Na wstępie muszę powiedzieć, że troszkę się obawiam wyrazić swoją opinię i jestem przekonany, że i tak przez większość z Was zostanę nie zrozumiany, ale napisze dla tych co potrafią czytać ze zrozumieniem. Na wstępie zaznaczam, że seria GoW jest dla mnie przeciętna. Owszem uwielbiam rendery z obydwu częsci, lubię ten klimat i postać kratosa, ale nienawidzę irytujących elementow platformowych i tego systemu walki. Te dwie rzeczy znacząco obniżają dla mnie przyjemność płynącą z grania w tą grę. Po pierwsze, ludzie !! nadal nie pokazali nawet odrobiny gameplay'u a Wy znowu popłyneliście do nibylandi i gwiazdki macie przed oczami. Tekstury naprawdę beznadziejne (tak wiem, tekstury są nie ważne w grach i Wy na to nie zwracacie nawet uwagi... do czasu premiery Uncharted2 i Heavy Rain). Tak jak mówiłem dużo prostych obiektów i nic specjalnego, ani jednego jakiegoś ciekawego efektu graficznego, ani jakiś efektów cząsteczkowych, ani ładnego ognia, ani nic. Przeciwnicy są IMO słabo/przeciętnie wykonani, mało detali i szczegółów. Nie wiem, nie zrobiło to na mnie wrażenia, wiem, że Kratos jest zły i ma niski głos i chodzi z naburmuszoną miną więc to nie może się nie udać, ale w kwestii oprawy i ukrytej mocy PS3... nadal pozostaje ukryta. Jak zwykle klasa sama w sobie jeżeli chodzi o AA, tutaj wielkie brawa dla sony, jeszcze do tego 1080p, będzie ładnie i nie będzie ząbków, dla mnie to podstawa dobrej grafiki, więc narazie coś tam już osiągneli. Sorrki, że nie udziela mi się ten hype... Na pokaz mocy czekam przy okazji Uncharted 2, GT5 i Heavy Rain bo tutaj nić ciekawego nie ujrzałem