Dziś jestem ciekawy konferencji Premiera
O, a premier zaszczyci nas swoją obecnością? Myślałem że urlop ważniejszy. Premier się opala, Komor chorutki leży pod kołderką, więc akurat w tym momencie MAK decyduje się puścić swoją wersje w świat. Faktycznie, fantastycznie układa się współpraca polsko-rosyjka w czasie śledztwa. Tak zajebiście że ani premier, ani prezydent, ani polski akredytowany Klich nie zostali powiadomieni o momencie ogłoszenia końcowego raportu, a tym bardziej zaproszeni do uczestniczenia w zwieńczeniu tej owocnej, ocieplającej stosunki, dwustronnej współpracy polsko-
radzieckiej rosyjskiej.
Swoją drogą oglądałem wczoraj przekazy z zagranicznych wiadomości. Osobą cytowaną jako stanowisko polski był Jarosław Kaczyński. Tusku zajęty kolejnym urlopem, Komor ma zwolnienie lekarskie od bycia prezydentem, prokuratura się zebrać nie mogła, tak więc jedyną osoba która w oczach świata reprezentowała polską rację stanu był Jarosław Kaczyński. Dobrze że chociaż on, bo tak świat uslyszałby tylko wersję rosyjską bez żadnego kontrargumentu.
Swoją drogą fakt, że akurat w takim momencie, kiedy potrzebne jest oficjalne międzynarodowe stanowisko Polski w kontrze do rosyjskiego, ani premier Tusk, ani prezydent Komorowski nie zabrali publicznie głosu. Dzień później to sobie Tusk może urządzać konferencji do woli. Rosja i tak to oleje, a reszta świata go nie usłyszy, bo to był temat do newsa wczoraj - dziś nikogo to obchodzić nie będzie. Kolejna wielka porażka PO.