę. Z regóły jest tak - jak coś nie rozumiem to to krytykuję

Pięknie sam siebie podsumowałeś.

Z Asterixem jest jak ze Shrekiem, dzieciaki śmieją się jak galowie biją rzymian, dorośli wyłapują nieco głębsze zarty i nawiązania do historii, sztuki, problemów dnia codziennego.

Jeśli dla Ciebie jakieś anime jest głębokie tylko dlatego że wystepuje w nim stworek z mitologii to ja nie mam pytań. Ale jeśli tak mocno Cie to interesuje i po czymś takim oceniasz czy coś jest warte obejrzenia czy nie, obejrzyj "12 prac Asterixa" Ciekawe, czy się połapiesz do czego one nawiązują? :lol:
« Ostatnia zmiana: Lipca 21, 2008, 20:28:51 pm wysłana przez Mikes »

vann

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #704 dnia: Lipca 21, 2008, 20:36:50 pm »
Mikes - jaki sens ma dyskusja z osobami, które nawet cytatu sporządzić nie potrafią, bo tną zdania w połowie i zmieniają ich sens? No nic, chyba pomyliłem fora, ciężko rozmawiać z betonem. Powodzenia dzieciaki w nowym roku szkolnym!
SAYONARA

Mikes

• Łajka
  • Ej.
« Odpowiedź #705 dnia: Lipca 21, 2008, 20:38:29 pm »
ROTFL!

NIC nie jest cięte, skopiowałem jak było napisane, pogrubiajac fragment który mnie bawił.

Ja pier**le, weź wyjdź.

Fallus

• Towarzysz
« Odpowiedź #706 dnia: Lipca 21, 2008, 20:55:46 pm »
I vice versa: - H. Biedermann, Leksykon symboli, Warszawa 2000. Proponuję coś z Junga jeszcze na temat, bo ignorancja studenta epatuje z taka siłą, że aż elektrony na moim monitorze posrały się z wrażenia. (może "Psychologia a alchemia" tam dość szczegółowo o rzeczy pan napisał, co prawda troszkę czytania jest, ale są obrazki więc dasz radę). W ogóle polecam poczytać coś więcej niż hasła w Wikipedii, bo czasem zrzynając bezmyślnie robisz się w balonik. O tradycji gnostyckej jest całkiem wiele tekstów (J. Prokopiuk itd.) - wpisz w google (to też dasz radę).

uuu, pojechałeś bibliografiami, ale już teraz widać, że japońska stylistyka i scenopisarstwo jest głeboko w dupie za zachodnimi produkcjami, tworzy się dziś całe zespoły animacji (nawiązuję też do FFXIIII - żeby nie offtopowac), które nie zmieniają się koncepcyjnie od wczesnych lat 80 tych, podczas gdy nawet najbardziej infantylne animacje Pixara zjadają na śniadanie pseudopowazne bajki sensacyjne o ninja nastolatkach z fryzurami rodem z rewolucji obyczajowej lat 60tych.

Teraz o FFXIII - trzeba być Japończykiem, by łykac co generację tę samą partię bohaterów w różnych inkarnacjach, jeden ma blizne, drugi blond włosy, inny jest kobietą - a wszyscy bez wyjątku są jednym i tym samym wzorcem bohatera wałkowanym od kilkunastu lat. Przyznam, że sama seria mnie interesuje tylko od strony wizualnej, a konkretnie mozliwości nowego silnika graficznego (pomijam stylistykę - bo Nomura to jakiś frustrat, który rekompensuje sobie brak kariery stylisty odziezowego - projektując zestaw kosmonastolatków).

Drażni mnie też kretyńskie traktowanie konsumenta wciskając mu wałkowany przez 3 lata trailer, zakładając, że sam widok kilku scen zrobionych na stacjach CG zmoczy majtki wszystkim fanom anime i serii FF. To jest już zresztą standart, że Japończycy z SE nie mają w ogóle pojęcia co znaczy "developer walkthrougt". O grze nie wiadomo absolutnie nic, poza szczątkami kretyńskiej fabuły o lasce imieniem Lightning (litości - rozumiem, że to jedno ze słynnych odwołan do historii i filozofii). To świadczy o olewaniu graczy, a w środowisku PC by nigdy nie przeszło. Blizzard po kilku latach wyskakuje z Diablo 3 (pomijam, że to nie jest w pełni RPG) i od razu prezentuje grę w akcji, pokazuje zmiany, silnik gry, poziomy, innowacje itp. Tu SE trzaska filmik zrobiony 3 lata temu z dodanymi 2 scenami i myśli, że banda naiwniaków się tym zadowoli.

