Zabił bo miał nasrane w bani, tak jak i PO tak również za to może odpowiadać PIS, obydwie partie sobie nie szczędzą obraźliwych słów. Po prostu akurat znalazł się taki psychol w PO.
Czyli jakbym po przeczytaniu twojego postu pojechal do twojego domu i zadźgał twoją matkę nożem wrzeszcząc że nienawidzę ciebie i twojej rodziny, to też byś uznał że winę za śmierć twojej matki ponoszę ja i ty w takim samym stopniu? I może sąd powinien nam taką samą karę wymierzyć? Litości.
Niekoniecznie, po pierwsze, nie, nie ponoszę winy ponieważ ja nie zrobiłem nic, aby do tego zabójstwa doszło, bądź cokolwiek co mogłoby Cię sprowokować, po drugie, chodzi o to, że obwiniacie PO, za jakiegoś obłąkanego tak jakby oni kazali mu zabić. On zrobił to z wolnej woli, a obwiniając PO za język nienawiści który do zabójstwa miał doprowadzić, również możecie za to obwinić PIS, bo raczej mało kultury również jest w ich wypowiedziach(chodzi o równomierny rozkład winy jeżeli chodzi tylko i wyłącznie o język używany w mediach, co jak chyba uważacie było motorem napędowym tego zabojstwa, chociaż Palikot za bardzo czasem przesadzał). Więc tak, zgadzam się z tym, że jest to zabójstwo na tle politycznym, ale nie zgadzam się z tym, żeby za to zabójstwo obwiniać PO albo jakąkolwiek partię jeżeli za fakt przyjmujemy to, że oni tego mu nie zlecili. Nie wypowiadam się na tematy związane bezpośrednio z politykami bo się na tym nie znam, ale jeżeli chodzi o to, to dobrze by było jakby politycy wszyscy zastanowili się nad tym co mówią, a obwiniane za to zabójstwo PO jest co najmniej śmieszne. Analogiczna sytuacja jak dzieciak zabije kogoś bo nagrał się w GTA. Gier się nie obwinia to dzieciak jest psycholem. I nie jestem fanatykiem PO i nie mam urazu do PIS, ta cała polityka jest śmieszna zarówno po jednej stronie obozu jak i po drugiej, ale jak na razie to wolę Tuska niż Kaczyńskiego, ale mówię tu o rozpatrywaniu w ramach jako człowiek, a nie polityk, bo to co pierdoli Jarek i jak wykorzystuje katastrofę do kampanii jest żenujące.
Chyba, że wcale tak nie uważacie, że to PO jest winne, a chodziło tylko o udowodnienie, że mówiąc kiedyś, że to na tle politycznym były głosy sprzeciwu, wtedy <ok>.