Ankieta

?

?
0 (0%)
!
0 (0%)

Głosów w sumie: 0

Głosowanie skończone: Października 05, 2006, 04:10:50 am

Autor Wątek: oceny gier na X360  (Przeczytany 103257 razy)

Mick123

• Towarzysz
  • Reputacja: 0
Odp: oceny gier na X360
« Odpowiedź #200 dnia: Listopada 21, 2008, 10:32:49 am »
Gears of War 2

Grafika 10-
Dzwiek 9
Grywalność 10-
Ogólna 9+

The Last Remnant

Grafika 6
Dzwiek 6
Grywalność 5 ( mnie sie nie podoba pomimo ze jestem fanem RPG )
Ogólnie 6-
« Ostatnia zmiana: Listopada 21, 2008, 10:37:06 am wysłana przez Mick123 »

Nobu_hex

• Gość
« Odpowiedź #201 dnia: Listopada 30, 2008, 00:23:21 am »
The Last Remnant

Grafika: 6 / 10.

Jest ładnie... jak na poprzednią generację konsol. Wszystko wygląda jak FF12, a czasami nawet i gorzej. Na minus dodatkowo animacja podczas walk, która potrafi nieraz skoczyć tak, że szlag człowieka trafia.

Dźwięk: 8 / 10.

Muzyka ani nie zachwyca, ani nie irytuje. Jest po prostu dobra.

Grywalność: 9 / 10.

Sam miód. Duży plus za to, że podczas walk nie kierujemy poszczególnymi postaciami tylko drużynami. Samo bieganie i podnoszenie poziomu naszym wojakom sprawia ogromną radochę. Fabuła jest niezła - nic nowatorskiego, ale jest dobrze. Ponadto dużo zadań pobocznych do wykonania.

Ogólnie: 7,6 / 10.

piter86

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 97
« Odpowiedź #202 dnia: Grudnia 02, 2008, 00:37:58 am »
Dead Space

Grafika: Wizualnie gra prezentuję się wyśmienicie.
Świetna animacja głównej postaci , efekty świetlne i fizyka otoczenia za , którą odpowiedzialny jest niezawodny Havoc.
Najbardziej do gustu przypadł mi design necromorphów , a w szczególności ostatniego bossa z prawdziwego zdarzenia.
Kilka mankamentów oczywiście zawszę musi się znaleźć , jak choćby miejscami słabsze tekstury , cienie w wersji na klocka , błędy w fizyce , czy poważniejsze bugi (blokowanie się postaci na elementach otoczenia)

Dźwięk: Stoi na dość przyzwoitym poziomie.
W tle odgłosy spadających i obijających się metalowych obiektów , jęki , szepty , do tego muzyczka nabierająca tępa , która mówi nam o nadciągającym niebezpieczeństwie.
Świetnie wypadają dialogi bohaterów , szkoda tylko , że nasz kamrat jest niemową.

Grywalność:
 Dead space to gra akcji z elementami horroru  , do pokonania mamy masę wstrętnych kosmitów , a do ich eksterminacji będzie służył całkiem ciekawy arsenał(większość z nich to narzędzia górnika przyszłości ;P) piła laserowa, pistolet linowy, pistolet energetyczny, laser zbliżeniowy czy też miotacz ognia.
Najlepszym i najszybszym sposobem na wykończenie necromorphów jest ucinanie im kończyn(amunicja w późniejszych chapterach jest na wagę załota).
Broń można modernizować w napotkanych warsztatach za pomocą węzłów mocy.
W skład naszego ekwipunku wchodzą apteczki i zbiorniki z tlenem dzięki którym przeżyjemy w próżni.
Do naszej dyspozycji mamy również energię kinetyczną dzięki której możemy przysuwać obiekty lub też nimi ciskać , a także stazę dzięki , której możemy spowalniać obiekty i nie tylko.

Ogólnie  9/10
Jeden z lepszych action-horrorów w jakie do tej pory grałem , ponury statek pożre cię na długie wieczory (12h na normalny poziomie).
Gorąco polecam fanom gatunku.
"W kosmosie nikt nie usłyszy twojego krzyku"
« Ostatnia zmiana: Grudnia 02, 2008, 00:44:03 am wysłana przez piter86 »

Patosław

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 147
  • Demons Souls <3
« Odpowiedź #203 dnia: Grudnia 02, 2008, 01:18:04 am »
FABLE 2

Grafika - 8+
Dźwięk - 8
Grywalność - 9
Całość - 8+

+ Śliczny baśniowy świat
+ Gra praktycznie dla każdego
+ Wybory moralne
+ Strasznie podobał mi się
Spoiler (kliknij, by wyświetlić/ukryć)
+ Questy

- Kilka bugów
- Miała być pełna swoboda

: Grudzień 02, 2008, 01:06:35 am
MASS EFFECT

Grafika - 8+
Dźwięk - 9
Grywalność - 10
Całość - 9+

+Duża liczba planet
+Wspaniała Fabuła
+Ciekawy system walki
+Niezwykłe rozbudowanie
+Nieszablonowe Postacie

-Grafika mogłaby być momentami ciut lepsza
-Również gra nie ustrzegła się kilku bugów
: Grudzień 02, 2008, 01:10:54 am
Naruto Rise of a Ninja

Grafika - 8
Dźwięk - 7
Grywalność - 8
Całość - 8

+ Momentami grając czułem się jak podczas oglądania Anime
+ Wciąga jak bagno
+ Wspaniałe odwzorowanie Konohy
+ Fani serialu będą wniebowzięci

