Ja ze swojej strony napisze tak. Wielkiej różnicy się nie spodziewałem, zwłaszcza po tech demie UE 3,5. Do filmiku wolałem podejść na zimno jak też do samego GeoW2 (na jedynce już się przejechałem). Graficznie gra jest bardzo ładna i to nie ulega dyskusji - pierwsza klasa. Piać jednak z zachwytu nie mogę, gdyż to już swego czasu robiłem podczas premiery pierwszej części. Postęp jest, ale nie duży - lepsze oświetlenie, cienie, może poprawione tekstury, ewentualnie miejscami więcej polygonów (choć na skałach czasem jest tylko płaska tekstura). O bardziej otwartych terenach na razie ciężko mi pisać, bo akcja tak naprawdę toczy się na pokładzie Derricka, a rozległe tła to czasem i w pierwszej części były. Więcej jednostek na ekranie - tak, ale bynajmniej nie w bezpośredniej walce, do tego chyba przy słabym AI. Nie piszę tego aby piętnować GeoW2, gdyż graficznie jest świetną grą (inna sprawa, że niewiele jest produkcji, które przebiły produkcję Epic Games, a takiej która by zdeklasowała to już chyba w ogóle nie ma). Przeskok jest, jednak zbyt mały (tak uważam po pierwszym trailerze). Z drugiej strony co innego filmik, a gra na własnym telewizorze
. Tak czy inaczej GeoW2 musi wylądować w mojej kolekcji, zapewne w edycji kolekcjonerskiej (tak jak jedynka). Przechodzenie ostatniego rozdziału na Insane z kumplem w coop z promilami we krwi było mocarne
.