FallenDemon

• Towarzysz
« Odpowiedź #707 dnia: Lipca 21, 2008, 20:59:00 pm »
Narodowości nie mają tutaj nic do rzeczy imo - odwrotnie wręcz, jednolita kultura powinna powodować odskocznie ku innym kanonom.
Powinna, a jak jest?? Ile mamy w Polsce % katolików ? Wiem ,że głupie porównanie ale jednak.

Kresq

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 8
  • Hokus pokus, czary mary, twoja stara to twój stary
« Odpowiedź #708 dnia: Lipca 21, 2008, 21:24:15 pm »
lighting jest super. w ff6 byla Terra i bylo ok. podoba sie mi idea grania babka w finalu.
Opublikowane: Lipiec 20, 2008, 22:23:24
Jęśli chodzi o podobieństwo Clauda do Lighting to w ten sposób można przerobić każdą twarz i z jednego z braci Mroczków zrobić przykładowo Bratta Pitta lub Sylwka Stallone.
Nikt nie mówił, że granie babką w Finalach jest złe.

A poza tym to nie wiem czy zauważyłeś, ale żadne z tych dwóch zdjęć nie było w żaden sposób przerabiane.
Opublikowane: Lipiec 21, 2008, 21:14:36
I o co chodzi z tym, że zamiast Asterix piszesz Astelix?

Oprócz ciebie nikt tu nie wyzywa od dzieciaków etc., a to świadczy tylko o tobie.

"Fruwać jest generalnie nieroztropnie,
więc nie pijcie przy otwartym oknie."

POK

• MIR
« Odpowiedź #709 dnia: Lipca 22, 2008, 00:34:23 am »
No nic, chyba pomyliłem fora, ciężko rozmawiać z betonem. Powodzenia dzieciaki w nowym roku szkolnym!
Jest takie ciekawe powiedzenie, które moja siostrzenica przyniosła z przedszkola: "Kto kogo przezywa tak się sam nazywa". Myślę, że pasuje ono idealnie do tego zajścia :lol:

Vann odchodzi z tego forum i mam dziwne wrażenie, że nikt nie będzie za nim płakał. Trudno, może na innym forum znajdzie ludzi, którzy podzielą jego poglądy i nie będą dziećmi :lol:

Teraz o FFXIII - trzeba być Japończykiem, by łykac co generację tę samą partię bohaterów w różnych inkarnacjach, jeden ma blizne, drugi blond włosy, inny jest kobietą - a wszyscy bez wyjątku są jednym i tym samym wzorcem bohatera wałkowanym od kilkunastu lat. Przyznam, że sama seria mnie interesuje tylko od strony wizualnej, a konkretnie mozliwości nowego silnika graficznego (pomijam stylistykę - bo Nomura to jakiś frustrat, który rekompensuje sobie brak kariery stylisty odziezowego - projektując zestaw kosmonastolatków).
Dlatego bardzo podoba mi się przedstawienie postaci w Lost Odyssey (żadna nie jest zbytnio przekombinowana). Przez to może postacie nie są tak wyraźne jak w innych jerpegach, ale są znacznie naturalniejsze i realistyczne.

siudym

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 6
« Odpowiedź #710 dnia: Lipca 22, 2008, 01:17:53 am »
lighting jest super. w ff6 byla Terra i bylo ok. podoba sie mi idea grania babka w finalu.
A CELES to kurde chłop czy co?  :lol: ;)

michalc

• Kapitan Żbik
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #711 dnia: Lipca 22, 2008, 02:07:09 am »
No niesamowite spalil sie chlopak szybciej od M........(nie bede pisal ksywy bo jak mu zejdzie ostrzezenie to mnie ostro pojedzie :lol:)
Wracajac jednak do gierki milo, ze wychodzi na klocka, jeszcze tylko tekken(moja panna uwielba ta gre) i nie bede musial kupowac ps3.

blach0r

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #712 dnia: Lipca 22, 2008, 10:58:42 am »
Chlip... nie dostałem odpowiedzi co ma Little Big Planet do anime :???: Ale cóż, łatwo przyszło, łatwo poszło.

FallenDemon

• Towarzysz
« Odpowiedź #713 dnia: Lipca 22, 2008, 23:22:36 pm »
Ej , a powiedzcie , czy Final z półnagą amazonką i brodatym rudym wikingiem nadal by był Finalem?? Postacie Nomury są imo świetne i niech tak zostanie. Zostawcie Fajnalowi co Fajnalowe!!!