-Cholernie krótka (pękła w 7.5h)
-Nużące Questy  :sad:

juve26

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 20
  • 04.12.2006 - 16.08.2010 †
« Odpowiedź #204 dnia: Grudnia 02, 2008, 02:13:05 am »
Dead Space
Grafika:7+ [jest dobra, aczkolwiek nic, co by mnie z nog zwalilo, ciemno jak w d.pie wszedzie, wow;, design potworow w wiekszosci wywoluje usmiech, anizeli groze, jednakze animacja isaaca jest ok ]
Dzwiek:7 [brak tu jakiegos motywu przewodniego, voice acting ok, czyli niczym sie nie wybija]
Grywalnosc:-7 [powtarzajaca sie czynnosc: 'ohhh izaaku, idz tu, a nie, w8! to sie zwalilo, idz tam, napraw to, otworz te drzwi i wejdz tam, gdzie ci kazalam! ohoho!', zabijanie potworow daje rade, ale tylko ripperem/rozpruwaczem, no i kopanie tych dzieci potworow mi sie chyba nigdy nie znudzi [jak nas zlapia, mashujemy A, isaac tak profesjonalnie zlapie i je*.ie z buta hehehe]]
gra mnie zawiodla, myslalem, ze bede sral ze strachu, bo ja bardzo strachliwy jestem, a tymczasem dostalem monotonnego tpsa. no i imo niepotrzebnie pokazywali ryja isaaca, w ogole nie moglem sie wczuc w postac. zbroje ma zajebista, budzi respkt, ale qwa, chcialem grac kims innym, a nie tym bucem, co go ea wsadzilo do gry. no i ta glupota, na ch.. zawsze jest tak, ze z gory wiemy gdzie isc, ale nie mozemy, bo, ohh niemozliwe!, drzwi/winda/cokolwiek do tego nie dzialaja i wpierw musimy isc gdzie indziej, by to wlaczyc/naprawic? naciagane jak sto pulokow
ocena ostateczna: =7
w gre jeszcze pogram, co jak co, ale lubie upgradeowac bron :)

---

Niebieski

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #205 dnia: Grudnia 02, 2008, 02:41:50 am »
Te recki juvego jakoś nigdy nie były miarodajne.  :mrgreen:

FlyJack

• Towarzysz
  • effect eX
« Odpowiedź #206 dnia: Grudnia 02, 2008, 19:30:03 pm »
w gre jeszcze pogram, co jak co, ale lubie upgradeowac bron :)

Raczej chcesz achievmenty wszystkie i gamescore zgarnąć :P

Mirros Edge -   8/10           Gears of war 2-  9/10

Forum o Home, Avatarach i możliwościach sieciowych gier na PS3 i Xbox360

Bobi

• Człowiek dobrej roboty
  • PSN ID | Gamertag: Fifi1101
« Odpowiedź #207 dnia: Grudnia 03, 2008, 14:50:31 pm »
Fable 2:
Niesamowita gra w prześlicznej (nie mylić z przepiękną) grafice. Baśniowy design, świetne misje poboczne, niezły humor. Baaardzo dobra gra - must-have. Taki klimat podejdzie każdemu (w przeciwieństwie do np. Fallouta)
8+

Patosław

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 147
  • Demons Souls <3
« Odpowiedź #208 dnia: Grudnia 04, 2008, 12:26:23 pm »
Gears of War 2
Nie mam przyjemności pogrania na multi, więc oceniam tylko single.

Grafika : 10
Dźwięk : 10
Grywalność :10
Całość : 10

+ Nieprawdopodobna kampania
+ Niesamowity klimat
+ Prawdziwie Epicka historia
+ Duża różnorodność przeciwników
+ W końcu fabuła na poziomie
+ Wciąga
+ Grafika zwaliła mnie z nóg
+ Charyzmatyczne postacie
+ Długość rozgrywki

- Jeden słabszy etap

Podsumowując, GoW2 jest jak dla mnie najlepszą grą tej generacji. Jej nie da się opisać, w nią trzeba po prostu zagrać i przejść całość od początku do końca.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 04, 2008, 12:29:05 pm wysłana przez Patosław »

Piter_neo

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 40
« Odpowiedź #209 dnia: Grudnia 04, 2008, 15:19:52 pm »
COD4

Grafika: 7
Graficznie gra to przeciętniak. Nizuitka rozdziałka, słabe AA przez co gra jest strasznie rozpikselizowana. Przeciętne tekstury, brak jakichkolwiek next-genowych efektów (jak depth of field, montion blurr, parallax mapping itp) oraz średnie wykonani epostaci i otoczenia. Ogólnie za grafikę dałbym 6 ale 60 klatek na sekunde ratuje gre i dlatego ocena 7.

Dzwięki: 7
Dzwięki są naprawde spoko. Zaróno otoczenie, dialogi jak i dzwięki karabinów. Wszystko na przyzwoitym poziomie, jednak również nic czym można by było się zachwycać.

Single Player: 6
Gra to jeden wielki interaktywny film. Skrypt za skryptem, liniowość akcji do bólu. W ogóle nie ma się przyjemności z gry jak wiesz że wszystko jest zaplanowane i że tak naprawde nie masz wpływu na rozwój akcji. Na dodatek gra jest bardzo krótka.

Multi: 9
Najlepsze multi w jakie grałem od lat. Od dawna nie siedziałem kilka miesięcy nad jedną grą. Jeżeli chodzi o multi to COD4 jest pod tym względem rewelacyjny.

