el becetol na podstawie tym, że morderca był dawnym działaczem PO próbujesz przekonać, że to było zabójstwo polityczne to ja się pytam czy w są sekty co nakazują ludziom zabijać bo ja inne sensu tej wypowiedzi tej nie widzę, jak mi powiesz co to wnosi do wątku polityczne to otrzymasz moje oficjalne przeprosiny. A jak chcesz cytaty to popatrz na swój pierwszy post odnośnie tego tematu.
Gdyby był to były członek neonazistów i zamordował Żyda krzycząc "śmierć wszystkim Żydom", nie mielibyście najmniejszych problemów postrzegać przyczynę w tym właśnie ruchu, a nie tylko w umyśle tego człowieka.
Relatywizujecie na korzyść PO, nie wiedzieć dlaczego. A najgorsze jest to, że robicie to w imię logiki i obiektywizmu.
Jeśli jakiś ruch cechuje antysemityzm i skrajny nacjonalizm, który mówi nienawidzimy ludzi pokroju komunistów i żydów to wiadomo, że jakiś krok do zabicia człowieka został wykonany.
Dokładnie Devilek! Dokładnie tak.
Że aż pozwolę sobie Twoje słowa lekko zmodyfikować:
Jeśli jakąś partię cechuje nienawiść i skrajna dezaprobata, która mówi nienawidzimy ludzi PISu(moherów, staruchów, kleru..) to wiadomo, że jakiś krok do zabicia człowieka został wykonany.
A czy PO w swoim programie punkt, który mówi nienawidzimy wszystko co związane z PiS.
Po pierwsze, PO nie ma żadnego programu. W mediach jedyne co potrafią komentować, to działania PISu. Albo ładnie gadać o niczym z fajnymi obrazkami w tle.
A tak poza tym, to: no a nie?
Przecież język POowców, z Palikotem na czele, to czysta nienawiść i wzbudzanie dezaprobaty. Byli do tego stopnia skuteczni, że nawet dzieci w podstawówkach nienawidziły Kaczyńskiego, a kiedy je pytano "dlaczego?" to odpowiedź była prosta: "bo inni też tak robią"; "nie wiem"; "bo tak". A o tym, że masa ludzi reprezentuje ten sam poziom argumentacji, dodając ewentualnie jeden dwa cytaty albo hasełka, które gdzieś podłapali, to już szkoda mówić...
Indoktrynacja w czystej postaci.
Dlaczego? BO TAK!