ale co tu generalizować??? to najszczersza prawda! skoro nie podoba ci się polski hip hop to dziwię się, ze słuchasz Kezloka. przecie on śpiewa w mocno podobnych klimatach. heh czarna muzyka. prędzej czarna owca. ale ja się przecie nie znam i mam 14 lat. czyżbym pociągnął za drażliwą strunkę fanboje "czarnej" muzyki??? ale nie kłucmy się porozmawiajmy na poziomie. za co tak na prawdę kochacie zachodni hip pop?
Ja nie kocham czarnej muzyki, ale lubię jej słuchać, bo wiem, że płynie z serca. Lubię język angielski, ogólnie nie przepadam za polską muzyką. Metal, Punk, Rock, Hardcore - TAK, TAK, TAK - ale tylko english language. Co do polskiego HH, to akurat słyszałem dużo, bo większość moich kolegów właśnie tego słucha. Cóż, Płomień 81, Fenomen, MOR W.A, Peja, Slums Attack, 3-Wymiar, O.S.T.R, Ascetoholix itd. itd. szczególnie panowie [A] i ten Miezo to hip-hopolo, tego słuchać już się nie da całkiem!! Rap to muzyka, ale polskich rymów rapem nazwać nie można. Hip-Hop to kultura, to wszystko: graffiti, muzyka itd. Ale Polaków to ciężko zaszufladkować.