OCENA: 8-

-----------------------

Gears of War

Grafika: 9-

Naprawde bardzo ładna gra, jedna z najłądniejszych w jakie grałem (chociaż jest już kilka gier łądniejszych)

Dzwięki: 7
Tragiczny voice acting głównego bohatera wywołuje u mnie śmiech. Sztucznie obniżony głos, oraz sztuczna chrypka brzmią przekomicznie, jak hamerykański hero z filmów klasy B. Również dzwięki karabinów są słabe (z tego co widziałem w GoW2 poprawili je), w ogłóle nie czuć powera. Reszta oprawy muzycznej jest spoko.

Gameplay: 8-
Gra się naprawde przyjmnie. Już dawno nie było takiej ciężkiej i brutalnej strzelanki. Jednakże gra jest traasznie monotonna i schematyczna. Idziesz widzisz otwarte pomieszczenie z poprzewracanymi kolumnami to już wiesz, że będzie walka. Wybiega banda przeciwnikó i obie strony kitrają się. Wychalasz się strzelasz, chowasz, wychylasz, strzelasz, chowasz, wychylasz, strzelasz ...
Co-op jest dużo lepszy od grania w samotności. Ten element naprawde jest świetny.

Multi: ?
Za mało grałem. Odrzuciło mnie sterowanie które jeszcze w sinlgu przejdzie ale w multi to porażka. Ponadto tylko shootgun i sniper są używane w rozgrywkach.

OCENA: 8=

« Ostatnia zmiana: Grudnia 04, 2008, 15:24:45 pm wysłana przez Piter_neo »

Bobi

• Człowiek dobrej roboty
  • PSN ID | Gamertag: Fifi1101
« Odpowiedź #210 dnia: Grudnia 04, 2008, 16:13:12 pm »
Myślałem że na ocenę GeoW jeden już za późno, ale jak kolega Piter ocenił to ja również sobie pozwolę, aco!

Gears of War -
Wiele gier ma cudowny klimat, charyzmatycznego bohatera, niesamowitą grafikę, a do tego gameplay. Gearsy różnią się tym, że mają GAMEPLAY. Obecnie w cenie są gry które wzbudzają w graczu skrajne uczucia. Grając w Gearsy, rozcinając kolejne Locusty, czuję coś więcej. Czuję MOC!
9+

Sora

• Kapitan Żbik
« Odpowiedź #211 dnia: Grudnia 04, 2008, 17:17:55 pm »
Dead Space

Grafika - Wszystko wyglada fenomenalnie, a jak pierwszy raz wyszedlem w próżnie to kopara mi opadła. Najwyższa jakośc grafiki 9+/10

Dźwięk - Odgłosy necromorphow, otoczenia i przedmiotow ktore przewracamy, dotykamy wszystko swietnie udzwiekowione i buduje klimat zaszczucia. Voice acting rowniez dobry, ale na minus bohater niemowa, nie wyrażający uczuc - 9/10

Fabuła - Nowy dobrze wykorzystany pomysł, ciekawa fabuła, wmieszanie w to wszystko kościoła i rządu, oraz wizje bohaterow, wszystko to fajnie buduje klimat i historie gry, pare fajnych zwrotów. Ogolnie bardzo pozytywnie, dodatkowo dzienniki podobnie jak w Bioshocku fajnie buduja klimat i fabułe. Jako sama gra 8/10, jeżeli dorzucimy do tego Komiks i Dead Space : Downfall to smialo moge zarzuci 9/10

Gameplay - bardzo dobra gra akcji, zroznicowanie broni, SWIETNY HUD ktory nie tylko swietnie wpływa na gameplay, ale także na klimat, fajne sekwencje Zero Gravity + Staza i Kineza. Na minusik mała ilośc Bossów i jak w każdej grze później te same stworki tylko troche zmutowane i silniejsze niz wcześniej :/ 9/10

Ogółem - Swietna gra, akcji z lekkim dreszczykiem, ciekawa fabułą i świetnym klimatem. Co prawda nie straszy, a nastawiałem sie na horror, to mimo wszystko jedna z lepszych gier tej generacji. 9+/10

Piter_neo

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #212 dnia: Grudnia 05, 2008, 20:08:30 pm »
FAR CRY 2

Grafika: 8
Miała być gra prawie tak ładna jak Crisis, a wyszło dużo gożej. Ogólnie gra jest śliczna, ale jest obecnie wiele gier ładniejszych.

Dzwięki: 6
Standardzik, nic rewelacyjnego jak i nic słabego równocześnie, chociaż voice acting jest beznadziejny.

Gameplay: 4
Nuda, monotonia, nuda, monotonia. Jezuuuu jaka ta gra jest nuuudna!!! Jak wygląda gra: 60% czasu jeździsz/pływasz łodką, 10% czasu reperujesz pojazd, który ci w drodze uszkodzili, 10% czasu popylasz na piechte bo ci zniszczyli pojaz i wreszczie 20% gry to jest akcja i wykonywanie misji. Co to ma być?! Sama akcja, strzelanie i wykonywanie misji jest bardzo fajne. Dobre AI, skradanie się, spoko bronie i ogólnie jest świetnie, ale to jest tylko malutki fragment gry. Większość czasu się porusza z miejsca na miejsce, 10 minut jedziesz do zleceniodawcy, 10 minut jedziez do celu, 5 minut wykonujesz misje, 10 minut wracasz do zleceniodawcy, czyli 30 minut nuuuudy i tylko 5 minut akcji.

