Antypisowska atmosfera to naturalne następstwo tych wydarzeń.
Antypisowska atmosfera to zdrowa reakcja ludzi na szaleństwo tej partii, ludzie nie wyjdą i nie zrobią rewolucji, nie te czasy.
Powtarzasz w kółko tę bzdurą o Kaczyńskim, który dzieli Polskę, popierając to kompletnie pozbawionymi sensu argumentami.
Trudno dyskutowac, jeśli nie bierzesz do wiadomości faktów. Cały pis, kaczyński opiera się na tworzeniu podziałów, na tym zdobywają miejsca w sejmie, palą i niszczą co się da, jadą na trupach by tylko zdobyc dodatkowy procent głosów.
W radiu m, tvp, dzienniku, rzeczpospolitej, niezależnej, czy rp tego nie usłyszysz oczywiście, no ale to wymaga zrzucenia klapek z oczu.
A bo ty masz klapki zdjęte i widzisz prawdę przed sobą
Bardziej bym powiedział, że Twoja wyobraźnia działa na zbyt wysokich obrotach, bo już raz cię prosiłem o argumenty, o przedstawienie decyzji, których skutkiem jest podział narodu. A raczej, których skutkiem jest nienawiść narodu wobec PIS.
Tutaj przy okazji chciałbym podkreślić pewien absurd, który w kółko powtarzasz.
PIS dzieli naród. PIS dzieli naród poprzez podejmowanie decyzji, które wzniecają oburzenie narodu. Mówiłeś, że to plan PISu, ich plan by dzielić polskę
(pomijam, że wciąż mi nie uzasadniłeś jakie są korzyści takiego planu)
Czyli planowo podejmowali decyzje, które naród rzekomo oburza, by ten podzielić? jaaaa siur....
Bo Palikot i TVN, Onet i wszystkie pseudo wyedukowane środowiska wcale nie wzbudzały nienawiści do PISu poprzez różne hasełka jak odbieranie dowód, moher, czy nawet do tego stopnia, że praktykujących chrześcian nazywać zaściankowymi i głupimi - ogólna atmosfera anty wobec całej polskiej starszyzny. Czepianie się słówek, wyrywanie ich z kontekstu, drwienie z wzrostu czy nadmuchiwanie balonu beki kiedy jakiś polityk PISu się przejęzyczył.
Masz rację, to wszystko nie miało miejsce.
Nie, źle, to miało miejsce! Bo PIS podejmował decyzje szkodliwe dla Państwa!
Pewnie chodzi o te podatki, które obniżyli...
Ale tak się już rozmawia z Tobą tutaj.
Rzucić hasełko i niczym tego nie poprzeć.
A wiesz czemu nie poprzesz? Bo nie masz czym!
Łykasz jak pelikan takie słowa jak "wykorzystywanie w celach politycznych". A nie przyszło ci do rozumu, że takie hasełko można rzucić przy każdym szokującym wydarzeniu, i że to absolutnie NICZEGO nie wnosi?
Został zabity polityk; zginęli politycy w smoleńsku... Trudno o tym nie mówić w kontekście polityki.
Raz jeszcze Cię o to poproszę:
Pokaż mi w jaki sposób PIS dzieli Polskę.
Jakie decyzje podjęli, które były tak szkodliwe dla Państwa, że uzasadniona jest ta cała atmosfera nienawiści i podziału wobec PISu?
Masz mi dać przykład, którego skutek wyraźnie wskazuje na wzbudzanie takiej nienawiści, jaka ma miejsce.
Masz mi dać przykład, który wskazuje na zorganizowane działanie w tym kierunku.
Inaczej zwyczajnie skończ pie**olić.
Aaa, jeszcze muszę spytać.
Napisałeś, że nienawiść narodu i oburzenie wobec PIS to naturalna kolej rzeczy spowodowana działaniami PISu.
Gdzie jest nasz naród teraz? Słucham
Bo chyba nie powiesz, że PO "robi nam dobrze" rządząc sobie...