Podpisuję się pod pochwałami nad
Pieskim Popołudniem - takiego napadu na bank jeszcze nie widziałem. Podobała mi się otoczka całej sprawy (Vietnam, sprawa z Attica) i to, jak Sonny zdobywa sympatię publiki, a przy okazji widza. Wielki plus za postać niezrównoważonego Sala, którego bałem się do samego końca.
Przy okazji: dzisiaj na Ale Kino! idzie "Wzgórze" tego samego reżysera (20:10). Polecam również do obejrzenia film
Duża Ryba, moim zdaniem najlepszy dotąd twór Tima Burtona. Film jest tak ciepły, sympatyczny i przewrotny, że musi się spodobać. Doborowa obsada (m.in. Ewan McGregor, Danny DeVito, Marion Cotillard, Steve Buscemi) wznosi ten film na wyżyny. Szczególnie do gustu przypadły mi sceny z udziałem Buscemi'ego - przyzwyczajony do oglądania go w rolach podejrzanych typów tutaj zostałem kompletnie obezwładniony przez komizm jaki potrafi wytworzyć. Oglądać!
Wczoraj widziałem "Zieloną Latarnię" - słabiznaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!
To dobrze, mniej kasy na filmy pójdzie w tym roku (bo poza X-Men i Super 8 nie widzę nic wartego wydania kasy, a nie wiem czy nawet te pozycje zobaczę w kinie).