Ocena: 4
Wieeelki zawód. Jest to jedna z nielicznych gier, które zacząłem, a chyba nie skończe. Twórcom coś się poj**ało i zrobili grę turystyczną, zwiedzanie afryki zamiast strzelanki.

Ciapkas

• Gość
« Odpowiedź #213 dnia: Grudnia 05, 2008, 20:26:39 pm »
Pita, w 100% się zgadzam, FC to największy shit w jaki przyszło mi grac od około pół roku.

Stalker

• Marynarz z Potiomkina
  • Blues luz
« Odpowiedź #214 dnia: Grudnia 05, 2008, 20:33:57 pm »
Whatever rasta ! FC2 rox  :x

Piter_neo

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #215 dnia: Grudnia 05, 2008, 22:23:49 pm »
Pita, w 100% się zgadzam, FC to największy shit w jaki przyszło mi grac od około pół roku.
Ufff, a już myślałem, że ze mną jest coś nie tak i że tylko mi się gra nie podoba.

orto_G

• Pionier
  • *
  • First rule of the Fight Club is ...
« Odpowiedź #216 dnia: Grudnia 09, 2008, 05:47:58 am »
PRINCE OF PERSIA

GRAFIKA - Zapierające dech w piersiach krajobrazy i animacja 9
MUZYKA - Naprawdę kawał ciekawych i świetnie skomponowanych utworów 9
GRYWALNOŚĆ - Pomimo tego że gra nie narzuca wykonywania kolejności zadań , jest schematyczna. Udajemy się do danego obszaru, załatwiamy sprawę z sub-bossem, zbieramy potrzebną ilość light seeds, aktywujemy następne obszary itp. Niektórym może się to znudzić. Walk, w porównaniu z poprzednimi odsłonami, jest mało także miłośnicy rąbania wszystkiego co się rusza będą zawiedzeni. Rekompensatą mogą być ciekawie zaprojektowane światy i levele, gdzie wykonywanie wszystkich tych akrobacji daje niezłą frajdę 8

OCENA KOŃCOWA - Jest baśniowo, subtelnie, z polotem i czasem z humorem 8+
: Grudzień 09, 2008, 05:46:57 am
« Ostatnia zmiana: Grudnia 09, 2008, 12:49:43 pm wysłana przez orto_G »

piter86

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 97
« Odpowiedź #217 dnia: Grudnia 12, 2008, 00:29:36 am »
Call of Duty World at War

Grafika: 8+
+  odświeżony engine MW
+  ostre teksturki
- miejscami animacja postaci

Dźwięk:9
+ odgłosy broni
+ klimtyczna i mega wkręcająca ścieżka dźwiękowa ( połączenie elekronicznych brzmień z muzyką symfoniczną wyszło tylko na dobre)
+ Gary i Kiefer  voice acting

Gameplay 9-
+ Multiplayer i  Co-op
+ Rozmach i misja w Reichstagu
+ Wciągająca i bardzo klimatyczna kampania
- AI naszych kompanów jak i oponentów to jakaś kpina
- Krótka kampania

Podchodziłem do tej gry dość sceptycznie, jakoś nie jestem przekonany do Treyarch a beta WoWa mnie po prostu rozczarowała.
Bardzo się myliłem ta gra po prostu zasysa , kampania mnie zachwyciła jest intensywnie i klimatycznie jak w MW.
 Multi jest bardzo dobry (pieski  :-x ), choć bardziej odpowiada mi ten z 4.
World at War do serii wjeżdż z ostrego pazura , gore i wiązanki to chleb powszedni, a gra wydaje się bardziej dojżalsza i mroczniejsza.
Osobiście gorąco polecam
Ogółem: 9
« Ostatnia zmiana: Grudnia 12, 2008, 00:31:07 am wysłana przez piter86 »

juve26

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 20
  • 04.12.2006 - 16.08.2010 †
« Odpowiedź #218 dnia: Grudnia 13, 2008, 15:52:13 pm »
stara gra, ale spodobala mi sie, wiec ocenie :P

Assassin's Creed

Grafika: 4/5 [ kazdy wie, ze jest ladna, chociaz mogla by byc ladniejsza :-P tak czy siak jedna z ladniejszych gier, w jakie mialem okazje pograc na xboxie. te laboratorium moglo by byc ladniejsze, Lucy jest brzydka, a poza tym, to nie ma do czego sie doczepic. ]
Dzwiek: 3/5 [ voice acting ok, ale wkurzala mnie strasznie mala ilosc dzwiekow dla ludzi.. np te baby co o kase blagaja, caly czas sluchac tego samego, juz pod koniec mnie wpienialo. albo przy ratowaniu ludzi, tez mogli wiecej tekstow nagrac. za to muzyka porzadna, dodaje do klimatu ]
Grywalnosc: 3/5 [ kazdy kto mowi, ze gra jest repetatywna/monotonna ma racje :P zaczelo mnie to meczyc dopiero przy 7dmym celu glownym, wiec nie jest zle. gra jest przynajmniej dluga, a flag dobra ilosc do zbierania.
strasznie sie napalilem po tej grze na... nowego splintera :eek: w ac ten social stealth nie jest do konca dopracowany, jesli nowego sc dopracuja w tym aspekcie, to bedzie mnostwo zabawy.
sterowanie w grze wkurzajace, nie dosc, ze z poczatku ciezko sie polapac, to jeszcze nawet pod koniec mnie wkurzalo.
misje sa powtarzalne... ale te pickpocket byly fajne. chociaz za latwe. za to fajne jest 9 celow glownych. ale zdupczyli, ze nie kazdego mozna zalatwic jak 'true assassin' :???:
ai przeciwnikow to porazka, poziom call of duty.]
Klimat/fabula: 5/5 [ ta gra ma rok, wiec nie bede sie bawil w spojlery. przyznam, ze pomysl ze wspomnieniami w genach bardzo mi sie spodobal, wiec ta cala otoczka sci-fi tym bardziej. no wybaczcie, jakby gra dziala sie tylko w sredniowieczu, to za ch.ja nie zrobili by takiej dobrej i wciagajacej historii. koncowka zamiata, tak to zrobili, ze teraz bede musial kupic druga czesc, inaczej nie wytrzymam. taki lekki klimat losta. a kto rozmawial z lucy, ten tez pewnie cholernie sie zdziwil, podczas ostatniej rozmowy ;] no tego to ja sie nie spodziewalem po niej.]