Castor Krieg

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #714 dnia: Lipca 22, 2008, 23:33:05 pm »
Ej , a powiedzcie , czy Final z półnagą amazonką i brodatym rudym wikingiem nadal by był Finalem?? Postacie Nomury są imo świetne i niech tak zostanie. Zostawcie Fajnalowi co Fajnalowe!!!
Za każdym razem kiedy japoński deweloper nie daję nam grać dziećmi myslę sobie - "O, ktoś nie poszedł po najprostszej linii oporu i nie zrobił wszystkiego na jedno kopyto". A potem gram z jeszcze większą chęcią. FFXII było krokiem w dobrym kierunku, przynajmniej spróbowali coś zmienić za co zostali zjechani przez grupę fanboyów którzy nie potrafią grać w nic innego.

izon

• Obywatel
  • **
« Odpowiedź #715 dnia: Lipca 23, 2008, 00:55:03 am »
I can now reveal exclusive inside info about Final Fantasy… VII!Final Fantasy VII will be getting a “new” version of the classic game from the massive franchise and it will be exclusive (for now at least) to the PLAYSTATION 3. It is unclear whether a new version will be a simple remake or an extension to the original like Crisis Core, and if it will be a Blu-ray release, or on the PSN. Something else which won’t be exclusive is the original FF7 which will be coming to the PlayStation Network and Xbox Live Arcade by the end of the year.[/b]

Both of this info will be officially announced at either Square Enix’s August conference in Japan, or the Tokyo Game Show.

http://playstationlifestyle.net/2008/07/22...rumor/#more-971

Nie wiem co powiedziecie bedzie bomba!!:D

Fallus

• Towarzysz
« Odpowiedź #716 dnia: Lipca 23, 2008, 01:42:57 am »
I can now reveal exclusive inside info about Final Fantasy… VII!Final Fantasy VII will be getting a “new” version of the classic game from the massive franchise and it will be exclusive (for now at least) to the PLAYSTATION 3. It is unclear whether a new version will be a simple remake or an extension to the original like Crisis Core, and if it will be a Blu-ray release, or on the PSN. Something else which won’t be exclusive is the original FF7 which will be coming to the PlayStation Network and Xbox Live Arcade by the end of the year.[/b]

Both of this info will be officially announced at either Square Enix’s August conference in Japan, or the Tokyo Game Show.

http://playstationlifestyle.net/2008/07/22...rumor/#more-971

Nie wiem co powiedziecie bedzie bomba!!:D

plota, nie podniecałbym się na razie, proponuję czekać

Snake_Plissken

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 104
  • Who Dares Wins
« Odpowiedź #717 dnia: Lipca 23, 2008, 16:29:35 pm »
Square Enix has gone PC. On the first day of the show, the Japanese game publisher announced that Final Fantasy XIII is coming to PlayStation 3, Xbox 360 (in Europe and North America only) and PC. During a press conference following the Microsoft event, Final Fantasy XIII Producer Yoshinori Kitase discussed the new development strategy that Square Enix has taken with its upcoming games.
http://www.nzone.com/object/nzone_e30802_home.html

Ma_niek

• Kapitan Żbik
  • Reputacja: 14
« Odpowiedź #718 dnia: Lipca 23, 2008, 16:43:44 pm »
Final fantasy 13 na pc???.Czy oni poszaleli,co te square enix wyprawia,już ja widze te ich zyski z wersji na pc.

Gość Anonimowy

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #719 dnia: Lipca 23, 2008, 16:44:33 pm »
Square Enix has gone PC. On the first day of the show, the Japanese game publisher announced that Final Fantasy XIII is coming to PlayStation 3, Xbox 360 (in Europe and North America only) and PC. During a press conference following the Microsoft event, Final Fantasy XIII Producer Yoshinori Kitase discussed the new development strategy that Square Enix has taken with its upcoming games.
http://www.nzone.com/object/nzone_e30802_home.html
Ten angielski "news" jest napisany na poziomie onetu.
Brrrrr.

FF13 na PC.... czy programowanie/projektowanie na PC = gra wyjdzie na PC ?

Kupa ( z przewagą g. )  kwiatków w tekście z których najciekawszy jest ten:

Previously, the publisher released its online game, Final Fantasy XII, on Xbox 360 and PC.
FF12 na X360 i PC....
 :lol:

------------------
Tak gdzieś ostatnio spotkalem:
FFXIII na konsoli Microsoftu ma pojawić się tylko poza Japonią, ale wersja FFXIII International na 360 pojawi się być może w KKW
http://polygamia.pl/e3-wywiad-z-hashimoto-na-temat-ffxiii

Co już wersja International jest w planach... W Square pracujemy z myślą - nie dopracujemy oryginału - sprzedamy jeszcze raz tę samą grę z poprawkami?  :-(
« Ostatnia zmiana: Lipca 23, 2008, 16:51:02 pm wysłana przez Gość Anonimowy »
"Na forum nie ma żadnych ludzi, tylko porno boty z podciągniętym AI."
(by tarniak, all rights and lefts reserved)
---
Lies. Deceit. Cake.
---

13 Porównanie Gier (X360 vs PS3)
http://www.gameonly.pl/forum/index.php?topic=2178.msg349879#msg349879