Dla tego nie rozumiem czepiania się kolorów, jasności, kontrastu, gammy itd.
No właśnie, a w tym porównaniu screenów co dałeś napisałeś: "takie same ustawienia obrazu w TV i w konsolach" - co jest błędem. Screeny z PS3 są za żólte i za ciemne.
Wina aparatu, w dodatku nie mojego. No i dałem cytat. To nie
JA robiłem ten test. Niestety w necie jest mało testów które daję tą samą trasę i chociaż podobne samochody.
Wiadomość scalona: [time]Styczeń 12, 2010, 23:49:37 pm[/time]Unlimited już myślałem że Ty tak na serio. Tak naprawdę na filmikach nigdy nie porównasz obu gier. To tak jak jarałem się PGR4, po wspaniałej trzeciej części i odpaliłem sobie w pracy na 46" LED Samsunga. Tyle zachwytów słyszałem nad oprawą tej gry. Wszystko pękło w parę minut. Pomijając wszelakie oczywiste mankamenty graficzne tej odsłony, szokiem dla mnie było jak dennie to wygląda przez HDMI. Obraz było nieostry. Już w menu było to doskonale widać. Widocznie gra chodzi w niższej rozdzielczości niż 720p i wyszło to potem na dużym ekranie. Naprawdę to był jeden z większych zawodów jakie doznałem po napaleniu się na jakąś grę. Mowa o grafice bo sam gameplay w PGR nadal wciągał.
Nie "zawiodły" przypadkiem LED'y. Wypaczają trochę kolory, ostrość itd. Oczywiście sam duży ekran też trochę "upiększa" grafikę, czyli działa albo na plus jeśli jest przynajmniej 720p, albo na minus, jeśli gra chodzi w niższej oprawie. Do tego warto sprawdzić ustawienia HDMI w menu Xbox, jeśli masz na auto, to często Tv błędnie dobiera wartości i obraz jest do dupy(zwalona ostrość, odświeżanie itd.), najprościej mówiąc, trzeba to samemu ustawić, czyli dać na 720P i ew. wartości czerni i kolorów na auto.