Lem++

• Global Moderator
  • Major Hermaszewski
  • Reputacja: 209
  • 07.11.2008 - 16.08.2010 †
« Odpowiedź #219 dnia: Grudnia 16, 2008, 21:43:37 pm »
Gears of War 2

Grafika:
Wszyscy dobrze wiedza, ze pierwszy GoW byl graficznym majstersztykiem :) nie inaczej jest i teraz, ale... No wlasnie zawsze jest to drobne ale. GoW 2 zachwyca pod wieloma wzgledami i trudno powstrzymac sie od wszechobecnych achow i ochow. Modele postaci sa swietne, moim zdaniem najlepsze jakie dotychczas widzialem na konsolach. Oswietlenie rowniez jest bardzo dobre (z reka na sercu musze sie przyznac, ze zakochalem sie w zbroi Marcusa oswieconej przez pojazd Dizzego). Animacja postaci jest bardzo dobra, czasami postacie stoja lekko nad powierzchnia ziemii :) ale to szczegol, powiedzialbym nawet czepialstwo. Zdarzaja sie czasami drobne dropy animacji (mi osobiscie zdarzyly sie tylko 2-3 razy i to przy duzej ilosci przeciwnikow na ekranie i przy duzej ilosci wybuchow). Aha wlasnie zapomnialem jeszcze o skali bitew. Tworcy zapowiadali duze walki z setkami wrogow na ekranie... coz nie wyszlo tak dobrze. Epic ograniczylo sie raczej do waskich korytarzy (acz nie zawsze oczywiscie) gdzie walczymy z kilkoma (4-6) Locustami. Gdzie te 100 Locustow, ktore zapowiadali tworcy po demie UE 3.5? Przejdzmy teraz do tekstur. Jest dobrze, piekne teksturki twarzy, piekne normal mapki, teksturki podloza tez bardzo fajne. Zdazaja sie jednak momentu w ktorych teksturki podloza oraz innych obiektow przez dlugi czas (nie mowie o 1-2sec jak w przypadku Uncharteda) nie chca sie zaladowac co troche psuje ten efekt jaki gra buduje z misji na misje. Oprocz tego niektore teksturki skal (szczegolnie w ostatnich misjach) sa mocno uproszczone powiedzialbym nawet, ze sa zje***e. Jest to poprostu poziom ps2 czy tez nawet psxa. Na szczescie takie momenty zdarzaja sie bardzo zadko i zazwyczaj w miejscach malo dostepnych. Na zakonczenie warto jescze wspomniec o doskonalej wodzie... ahhh ta woda jak ja ja kocham. Mysle, ze to tyle jesli chodzi o grafike.
Ocena za grafike: -9/10

Dzwiek:
No coz moge powiedziec o dzwieku... Soundtrack gry daje rade, bez wiekszych ochow i achow poprostu jest bardzo dobrze. Voice acting rowniez stoi na dobrym poziomie, solidnie dobrane glosy naszych bohaterow (SWEEEETT) jak i Locustow, ktorzy co chwile krzycza cos w rodzaju kill them itp. Odglosy broni stoja na bardzo wysokim poziomie szczegolnie odglos pily mechanicznej, a jesli odglosy pily mechanicznej stoja na wysokim poziomie to odglosy ofiar, ktore sa przez ow pile mechaniczna rozcinane tez musza stac na wysokim poziomie no i tak tez wlasnie jest :) Ogolnie to do dzwieku nie mam sie jak przyczepic jest poprostu solidnie nie rewelacyjnie czy tam jakis osmy cud swiata czy cos jest poprostu solidnie i mnie to osobiscie wystarcza
Ocena za dzwiek: 9/10

Gameplay:
Siekanie Locustow jeszcze nigdy nie bylo tak piekne i jeszcze nigdy nie dawalo tyle frajdy co podczas gry w 2 czesc girsow. Fakt faktem, ze praktycznie przez cala gre robimy to samo czyli wchodzimy do pomieszczenia zabijamy kilku Locustow i wchodzimy do kolejnego pomieszczenia i tak w kolko, ale kogo to obchodzi przeciez dzis w dopie FPSow kazda misja wyglada praktycznie tak samo (nie mowie ze zawsze) to w takim razie dlaczego tylko girsy mialyby cierpiec z tego powodu i miec obnizona ocena za schematycznosc co? Mi osobiscie siekanie Locustow spodobalo sie od samego poczatku i radosc plynaca wlasnie z tego jakze schematycznego (i dla wielu pozniej juz nudnego) siekania Locustow przetrwala do samego konca i za to duzy szacun dla tworcow. Niestety sa tez slabe strony medalu, otoz tworcy nie postarali sie z jesli chodzi o walki z bossami. Po pierwsze sa moim zdaniem za latwe, a po drugie nie sa tak epickie jak powinny byc choc ja i tak jestem ogolnie zadowolony, ze Epic takowe walki wogole umiescil.
Dodatkowo duzo frajdy daje tryb horde, ktory sprawi, ze z gra spedzicie dlugie godziny, nie wspominajac juz o multiplayerze
Ocena za gameplay: -9/10

