W Europie gra nie ma praktycznie żadnej promocji, poza stronami internetowymi. Do tego trzeba dodać, że filmiki ABSOLUTNIE nie oddają tego, co ta gra oferuje. Strzelanie z piorunka prezentuje się słabo, a grafika, czy też animacje mogą zaniepokoić. Sam bym tej gry nie kupił, gdyby nie zaskakująco pozytywne oceny recenzji, bowiem na podstawie dostępnych materiałów nie wierzyłem w tę grę.
- Tak naprawdę wystarczyło mi zakończenie jednej z recenzji, gdzie autor napisał, że gra ma w sobie niesamowite pokłady grywalności, określając to słowami "starego ducha Playstation", którego czuć w tej grze. Wówczas już wiedziałem, że muszą ją mieć, a teraz mogę być tylko dumny z tego, że recenzent dokładnie wiedział o czym mówił!
Dopiero teraz, kiedy ją w końcu kupiłem, i wreszcie przeszedłem, mogę śmiało powiedzieć, że jest to JEDNA Z NAJLEPSZYCH gier, które do tej pory wyszły! Poruszanie się bohaterem i używanie jego mocy jest NIESAMOWICIE SATYSFAKCJONUJĄCE! Sam miód jest w tej grze, a w dodatku wisienkę na torcie stanowi wspaniale poprowadzona i nietuzinkowa fabuła, która wraz z grywalnością tworzą niesamowity motor napędowy do bawienia się tym tytułem! A zakończenie URYWA BERET!
Stąd też myślę, że gra będzie się rozchodzić powoli w czasie. Marketing szeptany tutaj teraz będzie działać, bo wierzę w to, że nie jestem jedyną osobą, na której ten tytuł wywarł tak spore wrażenie!