@ Londek
odpowiedź do tematu z FM4.
Ficzer z zmiennym cyklem doby i zmiennymi warunkami atmosferycznymi(real time):
- Nürburgring 24h
- Circuit de la Sarthe
Ficzer z zmiennymi warunkami atmosferycznymi(real time):
- Suzuka Circuit
- Circuit de la Sarthe
- Nürburgring Nordschleife
- Autodromo Nazionale Monza
- High Speed Ring
- Eiger Nordwand Track Short Track
- Chamonix
- Special Stage Route 7 / Night
Zmienny cykl doby(real time):
- Toscana
Do tego dochodzi ficzer taki że mamy w pełni virtualny kokpit podczas jazdy, tak sobie go nazwałem, bo wg. mnie to najdoskonalszy kokpit na tej generacji, a zasługe za to ponieważ:
- Jest świetnie wykonany graficznie(tekstury, shadery itd.)
- Jest w pełni interaktywny(pracujące wycieraczki, podświetlany kokpit, podświetlające się kontrolki, światła długie/krótkie, jego reakcję na nierówności, możliwość podglądu nie tylko na boki ale i za siebie-widok pracującego silnika Ferrari podczas jazdy = bezcenne)
Do tego warto żwrócić uwagę na genialne oświetlenie i wolumetryczny dym, który także wg. mnie jest najlepszy na tej generacji póki co to jak powstaję, rozchodzi się, jego podświetlenie itd. Dodaję smaczku i realizmu rozgrywce.
To tak na szybko, po krótce. Do pełni szcześci brakuje mi kilku torów w tym SPA z zmiennym cyklem doby i zmiennymi warunkami atmosferycznymi, paczki powiedzmy 200 Premiumów, większych uszkodzeń mechanicznych, prezentacji samochodów jak w FM4, może jakiś licencji wyścigowych i rozwiązania problemów z cieniami które podczas replayów czasem daję się we znaki i psują wrażenia z oglądania.
Ps. Jak chcesz kupić sobie GT5, to przygotuj sobie około 14GB na dysku, bo tyle zajmują patche + instalka gry.