Posumowanie:
Teraz moze jedno zdanie na podsumowanie. GoW2 imo wykonal zadanie, jest bigger, better a juz z pewnoscia jest more badass. Znalazlo sie kilka bledow, ale nie sa to bledy ktore w jakikolwiek sposob moga zaszkodzic tej produkcji. Mam nadzieje, ze Epic wezmie sobie do serca i naprawi te bledy w kolejnej czesci Girsow, ktora mam nadzieje zagosci w moim czytniku nie pozniej niz za 2 lata. :)

Ocena:
-9/10

davidson88

• ZMP-owiec
« Odpowiedź #220 dnia: Grudnia 19, 2008, 07:08:45 am »
Saints Row 2
Tak jak przy okazji części pierwszej nie rozumiałem narzekań na tą grę, tak teraz kompletnie nie rozumiem pochlebnych opinii nad częścią drugą  :-?
Nie umiem precyzyjnie napisać co mnie tak odrzuca od SR2 ale jeżeli myślisz że skoro jedynka była ok to i dwójka podejdzie - jesteś w błędzie.
Ludzie porównywali "to" do GTA4... że jak? grafika mocno uproszczona, model jazdy - chcę o tym zapomnieć :-x (jazda na motorze to już w ogóle tragedia). Wszystko jest przesadnie arcade'owe.
Dla mnie to gra na max 4/10

... głownym impulsem do kupienia tego crapa był nius o Deftones'ach lecących w jednej ze stacji radiowych... cóż...
We lack the motion to move to the new beat

Ciapkas

• Gość
« Odpowiedź #221 dnia: Grudnia 25, 2008, 23:16:57 pm »
Prince of Persia

Po wszystkich opiniach wydawało się, że to gra dla casuali i niedzielnych graczy. Jednakże nadażyła się okazja(kilka dni po premierze wyrwałem za 160 zł) więc zakupiłem. Dziś mogę stwierdzić, że się opłacało i to bardzo. Już dawno nie grałem w tak lajtową i przyjemną grę. Jest mega baśniowa i zajefajska. Fabuła podobała mi się, modele postaci również, zbieranie light seedsów to przyjemność sama w sobie :) Walka również nienajgorsza. W sumie nie da się na dobrą sprawę przegrać ale dłuzsze momenty 'w powietrzu' i tak trzeba zaczynać od początku gdy się przegra.

A animacja. Animacja w tej grze bije wszystko co do tej pory widziałem i dopiero teraz okazało się jak bardzo brakowało mi w grach latania po ścianach, skakania, itepe, itede.

9/10 jak nic. Gra cudo. Jeszcze nie skończyłem, ale dziś miałem długą sesyjkę i śmialo mogę oceniać. Programik jednak na raz, ale zawsze można zbierać 'ziarenka'. Polecam zdecydowanie. :grin:

POK

• MIR
  • Reputacja: 171
« Odpowiedź #222 dnia: Stycznia 11, 2009, 12:51:38 pm »
Fallout 3

Grafika: 9-
Dźwięk: 8
Długość: 10
Grywalność: 9
Całość: 9

+ ogromny świat z mnóstwem lokacji
+ klimat i design
+ ciekawe i różnorodne zadania, które można wykonać na kilka sposobów
+ przyjemna i dobrze zrealizowana walka
+ bardzo szybkie wczytywanie, jak i brak spowolnień
+ daleki zasięg widzenia, oraz świetnie zrobione pory dnia i niektóre efekty
+ kilkadziesiąt broni
+ naprawiono większość wad Obliviona
+ patent z naprawą ekwipunku
+ bonusy (np unikatowe bronie i figurki)

- zakończenie!
- za dużo wrogów (szczególnie super mutantów), co po pewnym czasie zaczyna wkurzać
- enklawa i niektórzy wrogowie powinni stanowić większe wyzwanie
- zdecydowanie zbyt dużo wyposażenia (np stimpaków) i amunicji
- za dużo walki w zadaniach
- brakuje bardzo rozbudowanych rozmów z kluczowymi postaciami
- power armor jest za słaby
- czasem tekstury i dosyć słabo wykonane postacie
- główny bohater powinien być lepiej nakreślony, a fabuła poprowadzona bardziej filmowo
- dużo mniejsze niż w Obku, ale nadal: levelowanie się wrogów razem z postacią
- przydałoby się więcej "małych" zadań

Co by nie gadać F3 jest świetną grą, ale sporo rzeczy mogłoby być wykonane lepiej. Np jaki jest sens dawać w prawie każdym zadaniu dziesiątek wrogów do wyrżnięcia skoro gra i tak jest bardzo długa? F3 ma tyle plusów co minusów, jednak te 85 godzin które zabrało mi przejście gry wspominam bardzo dobrze i przejdę ją jeszcze przynajmniej raz :)

above89

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #223 dnia: Stycznia 11, 2009, 17:07:17 pm »
Call of Duty World At War -7/10

+grafika
+kolorystka
+muzyka
+brutalność
+misje w berlinie
+filmowość
+gameplay

-AI, a raczej jego brak
-skrypty i liniowość
-czasami cienie
-strasznie krótkie misje
-strasznie frustrująca na veteranie.
-multi przede wszystkim mapy i nie równe bronie

O dziwo żaden cod mi nie podchodził szczególnie i przechodziłem góra dwa razy, ale rzadko jedynie cod4 wciągnął, a tak jednorazowo. World At War ma swój specyficzny klimat, jest brutalny i mroczny, ma świetna i klimatyczna muzykę i gameplay, który jest identyczny jak w poprzednich częściach jednak poprzez występowanie krwi, odpadanie kończyn gra zyskuje parę punktów za gameplay. Obecnie przechodzę 3 raz i na tym się nie skończy ;) Treyarch w końcu zrobiło porządną grę
« Ostatnia zmiana: Marca 14, 2009, 21:35:12 pm wysłana przez above89 »

Sora

• Kapitan Żbik
« Odpowiedź #224 dnia: Stycznia 11, 2009, 18:29:35 pm »
Saints Row 2 - 4/10
Bida z nedza ! dawno nie gralem w gre ktora mnie odrzucala po wlaczeniu konsoli.

North

• Pawka Morozow
« Odpowiedź #225 dnia: Stycznia 12, 2009, 07:54:42 am »
Saints Row 2 - 4/10
Bida z nedza ! dawno nie gralem w gre ktora mnie odrzucala po wlaczeniu konsoli.

Ale uważasz, że to crap sam w sobie, czy patrzysz przez pryzmat GTAIV?

Sora

• Kapitan Żbik
« Odpowiedź #226 dnia: Stycznia 12, 2009, 08:05:18 am »
Crap sam w sobie, ale szczerze to GTA na mnie szalu tez nie zrobilo, bylo swietne ale zeby 10/10 ro bez przesady.Wiec fanom gatunku, SR2 sie pewnie spodoba, ja przetrwalem 10h i nudy byly niesamowite.

POK

• MIR
« Odpowiedź #227 dnia: Lutego 01, 2009, 17:41:39 pm »
Lego: Indiana Jones

Grafika: 6 (dobra i wystarczająca)
Dźwięk: 7 (prawie tylko jeden kawałek, ale za kultowy)
Długość: 8
Grywalność: 7+
Całość: 7+

Gra jest bardzo przyjemna i przystępna. Idealna dla dzieci, ale "duzi" też będą się dobrze bawić. No i zbieranie klocuszków jest bardzo relaksujące :)

Kung Fu Panda

Grafika: 7
Dźwięk: 7+
Długość: 6
Grywalność: 7
Całość: 7

Fajna i przyjemna gra. Spokojnie można spędzić przy niej parę godzinek i na pewno nie będzie to czas stracony.

Ps. Obydwie gry są teraz sprzedawane w jednym paku i można je kupić za śmieszne pieniądze. Dla dzieci jest to zakup wręcz idealny. Później tylko można mieć problem z dojściem do konsoli :)

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #228 dnia: Lutego 01, 2009, 17:58:04 pm »
przystępna
Chyba niewiele pograłeś? Przecież tam są niektóre tak przegięte motywy, że ja sobie nie radziłem. O bonusach nie wspominam. Tak samo było zresztą w Lego:Sw.

Lem++

• Global Moderator
  • Major Hermaszewski
« Odpowiedź #229 dnia: Lutego 01, 2009, 21:40:26 pm »
Postanowilem zrobic cos calkiem innego i wystrzalowego  :lol:

Jest to moja pierwsza taka recenzja i... wiem jest do dupy, ale obiecuje na mojego chu... no nie wazne, ze kolejne recenzje beda wyj*bane w kosmos, tylko musze znalezc czas na to  :cool:

Ciapkas

• Gość
« Odpowiedź #230 dnia: Lutego 01, 2009, 22:19:40 pm »
"..girs of war 2, która jest kontunuacja jedynki.."
Korva błagam o więcej, recka zajebista i się uśmiałem, masz zajebisty głos :lol: :lol: :lol: :lol:.
Mówię poważnie- obyś dostarczał więcej takich recek, chętnie będe ogladał.
: Luty 01, 2009, 22:11:26 pm
Jakbym miał kamerkę to bym sam coś nakręcił z Halo na multi.

POK

• MIR
« Odpowiedź #231 dnia: Lutego 02, 2009, 01:44:27 am »
przystępna
Chyba niewiele pograłeś? Przecież tam są niektóre tak przegięte motywy, że ja sobie nie radziłem. O bonusach nie wspominam. Tak samo było zresztą w Lego:Sw.
Nie wiem o co Ci chodzi? Nie pamiętam żebym w jakimś miejscu się specjalnie męczył. No i przejście gry na 100% jest dużo łatwiejsze niż w lego:Sw.

Acha, żeby była jasność, zarówno lego: indiana jones, jak i star wars wymasterowałem na 100% :cool: (niestety w tym drugim nie wiedzieć czemu nie dostałem achiva :mad:)

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #232 dnia: Lutego 02, 2009, 13:18:55 pm »

Jest to moja pierwsza taka recenzja i... wiem jest do dupy, ale obiecuje na mojego chu... no nie wazne, ze kolejne recenzje beda wyj*bane w kosmos, tylko musze znalezc czas na to  :cool:
Ze śląska jesteś, ja? :cool:

"junril endżajn", "dubing" "plajer"... Damn. Wymowa Panie! Mnie tam się nie podobało. Ćwicz dalej.

Lem++

• Global Moderator
  • Major Hermaszewski
« Odpowiedź #233 dnia: Lutego 02, 2009, 13:31:36 pm »

Ze śląska jesteś, ja? :cool:

"junril endżajn", "dubing" "plajer"... Damn. Wymowa Panie! Mnie tam się nie podobało. Ćwicz dalej.

Wiem, wiem mi tez sie nie podoba, znaczy sie podoba ale nie jest tak jak chcialem  :???: Ale jak juz mowilem kolejne beda lepsze az wkoncu osiagne maximum moich mozliwosci. Nad wymowa musze popracowac fakt, ale te wszystkie bledy to glownie dlatego, ze sie stresowalem :P no i jestem ze slaska  :lol: Zastanawiam sie teraz nad Uncharted i CoD5 nie wiem co wybrac i nie weim czy mam wystarczajaca duzo czasu w najblizszym tygodniu. 

kumite49

• Przodownik pracy
  • O ludzie!Lupi nie odpowiadaj na moje posty!Blagam
« Odpowiedź #234 dnia: Lutego 05, 2009, 00:08:38 am »
Uncharted lepiej nie recenzuj widzialem co daleś za grafe tej grze 8-a Girsom2 9+ :lol:
Mój top 10 gier wszechczasów!
1.Metal Gear Solid
2.Shenmue,Shenmue2
3.Metal Gear Solid 3
4.Wining Eleven 4,ISS Pro Evolution 1,2
5.Tekken 3
6.Resident Evil 4
7.God of War 2
8.Metal Gear Solid 4
9.Winning Eleven 7,PES3
10.Mortal Kombat 2

above89

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #235 dnia: Lutego 05, 2009, 09:13:51 am »
Uncharted lepiej nie recenzuj widzialem co daleś za grafe tej grze 8-a Girsom2 9+ :lol:
Wybacz, ale każdy ma prawo oceniać jak chce. To jego ocena i nikt nie musi się z nią zgadać, a wątpię by Lem był fanbojem.

Mirrors Edge 9/10

+grafika (ale te koszmarne postacie i ząbki psują odbiór :/)
+gameplay
+postać faith
+muzyka
+ogromna frajda z gry i przyjemność
+fabuła
+komiksowe przerywniki

-/+krótka, ale intensywna
-momentami trudna nawet na Easy
-brak jakiś fajnych combosów
-paskudne postacie, ząbki, doczytywanie tekst nawet z dysku oraz okropne modele broni
------------------------------------------------------------------------------------
Far Cry 2 7+/10

+grafika
+otwarty świat
+możliwości
+duża ilość broni
+występowanie gnatów z tłumikiem
+ciekawa i pokręcona fabuła
+wybory i dwa zakończenia
+w późniejszych etapach muzyka
+klimat afryki i działania najemników
+nawet gameplay (snajpa i wybijanie:)

-monotonne misje
-zbyt długo się rozkręca
-zbyt szybko respawujący się wrogowie
-błędy

« Ostatnia zmiana: Lutego 05, 2009, 09:26:33 am wysłana przez above89 »

kumite49

• Przodownik pracy
  • O ludzie!Lupi nie odpowiadaj na moje posty!Blagam
« Odpowiedź #236 dnia: Lutego 05, 2009, 15:41:28 pm »
Ja też uważam,że każdy ma prawo glosu(wolny kraj)!Ale jeżeli ktoś wypisuje takie glupoty to musze sie odezwać :x
Mój top 10 gier wszechczasów!
1.Metal Gear Solid
2.Shenmue,Shenmue2
3.Metal Gear Solid 3
4.Wining Eleven 4,ISS Pro Evolution 1,2
5.Tekken 3
6.Resident Evil 4
7.God of War 2
8.Metal Gear Solid 4
9.Winning Eleven 7,PES3
10.Mortal Kombat 2

Lem++

• Global Moderator
  • Major Hermaszewski
« Odpowiedź #237 dnia: Lutego 07, 2009, 14:08:57 pm »
Ja też uważam,że każdy ma prawo glosu(wolny kraj)!Ale jeżeli ktoś wypisuje takie glupoty to musze sie odezwać :x

Jakie glupoty?? Co uncharted ma w sobie, ze zasluguje na same 10/9 za grafike? Ma piekne tekstury???Oprocz tych pieknych tekstur ktore powoduja ze niektorzy (tu mam na mysli miedzy innymi Ciebie) zapominaja co wplywa na ocene za grafike ta gra nic nie posiada co by ja wywyzszalo nad inne pozycje.

svonston

• Gość
« Odpowiedź #238 dnia: Lutego 07, 2009, 14:11:45 pm »
Co wg Ciebie wplywa na ocene za grafike i co jest takiego skopanego w Uncharted?

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #239 dnia: Lutego 07, 2009, 14:18:30 pm »
Ja wciąż nie wiem skąd przeświadczenie, że ocena to jakaś arytmetyczna średnia czy inny rachunek sumujący różne składowe. Nie wiem ile recenzji czytaliście w życiu, ale rzadko kiedy (przynajmniej w tekstach dotyczących konsol) porusza się tematy technicznych bzdur z dziwnymi nazwami. Kogo to interesuje czy jest 4xAA, anizo i inne pierdoły. Dlatego między innymi 10 za grafę dostaje Okami i 10 za grafę dostaje God Of War. Nie ma czegoś jak "składowe oprawy", po prostu ocenia się całość albo to co świadczy o jej zajebistości/braku zajebistości.